Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για την υποχρεωτική επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων ⋆ Λιανική Υπηρεσία

1
Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για την υποχρεωτική επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων ⋆ Λιανική Υπηρεσία

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για την υποχρεωτική επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων

Από την πλευρά της κυβέρνησης συμφωνήθηκαν οι προθεσμίες, κατά τις οποίες απαιτείται η μετάβαση στην υποχρεωτική σήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων. Εκδόθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020, η παραγγελία με τον αριθμό 3322-r δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη, όπου δημοσιεύονται νομικές πληροφορίες. Αρχικά, η ημερομηνία εισαγωγής του υποχρεωτικού συστήματος σήμανσης για τα γαλακτοκομικά προϊόντα ήταν η 01/06/2020. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα, οι ημερομηνίες αναβλήθηκαν λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης.

Μέχρι την ημερομηνία 31 Μαρτίου 2020 συνεχίστηκε η υλοποίηση πιλοτικού έργου στην περιοχή αυτή. Οι ειδικές απαιτήσεις για το θέμα της επισήμανσης των γαλακτοκομικών προϊόντων αντικατοπτρίζονται στο διάταγμα της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου 2019. Ωστόσο, όλοι μπορούσαν να λάβουν μέρος σε αυτό το πείραμα μόνο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020. Αυτό ήταν εθελοντικό. Πολλοί παραγωγοί, εισαγωγείς γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και χονδρέμποροι και λιανοπωλητές, εταιρείες εστίασης εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία και συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Την περασμένη άνοιξη, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου υπέβαλε πρόταση, σύμφωνα με την οποία σχεδιαζόταν να αυξηθεί η περίοδος του πειράματος. Η κυβερνητική υπηρεσία θεώρησε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πείραμα ήταν πολύ μικρός, ειδικά οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων. Έτσι αποφασίστηκε η παράταση της περιόδου υλοποίησης του πιλοτικού έργου στην περιοχή αυτή έως το τέλος του έτους – 31/12/2020.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι όλο. Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης να παρατείνει την περίοδο κατά την οποία είναι δυνατή η μετάβαση στην υποχρεωτική επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ως εκ τούτου, έγιναν οι απαραίτητες προσαρμογές στην εντολή της Κυβέρνησης της 18ης Απριλίου 2018.

Τα τυριά, το παγωτό, ο πάγος τροφίμων, με ή χωρίς κακάο, ταξινομούνται ως προϊόντα για τα οποία η προθεσμία μετάβασης στο σύστημα σήμανσης θα είναι η 1η Ιουνίου 2021. Για όλα τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα με διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 40 ημέρες, αυτή η ημερομηνία είναι 01/09/2021. Εάν η διάρκεια ζωής των γαλακτοκομικών προϊόντων περιορίζεται στις 40 ημέρες, θα είναι δυνατή η μετάβαση στην υποχρεωτική επισήμανση έως την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν προσδιορίζουν ποιες κατηγορίες προϊόντων δεν χρειάζεται να επισημαίνονται σε υποχρεωτική βάση. Αυτό περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα καθαρού βάρους έως 30 γραμμάρια και τα οποία έχουν συσκευαστεί μη βιομηχανικά σε καταστήματα λιανικής. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει επίσης παιδικές τροφές για μωρά κάτω των 3 ετών, εξειδικευμένη διατροφή – προληπτική και θεραπευτική διαιτητική.

Schreibe einen Kommentar