Τι είναι η βοηθητική θερμότητα; – Ο κάτοικος του σπιτιού

7
Τι είναι η βοηθητική θερμότητα;  – Ο κάτοικος του σπιτιού

Πριν μπει ο χειμώνας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας είναι έτοιμο! Πολλοί άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν τις μικρές ατέλειες στα συστήματα θέρμανσης του σπιτιού τους. Δυστυχώς, οι περισσότεροι παρατηρούν μόνο όταν είναι πολύ αργά.

Γνωρίζατε ότι σας Το βοηθητικό σύστημα θέρμανσης θα αυξήσει το κόστος θέρμανσης σας αν δεν το διαχειρίζεσαι σωστά; Η βοηθητική θερμότητα δεν προκαλεί ανησυχία όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν, αλλά η βοηθητική θερμότητα μπορεί να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας όταν κυλήσει η άνοιξη και ο καιρός ζεσταίνει.

Έτσι, αν αναρωτιέστε τι είναι η βοηθητική θερμότητα και γιατί αναβοσβήνει συνεχώς στον θερμοστάτη σας, αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το τι είναι, γιατί ανάβει και τα προβλήματα που συνεπάγεται η παραμονή του σε λειτουργία.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η βοηθητική θέρμανση σε ένα σπίτι;

Η βοηθητική θερμότητα είναι της αντλίας θερμότητας δευτερεύον σύστημα θέρμανσης ηλεκτρικής αντίστασης. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από 35-40 βαθμούς Φαρενάιτ, η κύρια αντλία θερμότητας χρειάζεται βοήθεια. Δεν θα ζεστάνει το σπίτι σας αρκετά γρήγορα, ιδιαίτερα από ένα κρύο ξεκίνημα.

Στη συνέχεια έρχεται στη διάσωση η βοηθητική θερμότητα. Μπορεί να παρατηρήσετε το „Aux Heat“ που αναβοσβήνει στον θερμοστάτη σας. Ουφ… το σύστημα λειτουργεί όπως διαφημίζεται – αλλά θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο μόνο όταν η αντλία θερμότητας δεν μπορεί να παράγει αρκετή θερμότητα για να ζεστάνει το σπίτι από μόνη της.

Η βοηθητική θερμότητα είναι μια συμπληρωματική πηγή θερμότητας που θα πρέπει να ενεργοποιείται αυτόματα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι σχεδόν μηδενική ή χαμηλότερη. Η Aux θερμότητα είναι συνήθως ηλεκτρικά ανθεκτική και μοιάζει με τα ηλεκτρικά πηνία μέσα σε μια τοστιέρα. Αυτή η εφεδρική μέθοδος βοηθά στην επίτευξη θερμότητας στο σπίτι σας όταν η αντλία θερμότητας δεν μπορεί.

Γιατί η βοηθητική θέρμανση ενεργοποιεί τον θερμοστάτη σας;

Τα δικα σου αντλία θερμότητας δεν παράγει θερμότητα (όπως ένας φούρνος). Αντίθετα, παίρνει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και τη χρησιμοποιεί για να ζεστάνει το σπίτι σας (ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες). Αλλά όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 0°C, δεν υπάρχει αρκετή θερμότητα στον αέρα για να κάνει η αντλία την προβλεπόμενη εργασία της.

Κοντά σε παγωμένη θερμοκρασία αέρα

Σε αυτό το σημείο το σύστημά σας μεταβαίνει σε βοηθητική θέρμανση. Όταν ενεργοποιείται η θέρμανση aux, είναι σημάδι ότι η αντλία θερμότητας βρίσκεται κάτω από το σημείο ισορροπίας.

Το σημείο ισορροπίας μιας αντλίας θερμότητας εξαρτάται από τη χωρητικότητα του συστήματος και την τρέχουσα ζήτηση. Η αντλία θερμότητας του σπιτιού σας είναι σε κατάσταση λειτουργίας όταν έχει φτάσει στο σημείο ισορροπίας – αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα και η ζήτηση του συστήματος είναι ίσες. Αλλά μόλις η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τη χωρητικότητα, το σύστημά σας θα καταφύγει σε βοηθητική θερμότητα για βοήθεια.

Ο θερμοστάτης απαιτεί αύξηση της θερμοκρασίας 3 βαθμούς ή υψηλότερη

Οι αντλίες θερμότητας συνήθως αλλάζουν σε βοηθητική θερμότητα όταν αλλάζετε τον θερμοστάτη σας σε θερμοκρασία 3 βαθμών ή υψηλότερη από την τρέχουσα θερμοκρασία στο σπίτι σας.

Ίσως έχετε παρατηρήσει „Aux Heat“ στον θερμοστάτη σας αφού ξυπνήσετε ένα κρύο πρωί και ανεβάζετε τη θερμοκρασία (πάνω από 3 βαθμούς) – αυτό είναι φυσιολογικό.

Συσσώρευση πάγου στην αντλία θερμότητας

Η βοηθητική θερμότητα θα ενεργοποιηθεί επίσης όταν συσσωρεύεται πάγος στο εξωτερικό της αντλίας θερμότητας. Όταν συσσωρεύεται πάγος στην αντλία θερμότητας, το σύστημά σας θα πρέπει να μπει σε „λειτουργία απόψυξης“. Ορισμένα συστήματα ενδέχεται να έχουν χειροκίνητη επιλογή „απόψυξης“. Ο κύκλος απόψυξης θα πάρει ουσιαστικά τη θερμότητα από το σπίτι σας και θα τη χρησιμοποιήσει για να λιώσει τον πάγο που έχει συσσωρευτεί στην αντλία νερού σας.

Να λάβει υπόψη: η λειτουργία απόψυξης θα διώξει κρύο αέρα από τους αεραγωγούς του σπιτιού σας, επομένως προετοιμάστε την οικογένειά σας να παραμείνει άνετη και ζεστή πριν το κάνετε. Σκεφτείτε να έχετε έναν ηλεκτρικό θερμαντήρα χώρου σε κατάσταση αναμονής για να σας κρατά ζεστούς κατά τη διάρκεια του κύκλου απόψυξης. Το ηλεκτρικό κόστος ενός θερμαντήρα χώρου δεν χρειάζεται να είναι υψηλό εάν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά.

Γυναίκα που κάθεται κοντά στο παράθυρο, πίνοντας ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι με τη βοηθητική θερμότητα αναμμένη

Είναι ποτέ κακό αν ανάβει η βοηθητική θέρμανση;

Δυστυχώς, η λειτουργία με βοηθητική θέρμανση για πάρα πολύ καιρό μπορεί να είναι ακριβή. Ως προσωρινό εφεδρικό, η aux θερμότητα είναι ενεργειακή και οικονομικά αποδοτική. αλλά είναι κακό αν η αντλία θερμότητας είναι κολλημένη σε λειτουργία βοηθητικής θερμότητας και η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από 2°C.

Τι γίνεται αν η βοηθητική θέρμανση δεν απενεργοποιηθεί;

Μόλις η εξωτερική θερμοκρασία αρχίσει να θερμαίνεται, η θέρμανση σας θα πρέπει να απενεργοποιείται αυτόματα. Εάν όχι, σας συνιστούμε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία θέρμανσης/ψύξης το συντομότερο δυνατό.

Η Aux Heat δεν είναι τόσο αποδοτική όσο η κανονική αντλία θερμότητας. Έτσι, αν ποτέ βρείτε τον καιρό να ζεσταίνει έξω και ο θερμοστάτης σας γράφει „aux on“, ήρθε η ώρα να καλέσετε τους επαγγελματίες!

Είναι πιο ακριβή η βοηθητική θέρμανση;

Η βοηθητική θερμότητα είναι ένα απαραίτητο συμπληρωματικό σύστημα θέρμανσης. Με το σχεδιασμό, αντισταθμίζει τις ελλείψεις της αντλίας θερμότητας. Γίνεται ακριβό όταν ανάβει αναγκαστικά. Εξετάζουμε αυτά τα ζητήματα στην επόμενη ενότητα.

Πώς μπορώ να σταματήσω την ενεργοποίηση της βοηθητικής θερμότητας;

Αυξήστε τη θερμοκρασία με μικρά βήματα

Όποτε θέλεις ανάψτε τον θερμοστάτη, φροντίστε να το ανεβάζετε μόνο δύο μοίρες τη φορά. Επιστρέψτε για να το αυξήσετε μετά από μία ώρα περίπου. Όταν το ανεβάσετε γρήγορα, η αντλία θερμότητας θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του σπιτιού σας όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σας αργά, η aux θερμότητα δεν θα ενεργοποιηθεί επειδή η αύξηση που ζητήσατε είναι δυνατή από την αντλία θερμότητας.

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σας στους 20°C ή 68°F και διατηρήστε τον

Η διατήρηση αυτής της θερμοκρασίας θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ τον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας. Κάθε βαθμός πάνω από 20°C θα ενισχύσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας, επειδή η βοηθητική θέρμανση σας θα ενεργοποιηθεί. Εάν διατηρείτε την εσωτερική θερμοκρασία χαμηλότερη, η αντλία θερμότητας δεν θα χρειάζεται τη βοήθεια της βοηθητικής θερμότητας.

Εάν αυτή η θερμοκρασία είναι πολύ κρύα για να τη διατηρήσετε σε εσωτερικούς χώρους τους κρύους μήνες, μπορείτε να επενδύσετε σε μια φορητή θερμάστρα για να κρατήσετε την οικογένειά σας ωραία και ζεστή!

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε να έχετε καλή κατανόηση της βοηθητικής θέρμανσης. Υποθέτω ότι θα δώσετε πολύ μεγαλύτερη προσοχή τώρα όταν ο θερμοστάτης σας γράφει „aux heat“.

Εάν, κατά τύχη, παρατηρήσετε ότι η ρύθμιση „aux heat“ είναι ενεργοποιημένη όταν δεν θα έπρεπε, καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία και ζητήστε την επιθεώρησή της.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να επισκεφτείτε το The Home Dweller. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε ότι αυτό ήταν αρκετά πολύτιμο για να το μοιραστούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι την επόμενη φορά – Μείνετε Γευστικά!

Schreibe einen Kommentar