Σύγκριση τύπων στέγης – Novalis Roofing and Siding

5
Σύγκριση τύπων στέγης – Novalis Roofing and Siding

Εάν λαμβάνετε ένα νέα στέγη ή να δημιουργήσετε μια προσθήκη στο σπίτι σας, τότε ίσως θέλετε να εξοικειωθείτε με μερικά από τα πιο κοινά σχέδια στέγης και πώς επηρεάζουν την επιλογή των υλικών στέγης σας.

Σχέδια, σχήματα και στυλ στέγης

Ανάλογα με την αρχιτεκτονική ενός σπιτιού, μια οροφή μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί το 40% του εξωτερικού, παίζοντας συχνά μεγάλο ρόλο στη συνολική εμφάνιση και την ελκυστικότητά του. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να εγκαταστήσετε μια νέα στέγη, θα το θέλετε επιλέξτε υλικά στέγης και χρώματα βότσαλα που λειτουργούν καλά με το σχήμα και την κλίση της οροφής σας, καθώς και συμπληρώνουν τον εξωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας.

Η κατανόηση της πιθανής απόδοσης και του σχεδιαστικού αντίκτυπου των διαφορετικών σχημάτων και κλίσεων στέγης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια έρπητα ζωστήρα και υλικά στέγης είναι καλύτερα για το σπίτι σας τόσο από άποψη απόδοσης όσο και από αισθητικής.

Αετωτη στέγη

Σκεφτείτε ξανά το πρώτο σας σχέδιο με κραγιόνια ενός σπιτιού. Οι πιθανότητες είναι να σχεδιάσατε μια αετωτή στέγη. Ουσιαστικά είναι ένα τρίγωνο με τη βάση να στηρίζεται στην κορυφή του σπιτιού και τις δύο πλευρές να υψώνονται για να συναντήσουν την κορυφογραμμή. Οι πλαγιές μπορεί να διαφέρουν δραστικά στην αέτωμα οροφής από απότομα σχέδια σε στυλ σαλέ έως στέγες με ήπιο βαθμό.

Το αέτωμα είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές στυλ στέγης και λειτουργεί καλά σε μια ποικιλία σχεδίων σπιτιού. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με μπροστινά αετώματα πάνω από τις εισόδους σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα σταυρωτό σχέδιο αέτωμα που αποτελείται από δύο ράχες σε ορθή γωνία.

Δερμάτινη στέγη

Ψιλοκομμένη Αετωτή στέγη

Η κομμένη δίρριχτη στέγη έχει πολλά ονόματα, συμπεριλαμβανομένης της μύτης. Οι κουρεμένες στέγες με αέτωμα έχουν σχεδιαστεί με το βασικό σχήμα ενός αετώματος, με δύο πλευρές να υψώνονται για να συναντήσουν μια κορυφογραμμή, αλλά στη συνέχεια δανείζονται ένα στοιχείο από τις στέγες ισχίου: οι κορυφές είναι «λυγισμένες», δημιουργώντας μικρούς γοφούς στα άκρα της κορυφογραμμής της οροφής .

Ψιλοκομμένη Αετωτή στέγη

Αυτοί οι γοφοί παρέχουν μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική λεπτομέρεια στα σπίτια και βοηθούν στην επίδειξη υψηλής απόδοσης, επώνυμων έρπητα ζωστήρα.

Ολλανδική δίρριχτη στέγη

Η ολλανδική οροφή με αέτωμα είναι μια άλλη στέγη συνδυαστικού στυλ που χρησιμοποιεί στοιχεία σχεδίασης τόσο των αετωμάτων όσο και των ισχίων. Μια μινιατούρα δίρριχτη στέγη, ή «περατάκι», είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε μια παραδοσιακή ισχιακή οροφή.

Ολλανδική δίρριχτη στέγη

Το αέτωμα παρέχει στους ιδιοκτήτες σπιτιού αυξημένο χώρο στη σοφίτα και μπορεί ακόμη και να εξοπλιστεί με παράθυρα για πρόσθετο ηλιακό φως.

Στέγη Gambrel

Φανταστείτε έναν κλασικό κόκκινο αχυρώνα με λευκή επένδυση, και μόλις οραματιστήκατε μια οροφή με τζάμπα. Οι δύο πλευρές του έχουν δύο πλαγιές η καθεμία, μια απότομη και μια ήπια. Ο σχεδιασμός επιτρέπει τη χρήση του επάνω ορόφου είτε ως σοφίτα είτε ως σοφίτα. Η προσθήκη παραθύρων στις πλευρές της οροφής gambrel μπορεί να φέρει φυσικό φως και να αυξήσει τη χρήση της επάνω οροφής.

Στέγη Gambrel

Τα απότομα τμήματα των στεγών gambrel είναι πολύ ορατά, επομένως οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά την εμφάνιση των στεγών τους.

Hip Roof

Μια παραδοσιακή ισχιακή οροφή αποτελείται από τέσσερις ίσου μήκους πλαγιές που συναντώνται για να σχηματίσουν μια απλή κορυφογραμμή. Ωστόσο, υπάρχουν παραλλαγές, όπως ένα μισό ισχίο που διαθέτει δύο πιο κοντές πλευρές με μαρκίζες.

Hip Roof

Εάν έχετε οροφή ισχίου, τότε ίσως έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι το μεγαλύτερο μέρος της οροφής είναι ορατό όταν κοιτάτε το σπίτι σας. Ο τύπος και το χρώμα του έρπητα ζωστήρα στέγης που τοποθετείτε σε μια οροφή ισχίου θα αποτελέσει ένα μεγάλο κομμάτι της συνολικής εξωτερικής εμφάνισης του σπιτιού σας, επειδή είναι πολύ ορατό.

υπόστεγο

Εάν προτιμάτε τα μοντέρνα σχέδια σπιτιών, πιθανότατα θα εκτιμήσετε μια στέγη. Αυτό το στυλ „απλού“ μοιάζει με το μισό ενός παραδοσιακού αέτωμα. Ενώ χρησιμοποιείται από καιρό για βεράντες και προσθήκες, η υπόστεγο οροφή κοσμεί τώρα ολόκληρη τη δομή σε υπερσύγχρονες κατασκευές. Οι περισσότερες στέγες υπόστεγων τείνουν να έχουν χαμηλότερες κλίσεις, με 4 στις 12 και κάτω από τις πιο κοινές, αν και οι πιο απότομες κλίσεις θα επιταχύνουν την απορροή του νερού.

υπόστεγο

Επίπεδη στέγη (Στέγη χαμηλής κλίσης)

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται επίπεδες στέγες, συχνά έρχονται στο μυαλό εμπορικά κέντρα και βιομηχανικά συγκροτήματα. Ωστόσο, κατά την περίοδο μεταξύ 1945 και 1970, πολλοί μοντέρνα μέσα του αιώνα αρχιτέκτονες πειραματίστηκαν με επίπεδες γραμμές οροφής. Οι επίπεδες στέγες ταίριαζαν με την εμφάνιση της εποχής, συνδυάζονταν με το περιβάλλον και παρέχοντας μεγάλες ανοιχτές κατόψεις. Ορισμένα σπίτια διαθέτουν περιορισμένη επίπεδη επιφάνεια με την υπόλοιπη οροφή να έχει σχέδιο αέτωμα ή ισχίο. Επιπλέον, ορισμένες προσθήκες στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιούν μια επίπεδη οροφή για να παρέχουν επιπλέον χώρο στο δεύτερο όροφο.

Ταράτσα

Λάβετε υπόψη ότι το επίπεδο δεν σημαίνει πραγματικά επίπεδο — πρέπει να υπάρχει κάποια κλίση που να επιτρέπει την αποστράγγιση του νερού.

Επαγγελματική συμβουλή: Οι επίπεδες στέγες (μικρής κλίσης) είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε διαρροές, επομένως πρέπει να στεγανοποιούνται καλά και να επικαλύπτονται με κατάλληλο υλικό, όπως π. Σύστημα ασφαλτικής μεμβράνης με αυτοκόλλητο, πολλαπλών στρώσεων, τροποποιημένο SBSμια μεμβράνη PVC, TPO ή καουτσούκ.

Schreibe einen Kommentar