Native Instruments Noire: Ρυθμίστε τη διάθεση

4
Native Instruments Noire: Ρυθμίστε τη διάθεση

Ένα καλό πιάνο είναι απαραίτητο για κάθε σοβαρό χώρο ηχογράφησης. Είτε είστε παραγωγός κρεβατοκάμαρας, μηχανικός στούντιο ή κλασικός μουσικός, σχεδόν όλοι αναζητούν τον τέλειο τόνο και αξία πιάνου. Ενώ δεν υπάρχει «ένα πιάνο που να τα κυβερνά όλα», μερικές φορές υπάρχουν διαμάντια που πραγματικά αφήνουν το σημάδι τους στη σκηνή. Το Noire της Native Instruments είναι ένα από εκείνα τα μαγικά κομμάτια του κιτ που τα κάνει όλα σωστά.

Εγγενή όργανα συνεργάστηκε με τον Nils Frahm, έναν εξαιρετικό συνθέτη και πιανίστα, για να αιχμαλωτίσει τη μαγεία του εξαιρετικά προσαρμοσμένου του Grand Yamaha CFX εννέα ποδιών στο Noire. Ηχογραφημένη σε ένα από τα αγαπημένα δωμάτια του Frahm, το Saal 3 στο Funkhaus στο Βερολίνο, δεν έλειπε το μυστήριο και η ατμόσφαιρα για να δουλέψεις. Αυτό το απίστευτο όργανο εμφανίζεται και στα δύο Ολοκληρώστε το 14 Ultimate και Πρότυπο εκδόσεις.

Η αποτύπωση της μαγείας ενός ακουστικού πιάνου σε μορφή plug-in είναι πάντα μια μεγάλη ερώτηση. Υπάρχει τόση λεπτότητα στον ήχο, είτε από τις άπειρες μεταβλητές της αίθουσας ηχογράφησης είτε από το περίπλοκο σχέδιο κάθε οργάνου, που κάνουν αυτόν τον τόνο ιδιαίτερα δύσκολο να αναδημιουργηθεί. Η Native Instruments όχι μόνο ανέβασε το έργο της δειγματοληψίας αυτού του οργάνου και των πολλών οργανικών στοιχείων που το έκαναν μοναδικό, αλλά πρόσθεσε επίσης έναν απίστευτο κινητήρα σωματιδίων που ανταποκρίνεται στη μοναδική προσέγγιση της σύνθεσης του Frahm.

Χάρη στη λειτουργία „Pure“ (που επικεντρώνεται στον φυσικό ήχο του grand) και στη λειτουργία „Felt“ (με δειγματοληψία με πρόσθετη τσόχα για απόσβεση), θα δυσκολευόταν κανείς να βρει έναν ήχο που να τους διαφεύγει με αυτό το ονειρικό όργανο. Ας σκάψουμε σε μερικά παραδείγματα για το πώς έχω χρησιμοποιήσει το Noire σε προηγούμενα κομμάτια για ένα μεγάλο εύρος εφέ, τόνων, ακόμη και ειδών.

Pure Piano Goodness:

Θα ξεκινήσω δείχνοντας ένα πολύ απλό παράδειγμα του πώς χρησιμοποίησα τη λειτουργία „Pure“ σε ένα κομμάτι που έγραψα για έναν διαγωνισμό Native Instruments πριν από μερικά χρόνια.

Ο πιο οικείος ήχος στο Noire είναι η λειτουργία Pure, που επικεντρώνεται στην αποτύπωση αυτού του εξαιρετικού οργάνου στην πιο αληθινή του μορφή. Υπάρχει ακόμα πολλή τονική διαμόρφωση σε αυτήν τη λειτουργία. μεγάλο μέρος του είναι διαθέσιμο στην κύρια διεπαφή προσθήκης. Οι ρυθμίσεις „Color“, „Tonal Shift“, „Dynamic“, „Reverb“ και „Delay“ έχουν όλες απρόσκοπτη ενοποίηση με Πλήρως ελεγχόμενοκαθιστώντας αυτήν τη βιβλιοθήκη Kontakt ιδανική για οποιονδήποτε Πληκτρολόγιο Native Instruments χρήστης.

Ο έλεγχος „Χρώμα“ ουσιαστικά χειρίζεται ποια σετ δειγμάτων δίνονται έμφαση στο παίξιμό σας. Η ρύθμιση αυτού του χειριστηρίου προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά δίνει έμφαση είτε σε πιο ήπια είτε σε πιο σκληρά δείγματα κρούσης αντίστοιχα. Το „Tonal Shift“ είναι ένα συμπληρωματικό χειριστήριο που προσθέτει πρόσθετη ηχοχρώματα. Το κουμπί „Dynamic“ προσθέτει συμπίεση στο παιχνίδι σας και στο σετ δειγμάτων. Το „Reverb“ και το „Delay“ είναι αρκετά αυτονόητα. Αυτά τα εφέ μπορούν να τροποποιηθούν περαιτέρω και να τροποποιηθούν σε μια πιο προηγμένη καρτέλα στη βιβλιοθήκη.

Το επόμενο ηχητικό παράδειγμα περιλαμβάνει ένα patch που έφτιαξα για ένα βήμα βιντεοπαιχνιδιών που χρησιμοποιεί τις λειτουργίες Pure και Felt που συνδυάζονται για έντονη επίθεση και αντήχηση, ενώ εξακολουθεί να ακούγεται ζεστό και κυκλοθυμικό.

Πραγματικά ένιωσα ότι:

Αυτή είναι μακράν η πιο χρησιμοποιούμενη λειτουργία Noire. Νομίζω ότι θα ακούσετε γιατί. Δείτε αυτό το επόμενο παράδειγμα, ένα κομμάτι που έγραψα για μια εταιρεία μπαλέτου. Αυτό τονίζει πολλές περιπτώσεις Noire στη λειτουργία „Felt“.

Όπως μπορείτε να πείτε, υπάρχει μια μαγευτική, οργανική ποιότητα στη λειτουργία „Felt“ που πραγματικά εξάπτει τη φαντασία. Το όργανο είναι τόσο οικείο και ζεστό… Νιώθω έμπνευση σχεδόν κάθε φορά που κατεβάζω τα δάχτυλά μου.

Η σελίδα Επεξεργασία Piano του Noire διαθέτει πολλά χρήσιμα εργαλεία διαμόρφωσης τονικών, που κυμαίνονται από δείγματα μηχανικού θορύβου έως ένα πλήρες σε επιπλέον δευτερεύον. Στο παραπάνω παράδειγμα, χρησιμοποίησα τους μηχανικούς θορύβους, τον θόρυβο αισθάνθηκα και πρόσθεσα τον συντονισμό για να κάνω τον ήχο πιο απτικό.

Η σελίδα Εφέ διαθέτει ακόμη περισσότερα εργαλεία επεξεργασίας, είτε πρόκειται για EQ, συμπίεση ή πρόσθετα φίλτρα. Μερικές φορές μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον θόρυβο „Pianist“ για να προσθέσω μερικές επιπλέον οργανικές ιδιότητες στον τόνο του πιάνου. Με μέτρο, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο διακριτικό όσο και επιδραστικό.

Η σελίδα Space είναι όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε και να ελέγξετε τις ιδιαιτερότητες του Reverb και του Delay. Ομολογουμένως, προτιμώ συχνά τα πρόσθετα Reverb και Delay για πιο συγκεκριμένους τόνους και εφέ, αλλά τα εφέ που περιλαμβάνονται εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά για τη δημιουργία ιδεών και λειτουργούν καλά σε συνδυασμό με την τελευταία ενότητα που θα συζητήσουμε: Particles.

Τα σωματίδια του κόσμου σας:

Το Particles Engine στο Noire είναι όπου το όργανο δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Ακούστε το κομμάτι μου παρακάτω και στη συνέχεια θα σας εξηγήσω αυτήν την κοκκώδη μαγεία (όσο καλύτερα μπορώ).

Μπορείτε να ακούσετε ένα στρώμα από αστραφτερές νότες πιάνου να επιπλέουν πάνω από κάθε δυσοίωνη συγχορδία που παίζεται στο τελευταίο κομμάτι. Αυτή είναι η μηχανή σωματιδίων. Είναι σαφές ότι αυτό το φαινόμενο περιβάλλοντος είναι πολύ μοναδικό και αντιδραστικό. Το Noire ανταποκρίνεται στις νότες που παίζονται και δημιουργεί αλγοριθμικά ένα σύννεφο ατμόσφαιρας εντός των παραμέτρων που ορίζει ο χρήστης.

Η σελίδα Σωματίδια προσπαθεί να κάνει αυτό το εφέ όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς τον χρήστη προσθέτοντας χρήσιμα στοιχεία ελέγχου. Μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικούς αλγόριθμους που θα καθορίσουν ποιες νότες παίζονται από τη μηχανή σωματιδίων με βάση τις νότες που την τροφοδοτείτε. Θα μπορούσατε να έχετε τα σωματίδια να είναι νότες ακριβώς μέσα σε ένα εύρος δύο οκτάβων από αυτό που παίξατε, σχετικές αρμονικές, μόνο νότες υπο οκτάβας κ.λπ.

Εκτός από το να επηρεάσετε τις νότες που παίζονται, μπορείτε να προσδιορίσετε πόσο από τα σωματίδια αναμειγνύονται, πόσο συχνά ενεργοποιούνται, τι είδους επίθεση έχουν, ποιο μέσο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του σωματιδίου, την ατομική τους επίθεση και αποσύνθεση… Περιττό να πούμε ότι αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ βαθύ, ΑΛΛΑ έχει σχεδόν ατελείωτες δυνατότητες.

Ένα Moody Noire Finish:

Το Noire μπορεί πραγματικά να σας μεταφέρει μέρη. Αυτό το πρόσθετο Piano δεν μοιάζει με κανένα που έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά η μοναδικότητά του δεν μειώνει την ευελιξία του. Είτε γράφεις μια ταινία είτε γράφεις το τραγούδι του καλοκαιριού, αφήστε το Noire να είναι η δημιουργική σας έμπνευση.

Άλεξ

Schreibe einen Kommentar