7 δημοφιλείς φυλές κατσικιών κρέατος για το σπίτι σας

2
7 δημοφιλείς φυλές κατσικιών κρέατος για το σπίτι σας

Οι κατσίκες κρέατος μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι σας! Μάθετε για 7 δημοφιλείς ράτσες κατσικιών κρέατος και βρείτε την καλύτερη για το σπίτι σας!

Αν ψάχνετε για το τέλειο ζώο κρέατος για να μεγαλώσετε στο σπίτι σας, σκεφτείτε τις κατσίκες! Πολλές ράτσες έχουν εξαιρετικούς ρυθμούς μετατροπής τροφής και μπορούν να αυξηθούν σε βάρος χασάπη σε μόλις 6 μήνες! Ενώ καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από τα μικρά κρεατικά ζώα όπως τα πουλερικά και τα κουνέλια, προσφέρουν επίσης πολύ περισσότερο κρέας. Και, εξακολουθούν να είναι πολύ μικρότερα και μπορεί να είναι πιο βολικά στην εκτροφή από τα μεγαλύτερα ζώα, όπως τα γουρούνια και τα βοοειδή, καθώς το μέγεθός τους τα κάνει πιο εύκολα στο χειρισμό, τη μεταφορά και το κρεοπωλείο.

Παρόλο που χρησιμοποιούμε τις κατσίκες μας για γαλακτοκομικούς σκοπούς και όχι για κρέας, εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι κατσίκες είναι μια εξαιρετική επιλογή για ζώα με βάση το κρέας για πολλούς οικοδεσπότες. Ειλικρινά, οποιαδήποτε κατσίκα οποιασδήποτε ράτσας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κρέας, αλλά υπάρχουν ορισμένες ράτσες που είναι πιο ιδανικές για παραγωγή κρέατος. Αυτές οι ράτσες είναι γενικά πιο ογκώδεις και πιο μυώδεις από τις γαλακτοπαραγωγικές φυλές που εκτρέφουμε στο σπίτι μας. Όπως με κάθε ζώο, θα θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη γενετική κατά την επιλογή των ζώων σας, καθώς αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη σύνθεση του σώματος και τους μυς.

Μάθετε για 7 δημοφιλείς ράτσες κατσικιών κρέατος και βρείτε την καλύτερη για το σπίτι σας!

Το να ξεκινήσετε με τις κατσίκες απαιτεί αρχικές και συνεχείς επενδύσεις σε υλικά, προμήθειες, ζωοτροφές και τα ίδια τα ζώα. Πριν αγοράσετε οποιεσδήποτε κατσίκες, ζυγίστε όλες τις επιλογές σας και βεβαιωθείτε ότι οι κατσίκες είναι κατάλληλες για το σπίτι σας.

Πριν αγοράσετε κατσίκια, λάβετε υπόψη τα εξής:

 • Τι σκοπό θέλετε να εξυπηρετούν οι κατσίκες σας;
  Κάθε ράτσα κατσίκων θα έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά, καθιστώντας την καλύτερη για ορισμένες λειτουργίες. Εκτός από το κρέας, έχετε άλλους στόχους για το κοπάδι σας, όπως παραγωγή γάλακτος ή διαχείριση ζιζανίων; Πριν αγοράσετε, κάντε μια εις βάθος έρευνα για να βρείτε τη φυλή που θα λειτουργήσει καλύτερα για το σπίτι σας.
 • Τι μέγεθος κατσίκες θέλετε;
  Οι κατσίκες με κρέας ποικίλλουν σε μέγεθος, από μικρές (περίπου 60 λίβρες) έως μεγάλες (περίπου 250+ λίβρες). Είναι σημαντικό να το λάβετε υπόψη, με βάση το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου για τις κατσίκες σας. Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε τι μέγεθος κατσίκας νιώθετε άνετα να χειρίζεστε. Αν και μπορεί να μην σκοπεύετε να χειρίζεστε συχνά τις κατσίκες σας, ορισμένες καταστάσεις, όπως τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά, μπορεί να απαιτούν από εσάς να χειρίζεστε και να μετακινείτε τις κατσίκες. Ακόμα και τα μικρά κατσίκια μπορούν να είναι αρκετά δυνατά όταν το θέλουν! Θα θελήσετε επίσης να έχετε έναν τρόπο μεταφοράς για τις κατσίκες σας. Ενώ οι μικρές κατσίκες μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε ένα μεγάλο ρείθρο σκύλων στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου ή SUV, μπορεί να χρειαστείτε ένα ρυμουλκούμενο για να μεταφέρετε μεγαλύτερες κατσίκες.
 • Πόση γη/ζωοτροφές έχετε διαθέσιμη;
  Οι κατσίκες είναι τροφοσυλλέκτες, που σημαίνει ότι προτιμούν τα φυλλώδη ζιζάνια, τα θαμνώδη φυτά και τα δέντρα παρά τα ίσια χόρτα βοσκοτόπων. Προσαρμόζονται υπέροχα σε επικλινή ή βραχώδη εδάφη που μπορεί να είναι λιγότερο ιδανικά για άλλους τύπους ζώων. Αλλά μπορούν επίσης να ζήσουν σε βοσκότοπο ή σε ξηρή περιοχή με συμπληρωματικές ζωοτροφές όπως μηδική ή σανό χόρτου. Ένα υψηλής ποιότητας χαλαρό ορυκτό που προορίζεται για κατσίκες είναι επίσης σημαντικό για να διασφαλιστεί ότι είναι υγιείς και λαμβάνουν ισορροπημένη διατροφή.
 • Πόση αλληλεπίδραση θέλετε να έχετε με τις κατσίκες σας;
  Ορισμένες ράτσες αιγών θα απαιτήσουν περισσότερη ανθρώπινη βοήθεια από άλλες ράτσες. Μερικές κατσίκες είναι πολύ καλά για να διαχειριστούν μόνες τους με πολύ μικρή ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Ωστόσο, άλλες ράτσες μπορεί να χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, ειδικά για να κοροϊδεύουν και να μεγαλώνουν τα μικρά τους. Ορισμένες φυλές τείνουν επίσης να είναι φυσικά πιο προσωπικές και να εμπιστεύονται τους ανθρώπους από άλλες ράτσες.

Boer Goats:

Μάθετε για 7 δημοφιλείς ράτσες κατσικιών κρέατος και επιλέξτε την καλύτερη για το σπίτι σας!

Οι κατσίκες Boer είναι ίσως η πιο δημοφιλής ράτσα κατσίκας με κρέας στις ΗΠΑ Έχουν γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης και τείνουν να είναι ανθεκτικά ζώα. Τείνουν επίσης να είναι πειθήνιοι και ευγενικοί, καθιστώντας τους εύκολο να τα αναθρέψετε και να τα χειρίζεστε. Η Boer είναι γενικά πολύ καλές μητέρες για τα παιδιά τους και μπορούν να τα μεγαλώσουν με περιορισμένη ανθρώπινη βοήθεια. Πολλές κατσίκες Boer θα φτάσουν το βάρος τους στην αγορά περίπου σε ηλικία 3-6 μηνών, ανάλογα με τη γενετική και τη σύσταση του σώματος της κατσίκας.

Μάθετε περισσότερα για τις κατσίκες Boer επισκεπτόμενοι το American Boer Goat Association!

Ισπανικές κατσίκες:

U Wash - κατσίκες 04Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Joe Mabel [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]

Οι ισπανικές κατσίκες είναι μια φυλή κατσίκας κληρονομιάς που μεταφέρθηκε στην Καραϊβική και τη Νότια Αμερική το 1500. Οι σημερινές ισπανικές κατσίκες είναι απόγονοι αυτών των κατσικιών, αν και έχουν αναμειχθεί με πολλές άλλες ράτσες με τα χρόνια. Αυτές οι κατσίκες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και τρέφονται εύκολα. Μπορούν ακόμη και να αναζητούν τροφή αρκετά καλά σε περιβάλλοντα που μοιάζουν με βούρτσες, δίνοντάς τους τα παρατσούκλια τους, «τρίψιμο κατσίκες» και «βούρτσες κατσίκες».

Μάθετε περισσότερα για τις ισπανικές κατσίκες επισκεπτόμενοι το Ισπανική Ένωση Αιγών και το Κτηνοτροφία!

Νουβικές κατσίκες:

Μάθετε για 7 δημοφιλείς ράτσες κατσικιών κρέατος και επιλέξτε την καλύτερη για το σπίτι σας!

Οι Νούβιοι είναι κατσίκες διπλής χρήσης που φημίζονται για τα δισκέτα τους, το μεγάλο μέγεθος και τις παιχνιδιάρικες προσωπικότητες τους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για οικοδεσπότες που θέλουν τόσο γάλα όσο και ζώα με κρέας. Τα (θηλυκά) μπορούν να διατηρηθούν για άρμεγμα μετά το παιδί και τα αρσενικά παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν για κρέας. Οι κατσίκες της Νούβιας έχουν το υψηλότερο ποσοστό βουτύρου γάλακτος από όλες τις κατσίκες γαλακτοπαραγωγής πλήρους μεγέθους, καθιστώντας το γάλα τους κρεμώδες και πλούσιο! Οι σταυροί Nubian-Boer γίνονται επίσης μια δημοφιλής επιλογή για κατσίκες με κρέας στο σπίτι.

Μάθετε περισσότερα για τις κατσίκες Nubian επισκεπτόμενοι το Σύνδεσμος Αγγλο-Νουβίας Αιγών και το American Dairy Goat Association!

Kiko Goats:

Κατσίκα Kiko με κατσίκι ΗΠΑ 2011 Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά της AslanEntropy [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Οι Kikos είναι σχετικά νέοι στις ΗΠΑ Λόγω των υψηλών ποσοστών μετατροπής των ζωοτροφών και της φυσικής τους αντίστασης στα παράσιτα, γίνονται γρήγορα δημοφιλής στους οικοδεσπότες και τους αγρότες στις νότιες ΗΠΑ, όπου τα ποσοστά παρασίτων είναι υψηλότερα λόγω του ζεστού υγρού κλίματος. Απαιτούν πολύ λίγη ανθρώπινη αλληλεπίδραση και είναι πολύ αποτελεσματικά στο να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και να ευδοκιμούν σε ανώμαλα εδάφη με περιορισμένες εισροές. Οι κατσίκες «Genemaster», μια διασταύρωση μεταξύ Μπόερς και Κίκος, γίνονται επίσης δημοφιλείς μεταξύ των κτηνοτρόφων κατσίκων και των κτηνοτρόφων.

Μάθετε περισσότερα για τις κατσίκες Kiko επισκεπτόμενοι το Εθνικό Μητρώο Kiko και το American Kiko Goat Association!

Myotonic/Tennessee Fainting Goats:

Λιποθύμησε
Οι μυοτονικές κατσίκες είναι μια εγχώρια φυλή κατσίκων, που σημαίνει ότι έχουν προσαρμοστεί με την πάροδο του χρόνου ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο περιβάλλον τους. Εξαιτίας αυτού, ποικίλλουν σε μέγεθος, αλλά τείνουν να είναι μικρές έως μεσαίου μεγέθους κατσίκες. Είναι περισσότερο γνωστοί για τη γενετική τους «λιποθυμία», η οποία κάνει τους μύες τους να γίνονται άκαμπτοι όταν εκπλήσσονται! Είναι αρκετά πυκνά και μυώδη, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για κατσίκια με κρέας. Οι μυοτονικές κατσίκες είναι παραγωγικοί κτηνοτρόφοι και γενικά είναι σε θέση να αναθρέψουν παιδιά χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Μάθετε περισσότερα για τις κατσίκες Myotonic επισκεπτόμενοι το Κτηνοτροφία!

Πυγμαίοι κατσίκες:

Αφρικανική Πυγμαία Κατσίκα 003

Οι πυγμαίοι κατσίκες, τις οποίες μεγάλωσα σε όλη τη διάρκεια του γυμνασίου, είναι δημοφιλείς στα κατοικίδια λόγω του μικρού τους μεγέθους. Αλλά μην αφήσετε το μέγεθός τους να σας ξεγελάσει! Είναι μυώδη και κοκαλιάρικα (που ονομάζονται „cobby“), με τα αρσενικά δολάρια να ξεπερνούν συχνά περίπου 100 λίβρες! Είναι πολύ κοινωνικές κατσίκες και τείνουν να είναι ανθεκτικές, αν και χρειάζονται περιστασιακή βοήθεια για να αστειεύονται. Λόγω του μεγέθους τους, θα μπορούσαν να είναι μια καλή ράτσα κατσίκας για μικρούς χώρους.

Μάθετε περισσότερα για τις κατσίκες Πυγμαίου επισκεπτόμενοι το Εθνική Ένωση Πυγμαίων Αιγών!

Kinder Goats:

Κοπάδι αιγών Kinder

Οι Kinder κατσίκες είναι μια διασταύρωση μεταξύ μιας κατσίκας Πυγμαίου και ενός Νούβιου. Είναι μια ράτσα διπλής χρήσης που αξίζει οπωσδήποτε αναφορά ως κατσίκι από κρέας στο σπίτι! Δημοφιλή για το μικρότερο μέγεθος και την προσωπικότητά τους, έχουν δυνατότητες παραγωγής γάλακτος και κρέατος. Τα (θηλυκά) μπορούν να διατηρηθούν για άρμεγμα ενώ τα αρσενικά χρησιμοποιούνται για κρέας. Ενώ η παραγωγή γάλακτος τους είναι χαμηλότερη από αυτή των γαλακτοκομικών φυλών πλήρους μεγέθους, το γάλα τους είναι πλούσιο σε βουτυρικό λίπος και νόστιμο!

Μάθετε περισσότερα για τις κατσίκες Kinder επισκεπτόμενοι το Σύλλογος Κιντερ Κατσικουργών!

Ποια είναι η αγαπημένη σας ράτσα κατσίκας με κρέας; Μοιραστείτε τι είναι και πείτε μας γιατί τα αγαπάτε στα παρακάτω σχόλια!

Καρφιτσώστε αυτήν την ανάρτηση για να την διαβάσετε αργότερα ή να την μοιραστείτε με φίλους!Μάθετε για 7 δημοφιλείς ράτσες κατσικιών κρέατος και βρείτε την καλύτερη για το σπίτι σας!

Schreibe einen Kommentar