Τεχνολογίες που φοριούνται

1
Τεχνολογίες που φοριούνται

Η νεοφυής εταιρεία εικονικής πραγματικότητας (VR) Moonhub με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο λάνσαρε μια καθηλωτική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των εργαζομένων στην κοινωνική και υγειονομική περίθαλψη στη φροντίδα ασθενών με άνοια.

Σχετίζεται με Η Apple ξεκινά μελέτη για τον εντοπισμό κατάθλιψης, γνωστικής παρακμής χρησιμοποιώντας Apple Watch και iPhone

Με την ονομασία Elara, η πλατφόρμα αναπτύσσει έναν κόσμο VR 360 μοιρών με λήψη βίντεο για να βοηθήσει τους επαγγελματίες να παρέχουν βελτιωμένη φροντίδα ασθενών.

Η Elara φέρνει μια νέα προσέγγιση στις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας και eLearning. ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας να βελτιώσουν την περίθαλψη των ασθενών μέσω ενός κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προγράμματος εκπαίδευσης VR υψηλής εμβάπτισης και χαμηλού κινδύνου, αναφέρει η BBH.

«Η άνοια επηρεάζει τον καθένα με διαφορετικό τρόπο και μπορεί να είναι μια πολύ οδυνηρή εμπειρία», δήλωσε η Claire Surr, Καθηγήτρια Σπουδών Άνοιας και διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας για την Άνοια στο Πανεπιστήμιο Leeds Beckett, η οποία συνεπιμελήθηκε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Elara.

«Το προσωπικό πρέπει να έχει κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα άτομα με άνοια μπορεί να βλέπουν τον κόσμο και τις επιπτώσεις των άλλων ανθρώπων που λένε και κάνουν, καθώς και το φυσικό περιβάλλον στην ευημερία και τη συμπεριφορά του ατόμου.

«Η εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας που βοήθησα στην επιμέλεια τοποθετεί το προσωπικό σε ρεαλιστικά σενάρια φροντίδας για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις για την πρόληψη ή τη μείωση της αγωνίας.

«Η έρευνα δείχνει ότι η βιωματική εκπαίδευση άνοιας όπως αυτή μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ενσυναίσθησης και της κατανόησής τους, βελτιώνοντας πιθανώς την ποιότητα της φροντίδας που παρέχει το προσωπικό και ελπίζουμε ότι η εικονική πραγματικότητα θα προσφέρει μια συναρπαστική οδό για την παροχή ευκαιριών βιωματικής μάθησης».

Εικόνα: Moonhub

Οι ερευνητές του Moonhub ανακάλυψαν ότι η τεχνολογία VR βοηθά τους εργαζόμενους να διατηρούν τις γνώσεις τους κατά 75% περισσότερο από τους διαδικτυακούς μαθητές και τους μαθητές που βασίζονται στην τάξη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθοδηγεί τους εργαζόμενους στο πώς να επικοινωνούν καλύτερα ή να αναγνωρίζουν την αγωνία. Χρησιμοποιεί επίσης το παιχνίδι ρόλων για να εκπαιδεύσει, όπως να βοηθήσει τις πατέντες άνοιας να προετοιμαστούν για την ημέρα.

Ο Dami Hastrup, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MOONHUB, δήλωσε: «Η πανδημία έχει ρίξει το επίκεντρο της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας, αναδεικνύοντας τη δύναμη και την ανθεκτικότητά της στις πιο δύσκολες στιγμές.

«Αναγνωρίσαμε αμέσως τη σημασία της κοινωνικής φροντίδας και την ανάγκη για επενδύσεις και ανάπτυξη στο μέλλον και όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την κατασκευή του προγράμματος, θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι είχαμε τους κατάλληλους πόρους και τεχνογνωσία για να προσφέρουμε μια εμπειρία αιχμής σε όσους εκπαιδεύονται στον τομέα της υγείας.

Σχετίζεται με Τα φορητά μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να διαχειριστούν τις καρδιακές παθήσεις και να εντοπίσουν έγκαιρα τη νόσο του Αλτσχάιμερ

«Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση για την άνοια για τους επαγγελματίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας είναι ζωτικής σημασίας και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που είμαστε οι πρώτοι που θα προσφέρουμε μια καθηλωτική και προσιτή λύση σε μαθητές με δεξιότητες με την κατάλληλη ατομοκεντρική φροντίδα μέσω της δύναμης της εικονικής πραγματικότητας».

Η τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί εξ αποστάσεως και δεν απαιτεί φυσικούς χώρους για να εκτελεστεί. Επομένως, οι μαθητές μπορούν να εκπαιδεύονται οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Schreibe einen Kommentar