12 DIY ιδέες Chick Brooder που μπορείτε να φτιάξετε αυτό το Σαββατοκύριακο!

0
12 DIY ιδέες Chick Brooder που μπορείτε να φτιάξετε αυτό το Σαββατοκύριακο!

Η εποχή των νεοσσών είναι εδώ και το να φτιάξεις το δικό σου κοτοπουλάκι είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις! Πριν φέρετε στο σπίτι τις μπάλες από χνούδι που κελαηδούν, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν ένα ασφαλές και άνετο σπίτι.

Οι εκτροφείς νεοσσών μπορεί να κυμαίνονται από προσωρινούς έως μόνιμους και απλούς έως εντελώς φανταχτερούς! Έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά στυλ εκτροφέων νεοσσών όλα αυτά τα χρόνια και θα τα δείτε στην παρακάτω λίστα.

Τρεις διαφορετικοί εκτροφείς νεοσσών.

Ανεξάρτητα από το πώς θα αποφασίσετε να δημιουργήσετε τον εκτροφέα νεοσσών σας, υπάρχουν μερικά βασικά που θα χρειαστούν οι νεοσσοί σας:

  • Γλυκό νερό
  • Υψηλής ποιότητας τροφή νεοσσών
  • Πηγή θερμότητας
  • Ξηρά κλινοσκεπάσματα

Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι νεοσσοί σας δεν μπορούν να πηδήξουν από το κουτί των γεννητριών και ότι τα αρπακτικά (ή το οικιακό γατάκι σας!) δεν μπορούν να μπουν μέσα. Εκτός αυτού, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 12 ιδέες για κοτόπουλα που κάνετε DIY για έμπνευση!

Ντουλάπι ψυχαγωγίας DIY Chick Brooder

DIY εκτροφέας νεοσσών που ανακυκλώθηκε από ένα παλιό ντουλάπι ψυχαγωγίας.

Αυτός είναι ο σημερινός μας εκτροφέας κοτόπουλου. Βρήκαμε το ντουλάπι ψυχαγωγίας δωρεάν στο Craigslists. Με λίγη μπογιά και ευρηματικότητα το μεταμορφώσαμε σε ένα φοβερό brooder!

Επιπλέον, όταν δεν το χρησιμοποιούμε για εκτροφή, το ρίχνουμε σε μερικά ράφια και το χρησιμοποιούμε ως περιοχή έναρξης σπόρων. Ακολουθούν οι πλήρεις οδηγίες βήμα-βήμα για το πώς να φτιάξετε το δικό σας DIY κοτόπουλα από ένα ντουλάπι ψυχαγωγίας!

Super Quick & Easy DIY Chick Brooder Bin

Κάδος αποθήκευσης με σύρμα από πάνω.

Δεν γίνεται πιο εύκολο από αυτό! Το Oak Hill Homestead σάς δείχνει πώς να φτιάξετε έναν απλό γεννήτορα χρησιμοποιώντας κάδο αποθήκευσης και σύρμα. Εάν θέλετε μια προσωρινή τροφοδοσία που είναι φθηνή και εύκολη στη συναρμολόγηση, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Ξύλο παλέτας

Κοτόπουλο νεοσσών από ξύλο.

Αυτός ήταν ο πρώτος μας γεννήτορας. Η Lindy το έφτιαξε από ξύλο παλέτας και υφασμάτινο σύρμα. Το κάτω μέρος ήταν επενδεδυμένο με ένα εναπομείναν κομμάτι δαπέδου από λινέλαιο για εύκολο καθάρισμα.

Ήταν βαρύ να κινείσαι, αλλά μου άρεσε πολύ και το ίδιο έκαναν και τα παπάκια και οι νεοσσοί μας!

Kiddie Pool DIY Chick Brooder

Κοτόπουλο σε παιδική πισίνα.

Το Montana Homesteader χρησιμοποίησε μια παιδική πισίνα για να φτιάξετε έναν άνετο γεννήτορα! Αυτή είναι μια πολύ φθηνή και εύκολη ιδέα!

Καθώς οι νεοσσοί σας μεγαλώνουν και ανακαλύπτουν ότι μπορούν να ξεφύγουν, μπορείτε εύκολα να το τυλίξετε σε σύρμα κοτόπουλου για να μην τρέχουν τα μωρά σας!

Dog Crate Brooder

Brooder από τελάρα σκύλου.

Ένα Home Made from Scratch μας δείχνει πώς να μετατρέψετε ένα συρμάτινο κιβώτιο σκύλου σε εκτροφέα νεοσσών σε λίγα απλά βήματα. Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα για έναν προσωρινό γεννήτορα!

Το κλουβί μπορεί να διπλωθεί και να αποθηκευτεί μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Κρατάμε πάντα σε ετοιμότητα μερικά από αυτά τα συρμάτινα κιβώτια. Τα χρησιμοποιούμε όταν εισάγουμε νέα κοτόπουλα στο κοπάδι και για να διαχωρίσουμε τραυματισμένα/άρρωστα πτηνά.

Ευρύχωρος κάδος αποθήκευσης Brooder

Κάδοι αποθήκευσης με διχτυωτό σύρμα από πάνω.

Εάν είστε έτοιμοι να επεκταθείτε από έναν βασικό κάδο αποθήκευσης, αυτό ευρύχωρο εκτροφείο από το Sage & Shepherd Farm είναι τέλειο! Τοποθέτησαν δύο κάδους αποθήκευσης για να δώσουν στους νεοσσούς τους επιπλέον χώρο για να κινηθούν και να αναπτυχθούν! Μου φαίνονται σαν χαρούμενες γκόμενοι!

Repurposed Crib Brooder

Κούνια μετατράπηκε σε εκτροφέα νεοσσών.

Χρησιμοποιήστε μια παλιά κούνια! Η Amy, από το This Mama’s Life, σας δείχνει πώς να το κάνετε μετατρέψτε μια κούνια σε έναν τέλειο εκτροφέα νεοσσών! Δεν θα το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό, αλλά φαίνεται τόσο απλό και εύκολο να προσαρμόσετε την κούνια. Επιπλέον, οι παλιές κούνιες είναι εύκολο να βρεθούν δωρεάν ή φθηνά!

Απλό «In the Coop» Chick Brooder

Μωρά πάπιες σε συρμάτινο χώρο κοτέτσι.

Αυτός είναι ο εκτροφέας που χρησιμοποιούσαμε στο πρώην σπίτι μας για κοτόπουλο/πάπια. Μου άρεσε πολύ να έχω τους νεοσσούς και τις μωρές πάπιες στο ίδιο κοτέτσι με τα ενήλικα πουλιά, γιατί έκανε ένα αεράκι να τα συστήσω στο κοπάδι!

Το πλαίσιο του γεννητού συναρμολογήθηκε με δύο σανίδες 2×2 και στη συνέχεια τυλίχτηκε σε σύρμα κοτόπουλου. Οι λαμπτήρες θερμότητας ήταν στερεωμένοι με ασφάλεια στο ράφι πάνω από τον εκτροφέα και τα κορδόνια περνούσαν κατά μήκος της οροφής, έτσι ώστε να μην απέχουν από τα κοτόπουλα.

Όταν μετακομίσαμε, ουσιαστικά το χαλάσαμε και το μετατρέψαμε σε δύο μικρότερα στυλό που πλέον χρησιμοποιούμε ως «παρκοκρέβατα» για τα κοτοπουλάκια μας για να μπορούν να βγαίνουν έξω τις ζεστές μέρες!

„Redneck“ Storage Bin Brooder

Κάδος αποθήκευσης με κοτοπουλάκια μέσα.

Αυτό „Redneck“ νεοσσός από το The Self Sufficient HomeAcre είναι εξαιρετικά εύκολο στη συναρμολόγηση χρησιμοποιώντας πλαστικό δοχείο αποθήκευσης. Αντί να χρησιμοποιούν μια λάμπα θερμότητας, έφτιαξαν δημιουργικά μια περιοχή θέρμανσης για τους νεοσσούς τους χρησιμοποιώντας χαλάκια θερμότητας δενδρυλλίων! Αρκετά ιδιοφυΐα!

Wood Crate Brooder

Νεοσσοί σε συρμάτινο και ξύλινο εκτροφέα.

Η Everstuft Ranch δημιούργησε αυτό το brooder από ξύλινο τελάρο! Βλέπω αυτά τα κιβώτια να αναφέρονται δωρεάν στο Craigslist πολύ! Κάνει τον τέλειο εκτροφέα και δίνει στους νεοσσούς πολύ χώρο να τρέχουν!

Scrap Lumber DIY Chick Brooder

Ξύλινο τελάρο με σύρμα από πάνω και μια λάμπα θερμότητας από πάνω.

Αυτός ο ανθεκτικός γεννήτρια από το Scott Family Homestead είναι απίθανο! Φαίνεται ότι θα κρατούσε για πολλά χρόνια – που σημαίνει πολλά κοτοπουλάκια! Και έγινε με σκραπ ξυλείας, καθιστώντας το προσιτό και πρακτικό!

Easy-Clean Feed Bag Brooder

Εκτροφέας νεοσσών με σακούλες τροφοδοσίας από κάτω.

Αυτός ο εκτροφέας κοτόπουλου από το Little Missouri Homestead είναι πολύ ιδιοφυΐα! Έστρωσαν το κάτω μέρος του εκτροφέα με σύρμα υλικού και κρέμασαν σακούλες τροφοδοσίας κάτω από τον εκτροφέα. Με αυτόν τον τρόπο, τα περιττώματα του νεοσσού θα πέφτουν μέσα από το σύρμα και μέσα στις σακούλες τροφοδοσίας για εύκολο καθάρισμα!

Θα συνιστούσα επίσης να προσθέσετε ένα τμήμα δαπέδου που δεν είναι σύρμα για να προστατέψετε τα πόδια του μικρού σας νεοσσού και να τους χαρίσετε ένα διάλειμμα από το σύρμα. Αλλά αυτό το κοτέτσι είναι σίγουρα μια διασκεδαστική ιδέα που δεν έχω ξαναδεί!

Τι είδους εκτροφέας νεοσσών χρησιμοποιείτε; Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια!

12 DIY Chick Brooders - γραφικό για το Pinterest.

Το λατρεύω? Καρφιτσώστε το!

Schreibe einen Kommentar