Sadie Robertson, Rapper Warn Against „Vampire Christians“: Embrace „Christianity of Christ“

27
Sadie Robertson, Rapper Warn Against „Vampire Christians“: Embrace „Christianity of Christ“

Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2023

Στιγμιότυπο από τη Sadie Robertson Huff στο YouTube

Sadie Robertson, Rapper Warn Against „Vampire Christians“: Embrace „Christianity of Christ“

Από το Movieguide® Contributor

Ο χριστιανός ράπερ Kevin Elijah Burgess, γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα KB, προειδοποίησε τους Χριστιανούς να μην χρησιμοποιούν τον Ιησού για τη θυσία του στο σταυρό χωρίς να ακολουθούν αυτόν ή τις διδασκαλίες του.

«Υπάρχει ένα είδος επικίνδυνου [belief] που προκύπτει από την κατάχρηση του Ιησού, την κατάληψη του Χριστιανισμού και την εξάλειψή του. Όπως είπε ο Ντάλας Γουίλαρντ, «Το να θέλεις τον Ιησού γίνεται απλά σαν χριστιανοί βρικόλακες που θέλουν τον Ιησού για το αίμα Του, αλλά δεν τον θέλουν για τη ζωή του», KB είπε σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast „WHOA That’s Good“ της Sadie Robertson Huff.

«Αυτό το είδος χριστιανισμού είναι επικίνδυνο. Θέλουμε να διακρίνουμε τις παραποιήσεις του Ιησού από τον αληθινό Κύριο Ιησού Χριστό της Γραφής», είπε. συνεχίζεται. «Μερικές φορές οι Χριστιανοί θέλουν μόνο να σκέφτονται τη συγχώρεση και τη χάρη του Ιησού, αποφεύγοντας τον προβληματισμό για την πειθαρχημένη, αναμάρτητη και άμεμπτη ζωή που έζησε ο Ιησούς».

«Ο Ιησούς είναι ένα πρόσωπο που μπαίνει μέσα. Αποτελεί απειλή για όλα τα πράγματα: την αδικία, το κακό, την κακία του ασυγχώρητου, την πικρία, την έλλειψη θεραπείας μας. Είναι μια απειλή για όλα τα πράγματα που θα μας απειλούσαν», εξήγησε ο KB.

«Με άλλα λόγια, το να πούμε ότι ο Ιησούς είναι επικίνδυνος σημαίνει ότι είναι μια δύναμη που εισχωρεί, αλλάζει τα πάντα, δεν μπορεί να αγοραστεί, δεν μπορεί να ακυρωθεί, δεν μπορεί να διαγραφεί. Και είναι ένας κίνδυνος για όλα τα πράγματα που θα ήταν επικίνδυνα για εμάς», κατέληξε.

Η ποπ κουλτούρα συχνά επαινεί αυτόν τον κούφιο Ιησού που αγαπά και αποδέχεται τους πάντες όπου βρίσκονται, ενώ επικρίνει την αλλαγή που απαιτείται για να ακολουθήσει ο αληθινός Ιησούς.

Το να αποδεχτείς τον Ιησού ως Κύριο είναι κάτι περισσότερο από το να λαμβάνεις τη συγχώρεση Του και να Τον χρησιμοποιήσεις για προσευχές κρίσης. Απαιτεί επίσης υποταγή στις διδασκαλίες του και να κάνει το θέλημά Του το νούμερο ένα πράγμα στη ζωή.

Ο KB μοιράστηκε την ανησυχία του ότι πολλοί Χριστιανοί παρασύρονται από αυτή την ποπ κουλτούρα Ιησού και παρεξηγούν ολόκληρο το πρόσωπό του εξαιτίας αυτού του καθιερωμένου Ιησού.

«Ο Φρέντερικ Ντάγκλας, ένας από τους Αμερικανούς ήρωές μου, ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στην ιστορία, μας δίνει αυτό το πλαίσιο «πάντα θα υπάρχει ο χριστιανισμός της γης, και εμείς [will] πρέπει να το απορρίψουμε και να ασπαζόμαστε τον Χριστιανισμό του Χριστού», είπε ο KB.

«Ο Χριστιανισμός του Χριστού είναι ένα αφάνταστο αγαθό για τις ψυχές μας στον κόσμο μας. Αλλά συχνά αποσπάται η προσοχή ή είναι συχνά σε ανταγωνισμό με τον χριστιανισμό της χώρας», πρόσθεσε.

Ο Ιησούς μάλιστα προειδοποίησε γι‘ αυτό κατά τη διάρκεια της επίγειας διακονίας του: «Δεν θα μπει στη βασιλεία των ουρανών καθένας που μου λέει «Κύριε, Κύριε», αλλά αυτός που κάνει το θέλημα του πατέρα μου που είναι στους ουρανούς», Ματθ. 7:23, ESV.

Για να μην υποκύψουν στον Χριστιανισμό της Γης, η KB ενθάρρυνε τους πιστούς να βρουν μια θεοκεντρική κοινότητα με την οποία μπορούν να περιβάλλουν τον εαυτό τους.

«Αυτός ο κόσμος είναι βαρύς και η συνταγή του Θεού είναι ότι θα περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που Τον αγαπούν και σε αγαπούν», είπε. «Όποια αξία και χάρη και αν έχω σήμερα, είναι συζητήσεις, ενθάρρυνση και διορθώσεις… και πρέπει να δώσω τα εύσημα στους ανθρώπους του Θεού γύρω μου για αυτό το αποτέλεσμα».

Το Movieguide® αναφέρθηκε προηγουμένως στο podcast του Robertson Huff:

Σε ένα νέο επεισόδιο του podcast της Whoa, That’s Good, η Sadie Robertson Huff μοιράστηκε ένα ουσιαστικό απόσπασμα από τον David Platt σχετικά με το να είναι στην κοινότητα και να ακούει τους άλλους, προσθέτοντας τις σκέψεις της για τη δήλωση.

«Τι θα μπορούσε να συμβεί αν αφιερώναμε λιγότερο χρόνο δημοσιεύοντας, σχολιάζοντας και tweet ο ένας για τον άλλον και περισσότερο χρόνο να είμαστε ο ένας με τον άλλον;» διαβάστηκε το απόσπασμα. «Τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχαμε το θάρρος να αφήσουμε τους θαλάμους ηχούς μας και να ακούσουμε ανθρώπους που πιστεύουν διαφορετικά από εμάς;»…

«Για όσους ακούνε και δεν διοικούν ένα υπουργείο ή δεν έχουν συνέδριο, με τον ίδιο τρόπο, ποιον καλείτε στο τραπέζι σας;» ρώτησε. «Ποιον καλείτε στο σπίτι σας; Ποιον καλείς; Με ποιον μιλάς;»

Τώρα περισσότερο από ποτέ βομβαρδιζόμαστε από το σκοτάδι στα μέσα ενημέρωσης, τις ταινίες και την τηλεόραση. Το Movieguide® έχει αντεπιτεθεί για σχεδόν 40 χρόνια, δουλεύοντας στο Χόλιγουντ για να προωθήσει το αναζωογονητικό και θετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι έχουμε συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου για να επηρεάσουμε και να εξαργυρώσουμε την ψυχαγωγία για τον Ιησού. Ωστόσο, το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ είσαι εσύ. Ο θεατής.

Ό,τι ακούς, βλέπεις και διαβάζεις έχει δύναμη. Το Movieguide® θέλει να σας δώσει τους πόρους για να ενδυναμώσετε το καλό και το όμορφο. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με μόλις 7 $. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να στηρίξετε τη διακονία μας με ένα μηνιαίο δώρο. Ευχαριστώ.

Το Movieguide® είναι ένα 501c3 και όλες οι δωρεές εκπίπτουν φόρου.

Σας αρέσουν τέτοια άρθρα; Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, συνεντεύξεις και κριτικές ταινιών για οικογένειες:

Παρακολουθώ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Schreibe einen Kommentar