Το MWCC Alum Guthrie Hartford βραβεύτηκε με το „Best Local Feature“ για πρωτότυπη ταινία

4
Το MWCC Alum Guthrie Hartford βραβεύτηκε με το „Best Local Feature“ για πρωτότυπη ταινία

Φωτογραφία των Guthrie Hartford και Carlo Barbieri με βραβείο ταινίας «Δεν μεγάλωσα θέλοντας να γίνω σκηνοθέτης. Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι θαύμαζα παιδιά όπως ο Τζορτζ Λούκας ή ο Στίβεν Σπίλμπεργκ από πολύ μικρός. Δεν το έκανα. Ομολογουμένως, μου άρεσαν οι «Πόλεμος των Άστρων» και ο «Ιντιάνα Τζόουνς»… αλλά το σύνολο του τύπου «πίσω από τις σκηνές» και η παραγωγή ταινιών, δεν καταγράφηκε καν ως πιθανή καριέρα μέχρι τα 20 μου».

Ο Χάρτφορντ μπορεί να μην ήξερε πάντα ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, αλλά με την πρωτότυπη ταινία του, «The Graveyard Gang», κέρδισε το «Καλύτερη τοπική ταινία μεγάλου μήκους» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Shawna Shea τον περασμένο Οκτώβριο, είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε με ποιες άλλες ταινίες έρχεται.

Ο Χάρτφορντ αποφοίτησε από το MWCC το 2010 με τους Συνεργάτες του στη Ραδιοτηλεόραση και τα Ηλεκτρονικά Μέσα (τώρα ονομάζονται Media Arts & Technology ). Στη συνέχεια πήγε στο κρατικό πανεπιστήμιο Fitchburg όπου μπόρεσε να συνεχίσει την εκπαίδευσή του και το πάθος του για τον κινηματογράφο και το σενάριο.

Φωτογραφία της κινηματογραφίστριας Guthrie Hartford«Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου στο Mount πέρασα σε ένα περιβάλλον στούντιο. Υπήρχαν όμως συγκεκριμένα έργα που ανατέθηκαν που απαιτούσαν να συγκεντρώσουμε μια μικρή ομάδα και να βγούμε και να κινηματογραφήσουμε κάτι στο γήπεδο. Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα έργα ήταν όταν ένας άλλος μαθητής και εγώ αποτολμήσαμε έξω από την πολιτεία για να γυρίσουμε μια ανεξάρτητη παράσταση πάλης. Ήταν μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας που συνοδευόταν από μεγάλη ευθύνη. Αλλά αυτές ήταν οι εργασίες όπου άρχισα να σκέφτομαι έξω από το κουτί και να ασκώ δημιουργικό έλεγχο για πρώτη φορά. Αυτές οι εργασίες έμοιαζαν σαν να φυτεύτηκαν οι σπόροι για να γίνω τελικά σκηνοθέτης».

Το «The Graveyard Gang», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χάρτφορντ, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί και πρωτοπαρουσιάστηκε στο The Strand, στο Clinton, MA στις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Χάρτφορντ έγραψε, σκηνοθέτησε και παρήγαγε την ταινία μαζί με ένα περίπου τετραμελές συνεργείο Ανθρωποι.

«Ο Ράιαν Α. Τζόουνς (πρωταγωνιστής του ήχου), ο Κάρλο Τζ. Μπαρμπιέρι ΙΙΙ (συντάκτης) και ο Ρέι Γουόρθλι (ηθοποιός) ήταν τρία άτομα που με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το όραμά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και οι τρεις τους αποφοίτησαν από το The Mount. Τρεις τύποι με τους οποίους είχα αναπτύξει σχέσεις πολύ νωρίς έγιναν μερικοί από τους πιο σημαντικούς συμπαίκτες αργότερα στο δρόμο, όταν αποφάσισα να κατακτήσω επιτέλους έναν από τους μεγαλύτερους στόχους μου: να κάνω την ταινία μεγάλου μήκους».

Όχι μόνο ο Χάρτφορντ έλαβε υποστήριξη από τους συμμαθητές του στο MWCC, αλλά αφηγείται επίσης την εμπειρία του με τον Τζον Λιτλ, σημερινό καθηγητή Τεχνών και Τεχνολογίας Μέσων. «Θα θυμάμαι πάντα όταν ο καθηγητής ήχου μου, ο Τζον Λιτλ, είπε στην πρώτη μας τάξη ότι αν γνωρίζαμε ποτέ κάποιον που χρειαζόταν επαγγελματική δουλειά στον ήχο, να πάμε να τον δω γιατί είχε το δικό του στούντιο. Εκείνη τη στιγμή, ποτέ δεν θα μπορούσα να μαντέψω ότι θα ήμουν αυτός ο τύπος, που θα χτυπούσα την πόρτα του, χρόνια αργότερα, και θα ζητούσα ηχητική δουλειά. Η καθοδήγηση και η σκληρή δουλειά του είναι αξιέπαινη».

Ο Τζον Λιτλ μιλά για την εμπειρία του από τη δουλειά στην ταινία και τη συνεργασία με τον Χάρτφορντ. «Πάντα μου αρέσει να κάνω αυτή τη δουλειά σε ταινίες, αλλά το να δουλεύω σε ένα ανεξάρτητο έργο που είχε συνεισφορές από τουλάχιστον πέντε πρώην μαθητές μου ήταν απίστευτο. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη μεταξύ του Guthrie και εμένα κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας ήχου και της μίξης, έφεραν στο φως έναν συνδυασμό και των δύο καλύτερων ιδεών μας. Είναι ωραίο να βλέπεις μαθητές να κινούνται στους δρόμους της ζωής τους και να βρίσκουν χαρά στα επαγγέλματα που επιδιώκουν. Δεν ξέρω κανέναν δάσκαλο που να μην είναι περήφανος που πιστεύει ότι ήταν απλώς ένα μέρος για να βοηθήσει κάποιον να φτάσει εκεί. Ελπίζω να ξανασυνεργαστώ με τον Γκάθρι και/ή με οποιονδήποτε από αυτούς τους ανθρώπους στις μελλοντικές τους παραγωγές».

Φωτογραφία της αφίσας της ταινίας για το The Graveyard GangΗ ταινία «The Graveyard Gang» ακολουθεί την ιστορία του εικοσιεξάχρονου φοιτητή Dalen Gus, ο οποίος αρνείται να μεγαλώσει. Διερευνά πώς οι νέες εμπειρίες και σχέσεις επηρεάζουν τη ζωή του και τελικά τον ωθούν να αποδεχτεί την ενηλικίωση.

«Η έμπνευση ή/και η δημιουργία του «The Graveyard Gang» προήλθε από έναν βαθιά ριζωμένο φόβο, για μένα προσωπικά, να είμαι κολλημένος σε ένα συγκεκριμένο μέρος στη ζωή και να μην ξέρω απαραίτητα ή να έχω το θάρρος να φύγω από αυτό το μέρος. Νιώθω ότι σχεδόν όλοι, σε ένα σημείο ή ακόμα και σε πολλά σημεία της ζωής τους, θα βρεθούν σε ένα κουτί άνεσης, από το οποίο δεν θέλουν να ξεφύγουν. Είναι σχεδόν σαν να γίνουμε δέσμιοι της οικειότητας. Είναι ένα πραγματικά συγγενικό σενάριο. Και αυτό τονίζει αυτή η ταινία. Είναι πολύ μια ταινία γενιάς για τους Millennials. Η ταινία δεν σε αναγκάζει να σκέφτεσαι, είναι αρκετά ανοιχτό, αλλά αν είχα μια ελπίδα για αυτήν την ταινία, θα ήταν για τα παιδιά της γενιάς μου να τη δουν και να αποκτήσουν κίνητρο. Το να βάλεις τον εαυτό σου έξω είναι η μισή μάχη».

Ο Χάρτφορντ θυμάται επίσης πώς η αποτυχία είχε αντίκτυπο στην κινηματογραφική του καριέρα και πώς συμβουλεύει τους μελλοντικούς φοιτητές τεχνών των μέσων ενημέρωσης που θέλουν να εισχωρήσουν στην κινηματογραφική βιομηχανία να μην φοβούνται την απόρριψη. «Ποτέ μην επιτρέψετε στην αποτυχία να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας. Αντίθετα, αντιμετωπίστε την αποτυχία ως εκπαίδευση επιτυχίας. Η αποτυχία ή η απόρριψη δεν αισθάνεται ποτέ καλά αυτή τη στιγμή, αλλά είναι επιτακτική. Πρέπει να συμβεί.”

Ο Χάρτφορντ εργάζεται επί του παρόντος για να υποβάλει το „The Graveyard Gang“ σε άλλα φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ ταυτόχρονα βγάζει την ταινία σε DVD/Blu-ray. Όσον αφορά το επόμενο κινηματογραφικό του έργο- «Πιθανότατα θα γράψω ένα νέο σενάριο τον επόμενο χρόνο…αλλά ποτέ δεν ξέρεις, έχω πολλά σενάρια που έχουν απορριφθεί, που μαζεύουν σκόνη, που απλώς περιμένουν να αναπνεύσουν και να δουν το φως της ημέρας. Δούλεψε με το „The Graveyard Gang“, ίσως θα μπορούσε να λειτουργήσει και με ένα από αυτά.“

Μάθετε περισσότερα για την Guthrie Hartford και το „The Graveyard Gang“ στο
https://guthrieroyhartford.com/


Σχετικά με τον Συγγραφέα:

Φωτογραφία της Aisha SchorΗ Aisha Schor είναι πτυχιούχος Media Communications στο MWCC. Είναι συγγραφέας του Κέντρου Ειδήσεων.

Schreibe einen Kommentar