API Test Automation — Ένας οδηγός για αρχάριους

0
API Test Automation — Ένας οδηγός για αρχάριους

Τι είναι ο αυτοματισμός δοκιμής API;

Στη δοκιμή λογισμικού, η αυτοματοποίηση δοκιμής API αναφέρεται στη διαδικασία δοκιμής διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API). Αυτός ο τύπος δοκιμών ελέγχει τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία, την απόδοση και την ασφάλεια. Κατά τη δοκιμή των API, αντί να χρησιμοποιείτε τυπικές εισόδους και εξόδους χρήστη (πληκτρολόγια), χρησιμοποιείτε λογισμικό για να πραγματοποιείτε κλήσεις στο API, να λαμβάνετε απαντήσεις και να σημειώνετε τις απαντήσεις.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι δοκιμές API διαφέρουν από τις δοκιμές GUI στο ότι δεν επικεντρώνονται στην εξέταση της εμφάνισης ή της αίσθησης της εφαρμογής. Κατά την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής λογισμικού, η εστίαση είναι κυρίως στο επίπεδο της επιχειρηματικής λογικής.

Τύποι δοκιμών API

Μερικές πρακτικές που εμπλέκονται στο API Automation Testing είναι οι εξής:

 • Κάθε λειτουργία ελέγχεται για να διασφαλιστεί ότι είναι λειτουργική, κάτι που είναι γνωστό ως δοκιμή μονάδας.
 • Οι λειτουργικές δοκιμές από άκρο σε άκρο βασίζονται συχνά σε δοκιμές μονάδων, οι οποίες δοκιμάζουν τη λειτουργικότητα ευρύτερων σεναρίων. Περιλαμβάνεται η διαδικασία καθορισμού, εκτέλεσης, επικύρωσης και αντιστροφής μιας δοκιμαστικής περίπτωσης.
 • Οι θήκες λειτουργικών δοκιμών επαναχρησιμοποιούνται συχνά στη δοκιμή φορτίου για να διασφαλιστεί ότι η απόδοση και η λειτουργικότητα δεν επηρεάζονται υπό φορτίο.
 • Ανίχνευση σφαλμάτων χρόνου εκτέλεσης με την εκτέλεση αυτοματοποιημένων και μη αυτόματων δοκιμών σε μια εφαρμογή για τον εντοπισμό συνθηκών αγώνα, εξαιρέσεων και διαρροών εφοδιασμού.
 • Δοκιμές για την επικύρωση ελέγχου ταυτότητας, κρυπτογράφησης και ελέγχου πρόσβασης, καθώς και δοκιμές διείσδυσης και δοκιμές fuzz.
 • Τα στοιχεία GUI των μελών της ομάδας μπορούν να επικυρωθούν ως μέρος της μεγαλύτερης συναλλαγής εκτελώντας δοκιμή webUI ως μέρος δοκιμών ενοποίησης από άκρο σε άκρο.
 • Εντοπισμός τρωτών σημείων σε συστήματα υπολογιστών, δίκτυα ή εφαρμογές Ιστού προκειμένου να αποτραπεί η εκμετάλλευσή τους από εισβολείς.
 • Μια δοκιμή fuzz περιλαμβάνει την εξαναγκασμό τεράστιων ποσοτήτων εντελώς αυθαίρετων δεδομένων σε ένα σύστημα έτσι ώστε να μπορεί να καταρρεύσει, να υπερχειλίσει ή να συμπεριφερθεί με άλλους αρνητικούς τρόπους.

Εργαλείο αυτοματισμού δοκιμής API—Ταχυδρόμος

Υπάρχει ένα δημοφιλές εργαλείο αυτοματισμού API ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Postman Automation, το οποίο είναι απαραίτητο εργαλείο για τη δοκιμή εφαρμογών με πολλαπλές δυνατότητες. Το Postman Automation προσφέρει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας και ακριβή αποτελέσματα, μειώνοντας τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για τη μη αυτόματη δοκιμή.

Έχει επίσης απλοποιήσει και καταστήσει πιο βολικό για τους προγραμματιστές και τους δοκιμαστές να δοκιμάζουν και να ακολουθούν συνεχείς πρωτοβουλίες ενοποίησης και συνεχούς ανάπτυξης, καθώς και να καταργούν την ανάγκη για μη αυτόματη εισαγωγή εντολών JSON στο Postman.

Πλεονεκτήματα της αυτοματοποιημένης δοκιμής ταχυδρόμων

Στη σημερινή τεχνολογική εποχή, οι αυτοματοποιημένες δοκιμές μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι τελικοί χρήστες δημιουργούν και χρησιμοποιούν εφαρμογές. Εκτός από τη λήψη συνεπών και αξιόπιστων αποτελεσμάτων δοκιμών, οι δοκιμές Postman βοηθούν τους δοκιμαστές λογισμικού να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα σε έξοδα εξωτερικής ανάθεσης και να δημιουργήσουν μια ισχυρή στρατηγική διασφάλισης ποιότητας που προσφέρει προϊόντα καλύτερης ποιότητας πιο γρήγορα από ποτέ.

Η δοκιμή ταχυδρόμων είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον σχεδιασμό μιας ισχυρής στρατηγικής διασφάλισης ποιότητας. Με τη σουίτα αυτοματοποιημένων δοκιμών της Postman, μπορείτε να παρέχετε στους πελάτες σας τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στη φθηνότερη τιμή, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο δοκιμής και ανάπτυξης CI/CD.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Postman

 • Εύκολο στη χρήση διεπαφή – Η απλή διεπαφή του Postman κάνει εύκολη τη δοκιμή των API και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του διευκολύνουν τις δοκιμαστικές στολές που δημιουργούνται με τη συμπλήρωση ενός προτύπου.
 • Newman – Το εργαλείο γραμμής εντολών του Ταχυδρόμου που εκτελεί δοκιμές ακόμα και χωρίς GUI (γραφικό περιβάλλον χρήστη).
 • Δοκιμή πολλαπλού περιβάλλοντος – Ο Ταχυδρόμος παρακολουθεί πολλαπλά περιβάλλοντα και χρησιμοποιεί τις σωστές ρυθμίσεις για κάθε συλλογή δοκιμής με βάση το περιβάλλον.
 • Αποθήκευση δεδομένων – Ο Postman σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε δεδομένα από τις μεταβλητές API σας σε καθολικές μεταβλητές, ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε ως περιβαλλοντικές μεταβλητές σε οποιαδήποτε κλήση API που κάνετε.
 • Τα API μπορούν να ενσωματωθούν με τις διαμορφώσεις κωδικοποίησης προγραμματιστών για να δοκιμάσουν αποκρίσεις και ρυθμίσεις με τον Postman, εξοικονομώντας χρόνο από τους μηχανικούς QA.

Πώς να μάθετε την αυτοματοποίηση δοκιμής API

Η Technosoft Academy είναι πρωτοπόρος στον κλάδο της εκπαίδευσης πληροφορικής και προσφέρει προγράμματα online μέσω εικονικών τάξεων. Με το ολοκληρωμένο μάθημά μας για την αυτοματοποίηση μικροϋπηρεσιών API, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε το σύνολο δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου που απαιτούνται από νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση των API.

Μερικά θέματα που καλύπτουμε στον αυτοματισμό δοκιμών API είναι τα ακόλουθα, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά:

 • Μια εισαγωγή στη δοκιμή API
 • SOAP εναντίον REST: Ποια είναι η διαφορά;
 • Δοκιμή διαδικτυακών υπηρεσιών με εργαλεία
 • ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σε βάθος
 • Μέθοδος REST API
 • JSON & XML
 • TestNG
 • Τζένκινς
 • Maven
 • Έκθεση Έκτασης Αναφοράς
 • Δεδομένα που οδηγούνται

Το μάθημα διαρκεί πάνω από 4 εβδομάδες και έχει σχεδιαστεί για όσους θέλουν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την αξία τους επεκτείνοντας τις γνώσεις τους σχετικά με τις δοκιμές και κατανοώντας διάφορες προσεγγίσεις. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι ιστορίες των χρηστών και τα κριτήρια ανάπτυξης είναι λιγότερο ασαφή για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μαθαίνοντας τις τεχνικές πτυχές του λογισμικού. Επιπλέον, ο Postman είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αυτοματοποίηση των δοκιμών API. Εάν έχετε βασική κατανόηση της JavaScript, μπορείτε να μάθετε, να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε δοκιμές αυτοματισμού API Postman.

Περισσότερα για την Technosoft

Με την ολοκλήρωση αυτών των προγραμμάτων, οι μαθητές θα μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες πλαισίου αυτοματισμού δοκιμών πλήρους στοίβας και άλλες δεξιότητες λογισμικού που είναι απαραίτητες για την είσοδο στο πεδίο λογισμικού/δοκιμών. Τα προγράμματά μας είναι σχεδιασμένα για όποιον ενδιαφέρεται για τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη λογισμικού, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων του.

Οι προσφορές μας περιλαμβάνουν εκκίνηση 17 εβδομάδων για Αυτοματοποίηση Διασφάλισης Ποιότητας Λογισμικού, Αυτοματισμό API και Αυτοματισμό JavaScript, που σας προετοιμάζουν για θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας. Δεχόμαστε συμμετέχοντες με βασική κατανόηση του λογισμικού και τους βοηθάμε να αναπτύξουν τις υπάρχουσες δεξιότητές τους, ώστε να μπορούν να είναι έτοιμοι για θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να έχεις την ευκαιρία να μάθεις μια πολύτιμη τεχνολογική δεξιότητα που θα κάνει σημαντική διαφορά στις ικανότητες και τις προοπτικές σταδιοδρομίας σου από το να μάθεις μια πολύ απαραίτητη. Για το λόγο αυτό, η Technosoft είναι δυνατή για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ενδιαφέρεται και αφοσιώνεται στο να διεισδύσει στον τεχνολογικό τομέα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα που προσφέρουμε στην Technosoft μέσω της ιστοσελίδας μας, η οποία προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση του αναλυτικού προγράμματος κάθε προγράμματος, καθώς και πληροφορίες εισδοχής και χρηματοδότησης για κάθε πρόγραμμα.

Ανησυχείτε μήπως βρείτε τα απαραίτητα κεφάλαια για την εκπαίδευσή σας; Αν ναι, μην στεναχωριέσαι! Έχουμε μια ποικιλία προσιτών επιλογών χρηματοδότησης για τους μαθητές να λάβουν μέρος στα προγράμματά μας.

Ρίξτε μια ματιά σήμερα για να μάθετε περισσότερα!

Schreibe einen Kommentar