«Τα χέρια του Θεού ήταν σε αυτή τη σειρά»

2
«Τα χέρια του Θεού ήταν σε αυτή τη σειρά»

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2023

Φωτογραφία από τον Mark Burnett Instagram

Ο Mark Burnett αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από τη βίβλο Docudrama: «Τα χέρια του Θεού ήταν σε αυτήν τη σειρά»

Από το Movieguide® Contributor

Ο παραγωγός Mark Burnett αποκάλυψε την ιστορία των παρασκηνίων του ντοκιμαντέρ του History Channel του 2012 THE BIBLE, η οποία εμπνεύστηκε, εν μέρει, τη σύζυγό του, Roma Downey.

«Η σύζυγός μου, η Ρόμα Ντάουνι (ίσως την γνωρίζετε από τον ρόλο της Μόνικα στην τηλεοπτική εκπομπή ΑΓΓΙΖΕ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟΣ) και εγώ δειπνούσαμε. Και η Ρόμα ανέφερε ένα ντοκιμαντέρ που έκανε κάποιος για τη Βίβλο», θυμάται ο Μπέρνετ.

«Ο Ρόμα πίστευε ότι το ντοκιμαντέρ επικεντρώθηκε πάρα πολύ στο να δείξει ότι ο Θεός ήταν σκληρός και δεν είχε αγάπη. Χρησιμοποίησε παραδείγματα όπως τα εκατομμύρια που πνίγηκαν στον Πλημμύρα της Γένεσης….Με ρώτησε, «Γιατί δεν λένε την αληθινή ιστορία ενός στοργικού Θεού με ένα σχέδιο για όλη την ανθρωπότητα;» συνέχισε.

Αυτή η συνομιλία για δείπνο θα πυροδοτήσει την επιθυμία των Μπέρνετ και Ντάουνι να αναλάβουν την παραγωγή μιας σαρωτικής κινηματογραφικής ιστορίας της Γραφής που είχε μια ευρύ πολιτιστικό αντίκτυπο.

Ο Μπέρνετ θυμήθηκε: «Ήταν μια απίστευτα φιλόδοξη ιδέα και δεν ήταν ότι δεν ήμασταν αρκετά απασχολημένοι, μεγαλώνοντας τρεις εφήβους και δημιουργώντας επίσης μερικές από τις πιο απαιτητικές εκπομπές στην τηλεόραση (συμπεριλαμβανομένου του THE VOICE και SURVIVOR).»

Αλλά ο Ντάουνι του υπενθύμισε: «Η ιστορία της Βίβλου είναι όλα όσα πρέπει να είναι η μεγάλη τηλεόραση. Έχει περιπέτεια, έχει δράμα και έχει λύτρωση».

Το ζευγάρι αποφάσισε ότι ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσαν να χάσουν και προχώρησαν στο μνημειώδες έργο, το οποίο από τότε έχει προσαρμοστεί στην ταινία SON OF GOD.

«Αν το κάνουμε αυτό «στην οθόνη» θα επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να ανακαλύψουν τη Βίβλο. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να το διδάξουμε, αλλά μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια συναισθηματικά συνδετική δραματοποίηση που θα μπορούσε να τους κάνει να ανοίξουν (ή να ξανανοίξουν) το Βιβλίο», δήλωσε ο Burnett.

«Τα χέρια του Θεού ήταν σε αυτή τη σειρά», συλλογίστηκε. «Θα λέγαμε την πιο δυνατή ιστορία του κόσμου με τη μεγαλύτερη δυνατή συναισθηματική σύνδεση».

«Γιατί αυτό είναι η Βίβλος», κατέληξε. «Μια ιστορία, η ιστορία της αγάπης του Θεού για τον λαό του, η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που έχει ειπωθεί ποτέ».

Μέρος του Movieguide®’s for THE BIBLE έχει ως εξής:

Η υπέροχη μίνι σειρά Η ΒΙΒΛΟΣ ξεκινά με τον Νώε να διηγείται τη Γένεση Ένα στην οικογένειά του καθώς η βροχή πέφτει στην Κιβωτό. Στη συνέχεια δείχνει την ιστορία του Αδάμ και της Εύας, ακολουθούμενη από την ιστορία του Αβραάμ καθώς αυτός και η σύζυγός του υποβάλλονται σε πολλές δοκιμασίες. Επικεντρώνεται επίσης στην ιστορία της Εξόδου. Η μέση της μίνι σειράς δείχνει τον Τζόσουα στη Μάχη της Ιεριχώ, ακολουθούμενη από ιστορίες του Σαμψών, του Δαβίδ, του Σολομώντα και του Ντάνιελ. Τα δύο τελευταία επεισόδια επικεντρώνονται στη γέννηση και τη διακονία του Ιησού Χριστού, τον θάνατο και την ανάστασή Του και το κήρυγμα του Πέτρου, του Παύλου και του Ιωάννη.

Η ομορφιά της Βίβλου είναι το πώς συνδυάζει τις βιβλικές αφηγήσεις, ενώ διατηρεί την πνευματική, συναισθηματική ακεραιότητα της Γραφής. Ο Mark Burnett και ο Roma Downey κάνουν μια αριστοτεχνική δουλειά προσαρμόζοντας τη Γραφή. Ορισμένες λεπτομέρειες παραμένουν εκτός λόγω χρόνου, ενώ υπάρχουν και κάποιες προσθήκες για δραματικό αποτέλεσμα. Ακόμα κι έτσι, η μίνι σειρά καταφέρνει να ζωντανέψει την ιστορία ενώ κηρύττει ξεκάθαρα το Ευαγγέλιο. Απαιτείται προσοχή λόγω κάποιας έντονης βίας και υπονοούμενης σεξουαλικής αμαρτίας. Διαφορετικά, ωστόσο, η ΒΙΒΛΟΣ είναι τρομερά συναρπαστική και εμπνευσμένη.

Τώρα περισσότερο από ποτέ βομβαρδιζόμαστε από το σκοτάδι στα μέσα ενημέρωσης, τις ταινίες και την τηλεόραση. Το Movieguide® έχει αντεπιτεθεί για σχεδόν 40 χρόνια, δουλεύοντας στο Χόλιγουντ για να προωθήσει το αναζωογονητικό και θετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι έχουμε συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου για να επηρεάσουμε και να εξαργυρώσουμε την ψυχαγωγία για τον Ιησού. Ωστόσο, το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ είσαι εσύ. Ο θεατής.

Ό,τι ακούς, βλέπεις και διαβάζεις έχει δύναμη. Το Movieguide® θέλει να σας δώσει τους πόρους για να ενδυναμώσετε το καλό και το όμορφο. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με μόλις 7 $. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να στηρίξετε τη διακονία μας με ένα μηνιαίο δώρο. Ευχαριστώ.

Το Movieguide® είναι ένα 501c3 και όλες οι δωρεές εκπίπτουν φόρου.

Σας αρέσουν τέτοια άρθρα; Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, συνεντεύξεις και κριτικές ταινιών για οικογένειες:

Παρακολουθώ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ

Schreibe einen Kommentar