Υποκριτική – LEAP YOUth Ενότητα 5

4
Υποκριτική – LEAP YOUth Ενότητα 5

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 10 μηνών, οι συμμετέχοντες στο LEAP YOUth βιώνουν το Στόχοι Εσωτερικής Ανάπτυξης πλαίσιο σε 5 ενότητες για να εξερευνήσετε τις κύριες διαστάσεις της συνειδητής ηγεσίας: Να εισαι – Σχέση με τον εαυτό Σκέψη – Γνωστικές δεξιότητες; που σχετίζονται – Φροντίδα για τους άλλους και τον κόσμο. Συνεργαζόμενοι – κοινωνικές δεξιότητες και Ηθοποιία – αλλαγή οδήγησης. Εκτός από τα διαδικτυακά σεμινάρια και τα εργαστήρια, υποστηρίζονται από 1-1 συνεδρίες καθοδήγησης, ομάδες συνομηλίκων, καλούνται να συμμετάσχουν σε προσωπικούς προβληματισμούς και μπορούν να απολαύσουν 2 κύριες επιτόπιες συναντήσεις.

Τελειώνοντας το ταξίδι μας LEAP, από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο οι συμμετέχοντες πέρασαν από το ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ – αλλαγή οδήγησης. Σε αυτήν την ενότητα διερεύνησαν πώς να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες της επιμονής, του θάρρους, της αισιοδοξίας και της δημιουργικότητας για να αναλάβουν αποφασιστικές ενέργειες για την πρόκληση και τη διατάραξη των υπαρχουσών δομών και απόψεων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας ενότητας, μπορούσαν να βουτήξουν σε πλαίσια που υποστήριζαν τις μαθησίες τους προς την υποκριτική και να απολαύσουν μια συνεδρία κλεισίματος του προγράμματος με θέμα πώς να προχωρήσουν μετά το LEAP.

Για το διαδικτυακό σεμινάριο υποκριτικής, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν το θέμα της Ενεργής Ελπίδας με το έργο που επανασυνδέεται και τα πλαίσια του σωστού βιοπορισμού, καθοδηγούμενο από Della Z Duncan. Χρησιμοποιώντας το μοντέλο του „Τρεις ιστορίες της εποχής μας», ο Della κάλεσε τους συμμετέχοντες να ρίξουν μια νέα ματιά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα μέσω μιας συζήτησης για τις 3 ιστορίες στις οποίες ζούμε τώρα – Business as Usual, The Great Unraveling, and the Great Turning. Τους βοήθησε τόσο στο να κατανοήσουν αυτό που βλέπουμε και βιώνουμε, όσο και στο να αναλογιστούν πώς θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας και να εμπλακούμε στο έργο της αλλαγής, διατηρώντας την επιμονή μας.

Στη συνέχεια, ο Della παρουσίασε τις διαφορετικές δυνατότητες της θαρραλέα, αισιόδοξης και δημιουργικής ενασχόλησης με «Οι 3 διαστάσεις της μεγάλης στροφής». Αυτές είναι θετικές ενέργειες στον κόσμο που συμβαίνουν ταυτόχρονα και αλληλοενισχύονται:

1) Holding Actions – ακτιβισμός ή άμεσες ενέργειες για να σταματήσει ή να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές και άδικες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

2) Διαρθρωτική Αλλαγή- να αξιολογήσει, να αναθεωρήσει και να οικοδομήσει νέες κοινωνικές μορφές, δομές και συστήματα, τρόπους συνύπαρξης και οργάνωσης κ.λπ. που υποστηρίζουν τη ζωή να ευδοκιμήσει.

3) Μετατόπιση στη Συνείδηση ​​– μια αντιληπτική, γνωστική και ηθική στροφή προς βιοκεντρικές αξίες και κοσμοθεωρίες που επιβεβαιώνουν την ανθρώπινη ευθύνη μας απέναντι στη ζωή σε όλο τον πλούτο και την ποικιλομορφία της και στις μελλοντικές γενιές.

Ο Della κάλεσε τους συμμετέχοντες να συζητήσουν για το πώς βλέπουν αυτές τις ιστορίες και διαστάσεις να συμβαίνουν στην προσωπική τους ζωή και να προβληματιστούν σχετικά με τις ενέργειες που αρχίζουν να αναπτύσσουν και με τις οποίες μπορεί να θέλουν να ασχοληθούν περισσότερο καθώς προχωρούν στο μονοπάτι τους ως δημιουργοί αλλαγής.

Για την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο Della περιηγήθηκε στους συμμετέχοντες στην έννοια του Right Livelihood εμπνευσμένη από ένα απόφθεγμα του Frederick Buechner- «Το μέρος στο οποίο σας καλεί ο Θεός είναι το μέρος όπου συναντιούνται η βαθιά χαρά σας και η βαθιά πείνα του κόσμου».διευκολύνοντας το χώρο για συνομιλίες σχετικά με τον σωστό τρόπο διαβίωσης – πώς να διαμορφώνουμε τις δράσεις και τη δουλειά μας στον κόσμο με βάση τη βαθιά έκκλησή μας να συνεισφέρουμε σε μια πιο δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία.

Η τελευταία συνεδρία της χρονιάς για την κοόρτη του 2022 ήταν ένα κλείσιμο ενσάρκωσης με την υπεύθυνη ανάπτυξης ηγεσίας του LEAP, Roberta, και τον συντονιστή και αγαπημένο φίλο του LEAP Κρις Τέιλορ. Ο Chris και η Roberta καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές του LEAP σε μια διαδικασία 3 βημάτων:

1) Ελέγξτε και σκεφτείτε το ταξίδι LEAP – ποιες ήταν οι γνώσεις κατά τη διάρκεια του έτους, πώς αναπτύχθηκε η αίσθηση του ανήκειν και της κοινότητας, ποιοι είναι οι τρόποι ύπαρξης και πράξης που αφήνουν να φύγουν και ποιες είναι οι νέες δυνατότητες που βλέπουν για το παρόν και το μέλλον τους.

2) Γιορτάστε – σύνδεση και διάλογος για τις ιδιαίτερες ιστορίες του LEAP και τους ανθρώπους στους οποίους ήταν ευγνώμονες, γιορτάζοντας τον εαυτό μας και την ολοκλήρωση του προγράμματος.

3) Προχωρώντας μπροστά – Συνδεόμενοι με το Acting Module, οι συμμετέχοντες εξέταζαν και μοιράζονταν τις δεσμεύσεις τους και τα επόμενα βήματά τους μετά το LEAP.

Ολοκληρώνουμε αυτή την επιτυχημένη χρονιά μοιραζόμενοι πώς η κοινότητα περιέγραψε με μια λέξη την εμπειρία της στο LEAP:

Ανυπομονούμε για την κοόρτη LEAP 2023!

Schreibe einen Kommentar