7 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε νόημα και σκοπό στη ζωή σας

1
7 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε νόημα και σκοπό στη ζωή σας

Θέλετε να έχετε σκοπό και νόημα στη ζωή σας, και σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν συμβουλές. Πώς ξεχωρίζεις την αλήθεια από τη μυθοπλασία; Πώς ξέρετε ποιον να πιστέψετε; Έρευνα από την Anne Cunningham και τον Keith Stanovich ανακάλυψα ότι Οι συνήθεις αναγνώστες γνωρίζουν περισσότερα από τους συνήθεις τηλεθεατές. Αλλά έδειξε επίσης ότι οι αναγνώστες είναι καλύτεροι στην αποκρυπτογράφηση κακή πληροφορία.

Όπως λένε συχνά ο John Maxwell και ο πάστορας μου, Michael Catt,

«Οι ηγέτες είναι αναγνώστες και οι αναγνώστες είναι ηγέτες».

Έτσι, ξέρουμε ότι η ανάγνωση μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε την παραπληροφόρηση. Ας ελπίσουμε ότι όλοι θέλουμε σκοπό και νόημα στη ζωή μας. Τα σπουδαία βιβλία μπορούν να το κάνουν αυτό. Μου αρέσει να περιπολώ τις λίστες ανάγνωσης των ανθρώπων που διάβασα, οπότε σκέφτηκα να μοιραστώ μερικές από τις δικές μου. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει φέτος (2015) – χωρίς ιδιαίτερη σειρά. (Δεν συμπεριέλαβα εκπαιδευτικά βιβλία. Παίρνω συνεντεύξεις από τους συγγραφείς των αγαπημένων μου εκπαιδευτικών βιβλίων με θέμα Every Classroom Matters!) Σας δίνω μια σύντομη επισκόπηση του βιβλίου και γιατί μου άρεσε. Μοιραστείτε τα αγαπημένα σας στα σχόλια!

7 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε νόημα και σκοπό στη ζωή σας

21 μεγάλοι ηγέτες: Μάθετε τα μαθήματά τους, βελτιώστε την επιρροή σας από τον Πατ Γουίλιαμς

Ο Πατ Γουίλιαμς αφηγείται μια αριστοτεχνική ιστορία πολλών από τους σπουδαίους άντρες και γυναίκες της εποχής μας. Σχετίζεται με τις πτυχές της ηγεσίας. Αλλά το μέρος που μου αρέσει επίσης είναι η διορατικότητά του και στις αδυναμίες τους. Το διαβάζω στο σπίτι μου τώρα. εξαιρετικό βιβλίο!

[tweetthis]«Ορίζω την ηγεσία ως την ικανότητα επίτευξης δύσκολων, απαιτητικών στόχων μέσω άλλων ανθρώπων». @OrlandoMagicPat[/tweetthis]

Για τι ζεις; Επενδύοντας τη ζωή σας σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από τον Πατ Γουίλιαμς

Τελείωσα αυτό το βιβλίο χθες το βράδυ και έκλαψα όπως τελείωσε η τελευταία σελίδα. Το βιβλίο είναι όμορφο και τόσο καλά συνοψίζει την αναζήτηση νοήματος στη ζωή. Όποια και αν είναι η πίστη σας, θα σας δώσει τόσα πολλά να σκεφτείτε. Ως χριστιανός, ταιριάζει.

[tweetthis]Σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα λόγια σας στους ανθρώπους γύρω σας, ιδιαίτερα στους νέους. @orlandomagicpat[/tweetthis]

Love Does: Ανακαλύψτε μια μυστικά απίστευτη ζωή σε έναν συνηθισμένο κόσμο του Μπομπ Γκοφ

Καθώς διαφημιζόμουν την αγάπη μου για τα βιβλία του Donald Miller (δείτε παρακάτω), ορισμένοι από τους φίλους μου στο Facebook συνέστησαν το Love Does του Bob Goff. Ο Ντόναλντ Μίλερ μιλάει για την υπερβολική, ασυνήθιστη ζωή του Μπομπ Γκοφ. Αν υπάρχει κάποιος που αγαπά παράξενα τους ανθρώπους, είναι αυτός ο άνθρωπος, ο Μπομπ. Μου άρεσε αυτό το βιβλίο γιατί με βοηθάει να εστιάσω στις σχέσεις. Βάζει σε τάξη πώς πρέπει να αγαπώ τους ανθρώπους. Φοβερό βιβλίο.

[tweetthis]Ένας φίλος δεν λέει απλά πράγματα. ένας φίλος κάνει. @bobgoff [/tweetthis]

Παραλία από τον Terri Blackstock

Αυτή η σύντομη νουβέλα διαβάστηκε στο δρόμο μου για διακοπές. Μια ιστορία για μια μαμά και τις δύο κόρες της που κατευθύνονται στην παραλία ένα Σαββατοκύριακο, μου μιλάει σε τόσα πολλά επίπεδα. Αυτές οι τρεις γυναίκες «τύπου Α» θυμούνται και μαθαίνουν τόσα πολλά για τον εαυτό τους και η μία για την άλλη. Αυτό είναι ένα φανταστικό ανάγνωσμα για πολυάσχολες μαμάδες, γυναίκες καριέρας και όσες πιάνονται στον αγώνα αρουραίων. Γρήγορη ανάγνωση. Μεγάλος αντίκτυπος.

«Ελπιζε ότι δεν ήταν πολύ αργά για να τους δείξει ότι ο χαμένος χρόνος δεν είναι πάντα χάσιμο χρόνου».

Smartcuts: Πώς οι χάκερ, οι καινοτόμοι και τα εικονίδια επιταχύνουν την επιτυχία από τον Shane Snow

Αφού τελείωσα την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, έστειλα αμέσως μήνυμα στον μέντορά μου, Έρολ Σεντ Κλερ Σμιθ, και το διάβασε κι αυτός. Το βιβλίο είναι γεμάτο από χρήσιμες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί η επιτυχία. Ο Shane Snow καταρρίπτει κοινούς μύθους (π.χ. «Σέρβιρε το χρόνο σου και μετά θα έρθει η ώρα σου») και σου δίνει συμβουλές για το πώς να προχωρήσεις (μερικές φορές δεν είναι πάντα σε ευθεία γραμμή!)

«Η έρευνα έδειξε ότι οι ειδικοί -άτομα που ήταν μάστορες σε ένα επάγγελμα- προτιμούσαν σε μεγάλο βαθμό την αρνητική ανάδραση από τη θετική. Προκάλεσε τη μεγαλύτερη βελτίωση. Αυτό συνέβη επειδή η κριτική είναι γενικά πιο ενεργή από τα κομπλιμέντα».

Μην στέκεστε μόνο εκεί, προσευχηθείτε για κάτι από τον Ron Dunn

Ο αείμνηστος Ron Dunn έγραψε το αγαπημένο μου βιβλίο για την προσευχή. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά επιτυχίας μου είναι η προσευχή μου. Δεν είμαι εξοπλισμένος ούτε είμαι σε θέση να εξηγήσω πώς λειτουργεί η προσευχή – αλλά ο Ρον Νταν πλησιάζει όσο οποιοδήποτε βιβλίο που έχω δει για να εξηγεί και να βοηθά κάποιον να μάθει να προσεύχεται. Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει για την προσευχή. Ο Ron Dunn μπορεί να πέθανε το 2001, αλλά το έργο του παραμένει σε αυτό το βιβλίο.

Η αναγνωστική μου ζωή από τον Pat Conroy

Δεν έχω διαβάσει ένα τόσο φανταστικό βιβλίο για την ανάγνωση και τη γραφή από το On Writing του Steven King. (ναι, ΑΥΤΟΣ ο Στίβεν Κινγκ – δείτε την κριτική μου για αυτό το βιβλίο.)

Ο Pat Conroy, ο συγγραφέας του Great Santini and the Lords of Discipline και άλλων, αφηγείται μια αριστοτεχνική ιστορία της ζωής του. Συνυφασμένος είναι ο θαυμασμός του για τον δάσκαλο της παιδικής του ηλικίας, καθώς και μια νέα ματιά στον κόσμο της συγγραφικής ελίτ των συγγραφέων στο Νότο. Με συνέλαβαν τα λόγια του και με συνεπήραν οι εικόνες του. Το My Reading Life είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που μπορείς να μοιραστείς με τους εκκολαπτόμενους συγγραφείς, επειδή η αγάπη του Conroy για τα βιβλία σε κάνει να ερωτεύεσαι ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου.

«Τα βιβλία είναι ζωντανά πράγματα και το καθήκον τους βρίσκεται στους όρκους της σιωπής τους. Τους αγγίζεις καθώς τρέμουν με θεϊκή ηδονή. Τα διαβάζεις και αποκοιμιούνται σε χαρούμενα όνειρα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αν τους κάνετε τη χάρη να τους καταλάβετε, να λάβετε τις μερίδες της θλίψης και της σοφίας τους, τότε θα εγκατασταθούν σε μια ικανοποιημένη κατοικία στην καρδιά σας».

The One Thing: The Surprising Truth about Extraordinary Results από τον Gary Keller και τον Jay Papasan

Αυτό το βιβλίο με βοήθησε να εστιάσω περισσότερο από οποιοδήποτε βιβλίο που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό. Μπορούμε να παράγουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε. Αλλά πως? Πώς εστιάζουμε; Πώς ξέρουμε τι είναι πιο σημαντικό; Αυτό το βιβλίο μπορεί να δώσει σε οποιονδήποτε μεγάλη εικόνα για το παλιό ερώτημα, „Γιατί είμαι σε αυτή τη γη;“

[callout]Ποια είναι τα αγαπημένα σας βιβλία;[/callout]

Μην χάσετε ποτέ ένα επεισόδιο

Αποκτήστε το 10λεπτο Teacher Show στα εισερχόμενά σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Schreibe einen Kommentar