Το άρθρο μου για τον πλούτο – Διαχείριση πλούτου

0
Το άρθρο μου για τον πλούτο – Διαχείριση πλούτου

Τι θα συμβεί αν, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τον οικονομικό σας σύμβουλο, δεν ρωτήσετε για την απόδοση του χαρτοφυλακίου σας; Τι θα συμβεί αν αντ‘ αυτού, ζητάτε από τον σύμβουλό σας κάθε τρίμηνο να σας δίνει τις πιο πρόσφατες πιθανότητες για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων σας;

Οι περισσότεροι έμπειροι επενδυτές έχουν εκπαιδευτεί ώστε να επικεντρώνονται στις τριμηνιαίες και ετήσιες αποδόσεις του χαρτοφυλακίου τους.

Ωραία όλα αυτά, αλλά το να βγάζετε χρήματα από τις επενδύσεις σας δεν είναι αυτοσκοπός, σωστά; Το γεγονός είναι ότι ανεξάρτητα από μια πτώση 3 τοις εκατό σε ένα έτος ή ένα κέρδος 9 τοις εκατό σε ένα τρίμηνο στην αξία ενός χαρτοφυλακίου, υπάρχει ένα μεγαλύτερο ερώτημα που οι επενδυτές – ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι επιχειρηματίες και άλλοι επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας – δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπουν: Είμαι σε καλό δρόμο για να πετύχω τους στόχους μου;

Όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε κάποιο βαθμό οικονομικής ελευθερίας, να μπορούμε να κάνουμε πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς ή να παρέχουμε οικονομική ασφάλεια σε άλλους. Δεν εργαζόμαστε ούτε επενδύουμε απλώς για να συγκεντρώσουμε περισσότερα χρήματα. Και από τη στιγμή που έχετε συσσωρεύσει πλούτο μέσω μιας καριέρας ή μέσω της λειτουργίας της δικής σας επιχείρησης ή της πώλησης μιας επιχείρησης, θα θέλετε να αρχίσετε να παίρνετε αποφάσεις σχετικά με το τι είναι σημαντικό για εσάς στο μέλλον. Μερικοί από αυτούς τους βασικούς οικονομικούς στόχους περιλαμβάνουν ένα ορισμένο επίπεδο εισοδήματος μετά τη συνταξιοδότηση ή μετά την έξοδο από μια επιχείρηση, αφήνοντας μια κληρονομιά και ίσως θα θέλετε να έχετε χρήματα για μελλοντικές φιλανθρωπικές συνεισφορές.

Το να καταλήξετε στους στόχους μόνοι σας ή σε συζητήσεις με έναν οικονομικό σύμβουλο μπορεί να είναι το εύκολο μέρος. Το πρόβλημα είναι ότι μεταξύ της λειτουργίας μιας επιχείρησης ή της προώθησης μιας καριέρας και της διαχείρισης των οικονομικών σας, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να ξεκολλήσετε από τις μακροπρόθεσμες προτεραιότητές σας και την πορεία προς την επίτευξη αυτών των στόχων — και αυτό περιλαμβάνει τους στόχους σας για τους επόμενους 10 ή 20 χρόνια και το όραμά σας για την κληρονομιά σας ίσως σε 100 χρόνια από τώρα.

Εάν, ωστόσο, παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας, τότε όταν συναντηθείτε με τον οικονομικό σας σύμβουλο θα έχετε μια διαφορετική συζήτηση από αυτή που έχετε συνηθίσει.

Συνήθως, για παράδειγμα, στις αρχικές σας συναντήσεις, ένας οικονομικός σύμβουλος θα κάνει ερωτήσεις που στοχεύουν στη μέτρηση της ανοχής κινδύνου σας. Συχνά οι απαντήσεις σας καταλήγουν σε μια ταξινόμηση, όπως επενδυτής εισοδήματος, επενδυτής ανάπτυξης ή επενδυτής επιθετικής ανάπτυξης. Στη συνέχεια, ο επενδυτικός σας σύμβουλος θα σχεδιάσει ένα χαρτοφυλάκιο που θα διασφαλίζει ότι υποφέρετε από τον μέγιστο κίνδυνο που μπορείτε να αντέξετε.

Αυτή η εστίαση στην απόδοση και την ανοχή κινδύνου σημαίνει ότι, σε επόμενες επισκέψεις με τον σύμβουλό σας, θα μιλήσετε για αποδόσεις και άλλες πτυχές της απόδοσης του χαρτοφυλακίου. Εάν νικήσετε την αγορά, εσείς και ο σύμβουλός σας θα χτυπήσετε τον εαυτό σας στην πλάτη, και αν καθυστερήσετε την αγορά ή, όπως τα τελευταία χρόνια, αν ολόκληρη η αγορά δεξαμενή, θα συμβιβαστείτε και, ίσως, θα κάνετε μερικές προσαρμογές και θα ελπίζετε για το καλύτερο επόμενο τρίμηνο ή το επόμενο έτος.

Αλλά, τι γίνεται αν παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας και στην πορεία προς την επίτευξη αυτών των στόχων; Εάν οι στόχοι σας παραμένουν στην πρώτη γραμμή, τότε, φυσικά, θα σας ενδιαφέρει η απόδοση των επενδύσεών σας. Αλλά πηγαίνοντας πέρα ​​από την απόδοση, πρέπει να ευθυγραμμίσετε αυτά τα αποτελέσματα με τους στόχους σας. Θα θέλετε ο οικονομικός σας σύμβουλος να σας πει τις πιθανότητες επίτευξης των οικονομικών σας στόχων και να παρέχει πόρους για να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτούς τους στόχους. Και, καθώς παρακολουθείτε τις αποδόσεις των επενδύσεων, θα θέλετε συνεχώς να γνωρίζετε εάν είστε σε καλό δρόμο για να επιτύχετε τους στόχους σας ή εάν παρασύρεστε από την πορεία σας. Εάν είστε εκτός πορείας, θα θέλετε ο οικονομικός σας σύμβουλος να σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιες προσαρμογές πρέπει να κάνετε για να επιστρέψετε στην πορεία σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Εάν, για παράδειγμα, η αξία των επενδύσεών σας μειωθεί κατά 8 τοις εκατό σε ένα χρόνο, θα μπορούσατε απλώς να υποθέσετε ότι οι μελλοντικές αποδόσεις θα υπερβούν τις προσδοκίες και να ελπίζετε ότι θα ανακτήσετε τις απώλειες με την πάροδο του χρόνου. Ή, μένοντας σε επαφή με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, θα μπορούσατε να προσαρμόσετε τους στόχους σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Εάν διατηρείτε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας στο προσκήνιο, θα κάνετε πάντα στον σύμβουλό σας τις σωστές ερωτήσεις: Ποιες είναι οι πιθανότητες της επενδυτικής μου στρατηγικής να με οδηγήσει στους στόχους μου; Είμαι ακόμα σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου; Χρειάζεται να προσαρμόσω τους στόχους μου; Χρειάζεται να προσαρμόσω την επενδυτική μου στρατηγική για να αυξήσω τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων μου;

Να θυμάστε ότι η επένδυση δεν είναι απλώς να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, είναι να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τα όνειρά σας. Εάν διατηρήσετε αυτούς τους στόχους στην πρώτη γραμμή, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες ότι το οικονομικό σας σχέδιο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτούς τους στόχους.

Ο Christopher G. Snyder και ο Haitham „Hutch“ E. Ashoo είναι διευθυντές της Pillar Financial Services στο Walnut Creek. Επικοινωνήστε μαζί τους στο 925-356-6780.

Schreibe einen Kommentar