5 μυστικά για την ανοχή κινδύνου που δεν θα σας πει ο σύμβουλός σας

0
5 μυστικά για την ανοχή κινδύνου που δεν θα σας πει ο σύμβουλός σας

Τι πρέπει να ρωτά ο διαχειριστής περιουσίας σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ρωτούν οι περισσότεροι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και διαχειριστές πλούτου στους πιθανούς πελάτες είναι: «Ποια είναι η ανοχή σας στον κίνδυνο;»

Αυτή είναι μια φορτωμένη ερώτηση. Πίσω από αυτό κρύβεται ένα πλήθος υποθέσεων, εικασιών, συναισθημάτων και επιπτώσεων – λίγες από τις οποίες συνήθως συζητούνται πριν ή ακόμα και αφού ερωτηθείτε για το πόσο κίνδυνο μπορείτε να ανεχτείτε στο επενδυτικό σας σχέδιο υψηλής καθαρής αξίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σβήσουμε το μαύρο κουτί ανοχής κινδύνου, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα πώς αυτός ο όρος εφαρμόζεται σε επενδυτές εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας όπως εσείς. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε πώς θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη δημιουργία του επενδυτικού σχεδίου που θα προσφέρει την απόδοση και την οικονομική ασφάλεια που αναζητάτε.

7 Secrets Mockup e1625480456208

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΞΙΑΣ 5 ΕΩΣ 500 ΕΩΣ 500 ΕΩΣ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολαρίων

7 μυστικά για διαχείριση επενδύσεων υψηλής καθαρής αξίας, ακίνητα, φορολογικά και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό

Οι πληροφορίες που θα ανακαλύψετε από το δημοσιευμένο μας βιβλίο θα σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε μια ποικιλία εργαλείων διαχείρισης περιουσίας με τον οικονομικό προγραμματισμό, παρέχοντας καθοδήγηση για τη μελλοντική σας ασφάλεια παράλληλα με πολύπλοκες οικονομικές στρατηγικές, έτσι ώστε το ανθρώπινο και οικονομικό σας κεφάλαιο να ανθίσει.

Οι πελάτες συχνά μοιράζονται μαζί μας πώς οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από αυτό το βιβλίο τους βοήθησαν να τους προσφέρουμε τεράστια σαφήνεια, καταρρίπτοντας τις ιδεολογίες του κλάδου, ενώ παράλληλα πρόσφεραν διορατικότητα και κατεύθυνση στη λήψη τέτοιων σημαντικών οικονομικών αποφάσεων.

Μυστικό 1: Η ανοχή στον κίνδυνο δεν είναι συναίσθημα

Οι περισσότεροι από τους φίλους μας με υψηλή περιουσία και σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος έχει συναντήσει έναν οικονομικό σύμβουλο και άκουσε την πρότασή του ρωτάται για την ανοχή κινδύνου και συνήθως παρουσιάζεται σαν να είναι ένα συναίσθημα.

«Πώς θα σας φαινόταν αν η αγορά κατέρρεε και χάνατε το 25% του χαρτοφυλακίου σας;» Εδώ είναι ένα ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιεί μια ερώτηση πολύ παρόμοια με αυτή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν ένα σύστημα αξίας πόντων για να «προσδιορίσουν» την ανοχή κινδύνου σας σαν να είναι μια σταθερή ποσότητα.

«Ποια είναι η επενδυτική σας στάση;»

Αυτό θα ακολουθούσαν επιλογές όπως συντηρητική, επιθετική, μέτρια επιθετική κ.λπ.

Ακολουθούν δύο ερωτήσεις που αναπτύχθηκαν από ερευνητές ως μέρος μιας ερώτησης 20 ανάλυση ανοχής κινδύνου:

Εκτός από ότι κατέχετε, σας έχουν δοθεί 2.000.000 $. Τώρα σας ζητείται να επιλέξετε μεταξύ:
ένα. Μια σίγουρη απώλεια 500.000$
σι. 50% πιθανότητα να χάσεις 1.000.000 $ και 50% πιθανότητα να χάσεις τίποτα

Εδώ είναι ένα άλλο κοινό:

Ποια από τις παρακάτω δηλώσεις περιγράφει καλύτερα την επενδυτική σας φιλοσοφία;

– Νιώθω άνετα με σταθερές επενδύσεις

– Είμαι πρόθυμος να αντέχω κάποιες διακυμάνσεις στην επένδυσή μου

– Επιδιώκω σημαντικές αποδόσεις επένδυσης

– Αναζητώ δυνητικά υψηλές αποδόσεις επένδυσης

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλά άλλα.

Το μεγαλύτερο ελάττωμα πίσω από όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι ότι καμία από αυτές δεν σχετίζεται με την πραγματική κατάσταση της ζωής σας. Είναι χωρίς πλαίσιο.

Θέλω ένα σίγουρο κέρδος $500.000 ή μια ευκαιρία στα $1.000.000 με κίνδυνο $0; Εξαρτάται. Τι κάνει το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιό μου; Πόσο μακριά είμαι προς την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων μου; Τι συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή; Στην οικογένειά μου; Στην καριέρα και την επιχείρησή μου;

Είμαι άνετος με κάποιες διακυμάνσεις στις επενδύσεις μου; Εξαρτάται από πολλά από τα ίδια θέματα.

Πώς θα ένιωθα αν η αγορά και το χαρτοφυλάκιό μου έχανε 25%; Εξαρτάται.

Καμία από αυτές τις ερωτήσεις δεν έχει γερές βάσεις κάτω από αυτές. Είναι όλα απλά συναισθήματα, που δίνονται στη στιγμή σε μια προσπάθεια να περάσει η διαδικασία διαβούλευσης με τον οικονομικό σύμβουλο.

Η ανοχή στον κίνδυνο δεν είναι συναίσθημα. Είναι ένας υπολογισμός, υπολογισμένος με βάση τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οικονομικές επιθυμίες και όνειρα και τον τρόπο ζωής προσπαθείς να πετύχεις.

Μάθετε πώς να εξισορροπείτε τον κίνδυνο με την απόδοση χωρίς να θυσιάζετε την οικονομική ασφάλεια

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή Hutch Ashoo

Μυστικό #2: Η ανοχή κινδύνου δεν έχει νόημα χωρίς πλαίσιο

Μετά το πρώτο μυστικό, δεν μπορείτε να μιλήσετε για ανοχή κινδύνου χωρίς να μιλήσετε για τους στόχους και τα όνειρα του τρόπου ζωής του επενδυτή. Αυτά είναι αχώριστα.

Για παράδειγμα, κάποτε πραγματοποιήσαμε προγραμματισμό για μια οικογένεια που πίστευε ότι χρειαζόταν 34.000 $ το μήνα για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής της καθ‘ όλη τη διάρκεια της συνταξιοδότησής της. Είχαν 5,8 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστά περιουσιακά στοιχεία εκείνη την εποχή, καθώς και κάποια ακίνητα που παράγουν εισόδημα. Τους άρεσε πολύ το γκολφ και τις καταδύσεις.

Η βασική τους ερώτηση προς εμάς ήταν:

«Μπορούμε να έχουμε 34.000 $ το μήνα χωρίς να αναλάβουμε πολύ ρίσκο;»

Όλοι κάνουν αυτή την ερώτηση. Το μόνο που αλλάζει είναι οι αριθμοί. Όταν οι επενδυτές λένε ότι θέλουν απόδοση, αυτό που πραγματικά θέλουν είναι η οικονομική ασφάλεια και ο επιθυμητός τρόπος ζωής τους χωρίς μεγάλο κίνδυνο.

Για να απαντήσουμε σε μια τέτοια ερώτηση, μπορούμε να αναλύσουμε πώς προβλέπεται η απόδοση του χαρτοφυλακίου του επενδυτή σε διάφορα σενάρια. Προσαρμόζοντας την ανοχή κινδύνου, μπορούμε στη συνέχεια να αναπτύξουμε ένα σχέδιο που επιτυγχάνει τους στόχους του επενδυτή. Αλλά βλέπετε πώς πρέπει να ξεκινήσετε με το πλαίσιο; Ο στόχος τους ήταν 34.000 $ το μήνα χωρίς να θυσιάσουν την ασφάλεια συνταξιοδότησης.

Έχοντας κατά νου αυτόν τον στόχο, στη συνέχεια ενσωματώνουμε μια ανοχή κινδύνου που θα βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του σχεδίου. Όπως αποδείχθηκε σε αυτή την περίπτωση, μπόρεσαν στην πραγματικότητα να ξοδεύουν επιπλέον 40 χιλιάδες δολάρια ετησίως χωρίς να θυσιάζουν την οικονομική ασφάλεια. Δεν ήταν χαρούμενοι που δεν ξεκίνησαν τη διαδικασία με ανοχή κινδύνου!

Μυστικό #3: Υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη κινδύνου

Οι περισσότεροι άνθρωποι – και οι περισσότεροι σύμβουλοι που ρωτούν για την ανοχή κινδύνου – σκέφτονται μόνο έναν τύπο κινδύνου: τον κίνδυνο αγοράς.

Τι είναι ο κίνδυνος αγοράς;

Ο κίνδυνος αγοράς αναφέρεται στο πόσο πιθανό είναι το χαρτοφυλάκιο ενός επενδυτή να κερδίσει ή να χάσει χρήματα με βάση την απόδοση της αγοράς. Έτσι, όταν ο COVID-19 κατέρρευσε τις αγορές κατά πάνω από 30% σε λιγότερο από ένα μήνα, τα χαρτοφυλάκια με υψηλό κίνδυνο αγοράς έχασαν πολλά χρήματα. Και αυτό συνέβη σε πολλούς επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας, επειδή πολλοί από αυτούς εκτίθενται σε υπερβολικά μεγάλο κίνδυνο αγοράς.

Αλλά ο κίνδυνος αγοράς είναι μόνο ένας από τους τουλάχιστον έξι τύπους κινδύνου. Ακολουθούν πέντε άλλοι τύποι κινδύνου:

Πολιτικός κίνδυνος

Τότε είναι που οι επενδύσεις ή οι επιχειρήσεις σας κινδυνεύουν να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από πολιτικά γεγονότα ή αποφάσεις που λαμβάνονται από πολιτικούς ηγέτες. Εάν η πολιτειακή ή ομοσπονδιακή κυβέρνηση αλλάξει μια φορολογική πολιτική, για παράδειγμα, αυτό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της επένδυσής σας.

Συναλλαγματικός κίνδυνος

Αυτό συμβαίνει όταν τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι ευάλωτα σε απώλεια αξίας, εάν είναι πολύ συνδεδεμένα με ένα συγκεκριμένο νόμισμα. Εάν έχετε σημαντικές ξένες επενδύσεις, πιθανότατα έχετε κάποιο συναλλαγματικό κίνδυνο.

Επιχειρηματικός κίνδυνος

Οτιδήποτε απειλεί τα κέρδη ή τους οικονομικούς στόχους μιας επιχείρησης αποτελεί επιχειρηματικό κίνδυνο. Για ένα προφανές παράδειγμα, όταν το WeWork απέτυχε να επιτύχει την IPO του[link to blog 46], αυτό επηρέασε αρνητικά τις προβλέψεις για τα κέρδη τους. Για όποιον είχε επενδύσει χρήματα στο WeWork πριν από αυτό το σημείο, ίσως μέσω επιχειρηματικού κεφαλαίου ή ιδιωτικών κεφαλαίων, η αποτυχία της εταιρείας να πραγματοποιήσει μια δημόσια εγγραφή ήταν μια κακή μέρα.

Εάν συμμετέχετε σε μεγάλο βαθμό σε επιχειρηματικά κεφάλαια και ευκαιρίες επένδυσης αγγέλων, πολύ πιθανόν να εκτεθείτε σε σημαντικά αυξημένο επιχειρηματικό κίνδυνο. Με τον ίδιο τρόπο, εάν επενδύετε σε συγκεκριμένες μετοχές εταιρειών, η επιτυχία σας εξαρτάται περισσότερο από την επιτυχία αυτών των εταιρειών. Είστε εκτεθειμένοι σε επιχειρηματικό κίνδυνο μέσω αυτών.

Έχετε έναν φίλο με εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία που πρέπει να το διαβάσει;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο μαζί τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κίνδυνος Ρευστότητας

Όταν οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές απαιτήσεις κατακλύζουν μια εταιρεία και δυσκολεύεται να βρει τα μετρητά για να τις πληρώσει, αυτός είναι ο κίνδυνος ρευστότητας. Μερικές φορές, η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία ή να βρει άλλο τρόπο για να δημιουργήσει τα μετρητά. Όταν το κάνουν αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες, βλάπτοντας, μεταξύ άλλων, την τιμή της μετοχής τους.

Εάν επενδύεστε σε εταιρείες με υψηλό χρέος, για παράδειγμα, και εμφανιστεί κάτι σαν το COVID-19 και το εισόδημά τους συρρικνωθεί αλλά οι οικονομικές τους υποχρεώσεις όχι, η εταιρεία μπορεί να υποχωρήσει. Το J. Crew είναι ένα πρόσφατο παράδειγμα εταιρείας που έπεσε λόγω κινδύνου ρευστότητας.

Κίνδυνος συγκέντρωσης

Τέλος, πολλοί επενδυτές έχουν υπερβολικά μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων τους τυλιγμένο σε μικρό αριθμό εταιρειών, μερικές φορές μόνο σε μία. Το πιο συνηθισμένο σενάριο για τον κίνδυνο συγκέντρωσης είναι η κατοχή δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στη δική σας εταιρεία.

Όταν η AOL/Time Warner έχασε 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα μόνο έτος (ακόμη το ρεκόρ) το 2002, ο Ted Turner έχασε το 80% της περιουσίας του. Ήταν υπερβολικά συγκεντρωμένος σε μια ενιαία εταιρεία – τη δική του.

Αλλά πολλοί άλλοι επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας κάνουν το ίδιο λάθος συνεχώς. Πληρώνονται σε εταιρικά δικαιώματα προαίρεσης μετοχών και τα κρατούν, μερικές φορές για δεκαετίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εταιρεία σας να υποστεί μια σημαντική οπισθοδρόμηση, ή να παρασυρθεί από έναν πρωτοεμφανιζόμενο ανταγωνιστή ή να καταστεί παρωχημένη λόγω της τεχνολογίας και μπορεί να χάσετε την αξία της μετοχής που δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Ο κίνδυνος συγκέντρωσης είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους που βλέπουμε στα χαρτοφυλάκια των φίλων και πελατών μας εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας.

Πώς όλα αυτά τα είδη παραγόντων κινδύνου ενισχύουν την ανοχή κινδύνου;

Επειδή ο κίνδυνος του κινδύνου εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τον κίνδυνο αγοράς. Όταν σας ρωτούν για την ανοχή σας στον κίνδυνο, εξετάζετε και τους άλλους πέντε τύπους; Ο σύμβουλός σας;

Ο οικονομικός σας σύμβουλος έχει κάποιο σχέδιο που να αντισταθμίζει τον πολιτικό κίνδυνο, για παράδειγμα; Σίγουρα είναι καλύτερα, γιατί έχουμε εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

Μυστικό #4: Μερικοί κίνδυνοι είναι πιο ελεγχόμενοι από άλλους

Δεδομένων των τύπων κινδύνου που μόλις αναφέρθηκαν, μπορείτε γρήγορα να συνειδητοποιήσετε ότι ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από άλλους.

Ο κίνδυνος συγκέντρωσης είναι πιθανώς ο πιο εύκολος να ελεγχθεί, γι‘ αυτό και είναι ακόμη πιο οδυνηρό που παραμένει τόσο συνηθισμένος. Απλά μην το κάνεις. Ποικίλλω. Αναπτύξτε μια πιο ασφαλή κατανομή περιουσιακών στοιχείων.

6 κλειδιά για τον προσδιορισμό της καλύτερης κατανομής περιουσιακών στοιχείων [link to blog 84]

Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Το ξετύλιγμα των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών με υψηλή συγκέντρωση δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο η πώληση όλων, επειδή μπορεί να επιφέρει μεγάλο φορολογικό λογαριασμό. Ο τρόπος με τον οποίο το επιτυγχάνετε αυτό μπορεί να είναι περίπλοκος και αυτό είναι ένα από τα κύρια οφέλη της συνεργασίας με έναν έμπειρο διαχειριστή περιουσίας που εργάζεται αποκλειστικά με επενδυτές υψηλής καθαρής θέσης και εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας.

Μάθετε πώς να εξισορροπείτε τον κίνδυνο με την απόδοση χωρίς να θυσιάζετε την οικονομική ασφάλεια

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή Hutch Ashoo

Ο κίνδυνος αγοράς είναι περισσότερο έξω από τον έλεγχό σας, αλλά μπορείτε να τον μειώσετε κατά μεγάλα περιθώρια με ένα βελτιστοποιημένο επενδυτικό σχέδιο και μια έξυπνη κατανομή περιουσιακών στοιχείων.

Ο πολιτικός κίνδυνος είναι σχεδόν εντελώς εκτός ελέγχου σας. Οι άλλοι κίνδυνοι εξαρτώνται συχνά από συγκεκριμένες εταιρείες ή κλάδους, αλλά μερικές φορές αυτοί οι κίνδυνοι συνδέονται με κάποιους από τους άλλους. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποτύχει μια εταιρεία και να χτυπήσει η επένδυσή σας σε αυτήν.

Μυστικό #5: Μόνο ο κίνδυνος δεν ισοδυναμεί με ασφάλεια ή απόδοση

Υψηλότερος κίνδυνος σημαίνει συχνά λιγότερη οικονομική ασφάλεια και συνήθως δεν μεταφράζεται σε υψηλότερη απόδοση. Δεν ισχύει όμως ούτε το αντίθετο. Ο χαμηλός κίνδυνος μπορεί επίσης να σημαίνει λιγότερη οικονομική ασφάλεια και συνήθως δεν οδηγεί σε υψηλότερες επιδόσεις.

Η ανοχή κινδύνου δεν ισοδυναμεί με οικονομική ασφάλεια μέχρι να αναπτύξετε ένα τέτοιο σχέδιο δυνάμεις αυτό να.

Η ανάληψη υψηλότερου κινδύνου με τις επενδύσεις σας συνεπάγεται και το δυνητικός για μεγαλύτερη ανταμοιβή, αλλά και μεγαλύτερη απώλεια. Επομένως, η πραγματική ασφάλεια δεν προέρχεται από την επιδίωξη της υψηλότερης απόδοσης, επειδή δεν μπορείτε να κερδίσετε την υψηλότερη απόδοση χωρίς να φέρετε και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Η πραγματική ασφάλεια προέρχεται από τη μεγιστοποίηση της βέλτιστης απόδοσης.

Σε κάποιο σημείο, η εστίαση στην καθαρή απόδοση – και ο μεγαλύτερος κίνδυνος που πρέπει να τη συνοδεύει – διαβρώνει περισσότερο την ασφάλειά σας παρά την ενισχύει.

Η Pillar Wealth Management επιδιώκει τη βέλτιστη απόδοση για όλους τους πελάτες μας. Αναπτύσσουμε εξατομικευμένα επενδυτικά σχέδια που ξεκινούν με τους στόχους και το πλαίσιο του τρόπου ζωής σας – αυτό που θέλετε. Ξεκινάμε από εκεί και χτίζουμε ένα σχέδιο που σας διαβεβαιώνει ότι θα το επιτύχετε στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Αυτό το σχέδιο ενσωματώνει μια ανοχή κινδύνου που είναι ανάλογη με οτιδήποτε προσπαθείτε να επιτύχετε.

Δεν ξεκινάς με την ανοχή κινδύνου. Ξεκινάτε με αποτελέσματα, στόχους και επιθυμίες τρόπου ζωής.

Εάν θέλετε να δείτε πώς θα το κάναμε αυτό με το χαρτοφυλάκιό σας και πώς θα σας τοποθετήσουμε σταθερά σε αυτό που ονομάζουμε Comfort Zone – το μέρος της βελτιστοποιημένης απόδοσης και της ευτυχισμένης οικονομικής γαλήνης – κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και προγραμματίστε μια γρήγορη κλήση.

Μάθετε πώς να εξισορροπείτε τον κίνδυνο με την απόδοση χωρίς να θυσιάζετε την οικονομική ασφάλεια

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή Hutch Ashoo

Schreibe einen Kommentar