Τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές το 2021

2
Τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές το 2021
Εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές (1)

Εκπαίδευση δεν σημαίνει πάντα βιβλία και στυλό. Υπάρχουν πολλά βιντεοπαιχνίδια με περιεχόμενο που μπορούν να συμπληρώσουν τη μάθηση ενός μαθητή. Αλλά αυτή η συλλογή δεν δημιουργήθηκε για να δώσει καμία δικαιολογία για να παίζετε παιχνίδια. Υπάρχει όμως ένας σημαντικός αριθμός παιχνιδιών που μπορούν ξεκάθαρα να θεωρηθούν εκπαιδευτικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Παρακάτω επιλέξαμε τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Επομένως, δεν χρειάζεται να κατηγορείτε τον εαυτό σας εάν τα παιδιά κολλήσουν μπροστά στην κονσόλα ή τον υπολογιστή. Πρέπει να ξεκουραστείς κι εσύ, το αξίζεις.

Τα 7 κορυφαία εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές –

1. Minecraft

Το Minecraft χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως εργαλείο διδασκαλίας και τα σχολεία συμπληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών τους με το παιχνίδι εδώ και αρκετά χρόνια. Με λίγα λόγια, είναι ένα sandbox που επιτρέπει στα παιδιά να χτίσουν τον δικό τους κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων εργαλείων για την τροποποίηση του γύρω τοπίου. Είναι διαθέσιμο για τις πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, Switch, iOS/Android.

Αποκτήστε τα κορυφαία 15 παιχνίδια Android στο διαδίκτυο.

Αλλά το παιχνίδι είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό και η Microsoft έχει επεκτείνει τις εκπαιδευτικές της δυνατότητες με δωρεάν εκπαιδευτικά πρόσθετα για το παιχνίδι. Επιτρέπουν στα παιδιά, για παράδειγμα, να εξερευνήσουν ένα αντίγραφο του ISS ή να κοιτάξουν μέσα στο ανθρώπινο μάτι. Οι κόσμοι μάθησης με δυνατότητα λήψης σάς επιτρέπουν να εξερευνήσετε μια ποικιλία εκπαιδευτικών θεμάτων όπως η θαλάσσια βιολογία, η αρχαία ελληνική ιστορία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πολλά άλλα. Υπάρχουν ακόμη και δείγματα σχεδίων μαθημάτων με ερωτήσεις και εργασίες για την κατασκευή των δικών σας αντικειμένων.

2. Zoo Tycoon

Zoo Tycoon: Η Ultimate Animal Collection επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν τον δικό τους ζωολογικό κήπο. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα σε αυτό, να πλησιάσετε ζώα και να μάθετε νέα πράγματα για αυτά.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να διδάξετε τα παιδιά να διατηρούν την άγρια ​​ζωή, να μαθαίνουν γεγονότα για συγκεκριμένα είδη και να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στους εικονικούς ομολόγους τους. Σχεδόν κάθε παιδί κάποια στιγμή πηγαίνει με την τάξη στο ζωολογικό κήπο. Αυτό το παιχνίδι σάς επιτρέπει να το κάνετε πιο συχνά, χωρίς να αφήνετε την άνεση του σπιτιού σας. Και λόγω των πτυχών σχεδιασμού και διαχείρισης, το Zoo Tycoon μπορεί να χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

3. Επιστολή Quest: Το ταξίδι του Γκριμ

Στο Letter Quest: Grimm’s Journey, παίζετε ως η έκδοση κινουμένων σχεδίων του Grim Reaper. Το καθήκον σας είναι να απαλλάξετε τον κόσμο από τα τέρατα, αλλά αντί να τα πολεμήσετε, φτιάχνετε λέξεις. Σε κάθε επίπεδο, ο παίκτης λαμβάνει ένα σύνολο γραμμάτων και σε περιορισμένο χρόνο πρέπει να κάνει τον μέγιστο αριθμό λέξεων. Όσο μεγαλύτερη είναι η λέξη, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα προκαλέσει.

Ένα υπέροχο παιχνίδι για να δοκιμάσετε το λεξιλόγιο και τις ορθογραφικές δεξιότητες των παιδιών. Το σύστημα παιχνιδιού ενθαρρύνει τα παιδιά να γράφουν μεγαλύτερες λέξεις ενώ παράλληλα δημιουργεί μια διασκεδαστική πρόκληση.

4. Animal Crossing: New Horizons

Το Animal Crossing μπορεί να μην είναι το πιο προφανές παράδειγμα εκπαιδευτικού παιχνιδιού, αλλά αξίζει να το δείξετε στα παιδιά σας. Και δεν είναι μόνο ότι το παιχνίδι αναπτύσσει χρήσιμες δεξιότητες όπως η διανομή πραγμάτων, η διαχείριση χρημάτων (εξόφληση χρεών, επένδυση κ.λπ.) και η ομαδική εργασία. Το μουσείο του παιχνιδιού είναι απλώς ένας πραγματικός θησαυρός εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Ένα σημαντικό μέρος του Animal Crossing: New Horizons καταλαμβάνεται από το ψάρεμα, την αλίευση εντόμων και την αναζήτηση απολιθωμάτων. Μπορούν να μεταφερθούν στο μουσείο, όπου θα εκτεθούν ως έκθεμα, και εκεί λένε όμορφα για κάθε πλάσμα ή σκελετό που έχετε συλλέξει. Τα παιδιά θα μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία για ασυνήθιστα και υπέροχα έντομα και ψάρια, καθώς και για δεινόσαυρους και άλλα προϊστορικά ζώα. Το Wild Rift είναι επίσης ένα παρόμοιο παιχνίδι, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό του Πώς να κυριαρχήσετε στο άγριο ρήγμα.

5. Συνέχισε να μιλάς και Κανείς δεν εκρήγνυται

Το Keep Talking and Nobody Explodes ξεκίνησε ως παιχνίδι VR αλλά έχει μεταφερθεί σε άλλες πλατφόρμες. Δεν μπορεί να ονομαστεί εκπαίδευση με την παραδοσιακή έννοια, γιατί το κύριο καθήκον εδώ είναι η εξουδετέρωση της βόμβας.

Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του παιχνιδιού είναι πώς προωθεί την ομαδική εργασία των παικτών. Ένας παίκτης λαμβάνει μια τυχαία δημιουργημένη βόμβα με ένα σωρό αριθμούς, καλώδια και σύμβολα. Ένας άλλος (ή αρκετές) λαμβάνει ένα σύνολο οδηγιών και πρέπει να εξηγήσει στον πρώτο λεπτομερώς πώς να εξουδετερώσει τη βόμβα. Όλα εδώ συνδέονται με την επικοινωνία, την κατανόηση των οδηγιών και την εργασία ανθεκτική στο άγχος – πολύ χρήσιμες δεξιότητες.

Τα κορυφαία 15 παιχνίδια για υπολογιστή για να παίξετε τώρα..

6. Είναι ώρα Quiz

Ίσως, το «It’s Quiz Time» είναι περισσότερο παιχνίδι για πάρτι, αλλά είναι ένα καλό τεστ γενικών γνώσεων με συγκεκριμένο εκπαιδευτικό φόρτο.

Οι παίκτες απαντούν ο ένας μετά τον άλλον σε ερωτήσεις σε διαφορετικές κατηγορίες. Ορισμένοι απαιτούν μια επιλογή απάντησης από πολλές επιλογές, ενώ άλλοι πρέπει να τακτοποιήσουν τις απαντήσεις με μια συγκεκριμένη σειρά. Όσο περισσότερες σωστές απαντήσεις έχετε, τόσο περισσότερους πόντους κερδίζετε. Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες κατηγορίες για το παιχνίδι, όπως φύση, ιστορία ή γεωγραφία. Ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις γενικές γνώσεις των παιδιών και να διασκεδάσετε.

7. Σκραμπλ

Αυτή η ψηφιακή έκδοση του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού σάς επιτρέπει να παίξετε το οικογενειακό παιχνίδι Scrabble χωρίς τον κίνδυνο να πετάξετε μάρκες γραμμάτων ο ένας στον άλλο. Μην διστάσετε – αυτό συμβαίνει πραγματικά. Στο Scrabble, όπως το Letter Quest, τα παιδιά πρέπει να σχηματίσουν λέξεις από τα γράμματα που έχουν στη διάθεσή τους. Όσο μεγαλύτερη και πιο δύσκολη είναι η λέξη, τόσο περισσότεροι βαθμοί δίνονται για αυτήν.

Η έκδοση βιντεοπαιχνιδιών σάς επιτρέπει να παίζετε μαζί στην ίδια κονσόλα ή να ανταγωνίζεστε έναν αντίπαλο υπολογιστή εάν δεν έχετε κανέναν να παίξετε.

συμπέρασμα

Τα παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για να κάνουν τους μαθητές να μάθουν νέα πράγματα με ενδιαφέροντα τρόπο. Βασικά, τόσα πολλά βιντεοπαιχνίδια αναπτύσσουν πολύτιμες δεξιότητες. Τα RPG πλούσια σε κείμενο ή τα οπτικά μυθιστορήματα διευκολύνουν την ανάγνωση. Αυτά τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια αναπτύσσουν δεξιότητες ομαδικής εργασίας. Δεξιότητες όπως η παρακολούθηση οδηγιών, η ανάγνωση χάρτη και η επίλυση προβλημάτων λογικής είναι πολύ κοινές σε πολλά παιχνίδια. Ελπίζω να δοκιμάσετε σίγουρα αυτά τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα σχετικά με τα παιχνίδια για το gaming freak.

Schreibe einen Kommentar