Τα καλύτερα δωρεάν και επί πληρωμή εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών

1
Τα καλύτερα δωρεάν και επί πληρωμή εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές όταν πρόκειται για εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών.

Οι δωρεάν και οι επί πληρωμή επιλογές έχουν όλες τις ατομικές δυνάμεις και αδυναμίες τους.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα του 2018 μαζί με μερικούς λόγους που μπορεί να θέλετε ή να μην θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Μην σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να τα κατακτήσετε όλα. Απλώς επιλέξτε ένα ή δύο που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας και δημιουργήστε μια διαδικασία έρευνας λέξεων-κλειδιών που λειτουργεί για εσάς.

Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google

Αυτό είναι το πρωτότυπο.

υπηρεσία SEO

Η Google δημιούργησε αυτό το πρόγραμμα σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών για να βοηθήσει τους διαφημιστές να επιλέξουν λέξεις-κλειδιά για τις καμπάνιες PPC τους. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο δωρεάν με έναν λογαριασμό Google Adwords, στον οποίο μπορείτε να εγγραφείτε στον ιστότοπό τους.

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε μια λέξη-κλειδί και το εργαλείο θα δημιουργήσει παραλλαγές και εναλλακτικές με βάση το τι αναζητούν οι άνθρωποι.

εταιρεία SEO

Τα δεδομένα προέρχονται απευθείας από την Google.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν καμπάνες και σφυρίχτρες. Είναι μια παλαιότερη, ξεκάθαρη δημιουργία λέξεων-κλειδιών.

Εάν ενδιαφέρεστε κυρίως για τη δημιουργία λέξεων-κλειδιών για την καμπάνια Google Adwords PPC, αυτό είναι το εργαλείο για εσάς.

Ubersuggest

εταιρεία ΔΕΗ

Το Ubersuggest είναι ένα δωρεάν εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών από τη Neil Patel Digital.

Σας επιτρέπει να δημιουργείτε λέξεις-κλειδιά για τον ιστό, την εικόνα, τις αγορές, το YouTube και τις ειδήσεις.

Τα αποτελέσματα που παράγει ταξινομούνται σε λέξεις-κλειδιά, ανταγωνισμό CPC και όγκο αναζητήσεων.

υπηρεσίες ppc

Μπορείτε να αναζητήσετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά, να φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας και να ελέγξετε για αρνητικές λέξεις-κλειδιά και ακόμη και να κάνετε εξαγωγή σε ένα αρχείο CSV.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα απλά, το Ubersuggest δεν περιπλέκει ποτέ υπερβολικά τα πράγματα.

Μαζική δημιουργία λέξεων-κλειδιών

Παρά το όνομα, η ειδικότητα αυτού του εργαλείου δεν δημιουργεί μεγάλο όγκο λέξεων-κλειδιών – δημιουργεί συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που βοηθούν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Εάν θέλετε να οδηγήσετε την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο σε μια φυσική τοποθεσία, μπορείτε να επωφεληθείτε από μερικά εύκολα, προκατασκευασμένα πρότυπα λέξεων-κλειδιών.

υπηρεσία adwords

Ξεκινάτε επιλέγοντας τον τύπο της επιχείρησης που σας ανήκει.

υπηρεσία SEO

Δεν υπάρχουν πολλά πρότυπα για να διαλέξετε, αλλά το καθένα περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών με τις δικές του λέξεις-κλειδιά.

εταιρείες SEO

Στη συνέχεια, εισαγάγετε την τοποθεσία σας. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα εργαλείο τοπικής επιχείρησης, θα πρέπει να συμπεριλάβετε το όνομα της πόλης ή της πόλης σας στις λέξεις-κλειδιά σας.

Το εργαλείο θα καταγράψει εκατοντάδες παραλλαγές λέξεων-κλειδιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην τοπική σας επιχείρηση.

Η Μαζική Δημιουργία λέξεων-κλειδιών δεν είναι φανταχτερή, αλλά μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται ένας ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης για να δημιουργήσει λέξεις-κλειδιά αξίας ενός έτους.

Soovle

Το Soovle είναι ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο που σας βοηθά να συλλέξετε νέες λέξεις-κλειδιά περιηγώντας τα αποτελέσματα αυτόματης συμπλήρωσης από διάφορες μηχανές αναζήτησης – συμπεριλαμβανομένων των Youtube, Amazon, Bing και Wikipedia.

Αντί να πληκτρολογήσετε τη λέξη-κλειδί σας σε καθεμία από αυτές τις μηχανές αναζήτησης και να καταγράψετε τι εμφανίζεται, μπορείτε να ερευνήσετε τα δεδομένα σε μία (είδος γεμάτη) οθόνη.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διεπαφή προσθέτοντας ή αφαιρώντας μηχανές αναζήτησης.

Μπορείτε επίσης να σύρετε και να αποθέσετε τα αποτελέσματα που λαμβάνετε σε ένα πλαίσιο „αποθηκευμένες προτάσεις“, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να εκτυπώσετε ή να εξαγάγετε ως αρχείο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κειμένου.

Η διεπαφή χρήστη μοιάζει σαν να προέρχεται από το 2003 και δεν σας παρέχει πληροφορίες που δεν θα μπορούσατε να συλλέξετε μόνοι σας, αλλά θα μπορούσε να κάνει τις λέξεις-κλειδιά καταιγισμού ιδεών πολύ πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο.

Google Trends

Το ενδιαφέρον για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά θα αυξηθεί ή θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Γι‘ αυτό διαθέτουμε το Google Trends – ένα δωρεάν εργαλείο που παρακολουθεί τον όγκο αναζητήσεων σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο για λέξεις-κλειδιά σε ημέρες, εβδομάδες, μήνες και χρόνια.

Αν θέλετε να μάθετε αν οι άνθρωποι εξακολουθούν να τρελαίνονται για το CrossFit, τα κολάν ή τα fidget spinners, το Google Trends μπορεί να σας πει.

Θα σας δείξει επίσης από πού προέρχεται το ενδιαφέρον σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να μπορείτε να στοχεύσετε στις πιο καυτές αγορές.

Δεν χρειάζεται να ελέγχετε κάθε λέξη-κλειδί που βρίσκετε, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, το Google Trends μπορεί να σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας.

Λέξεις-κλειδιά για σπόρους

Το Seed Keywords είναι μια προσέγγιση πληθώρας για την έρευνα λέξεων-κλειδιών.

Αντί να χρησιμοποιείτε έναν αλγόριθμο για να προσδιορίσετε τι πληκτρολογούν οι άνθρωποι στις μηχανές αναζήτησης, σας βοηθά να στείλετε μια έρευνα στις επαφές σας, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια συγκεκριμένη απάντηση.

Αρχικά, δημιουργείτε ένα σενάριο αναζήτησης.

Για παράδειγμα, αν είστε ανθοπώλης, μπορείτε να γράψετε «Χρειάζεσαι ένα κορσάζ για χορό. Τι ψάχνεις;»

Οι λέξεις-κλειδιά Seed θα σας δώσουν μια μοναδική διεύθυνση URL για μια έρευνα που μπορείτε να στείλετε σε φίλους και συναδέλφους.

Μόλις λάβετε αρκετές απαντήσεις, μπορείτε να δείτε ποια ερωτήματα είναι πιο συνηθισμένα.

Αυτή είναι μια μοναδική προσέγγιση στην έρευνα λέξεων-κλειδιών, αλλά δεν θα είναι ιδανική για όλους. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά Seed για τη συλλογή ιδεών για λέξεις-κλειδιά, να θυμάστε ότι:

  • Ζητάτε κάτι από τις επαφές σας όταν τους στέλνετε με email αυτήν την έρευνα. Εάν μπορείτε, προσφέρετε τους κάτι πολύτιμο σε αντάλλαγμα και θυμηθείτε να τους ευχαριστήσετε για τη βοήθειά τους.
  • Τα αποτελέσματα που θα λάβετε δεν θα είναι καθολικά – θα αφορούν συγκεκριμένα τη λίστα επαφών σας. Για παράδειγμα, αν όλες οι επαφές σας είναι επιχειρηματίες ηλικίας 30-45 ετών, δεν θα έχετε πολλές πληροφορίες για τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιούν οι έφηβοι.
  • Το μέγεθος του δείγματός σας μπορεί να είναι συγκριτικά μικρό. Εάν στείλετε την έρευνά σας σε 100 επαφές και μόνο 10 από αυτές απαντήσουν, βασίζετε την έρευνα λέξεων-κλειδιών σε πολύ λίγες πληροφορίες.

HitTail

Επαγγελματικό πρόγραμμα 19,95 $/μήνα

Το HitTail ισχυρίζεται ότι είναι το μόνο εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών που σας επιτρέπει να βρίσκετε νέες λέξεις-κλειδιά με βάση τους όρους αναζήτησης που ήδη οδηγούν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Με την πρόσβαση στα δεδομένα σας στο Google Search Console, το HitTail μπορεί να αναλύσει την επισκεψιμότητα που λαμβάνετε ήδη για να δημιουργήσει νέες λέξεις-κλειδιά που είναι πολύ σχετικές με το κοινό σας.

Αν θέλετε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών που θα συνδέεται και θα σας δίνει εξατομικευμένες προτάσεις με βάση τον ιστότοπό σας και την επισκεψιμότητά σας, το HitTail είναι μια ισχυρή και προσιτή επιλογή.

SERPstat

19,99 $/μήνα Πρόγραμμα Α

Το SERPstat είναι ένα εξελιγμένο εργαλείο που μπορεί να σας δώσει πολλές πληροφορίες.

Ξεπερνά την έρευνα λέξεων-κλειδιών ως πλατφόρμα SEO „όλα σε ένα“, παρέχοντάς σας όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε για να ανεβείτε στην κατάταξη αναζήτησης.

Το SERPstat διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να συλλέξετε, να δημιουργήσετε, να αξιολογήσετε και να συγκρίνετε λέξεις-κλειδιά, μαζί με άλλα εργαλεία για τον έλεγχο του SEO στη σελίδα, τον έλεγχο των backlinks και τη σύγκριση των αρχών τομέα.

Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κοινά σε εργαλεία premium πολύ υψηλότερης τιμής, αλλά είναι σπάνιο να βρείτε ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει τόσα πολλά για μια τόσο προσιτή τιμή.

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο με πολλές επιλογές και είστε εντάξει με το να μάθετε να χρησιμοποιείτε έναν πολύπλοκο πίνακα εργαλείων, το SERPstat μπορεί να είναι για εσάς.

KWFinder

Βασικό σχέδιο Mangools 29,90 $/μήνα

Το KWFinder διαθέτει μια δωρεάν έκδοση που μπορείτε να ελέγξετε πριν εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα, αλλά μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες προορίζονται για χρήστες που πληρώνουν.

Τα σχέδια σάς περιορίζουν σε έναν ορισμένο αριθμό αναζητήσεων κάθε 24 ώρες.

Με το KWFinder μπορείτε να αναζητήσετε λέξεις-κλειδιά, αποτελέσματα αυτόματης συμπλήρωσης και ερωτήσεις.

Ο πίνακας εργαλείων είναι ευανάγνωστος και περιλαμβάνει έναν τόνο πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου ανταγωνισμού για λέξεις-κλειδιά και του μηνιαίου όγκου αναζητήσεων με την πάροδο του χρόνου.

Είναι επίσης εύκολο να αποθηκεύσετε και να εξαγάγετε τις λίστες λέξεων-κλειδιών σας σε ένα αρχείο CSV.

Το KWFinder περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για σε βάθος έρευνα λέξεων-κλειδιών και μερικά πρόσθετα καμπανάκια και σφυρίχτρες. Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι πιθανό να είναι ό,τι χρειάζεστε.

Εξερεύνηση όρου

Βασικό πρόγραμμα 34 $/μήνα

Ο όρος Explorer μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δημιουργεί περισσότερες λέξεις-κλειδιά από οποιοδήποτε άλλο εργαλείο – έως και 90.000 όρους αναζήτησης ανά εξαγωγή.

Δημιουργεί νέες λέξεις-κλειδιά με βάση τις βασικές λέξεις-κλειδιά που εισάγετε και διευκολύνει το φιλτράρισμα τυχόν λέξεων ή φράσεων που παραμορφώνουν τα αποτελέσματά σας.

Ο αριθμός των αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε περιορίζεται από το σχέδιο τιμολόγησης σας.

Long Tail Pro

37 $/μήνα Πρόγραμμα εκκίνησης

Το Long Tail Pro αυτοαποκαλείται «το καλύτερο εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών».

Μπορεί να έχει κάποιο μερίδιο σε αυτόν τον ισχυρισμό.

Έχει πιστούς οπαδούς μεταξύ των εμπόρων του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των Neil Patel και Pat Flynn, και παραδίδει τα αγαθά όταν πρόκειται για δεδομένα SEO.

Το Long Tail Pro είναι ταχύτερο από ορισμένα από τα άλλα εργαλεία λέξεων-κλειδιών που βασίζονται στον ιστό, τα οποία τείνουν να καθυστερούν καθώς επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες υψηλού επιπέδου με άλλους premium δημιουργούς λέξεων-κλειδιών, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης ανταγωνιστών, ώστε να μπορείτε να κλέψετε πολύτιμες λέξεις-κλειδιά.

Το Long Tail Pro λαμβάνει επίσης κορυφαίους πόντους για χρηστικότητα. Έχει μια εξαιρετική διεπαφή και ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να το κάνει να το χρησιμοποιεί χωρίς τεράστια επένδυση χρόνου.

SpyFu

Βασικό πρόγραμμα 33 $/μήνα

Το SpyFu έχει να κάνει με την κλοπή λέξεων-κλειδιών και στρατηγικών SEO από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές σας.

Σας επιτρέπει να συλλέγετε έναν εκπληκτικό όγκο δεδομένων σχετικά με το τι λειτουργεί για άλλους ανθρώπους, ώστε να μπορείτε να κάνετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά να λειτουργούν για εσάς.

Με το SpyFu μπορείτε να μάθετε ποιες λέξεις-κλειδιά κατατάσσονται οι ανταγωνιστές σας και να δείτε όλα τα backlinks που χρησιμοποιούν για να σας ξεπεράσουν.

Μπορείτε επίσης να δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά έχουν στοχεύσει στο Google Adwords – και το ιστορικό των καμπανιών που έχουν εκτελέσει στο παρελθόν.

Το βασικό πρόγραμμα δεν διαθέτει ορισμένες από τις λειτουργίες ανώτατου επιπέδου, αλλά όλα τα προγράμματα περιλαμβάνουν απεριόριστες αναζητήσεις και λήψεις.

Εάν βρίσκεστε σε μια δύσκολη αγορά, είναι άσκοπο να επενδύσετε σε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών που σας δείχνει τι λειτουργεί για τους ανταγωνιστές σας.

SEMrush

99 $/μήνα Επαγγελματική συνδρομή

Το SEMrush είναι μια εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες του μάρκετινγκ που είναι έτοιμοι να διπλασιάσουν την έρευνα λέξεων-κλειδιών και τις αναφορές SEO.

Αυτή η σουίτα εργαλείων έχει όλα όσα μπορείτε να βρείτε σε άλλα εργαλεία και πολλά άλλα, όλα συναρμολογημένα σε ένα μέρος.

Μπορείτε να συλλέξετε δεδομένα λέξεων-κλειδιών και SEO από τους ανταγωνιστές σας, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων-κλειδιών PPC. Μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 2 εκατομμύρια νέες ιδέες για λέξεις-κλειδιά και να τις αξιολογήσετε. Μπορείτε ακόμη και να διαχειριστείτε έργα με τις λέξεις-κλειδιά σας σε πραγματικό χρόνο.

Το SEMrush περιλαμβάνει επίσης ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά, όπως έναν επιτόπιο έλεγχο SEO, ένα εργαλείο ελέγχου backlink, ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα εργαλείο παρακολούθησης επωνυμίας.

Ως εργαλείο SEO all-in-one, περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες και διευκολύνει τη διαχείριση σύνθετων έργων με εξαιρετική παρακολούθηση και αναφορά.

Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Εάν είστε blogger, μπορείτε πιθανώς να ξεφύγετε από τη χρήση των δωρεάν εργαλείων που είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις ιδέες σας για λέξεις-κλειδιά.

Εάν είστε μια εταιρεία σε μια ανταγωνιστική αγορά που προσπαθεί να βρει ένα πλεονέκτημα στο SEO, αξίζει να επενδύσετε σε μερικά πιο ισχυρά εργαλεία.

Είναι επίσης θέμα προσωπικής προτίμησης. Επιλέξτε ένα εργαλείο που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε!

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

Schreibe einen Kommentar