Το InterManager εγκαινιάζει νέες Γενικές Αρχές Συμπεριφοράς και Δράσης για τη διαχείριση πλοίων

0
Το InterManager εγκαινιάζει νέες Γενικές Αρχές Συμπεριφοράς και Δράσης για τη διαχείριση πλοίων

Η InterManager, η διεθνής εμπορική ένωση για τρίτους και εσωτερικούς διαχειριστές πλοίων, κυκλοφόρησε σήμερα ένα σύνολο Γενικές Αρχές Συμπεριφοράς και Δράσης για τον διεθνή τομέα διαχείρισης πλοίων, ο οποίος λέει ότι θα αυξήσει την ποιότητα σε ολόκληρο τον κλάδο.

Ανακοινώνοντας τις νέες Γενικές Αρχές Συμπεριφοράς και Δράσης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας του Λονδίνου 2023, ο Πρόεδρος της InterManager Mark O’Neil, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Columbia, δήλωσε: «Αυτές οι νέες αρχές σε όλο τον κλάδο αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι τα μέλη της InterManager έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν υψηλές πρότυπα παροχής του ευρέος φάσματος των υπηρεσιών τους στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο.

«Αυτές οι Γενικές Αρχές αναπόφευκτα θα αυξήσουν το επίπεδο της διεθνούς διαχείρισης πλοίων και των υπηρεσιών των συνδεδεμένων προμηθευτών. Ως επαγγελματίες πρέπει πάντα να φιλοδοξούμε να βελτιωνόμαστε και να μοιραζόμαστε τη γνώση».

Οι Γενικές Αρχές Συμπεριφοράς και Δράσης του InterManager καθορίζουν τις συλλογικές αρχές που πρέπει να ακολουθούν όλα τα μέλη του InterManager και θεωρείται ζωτικής σημασίας για την επιτυχία τους στην επίτευξη των υψηλότερων προτύπων λειτουργίας του πλοίου. Οι Γενικές Αρχές αντιπροσωπεύουν περίπου 18 μήνες εργασίας από τα μέλη του InterManager που μοιράζονται την εμπειρία τους και αντιπροσωπεύουν την εκπλήρωση μιας σημαντικής εντολής για τον Πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θητεία του. Ο κ. O’Neil ενημέρωσε ότι οι Γενικές Αρχές είναι δυναμικές και εξελισσόμενες και προέβλεψε ότι «θα γίνουν ισχυρότερες με την πάροδο του χρόνου».

Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι τα μέλη του InterManager αντιπροσωπεύουν το ανώτατο κλιμάκιο της διαχείρισης πλοίων, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, ο κ. O’Neil προέτρεψε τους πλοιοκτήτες και τους χειριστές να
υποστηρίζουν τις Γενικές Αρχές κάνοντας διάκριση μεταξύ μελών InterManager και μη μελών. «Είναι απλό γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρχει λόγος για τον οποίο ένας διευθυντής δεν θα ήθελε να είναι μέλος του InterManager εκτός και αν δεν ήθελε να ανοιχτεί στη βελτίωση ενσωματώνοντας αυτές τις Γενικές Αρχές και σε αυτοαξιολόγηση ή έλεγχο. Θα περίμενα από τους απαιτητικούς πελάτες να επιλέξουν εταιρείες που φιλοδοξούν να τηρήσουν αυτές τις Αρχές και είναι ανοιχτές σε έλεγχο».

Ο κ. O’Neil ενημέρωσε ότι οι νέες Γενικές Αρχές Συμπεριφοράς και Δράσης είναι φιλόδοξες και ότι δεν υπάρχει σενάριο επιτυχίας/αποτυχίας. «Δεν περιμένουμε πλήρη συμμόρφωση την πρώτη μέρα, είτε από τα υπάρχοντα είτε από τα νέα μέλη, αλλά πρέπει να υπάρχει αποδεδειγμένη δέσμευση να εργαστούμε για την πλήρη συμμόρφωση και μια σταθερή βελτίωση», είπε, προσθέτοντας, «Όλος ο σκοπός των Γενικών Αρχών δεν είναι να περάσει ή να αποτύχει, αλλά να δείξει πώς μπορεί να εφαρμοστεί η θετική αλλαγή και να είναι επιθυμητή αυτή η αλλαγή. Για τα νέα μέλη, η αυτοαξιολόγηση θα είναι το πρώτο βήμα κατά την είσοδο.»

Αρχικά οι Γενικές Αρχές θα βασίζονται σε μια αυτοαξιολόγηση, αλλά στη συνέχεια θα ακολουθούν περιοδικοί, εμπιστευτικοί έλεγχοι από τρίτους. Στόχος του ελέγχου θα είναι να αξιολογήσει και να δείξει πώς και πού μπορεί να επιτευχθεί βελτίωση. Σε περιπτώσεις ανησυχίας, κακής πρακτικής ή αποτυχίας αποκατάστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή του InterManager θα καθορίσει εάν η συγκεκριμένη εταιρεία θα πρέπει να παραμείνει μέλος, αν και ο κ. O’Neil τόνισε: «Μιλάμε πραγματικά για εξαιρετικές περιπτώσεις που ελπίζω να είναι πολύ σπάνιες. ”

Η InterManager είναι περήφανη που ηγείται του κλάδου βελτιώνοντας τα πρότυπα με αυτόν τον τρόπο και σε μια εποχή που η ναυτιλία προσπαθεί να εκπληρώσει τους στόχους βιωσιμότητας. Πρωταθλητής των Γενικών Αρχών Ο Captain Kuba Szymanski, Γενικός Γραμματέας InterManager, σχολίασε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι περιεκτική και όχι αποκλειστική, ενθαρρυντική και φιλόδοξη σε αντίθεση με την τιμωρία, και συνεργατική σε αντίθεση με την συγκρουσιακή. Συγχαίρω τους συναδέλφους μου στο InterManager που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία των νέων Γενικών Αρχών Συμπεριφοράς και Δράσης και επικροτώ τη δέσμευσή τους σε αυτό το μέτρο σε όλο τον κλάδο».

Οι Γενικές Αρχές Συμπεριφοράς και Δράσης είναι διαθέσιμες για προβολή στον ιστότοπο InterManager στην ενότητα Πόρων μας εδώ

Ετικέτες: Κώδικας δεοντολογίας Γενικές Αρχές Συμπεριφοράς και Δράσης υψηλών προδιαγραφών βιομηχανικά πρότυπα InterManager Kuba Szymanski Mark O’Neil ιδιότητα μέλους αύξηση των προτύπων διαχείριση πλοίων πρότυπα

Schreibe einen Kommentar