Hurricane Dorian Update – Music For Relief

0
Hurricane Dorian Update – Music For Relief

Ανατύπωση με άδεια από τους συνεργάτες μας στο Κέντρο Φιλανθρωπίας για Καταστροφές

Διαβάστε ολόκληρο το blog εδώ: https://disasterphilanthropy.org/disaster/hurricane-dorian/

Όπως συμβαίνει με όλους τους τυφώνες, ο Ντόριαν είναι ένα γεγονός που κινείται γρήγορα, διαρκώς μεταβαλλόμενο. Αυτό το προφίλ προορίζεται να βοηθήσει φιλάνθρωπους και μεμονωμένους χρηματοδότες με αποφάσεις σχετικά με τις ανάγκες και τις επιπτώσεις στον απόηχο της καταιγίδας. Σας ενθαρρύνουμε να ελέγχετε τις τοπικές ειδήσεις σας, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ή το Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για να λάβετε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία της καταιγίδας και τις τρέχουσες επιπτώσεις.

Ο τυφώνας Ντόριαν συνδέεται με την καταιγίδα της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 1935 ως η ισχυρότερη καταιγίδα που έφτασε στην ξηρά στον Ατλαντικό και ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε τις Μπαχάμες.

Ο Ντόριαν έφτασε στο Great Abaco την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, στο Elbow Cay (γύρω στις 12:45 μ.μ. ET) και στις Marsh Harbor στις 2 μ.μ ET. Οι άνεμοι ήταν στα 185 mph με υψηλότερες ριπές και στις δύο πτώσεις. Η καταιγίδα κινήθηκε πολύ αργά προς το νησί Grand Bahama, φτάνοντας εκεί στις 11 μ.μ. ET το βράδυ της Κυριακής με ελαφρώς μειωμένους ανέμους. Η αργή κίνηση της καταιγίδας σημαίνει ότι ο Ντόριαν παρέμεινε στην κορυφή του Γκρέιτ Αμπάκο, και τώρα πάνω από το νησί Γκραντ Μπαχάμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές λόγω των ισχυρών ανέμων και του ισχυρού κύματος. Όπως σημείωσε ένας κυνηγός καταιγίδας στο Twitter, Οι ανεμοστρόβιλοι διαρκούν δευτερόλεπτα, αλλά αυτοί είναι άνεμοι με ανεμοστρόβιλο για ώρες. Πέντε θάνατοι έχουν αναφερθεί στις Μπαχάμες.

Αν και προβλέπεται να εξασθενήσει τελικά, αναμένεται να διατηρήσει το καθεστώς του μεγάλου τυφώνα καθώς κινείται προς τις ακτές του Ατλαντικού των ΗΠΑ. Είναι αβέβαιο σε αυτό το σημείο εάν ο Ντόριαν θα πραγματοποιήσει άμεση πτώση στις ΗΠΑ, καθώς πολλοί παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την τροχιά και την ταχύτητα του μονοπατιου. Ανεξάρτητα από το αν θα φτάσει στην ξηρά, προβλέπονται άνεμοι με τροπικές δυνάμεις, έντονες βροχοπτώσεις (συμπεριλαμβανομένων των ξαφνικών πλημμυρών) και κύμα καταιγίδας κατά μήκος της παράκτιας Φλόριντα, της Τζόρτζια και των Καρολίνας. Η χαμηλότερη περιοχή του μέσου Ατλαντικού (Βιρτζίνια, Ουάσιγκτον DC) μπορεί να δει επιπτώσεις ακόμη και προς το τέλος της εβδομάδας. Οι άνεμοι με δύναμη τυφώνα εκτείνονται έως και 45 μίλια από το μάτι του Ντόριαν και οι άνεμοι με δύναμη τροπικής καταιγίδας μπορούν να επεκταθούν προς τα έξω έως και 140 μίλια.

Η ισχύς του τυφώνα βασίζεται αποκλειστικά στην ταχύτητα του ανέμου, αλλά το μέγεθος της καταιγίδας, η ταχύτητα κίνησης και η ποσότητα της καταιγίδας που σπρώχνει και η βροχή που μεταφέρει είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για την πρόβλεψη του ύψους της ζημιάς που θα συμβεί. Για παράδειγμα, η Dorian αναμένεται να παράγει 12 έως 24 ίντσες (απομονωμένη 30 ίντσες) στις βορειοδυτικές Μπαχάμες, επιπλέον μία έως τρεις ίντσες (απομονωμένη έξι ίντσες) στις Κεντρικές Μπαχάμες, πέντε έως 10 ίντσες (απομονωμένη 15 ίντσες) στις παράκτιες Καρολίνες και τέσσερις έως οκτώ ίντσες (απομονωμένα 10 ίντσες) κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού από τη χερσόνησο της Φλόριντα έως τη Γεωργία. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξαφνικές πλημμύρες. Το κύμα καταιγίδας και τα απειλητικά για τη ζωή ρεύματα surf και rip αυξάνονται στις Μπαχάμες και στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Ο κυβερνήτης Ron DeSantis κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για τις 67 κομητείες της Φλόριντα. Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ έχει εκδώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 12 κομητείες σε αυτήν την πολιτεία. Κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Ο Χένρι ΜακΜάστερ και Κυβερνήτης Roy Cooper της Βόρειας Καρολίνας κήρυξαν επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις πολιτείες τους. Αυτό επιτρέπει στο κράτος και τις κομητείες να μετακινούν προμήθειες και να τοποθετούν πόρους. Τους επιτρέπει επίσης να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να «παραιτηθούν από τις καθημερινές διαδικασίες και να κάνουν ό,τι θεωρούν απαραίτητο για να διασφαλίσουν την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία της κοινότητας. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Διαταγή εκκένωσης
  • Εκτέλεση δημόσιου έργου
  • Κάνοντας αγορές έκτακτης ανάγκης
  • Ενοικίαση εξοπλισμού
  • Πρόσληψη εργαζομένων
  • Χρησιμοποιώντας εθελοντές».

Υποχρεωτικές εκκενώσεις έχουν κηρυχτεί σε περιοχές της Φλόριντα, της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι διατάσσονται εκτός κινδύνου. 830.000 μόνο στη Νότια Καρολίνα.

Το πλήρες μέγεθος της ζημιάς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Γνωρίζουμε ότι ορισμένες από τις περιοχές που ενδέχεται να επηρεαστούν από το Dorian επηρεάστηκαν από τυφώνες το 2016, το 2017 και το 2018 και δεν έχουν ανακτηθεί πλήρως.

Στις Μπαχάμες υπήρξαν καταστροφικές επιπτώσεις λόγω του ανέμου και της καταιγίδας. Είναι πιθανό να υπάρξουν μεγάλες διακοπές ρεύματος και ζημιές στις υποδομές. Αν και δεν είναι ακόμη διαθέσιμες πλήρεις αναφορές από τις Μπαχάμες, είναι υπολογίζεται ότι 13.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν μέχρι σήμερα.

Εντός των ΗΠΑ, ακόμη και χωρίς άμεση πτώση στην ξηρά, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υλικές ζημιές, διάβρωση της παραλίας και απώλεια ισχύος. Οι τυφώνες συχνά απομακρύνουν τους ανεμοστρόβιλους που αποτελούν μια άλλη σημαντική ανησυχία.

Οι άμεσες ανάγκες έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν στέγη, τροφή, ιατρική υποστήριξη, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, μετεγκατάσταση ζώων και αποκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας/επικοινωνιών. Αυτά είναι κατά κύριο λόγο ευθύνη των τοπικών και κρατικών κυβερνητικών φορέων και των υφιστάμενων εταίρων εντός του κράτους.

Τα σπίτια που θα καταστραφούν ή θα υποστούν μεγάλες ζημιές θα απαιτήσουν ρύπανση, εκσπλαχνισμό και ανοικοδόμηση. Ακόμη και οι κατασκευές που έχουν μόνο μικρές πλημμύρες θα απαιτήσουν σημαντική εργασία – σύμφωνα με τη FEMA, μια ίντσα νερού σε ένα σπίτι ισοδυναμεί με ζημιά 25.000 $. Θα χρειαστεί επίσης απομάκρυνση των υπολειμμάτων. Είναι επίσης πιθανή η αντικατάσταση αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων επίπλων και ενδυμάτων, συσκευών και οχημάτων.

Αλλά οι βραχυπρόθεσμες ανάγκες είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Η προηγούμενη εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, εταιρείες και ιδρύματα, κάνουν δωρεές τις πρώτες μέρες μετά την πτώση ενός τυφώνα. Ωστόσο, οι ανάγκες συνεχίζονται για τα επόμενα χρόνια.

Η μακροπρόθεσμη ανάκαμψη θα περιλαμβάνει αποκατάσταση περιουσίας, ανάκτηση βιοποριστικών πόρων και περιβαλλοντικό καθαρισμό. Πιθανότατα θα υπάρξουν επίσης σημαντικές ζημιές στις υποδομές σε φράγματα, δρόμους, γέφυρες κ.λπ. Οι τηλεπικοινωνίες και οι υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας είναι επίσης πιθανό να διακοπούν.

Schreibe einen Kommentar