Movieguide® στην αιχμή

22
Movieguide® στην αιχμή

Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2023

Στιγμιότυπο οθόνης από το YouTube του Movieguide®

Movieguide® στην αιχμή

Του David Outten

Το Διαδίκτυο δεν ξεκίνησε με μια έκρηξη και παρείχε λήψεις ταινιών HD σε δευτερόλεπτα. Το Movieguide® άρχισε να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο από πολύ νωρίς. Οι σημερινοί έφηβοι δεν έχουν ιδέα πόσο αργό ήταν το διαδίκτυο.

Το 1987, γνώρισα τον Ted και τη Lili Baehr. Ο Τεντ ήταν σε θέση να προβάλλει ταινίες εβδομάδες πριν βγουν. Θα δημιουργούσε ένα ενημερωτικό δελτίο χρησιμοποιώντας μια γραφομηχανή, θα έφτιαχνε αντίγραφα και θα τα ταχυδρομούσε. Είχε μια δική του ραδιοφωνική εκπομπή και ηχογράφησε κριτικές, έφτιαχνε αντίγραφα σε κασέτες και τα ταχυδρομούσε σε άλλους σταθμούς που συμφώνησαν να κρατήσουν τις κριτικές μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Γνώρισα τον Τεντ επειδή έκανα μια χριστιανική εφημερίδα στην Ατλάντα και έγραφα τις κριτικές του. Είχα έναν υπολογιστή MacPlus και έναν εκτυπωτή Lazerwriter. Άρχισα να στοιχειοθετώ το Movieguide® και σταδιακά μετατράπηκε από ενημερωτικό δελτίο σε περιοδικό. Ο Τεντ μου έστελνε το κείμενο για το περιοδικό με μόντεμ. Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. Θα είχαμε καθορισμένο χρόνο για να μεταφέρουμε αρχεία και θα συνδέαμε τις τηλεφωνικές γραμμές του σπιτιού μας με μόντεμ. Όταν υποδείξατε ποιος προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με το μόντεμ κάποιου άλλου, ο υπολογιστής σας θα έστελνε μηνύματα σύνδεσης που μπορούσατε να ακούσετε. Ακουγόταν σαν δύο γάτες να τσακώνονται σε έναν πίνακα κιμωλίας. Μόλις συνδεθεί ο αγώνας γάτας θα τελείωνε και ένα αρχείο κειμένου θα μεταφερόταν. Ενώ μεταφέρονται μερικές σελίδες κειμένου, θα μπορούσατε να πάτε για δείπνο και να επιστρέψετε.

Στη συνέχεια, ήρθε το CompuServe και έκανε τις μεταφορές ευκολότερες. Στην πραγματικότητα, ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να ανεβάσει στο CompuServe και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει λήψη σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Παγκόσμιος Ιστός εμφανίστηκε. Το Movieguide® ήταν ένας πρώιμος προσαρμογέας, αλλά τα πρώτα στάδια του World Wide Web έμοιαζαν πολύ με ενημερωτικά δελτία. Εάν μια σελίδα περιελάμβανε οποιεσδήποτε εικόνες, θα φορτωνόταν τόσο αργά, οι αναγνώστες θα απογοητεύονταν και θα πήγαιναν αλλού. Παρ‘ όλες τις ελλείψεις του, ήταν ακόμα αξιοσημείωτο. Ήταν πραγματικά σαν να έχεις μια ολόκληρη βιβλιοθήκη στον υπολογιστή σου.

Ο Τεντ και η Λίλι μετακόμισαν στην Καλιφόρνια και, χάρη στο Διαδίκτυο, μπορούσα να δημιουργήσω περιοδικά για αυτούς χωρίς να φύγω από την Ατλάντα.

Τώρα, το Διαδίκτυο και ο Παγκόσμιος Ιστός επιτρέπουν στο Movieguide® να παρέχει τόσες περισσότερες πληροφορίες με πολύ πιο έγκαιρο τρόπο. Μπορούν ακόμη και σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Υπάρχει μια νεότερη γενιά που κάνει φανταστική δουλειά. Αυτή η γενιά δεν ξέρει καν πώς ήταν η ζωή πριν από τον Παγκόσμιο Ιστό.

Έχοντας περάσει από έναν τόσο τεράστιο μετασχηματισμό του Movieguide® (και του κόσμου), δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι τι θα ακολουθήσει. Αυτό το ξέρω: πριν γεννηθώ λέγονταν μεγάλες ιστορίες σε υπέροχα μυθιστορήματα και εξαιρετικές ταινίες (μερικές ασπρόμαυρες). Στο μέλλον, ανεξάρτητα από την τεχνολογία, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να αγαπούν τις μεγάλες ιστορίες.

Ο αγαπητός μου φίλος Ted Baehr προωθεί την παραγωγή σπουδαίων ταινιών από τις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα — πριν καν τον γνωρίσω. Έχω δουλέψει σε πολλές από τις παρουσιάσεις διαφανειών του Ted για τάξεις και για την Ετήσια Έκθεση για τη Βιομηχανία, και το μήνυμά του ήταν πάντα το ίδιο, «Οι σπουδαίες ταινίες είναι υπέροχες ιστορίες, καλές ιστορίες, που έχουν θετική κοσμοθεωρία και ανεβάζουν πνευματικά. ”

Φανταστείτε την ημέρα που μπορείτε να επιλέξετε μια ταινία που θέλετε να παίξετε. Υποβάλετε τις δικές σας εικόνες και φωνή και μπορείτε να παίξετε το μέρος της επιλογής σας στην ταινία. Φανταστείτε να μπορείτε να γράψετε ένα σενάριο, να επιλέξετε μερικούς ψηφιακούς χαρακτήρες και τοποθεσίες και να βάζετε τον υπολογιστή σας να κάνει την ταινία σας. Μην περιμένετε το ποιοτικό επίπεδο των επαγγελματιών, αλλά θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό.

Φανταστείτε το Movieguide® να προσφέρει συναρπαστικές ιστορίες όπου μπορείτε να πρωταγωνιστήσετε. Φανταστείτε τη βιομηχανία του θεάματος να μεταμορφώνεται από ανθρώπους που επιλέγουν υπέροχες ταινίες (όπως τις ορίζει ο Τεντ) και απορρίπτουν όλες τις ταινίες που είναι γεμάτες με ξύπνια προπαγάνδα.

Πιστεύω ότι έρχεται μια στιγμή όπου οι πνευματικά ανυψωτικές ταινίες θα βρίσκονται στην κορυφή των τσαρτ εισιτηρίων και οικιακής ψυχαγωγίας και οι φίλοι μου ο Τεντ και η Λίλι (που έχει πάει στον Παράδεισο για να είναι με τον Ιησού Χριστό) θα έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία.

Τώρα περισσότερο από ποτέ βομβαρδιζόμαστε από το σκοτάδι στα μέσα ενημέρωσης, τις ταινίες και την τηλεόραση. Το Movieguide® έχει αντεπιτεθεί για σχεδόν 40 χρόνια, δουλεύοντας στο Χόλιγουντ για να προωθήσει το αναζωογονητικό και θετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι έχουμε συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου για να επηρεάσουμε και να εξαργυρώσουμε την ψυχαγωγία για τον Ιησού. Ωστόσο, το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ είσαι εσύ. Ο θεατής.

Ό,τι ακούς, βλέπεις και διαβάζεις έχει δύναμη. Το Movieguide® θέλει να σας δώσει τους πόρους για να ενδυναμώσετε το καλό και το όμορφο. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με μόλις 7 $. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να στηρίξετε τη διακονία μας με ένα μηνιαίο δώρο. Ευχαριστώ.

Το Movieguide® είναι ένα 501c3 και όλες οι δωρεές εκπίπτουν φόρου.

Σας αρέσουν τέτοια άρθρα; Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, συνεντεύξεις και κριτικές ταινιών για οικογένειες:

Schreibe einen Kommentar