Τι κάνουν το μπλε και το πράσινο;

16
Τι κάνουν το μπλε και το πράσινο;

Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη μας εδώ.

Εάν είστε επίδοξος καλλιτέχνης ή κάποιος που μελετά τη θεωρία των χρωμάτων, θα πρέπει να κατανοήσετε τα βασικά της ανάμειξης χρωμάτων. Με την εξάσκηση, ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων, αποχρώσεων και αποχρώσεων θα ανοίξει μπροστά σας. Σήμερα απαντάμε στην ερώτηση „τι κάνουν το μπλε και το πράσινο;“ —και δεν είναι τόσο απλή απάντηση όσο νομίζεις.

Σχεδόν κάθε είδος τέχνης, είτε πρόκειται για παραδοσιακές τέχνες, όπως ζωγραφική, ακουαρέλες και ανάμειξη χρωμάτων τροφίμων, είτε για τέχνη υπολογιστών όπως το γραφικό σχέδιο, περιλαμβάνει κάποιο βαθμό ανάμειξης χρωμάτων. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο συνδυασμός δύο χρωμάτων για να δημιουργήσετε κάτι νέο, η ανάμειξη χρωμάτων για να προσθέσετε βάθος, η χρήση μαύρου ή λευκού για να σκουρύνει και να φωτίσει το χρώμα ή να τα τακτοποιήσει μαζί σε ένα κομμάτι.

Το μπλε και το πράσινο είναι τυπικά χρώματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά μόνο το μπλε είναι βασικό χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε μόνο ένα σετ από κόκκινο, κίτρινο και μπλε (κοινό σε πακέτα χρωστικών τροφίμων) θα πρέπει πρώτα να κάνετε πράσινο πριν αναμίξετε το νέο σας χρώμα.

Αυτή η εικόνα απαντά τι κάνουν το μπλε και το πράσινο όταν αναμειγνύονται μεταξύ τους.  Ένα μείγμα 50/50 μπλε και πράσινου κάνει γαλαζοπράσινο.

Τι χρώμα κάνει η ανάμειξη μπλε και πράσινου;

Όταν μιλάμε για τη θεωρία των χρωμάτων, συγκεκριμένα, το μπλε είναι ένα πρωτεύον χρώμα και το πράσινο είναι ένα δευτερεύον χρώμα. Όταν αναμειγνύονται μεταξύ τους, δημιουργούν το τριτογενές χρώμα του βάσκας.

Το κιρκίρι δημιουργείται ειδικά όταν αναμειγνύονται ίσες ποσότητες μπλε και πράσινου μαζί.

Σημείωση για το κυανό:

Μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένο, αλλά το μπλε και το πράσινο αναμειγνύονται μαζί κάνουν επίσης κυανό όταν χρησιμοποιείται μια μέθοδος ανάμειξης χρωμάτων με βάση το φως. Αυτό σημαίνει ότι αν κρατήσετε δύο φώτα μαζί, ένα μπλε και ένα πράσινο, το αποτέλεσμα θα ήταν κυανό.

Ο λόγος για αυτή τη διαφορά είναι επειδή η ανάμειξη χρωμάτων με βάση τη χρωστική, όπως κάνετε με τα μελάνια και τα χρώματα, αναμιγνύεται διαφορετικά από το φως.

Χρειάζεστε βοήθεια με τη ζωγραφική σας; Δοκιμάστε αυτές τις Εύκολες τεχνικές ζωγραφικής αφηρημένης τέχνης για αρχάριους για να εξασκηθείτε.

Είναι το μπλε και το πράσινο συμπληρωματικά χρώματα;

Όχι, τα δωρεάν χρώματα είναι τοποθετημένα το ένα απέναντι από το άλλο τροχός χρώματος. Όταν αναμειγνύονται μεταξύ τους, τα δωρεάν χρώματα στην πραγματικότητα ακυρώνουν το ένα το άλλο, αφήνοντάς σας μια απόχρωση του γκρι. Το μπλε και το πράσινο είναι το ένα δίπλα στο άλλο, καθιστώντας τα ανάλογα χρώματα.

Ωστόσο, το μπλε και το πράσινο είναι ένας υπέροχος συνδυασμός χρωμάτων. Είναι και τα δύο ψυχρά χρώματα και έχουν ως αποτέλεσμα μια ποικιλία από λαμπερές αποχρώσεις όταν αναμειγνύονται μεταξύ τους.

Παραδείγματα του τι κάνουν το μπλε και το πράσινο

Βάσκας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το γαλαζοπράσινο είναι ο τέλειος συνδυασμός μπλε και πράσινου. Για να δημιουργήσετε αυτό το χρώμα, συνδυάστε ίσα μέρη μπλε και πράσινου.

Τσικίνι χρώμα

Τουρκουάζ

Το τιρκουάζ είναι ένα λαμπερό πρασινωπό μπλε χρώμα και ίσως το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μείγμα μπλε και πράσινου. Πήρε το όνομά του από το ομώνυμο ορυκτό.

Τιρκουάζ χρώμα

Bondi Blue

Το μπλε Bondi είναι ένα ζωηρό μπλε-πράσινο χρώμα που εμπνεύστηκε από την απόχρωση του νερού στην παραλία Bondi της Αυστραλίας. Έχει σίγουρα παραθαλάσσιες ή τροπικές δονήσεις και είναι ένα υπέροχο χρώμα για να το προσθέσετε σε έργα τέχνης με θέμα την παραλία. Τυχαίνει επίσης να είναι το χρώμα που βρίσκεται στους αρχικούς υπολογιστές iMac.

Μπλε χρώμα Bondi

Γαλαζοπράσινα Φύκια

Αυτό το χρώμα έγινε δημοφιλές από το σύστημα χρωμάτων Munsell, αλλά υπάρχει εδώ και πολύ καιρό ως απόχρωση εμπνευσμένη από τα φύκια. Είναι βασικά μια πιο ανοιχτή (και κατά τη γνώμη μου, πιο ωραία) απόχρωση του γαλαζιού.

Μπλε-πράσινο χρώμα Φυκιών

Κυανός

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επίσημη συναίνεση για το τι χρώμα είναι το Cerulean και το όνομα του χρώματος χρονολογείται από το 1590! Μπορεί να κυμαίνεται από μια πιο ανοιχτή απόχρωση που μοιάζει με γαλάζιο μέχρι το πιο σκούρο μπλε. Η έκδοση που βλέπετε παραπάνω είναι η προσωπική μου αγαπημένη.

Σερουλέαν χρώμα

Άλλες γαλαζοπράσινες αποχρώσεις του κυανού

Όταν ανακατεύετε το μπλε και το πράσινο για να δημιουργήσετε μια απόχρωση κυανό (ή γαλαζοπράσινο, ανάλογα με τη μέθοδο σας), μπορείτε στη συνέχεια να παίξετε με την απόχρωση και την απόχρωση του χρώματος για να δημιουργήσετε ένα πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο χρώμα.

Για να τα ξαναδημιουργήσετε τέλεια με χρώματα ή είδη τέχνης, θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο λευκό ή μαύρο στο μείγμα.

Celeste (Sky Blue)

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο μπλε του ουρανού που παίρνετε στο κουτί Crayola, αλλά το celeste είναι μια κλασική απόχρωση του μπλε-πράσινου που είναι ιδανική για χρωματισμό στον ουρανό (ή οτιδήποτε άλλο απαιτεί ένα ουράνιο χρώμα) στο έργο τέχνης σας.

Χρώμα Celeste (Sky Blue).

Robin Egg Blue

Διασκεδαστικό γεγονός: Το Tiffany blue, που είναι η εμβληματική απόχρωση της μάρκας Tiffany, είναι μια πιο σκούρα εκδοχή αυτού του χρώματος.

Χρώμα Robin Egg Blue

Peacock Blue

Αυτό το χρώμα δεν σας θυμίζει φτερά παγωνιού; Αν ψάχνετε για ένα σκούρο, πλούσιο χρώμα, αυτό είναι. Εξαιρετικό τόσο στη γραφιστική, τα έργα τέχνης και τη διακόσμηση του σπιτιού.

Peacock Blue χρώμα

Τσάρλεστον Γκριν

Αυτή η σκούρα απόχρωση του κυανού χρονολογείται από την αρχή ακριβώς μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο! Έγινε δημοφιλές κατά την εποχή της ανοικοδόμησης και χρησιμοποιήθηκε ως εξωτερικό χρώμα βαφής στην περιοχή του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Εξ ου και το όνομα!

Πράσινο χρώμα Charleston

Μπλε ηλεκτρικ

Το ηλεκτρικό μπλε πήρε το όνομά του από το χρώμα που εκπέμπει η ηλεκτρική εκκένωση. Είναι η τέλεια απόχρωση για να χρωματίσετε οτιδήποτε ηλεκτρικό, από κεραυνούς μέχρι επιγραφές νέον.

Electric Blue χρώμα

Πράσινο Πεύκο

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το πράσινο του πεύκου περιλαμβάνει στην πραγματικότητα το μπλε, ειδικά επειδή θυμίζει τόσο τα χρώματα που θα έβλεπες σε ένα τυπικό αειθαλές δάσος. Βασικά είναι μια πιο σκούρα απόχρωση του γαλαζοπράσινου με λίγο περισσότερο πράσινο.

Πεύκο χρώμα

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Schreibe einen Kommentar