Χρειάζεται να δημιουργήσετε την πίστωσή σας πριν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο; Εδώ είναι Τι πρέπει να γνωρίζετε

37
Χρειάζεται να δημιουργήσετε την πίστωσή σας πριν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο;  Εδώ είναι Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η αγορά ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια συναρπαστική και τρομακτική εμπειρία. Είτε ψάχνετε για το πρώτο σας όχημα είτε κάνετε αναβάθμιση σε κάτι καλύτερο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις οικονομικές απαιτήσεις μιας τόσο μεγάλης αγοράς. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε είναι εάν πρέπει να δημιουργήσετε την πίστωσή σας πριν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο.

Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας θα καθορίσει εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση, ποιο επιτόκιο λαμβάνετε και ακόμη και πόση προκαταβολή μπορεί να απαιτηθεί. Επομένως, εάν η πίστωσή σας δεν είναι μεγάλη, θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια εμπόδια όταν προσπαθείτε να λάβετε έγκριση για ένα δάνειο αυτοκινήτου. Υπάρχουν όμως βήματα που μπορείτε να κάνετε τώρα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε έγκριση και να εξασφαλίσετε ευνοϊκούς όρους στη σύμβαση δανείου. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

1. Ελέγξτε την πιστωτική αναφορά και τη βαθμολογία σας

Πριν προσδιορίσετε εάν πρέπει να δημιουργήσετε την πίστωσή σας πριν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να ελέγξετε την πιστωτική αναφορά και τη βαθμολογία σας. Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας θα καθορίσει εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση, ποιο επιτόκιο λαμβάνετε και ακόμη και πόση προκαταβολή μπορεί να απαιτηθεί.

Η πιστωτική σας αναφορά είναι μια λεπτομερής επισκόπηση του οικονομικού σας ιστορικού, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών δανείου ή των πιστωτικών γραμμών που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια. Παραθέτει τυχόν χαμένες πληρωμές ή άλλα αρνητικά στοιχεία, όπως πτωχεύσεις ή λογαριασμοί εισπράξεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να έχετε ένα εφαρμογή χρηματοδότησης που μπορεί να παρακολουθεί την πιστωτική αναφορά και τη βαθμολογία σας δωρεάν. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να αξιολογήσετε την τρέχουσα κατάστασή σας όσον αφορά τον λόγο χρέους προς εισόδημα (DTI) και τον λόγο δανείου προς αξία (LTV).

2. Βελτιώστε το πιστωτικό σας σκορ

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε το πιστωτικό σας σκορ είναι να κάνετε όλες τις πληρωμές σας εγκαίρως. Αυτό θα δείξει ότι είστε υπεύθυνοι για τα χρήματα και ότι είστε πρόθυμοι να εξοφλήσετε τα χρέη σας όταν οφείλετε. Επιπλέον, δοκιμάστε ρύθμιση αυτόματων πληρωμών ώστε να μην χάσετε ποτέ μια πληρωμή ή να υποστείτε καθυστερήσεις ή άλλες ποινές.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε το άνοιγμα νέων πιστωτικών γραμμών και αντ‘ αυτού να επικεντρωθείτε στην εξόφληση των υπαρχόντων μηνιαίως. Η μείωση των δαπανών είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να ελευθερώσετε επιπλέον μετρητά για την αποπληρωμή του χρέους και να συμβάλλετε στη μείωση του συνολικού δείκτη χρέους προς εισόδημα (DTI). Τέλος, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν οικονομικό σύμβουλο που μπορεί να σας συμβουλεύσει πώς να διαχειριστείτε τα οικονομικά κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

3. Ψωνίστε για δάνειο

Όταν ψωνίζετε για ένα δάνειο, λάβετε υπόψη τόσο τους διαδικτυακούς όσο και τους εκτός σύνδεσης δανειστές. Οι διαδικτυακοί δανειστές προσφέρουν συχνά ανταγωνιστικά επιτόκια και ταχύτερους χρόνους έγκρισης από τις παραδοσιακές τράπεζες ή τις πιστωτικές ενώσεις. Και ενώ μπορεί να απαιτούν εκ των προτέρων περισσότερη τεκμηρίωση, η βελτιωμένη διαδικασία τους τα καθιστά ιδανικά για όσους χρειάζονται γρήγορες λύσεις χρηματοδότησης.

Από την άλλη πλευρά, οι παραδοσιακές τράπεζες ή οι πιστωτικές ενώσεις μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα εάν έχετε ήδη ισχυρές σχέσεις μαζί τους ή αναζητάτε μεγαλύτερους όρους αποπληρωμής. Σε κάθε περίπτωση, διαβάστε όλα τα ψιλά γράμματα σε οποιαδήποτε αίτηση προτού υπογράψετε οτιδήποτε για να κατανοήσετε τη συμφωνία σας.

4. Σκεφτείτε έναν Cosigner

Εάν το πιστωτικό σας σκορ είναι πολύ χαμηλό για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα δάνειο αυτοκινήτου, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ζητήσετε από κάποιον με καλύτερο πιστωτικό ιστορικό — όπως έναν γονέα ή στενό φίλο — να συνυπογράψει. Ένας συνυπεύθυνος θα είναι ουσιαστικά υπεύθυνος για να βεβαιωθεί ότι οι πληρωμές για το αυτόματο δάνειο γίνονται εάν δεν μπορείτε να το κάνετε.

Να θυμάστε ότι το πιστωτικό σκορ του συνυπογράφοντος θα επηρεαστεί εάν οι πληρωμές παραλειφθούν, επομένως δεν πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, συζητήστε πώς θα χειριζόταν κάθε πληρωμή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή άλλων αλλαγών στη ζωή.

5. Αποθήκευση για προκαταβολή

Η εξοικονόμηση πόρων για μια προκαταβολή στο αυτοκίνητο είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε την πίστωσή σας πριν το αγοράσετε. Κάτι τέτοιο δείχνει ότι είστε αφοσιωμένοι στην αγορά, αλλά βοηθά επίσης στην επίδειξη οικονομικής ευθύνης, δείχνοντας ότι έχετε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για να καλύψετε μέρος του κόστους.

Μια προκαταβολή μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του ποσού του δανείου και των μηνιαίων πληρωμών και στη μείωση του ποσού των τόκων που θα χρεωθείτε.

6. Ζητήστε εγγύηση

Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε, είναι σημαντικό να ρωτήσετε την αντιπροσωπεία ή τον ιδιώτη πωλητή εάν προσφέρουν κάποια εγγύηση. Αυτό θα σας προστατεύσει εάν κάτι πάει στραβά με το αυτοκίνητο μετά την αγορά του, επιτρέποντάς σας να λάβετε δωρεάν επισκευές ή αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης.

Οι εγγυήσεις μπορεί επίσης να είναι μεταβιβάσιμες εάν πουλήσετε το αυτοκίνητο στη γραμμή. Επομένως, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ποια προστασία παρέχεται και για πόσο καιρό προτού υπογράψετε τυχόν έγγραφα που σχετίζονται με την αγορά.

Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε καλύτερα το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και το ιστορικό πληρωμών σας, να ψωνίσετε για την καλύτερη επιλογή δανείου και να εξοικονομήσετε χρήματα για προκαταβολή. Θα έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να αγοράσετε επιτυχώς ένα αυτοκίνητο χωρίς να δημιουργήσετε την πίστωσή σας εκ των προτέρων. Με κάποιες δεξιότητες οικονομικής γνώσης και υπεύθυνης λήψης αποφάσεων, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα αποκτήσετε το τέλειο αυτοκίνητο στη σωστή τιμή.

Schreibe einen Kommentar