Χρηματοοικονομικά, Staples ηγούνται στις αγορές υψηλότερα | Εβδομαδιαίο αρχικό ρυθμό ανεργίας

0
Χρηματοοικονομικά, Staples ηγούνται στις αγορές υψηλότερα |  Εβδομαδιαίο αρχικό ρυθμό ανεργίας

Οι αγορές ολοκλήρωσαν ανοδικά την Πέμπτη μετά από μια περίοδο διαπραγμάτευσης τραμπάλας με κέρδη να έρχονται την τελευταία ώρα στο κλείσιμο. Ο Dow Jones σημείωσε νέο ρεκόρ και ο Nasdaq υστέρησε. Τα χρηματοοικονομικά ήταν ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις. Τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα ξεπέρασαν τα κέρδη του ομίλου. Οι υπηρεσίες επικοινωνίας ολοκληρώθηκαν επίσης ισχυρά. Η υγειονομική περίθαλψη ακολούθησε την αγορά όσον αφορά τα κέρδη CAH και BDX και ορισμένα αντίθετα διπλώματα ευρεσιτεχνίας εμβολίων στα φαρμακευτικά προϊόντα. Η ενέργεια σημείωσε χαμηλή απόδοση, αλλά παραμένει ο μεγαλύτερος κερδισμένος αυτή την εβδομάδα. Παρακολούθηση της διακριτικής ευχέρειας καταναλωτή. Τα ομόλογα ήταν λίγο πιο σταθερά σε όλη την καμπύλη. Το δολάριο ήταν πιο αδύναμο σε γεν και ευρώ σταυρούς. Ο χρυσός ολοκληρώθηκε με άνοδο 1,8% και έχει ξεπεράσει ένα επίπεδο αντίστασης, είναι πιθανή περαιτέρω ανοδική πορεία. Ο WTI υποχώρησε 1,4%.

$Gold Breakout

Ο χρυσός κινήθηκε πάνω από τη βασική περιοχή αντίστασης των 1800 δολαρίων ενώ επίσης σπάει πάνω από την πρόσφατη γραμμή πτωτικής τάσης. Παρακολουθούμε αυτή τη ρύθμιση εδώ και αρκετές εβδομάδες και αυτή η κίνηση φαίνεται σημαντική με βάση το RSI που κινείται επιθετικά υψηλότερα πάνω από το επίπεδο του μεσαίου σημείου.

Οι παραγωγοί χρυσού ήταν σημαντικοί κερδισμένοι σε υλικά, ενώ οι ανθρακωρύχοι σιδηρομεταλλεύματος επέκτεισαν επίσης την πρόσφατη πρόοδό τους. Ενώ εταιρείες όπως το σύμβολο Freeport McMoRan FCX, ξεσπούν σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο τώρα, συνεχίζουν να προοδεύουν λόγω των βιομηχανικών μετάλλων, ιδίως του χαλκού. Εξορύσσουν επίσης χρυσό και πετρέλαιο. Άλλα ονόματα που επικεντρώνονται περισσότερο στο πολύτιμο μέταλλο είχαν πρόσφατες ισχυρές επιδόσεις αλλά βρίσκονται στα πρώτα στάδια.

Αρκετοί δείκτες εξακολουθούν να είναι αμφισβητήσιμοι στις μετοχές που επικεντρώνονται στον χρυσό, αλλά η δυναμική εδώ μπορεί να βοηθήσει το RS τους να γίνει θετικό. Είναι πολύ νωρίς για να κάνετε μακροπρόθεσμες ανοδικές προκλήσεις, αλλά ο επιθετικός βραχυπρόθεσμος έμπορος μπορεί να δει κάποιες βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες πίσω από την ισχύ.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό ωθούν τους επενδυτές σε καλάθια εμπορευμάτων με φρενήρη τρόπο. Τα δημητριακά καθώς και τα μέταλλα και η ξυλεία προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Schreibe einen Kommentar