Το μέλλον είναι ευέλικτο

0
Το μέλλον είναι ευέλικτο

Καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στα γραφεία είναι σαφές ότι θα περιμένουν την ίδια ευελιξία και αυτονομία που απολάμβαναν όταν εργάζονταν από το σπίτι.

Αλλά η υβριδική εργασία δεν είναι μόνο να προσφέρει στους ανθρώπους ευέλικτα χρονοδιαγράμματα. Η ευελιξία πρέπει επίσης να ενσωματωθεί στον ίδιο τον χώρο εργασίας για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες της υβριδικής εργασίας — η οποία, σύμφωνα με έρευνα από τον συνεργάτη μας Steelcase και παρατηρήσεις από όλο τον κόσμο, είναι σταθερή.

Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Παραδοσιακά, οι περισσότεροι χώροι εργασίας είναι σχεδιασμένοι να είναι πιο σταθεροί από ό,τι ρευστοί και δεν δίνουν στους ανθρώπους πολύ έλεγχο.

Και όταν οι συνθήκες αλλάζουν, όπως όταν χτυπάει μια πανδημία ή αλλάζει ο τρόπος που εργαζόμαστε, οι χώροι δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα.

Χρειάζονται όμως για δύο λόγους:

  1. Οι άνθρωποι αναμένουν περισσότερο ατομικό έλεγχο, ειδικά όταν δεν μπορούν να βρουν μέρη για εργασία εστίασης ή βιντεοκλήσεις, τα οποία έχουν εκραγεί.
  2. Οι οργανισμοί χρειάζονται την ευελιξία για να κάνουν γρήγορα και εύκολα μεγαλύτερες αλλαγές στο χώρο τους, καθώς προσπαθούν να καταλάβουν ποιους τύπους χώρων θα χρειαστούν οι άνθρωποι τους για υβριδική εργασία.
ευέλικτους χώρους εργασίας
Εμφανίζονται προϊόντα: Σκηνή Pod Steelcase, Carl Hansen & Son Wing Chair, Steelcase Flex Personal Spaces, Steelcase Karman Chair, West Elm Work Slope Chair, Mini Table Viccarbe Burin, Established + Sons Grid Collection

Ατομικός Έλεγχος

Η ικανότητα των ανθρώπων να ελέγχουν το περιβάλλον τους έχει γίνει ακόμη πιο κρίσιμη, καθώς λιγότεροι άνθρωποι έχουν στην κατοχή τους χώρους εργασίας, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία. Τα μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ιδιωτικότητα θα είναι από τα πιο περιζήτητα σε μια υβριδική γειτονιά. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα από τη Steelcase, τρία από τα τέσσερα κορυφαία στοιχεία που οι άνθρωποι εκτιμούν περισσότερο τώρα σχετίζονται με ιδιωτικούς χώρους. Χωρίς ειδικό σταθμό εργασίας, οι ευέλικτοι χώροι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μειώσουν τους οπτικούς και ακουστικούς περισπασμούς και να επιτύχουν το επίπεδο απορρήτου που χρειάζονται για εργασία εστίασης ή βιντεοκλήσεις.

Έχουμε δει υπαλλήλους να δημιουργούν χώρους με διαφορετικά επίπεδα απορρήτου τυλίγοντας χώρους εργασίας με ανεξάρτητες οθόνες απορρήτου ή φορητούς πίνακες. Με την προσθήκη στοιχείων για τη δημιουργία οπτικού απορρήτου, οι άνθρωποι είναι σε θέση να συγκεντρώνονται πολύ καλύτερα από το να κάθονται σε εντελώς ανοιχτούς χώρους. Δημιουργούν επίσης υβριδικούς χώρους συνεργασίας συνδυάζοντας κινητά τραπέζια, πίνακες και κινητά καρότσια που μπορεί να φιλοξενήσει συσκευές ψηφιακής απεικόνισης σε κοινωνικούς χώρους.

«Εάν οι άνθρωποι κάνουν την προσπάθεια να έρθουν στο γραφείο, θα περιμένουν μια καλύτερη εργασιακή εμπειρία – όπου, όπως στο σπίτι, είναι άνετα και έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο περιβάλλον τους», λέει η Cherie Johnson, διευθύντρια της Steelcase Global Design. «Έχουμε δει μόνοι μας πόσο διαφορετικά εργάζονται οι άνθρωποι τώρα και τους τύπους χώρων που αναζητούν, ειδικά για υβριδική συνεργασία και προστασία της ιδιωτικής ζωής, και απλώς δεν επαρκούν. Πολλοί από τους χώρους μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι πολυτροπικοί για να υποστηρίζουν περισσότερες από μία λειτουργίες εργασίας. Με τα σωστά ευέλικτα στοιχεία επίπλων, μπορούν να δημιουργήσουν τον χώρο που χρειάζονται κατά παραγγελία, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτημα αλλαγής εγκαταστάσεων.»

Ένας από τους πιο ευέλικτους χώρους στο Steelcase Learning and Innovation Center στο Grand Rapids είναι το Social Hub. Περιλαμβάνει μια σειρά ρυθμίσεων με διαφορετικά επίπεδα απορρήτου όπου μπορούν να συμβούν διαφορετικοί τρόποι εργασίας ταυτόχρονα — συνεργασία, άτυπες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, μάθηση και ακόμη και εργασία εστίασης. Εργαλεία όπως προσβάσιμο ρεύμα, φορητοί πίνακες και ψηφιακές συσκευές συνεργασίας κάνουν τους χώρους ιδιαίτερα ευέλικτους.

everwall
Εμφανίζονται προϊόντα: Steelcase Everwall, Election Elements,​​ καρέκλα χειρονομίας με προσκέφαλο, Flos IC επιτραπέζιο φωτιστικό, Eclipse Light, Single Monitor σειράς CF + Flex Dock, Viccarbe Burin Table, Coalesse Σκαμπό Montara650, Ball Flos Glo, Flex Active Frames, Think Chair, Frame One Πάγκος

Οργανωτικός Έλεγχος

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς πρέπει να αλλάξει το γραφείο για υβριδικές εργασίες και θα είναι διαφορετικό για κάθε οργανισμό. Τα επόμενα δύο χρόνια θα χρειαστεί να είναι ένα συνεχές πείραμα στο χώρο εργασίας για να κατανοήσουμε ποιοι τύποι χώρων υποστηρίζουν καλύτερα την υβριδική εργασία και για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε γρήγορα, ο χώρος εργασίας θα πρέπει να είναι απίστευτα ρευστός και ευκίνητος.

Προσαρμόσιμα αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως η προσαρμόσιμη αρχιτεκτονική Everwall από την Steelcase, Orangebox Pods ή λιγότερο συμβατικές λύσεις απορρήτου όπως οι σκηνές εργασίας Steelcase μπορούν να βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση της ακίνητης περιουσίας και να δώσουν στους οργανισμούς την ευελιξία που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες.

«Αυτές οι προσαρμόσιμες λύσεις απορρήτου μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από τις ομάδες εγκαταστάσεων για να προσθέσουν γρήγορα περισσότερους ιδιωτικούς χώρους», λέει ο Johnson. «Δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να έχουμε εξαιρετικά ευέλικτα έπιπλα και αρχιτεκτονικές λύσεις που μπορούν εύκολα να επιτρέψουν στους χώρους να μεταμορφωθούν καθώς αλλάζουν οι ανάγκες. Αυτοί οι τύποι λύσεων θα είναι κρίσιμοι για την οικοδόμηση μιας ανθεκτικής στρατηγικής ακινήτων».

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν νέους τρόπους εργασίας.

Schreibe einen Kommentar