4 συμβουλές για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου υβριδικού χώρου εργασίας

1
4 συμβουλές για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου υβριδικού χώρου εργασίας

Χάρη στην πανδημία που διαταράσσει ορισμένες μακροχρόνιες υποθέσεις σχετικά με το πώς και πού μπορεί να γίνει η εργασία, οι ηγέτες των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν την επιλογή να προσκαλέσουν τους εργαζόμενους πίσω στο γραφείο, να αφήσουν τους εργαζόμενους να επιλέξουν πού και πώς εργάζονται ή ένα μείγμα και των δύο [hello, hybrid].

ΕΝΑ δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Citrix Systems, Inc., υπογραμμίζει το μέγεθος της αλλαγής παραδείγματος. Το 95% των επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν έχουν πολιτική υβριδικής εργασίας ή επιτρέπουν τόσο τους πλήρως απομακρυσμένους όσο και τους υβριδικούς εργαζομένους. Το 85% ανέφερε ότι το εργατικό τους δυναμικό είναι ευρύτερο γεωγραφικά από ό,τι πριν από δύο χρόνια. και το 75% έχει αύξηση σε συμβασιούχους ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Αλλά οι ηγέτες των επιχειρήσεων δεν μπορούν απλώς να δηλώσουν ότι έχουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας και να περιμένουν ότι θα λειτουργήσει. Μπορεί να είναι αλήθεια ότι διπλάσιοι άνθρωποι προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι παρά από ένα γραφείο, σύμφωνα με την έρευνα της Steelcase, αλλά πάντα θα υπάρχει μια ομάδα που επιλέγει να πάει στο γραφείο. Επιπλέον, ακόμη και εκείνοι που εργάζονται από το σπίτι θα χρειαστεί να μπαίνουν στο γραφείο από καιρό σε καιρό. Λοιπόν, τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση όταν πρόκειται να επινοήσει έναν υβριδικό χώρο εργασίας που να διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι και από το γραφείο αισθάνονται χαρούμενοι, ακουσμένοι και εκτιμημένοι; Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές:

1. Ενεργοποιήστε το C-suite σας για να διαμορφώσετε τις προσδοκίες σας και να αλλάξετε τη νοοτροπία παραγωγικότητας και παρουσίας

Η παλιά μέτρηση του παρουσία στο γραφείο Η ίση παραγωγικότητα έχει αμφισβητηθεί, αλλά η μέτρηση της παραγωγικότητας εξακολουθεί να είναι αόριστη, ειδικά καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν άλλα ζητήματα όπως χρόνια εξουθένωση (όπου κι αν εργάζονται). Οι ηγέτες μπορούν να βοηθήσουν στη μετατόπιση των αντιλήψεων σχετικά με την παραγωγικότητα και την παρουσία, εάν παραμείνουν συντονισμένοι στην ανατροφοδότηση και εστιάσουν την αναγνώριση στα αποτελέσματα (όχι στις δραστηριότητες).

Μόλις συμφωνηθεί το υβριδικό χρονοδιάγραμμα, οι ηγέτες θα πρέπει να συμμετάσχουν για να βοηθήσουν στη μοντελοποίηση των προσδοκιών δέσμευσης. Οι ηγέτες θα πρέπει επίσης να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις εξ αποστάσεως για να δώσουν το παράδειγμα ότι δεν υπάρχει προκατάληψη και ευνοιοκρατία προς αυτούς που βλέπονται στο γραφείο. Αυτό θα βοηθήσει στην άρση της σκέψης ότι όσοι έρχονται στο γραφείο ασχολούνται περισσότερο με τη δουλειά τους.

ικανοποιώντας τις προσδοκίες
Εμφανίζονται προϊόντα: Steelcase Everwall, Steelcase Flex Perch Stool, Logitech Rally Bar Mini,​ Logitech Tap Controller, Viccarbe Cambio Table, Tom Dixon Fat Chair, Tom Dixon Copper μενταγιόν, Moooi Walking on Cloud Rug, Steelcase Flex Rail τοίχου με μαρκαδόρους,​ Established & Sons Wrongwoods Credenza, Steelcase Flex Board Cart

2. Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη και προσοχή

Το γραφείο που άφησαν πίσω τους οι εργαζόμενοι το 2020 μπορεί να μην είναι αυτό στο οποίο επιστρέφουν. Οι επιχειρήσεις που μείωσαν την κάτοψή τους και επανασχεδίασαν τους χώρους για να φιλοξενήσουν λιγότερα άτομα μπορεί επίσης να έχουν καταργήσει ιδιωτικά γραφεία ή ειδικούς χώρους εργασίας.

Αυτό μπορεί να προσθέσει ένα νέο στρώμα άγχους και άγχους στους εργαζόμενους καθώς επιστρέφουν. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχουν καθορισμένοι χώροι εργασίας, οι εργαζόμενοι που έρχονται μπορεί να μην ξέρουν πού να καθίσουν. Για να διευκολυνθεί μια καλύτερη εμπειρία, οι επιχειρήσεις μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενός συστήματος κρατήσεων χώρου εργασίας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν αποκλειστικό χώρο κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στο γραφείο. Μια άλλη αρχή σχεδιασμού που προτείνουμε είναι να συμπεριλάβετε μικρούς θύλακες για ήσυχη εργασία εστίασης και μεσαίου μεγέθους αίθουσες συσκέψεων για 2-5 άτομα για συνεργασία.

3. Μην παραβλέπετε την τεχνολογία, την υιοθεσία και τα πρωτόκολλα

Η υβριδική εργασία εξαρτάται από την παραμονή συνδεδεμένη σε αποστάσεις, επομένως οι επιχειρήσεις πρέπει να εξοπλίζουν τους εργαζόμενους με τη σωστή τεχνολογία και τη σωστή εκπαίδευση για να εξασφαλίσουν υψηλό ποσοστό υιοθεσίας. Αυτό περιλαμβάνει την επένδυση σε εργαλεία και συστήματα που παρέχουν μια απλή, συνεπή, απρόσκοπτη και ασφαλή εμπειρία.

Τα πρωτόκολλα είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας των εργαζομένων με τρόπο που εξυπηρετεί τις μοναδικές τους ανάγκες. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι μπορεί να συνηθίζουν να συναντώνται σε μια αίθουσα συνεδριάσεων (πριν από τον Covid) ή όλοι στο Zoom (κατά τη διάρκεια του Covid), αλλά η υβριδική εργασία σημαίνει ότι συναντούν ένα συνδυασμό και των δύο. Τα πρωτόκολλα συνάντησης που καλύπτουν προσδοκίες για κάμερες και ήχο, ρύθμιση δωματίου, τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση περιεχομένου ή παροχή διαδραστικών λειτουργιών και ο ρόλος του διευκολυντή, διασφαλίζουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετέχουν και να αισθάνονται ότι περιλαμβάνονται.

η ομάδα συναντιέται για να υποστηρίξει την υβριδική εργασία
Εμφανίζονται προϊόντα: Moooi BFF Καναπές, Προσωπικό Τραπέζι Coalesse, Ατσάλινο νήμα, Steelcase Everwall, Logitech Rally Bar Mini, Logitech Tap Controller, Snowsound IN Acoustic Ceiling Tiles, Flex Active Frames

4. Έχετε υπομονή, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό

Ο σημερινός υβριδικός χώρος εργασίας πιθανότατα θα φαίνεται διαφορετικός σε ένα χρόνο από τώρα. Με άλλα λόγια, οι πολιτικές, οι διαδικασίες και οι πρακτικές που ισχύουν σήμερα δεν είναι σταθερές και θα εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να αλλάζουν σταδιακά και να συλλέγουν συνεχώς σχόλια για να δουν τι λειτουργεί και τι όχι. Η βιασύνη σε ένα υβριδικό σχέδιο εργασίας θα μπορούσε να εμποδίσει την καινοτομία, την παραγωγικότητα και τη διατήρηση και να προκαλέσει δυσφορία.

Η εταιρεία σας προσφέρει υβριδικό μοντέλο για το εργατικό δυναμικό της; Χρειάζεστε καθοδήγηση για το σχεδιασμό του γραφείου σας για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του;

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία εμπνευσμένων χώρων για την ομάδα σας.

Schreibe einen Kommentar