Whirlpool Corporation Empowering Υποστήριξη και Αποκλιμάκωση Μέσω Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας

0
Whirlpool Corporation Empowering Υποστήριξη και Αποκλιμάκωση Μέσω Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας

Whirlpool Corporation Ενδυνάμωση Υποστήριξης και Αποκλιμάκωσης Μέσω Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας 3

Στο σημερινό γρήγορο και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον, οι προκλήσεις ψυχικής υγείας έχουν κυριαρχήσει. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της υποστήριξης εργαζομένων που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους ευεξία, καθ‘ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023 σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Whirlpool Corporation στις ΗΠΑ, προσφέρθηκε εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας (MHFA) σε άτομα έκτακτης ανάγκης, μισθωτούς ηγέτες, επιτόπιες κλινικές , προπονητές υγείας και ομάδες ανθρώπινου δυναμικού Αυτή η πρωτοβουλία έχει αποκτήσει τεράστια δυναμική, με πάνω από 20 μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν και περισσότερα από 400 μέλη της ομάδας λαμβάνουν εκπαίδευση MHFA.

Αυτή η νέα εκπαίδευση σε ολόκληρη την εταιρεία ξεκίνησε όταν δύο διευθυντές επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις παραγωγής Findlay της Whirlpool Corp. στο Οχάιο ξεκίνησαν ένα ταξίδι για να μάθουν νέες δεξιότητες για να βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας τους. Με τη βοήθεια του τοπικού τους κεφαλαίου NAMI (Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια), οι Kegan Wise και Amy Doroff στράφηκαν στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας (MHFA). Αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξοπλίζει τα άτομα με τα εργαλεία για την υποστήριξη και την αποκλιμάκωση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο Kegan και η Amy εγγράφηκαν σε ένα 8ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα MHFA που τους έδωσε μια καλύτερη κατανόηση των κοινών καταστάσεων ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη, οι αγχώδεις διαταραχές, η κατάχρηση ουσιών και η ψύχωση. Έμαθαν πρακτικές στρατηγικές για να προσεγγίσουν άτομα σε κρίση, να προσφέρουν αρχική βοήθεια και να τα καθοδηγήσουν σε κατάλληλους επαγγελματικούς πόρους.

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με ένα από τα μέλη της ομάδας μας σχετικά με την ψυχική υγεία. Είχαν ταλαιπωρηθεί και χρειάζονταν κάποιον να μιλήσουν», είπε ο Wise. «Η εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας που παρέχει το Whirlpool με δίδαξε να Αξιολογώ, Ακούω, Παρέχω υποστήριξη και πληροφορίες, Ενθαρρύνω την επαγγελματική βοήθεια και Ενθαρρύνω άλλη υποστήριξη, (ALGEE).»

φωτογραφία του Kegan WiseΕντυπωσιασμένοι από τον αντίκτυπο της εκπαίδευσης MHFA στις δικές τους ικανότητες, ο Wise και ο Doroff έφεραν την πρωτοβουλία στην προσοχή της επικεφαλής του εργοστασίου Findlay, Kristin Day και του Senior EH&S Manager Jeff Linstedt. Αναγνωρίζοντας την αξία της προτεραιότητας της ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας, η ηγεσία του εργοστασίου αγκάλιασε την πρωτοβουλία ολόψυχα. Μέχρι το τέλος του 2022, η Findlay είχε εκπαιδεύσει επιτυχώς τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης, τους μισθωτούς προϊστάμενους και τις επιτόπιες κλινικές.

Η επιτυχία στο Findlay δεν σταμάτησε εκεί. Η ηγεσία του κατασκευαστή, με επικεφαλής τους Dale Laws και Monica Brown, αναγνώρισε τις δυνατότητες της εκπαίδευσης MHFA και έφερε την πρωτοβουλία στην ομάδα εταιρικών παροχών. Αυτή η ομάδα, υπό την ηγεσία της Corp. Benefits Senior Manager, Liz Fahner συνεργάστηκε με ηγέτες με τη Monica και τον Dale και υιοθέτησε εκπαίδευση MHFA υπό την ομπρέλα του προγράμματος Be*well της Whirlpool Corp. και συντόνισε την εκπαίδευση MHFA σε όλες τις άλλες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η ψυχική υγεία είναι μια σημαντική εστίαση για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους», δήλωσε η Tonya Finley-Gaskill. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένα εργαλεία και υποστήριξη στους υπαλλήλους μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχική υγεία, και η συμπερίληψη μοναδικών προοπτικών των ομάδων πόρων εργαζομένων μας (ERGs) βοηθά στην ευαισθητοποίηση, στη μείωση του στίγματος που περιβάλλει την ψυχική υγεία και στον εντοπισμό σημείων για την έγκαιρη υποστήριξη των εργαζομένων».

Οι τοποθεσίες της Whirlpool Corp. βιώνουν τον αντίκτυπο της εκπαίδευσης. Ηγέτες όπως ο Jeff Jones στο Cleveland, TN έχουν μοιραστεί εμπνευσμένες ιστορίες για το πώς εφάρμοσαν όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για να υποστηρίξουν έναν εργαζόμενο και να αποτρέψουν ένα δυνητικά πιο σοβαρό αποτέλεσμα. Αυτά τα ανέκδοτα υπογραμμίζουν τη δύναμη της εκπαίδευσης MHFA στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και ενσυναίσθητου περιβάλλοντος εργασίας.

«Το να βοηθήσεις κάποιον να περάσει μια κρίση ψυχικής υγείας απαιτεί υπομονή, ενσυναίσθηση και ανοιχτό μυαλό», είπε ο Τζόουνς. «Είναι να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι μόνοι, ότι είναι εντάξει να ζητούν βοήθεια και ότι ακούγονται και εκτιμώνται».

Η επέκταση της εκπαίδευσης MHFA σε όλες τις τοποθεσίες της εταιρείας στις ΗΠΑ καταδεικνύει τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Whirlpool Corp. να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία των εργαζομένων. Οι πρωτοβουλίες Be*well της Whirlpool υιοθετούν μια προληπτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας και με τη σειρά τους, συμβάλλουν σε ένα πιο υγιές εργατικό δυναμικό.

Λογότυπο BeWell

Schreibe einen Kommentar