Σχεδιασμός Χώρου Εργασίας + Ψυχική Υγεία Εργαζομένων

1
Σχεδιασμός Χώρου Εργασίας + Ψυχική Υγεία Εργαζομένων

Τα τελευταία τρία χρόνια φαντάζουν σαν μια σειρά από πρωτοφανή γεγονότα που ήταν τόσο επιζήμια όσο και ευεργετικά. Το να ζούμε μια περίοδο αβεβαιότητας, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, μπορεί να δοκιμάσει τη συλλογική ψυχική και συναισθηματική μας υγεία.

Τα επαγγέλματά μας μπορούν να αποτελέσουν πηγή σταθερότητας και οι εργοδότες θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς και παραγωγικοί.

Καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο γραφείο, οι εργοδότες άρχισαν να δίνουν μεγάλη προσοχή στο πώς ο φυσικός χώρος –και πώς χρησιμοποιείται– μπορεί να υποστηρίξει τη σωματική, γνωστική και συναισθηματική ευημερία των υπαλλήλων τους.

Ενισχύστε τη δημιουργικότητα

Δεν είναι μυστικό ότι το σώμα μας τροφοδοτεί τον εγκέφαλό μας και η σύνδεση μυαλού-σώματος είναι τόσο δυνατή όσο ποτέ. Σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το περπάτημα αυξάνει τη δημιουργική απόδοση κατά μέσο όρο κατά 60%, ενώ το να κάθεσαι μπορεί να επιβραδύνει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Έχοντας αυτό κατά νου, η παροχή γραφείων όρθιας στάσης ή βάδισης ως επιλογή και η ενθάρρυνση των μελών της ομάδας να κάνουν μια βόλτα αντί να συναντώνται σε μια αίθουσα συνεδριάσεων μπορεί να βοηθήσει τους υπαλλήλους να αξιοποιήσουν τους δημιουργικούς τους μυς. Αυτό μπορεί να πάει πολύ μακριά? η έρευνα έχει δείξει ότι οι συμμετέχοντες που αφιέρωσαν χρόνο σε δημιουργικές δραστηριότητες είχαν θετική επίδραση από αυτές τις δραστηριότητες.

Όπως η κίνηση ωθεί τη δημιουργικότητα, έτσι και η μοναξιά. Ενώ έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον σχεδιασμό του χώρου γραφείου μετά την Covid με πολλές αίθουσες συνεργασίας, οι εργαζόμενοι χρειάζονται επίσης ζεστούς και φιλόξενους χώρους όπου μπορούν να μείνουν μόνοι με τις δικές τους σκέψεις. Όταν αισθανόμαστε ελεύθεροι να αφήσουμε τις σκέψεις μας να περιπλανηθούν, συχνά φτάνουμε σε νέες και νέες προσεγγίσεις σε ένα πρόβλημα, το οποίο είναι ένα αναζωογονητικό και ενδυναμωτικό συναίσθημα.

Προωθήστε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον

Σύμφωνα με έρευνα, ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση και την εγρήγορσή μας, επομένως είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή στον τύπο του τεχνητού φωτισμού που φέρνετε στο γραφείο. Εξίσου σημαντική, ωστόσο, είναι η πρόσβαση στο φυσικό φως καθώς βοηθά στη ρύθμιση των κιρκάδιων ρυθμών του σώματος. Αυτό οδηγεί σε υγιή πρότυπα ύπνου, που είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τη θετική ψυχική υγεία. Φυσικά, δεν μπορούν όλοι να έχουν έναν χώρο εργασίας με εξωτερικά παράθυρα, οπότε, όταν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι όπως η κουζίνα έχουν παράθυρα, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν εύκολη πρόσβαση στο φυσικό φως.

Και, όπως στους ανθρώπους αρέσει το φυσικό φως του ήλιου, μας αρέσει επίσης το φυσικό πράσινο και τα καθαρά περιβάλλοντα. Τα ζωντανά φυτά υπερισχύουν των τεχνητών και οι τακτοποιημένοι και τακτοποιημένοι κοινόχρηστοι χώροι είναι πολύ καλύτεροι. Ενώ μερικοί από εμάς ευδοκιμούν μέσα στο χάος, οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε αποδιοργανωμένοι στο μυαλό μας όταν βυθιζόμαστε σε ένα ανοργάνωτο ή ακατάστατο περιβάλλον.

χώρο εργασίας με φυσικό φως
Εμφανιζόμενα προϊόντα: Established + Sons Grid Collection, Coalesse Lagunitas Personal Table, Viccarbe Funda Chair, Flos Smithfield Pendant, Extremis Amai, Mattiazzi Medici Outdoor Lounge, Blu Dot Circula Table, Nanimarquina Diagonal Rug 2, Moooi Stolo Eden Queenzi Emu Στρογγυλό σκαμπό, Mattiazzi Fronda Χαμηλό σκαμπό

Να είστε κοινωνικοί αλλά μην το πιέζετε

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να πηγαίνεις στο γραφείο είναι η ικανότητα να κάνεις σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Η παροχή χώρων όπου οι εργαζόμενοι μπορούν ελεύθερα να συγκεντρώνονται για επίσημες ή ανεπίσημες συνομιλίες θα τους βοηθήσει να διασφαλίσουν ότι έχουν την αίσθηση ότι ανήκουν. Θα βοηθήσει επίσης εκείνους τους υπαλλήλους που μπορεί να αισθάνονται απομονωμένοι. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά μείζονος κατάθλιψης, ενώ η επικοινωνία μέσω email και Zoom δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, οι εργοδότες μπορούν να ενθαρρύνουν αυτοσχέδια γεύματα σε ομάδες ή τμήματα και τριμηνιαίες συναντήσεις. Και ενώ αυτοί είναι ένας καλός τρόπος για να προωθήσετε την αλληλεπίδραση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να θέλουν να παραλείψουν μια συγκέντρωση εδώ και εκεί. Όλοι έχουμε το δικό μας επίπεδο άνεσης για να ξαναβγούμε από δύο χρόνια απομόνωσης λόγω της πανδημίας και μερικοί από εμάς μπορεί να χρειαστεί να βουτήξουμε το δάχτυλό μας στο νερό για λίγο πριν βουτήξουμε.

Check in με υπαλλήλους

Οι υπάλληλοί σας εργάζονται για κάποιο λόγο και θέλουν να αισθάνονται μέρος ενός σκοπού μεγαλύτερου από τους εαυτούς τους. Υπενθυμίζοντάς τους την αποστολή, το όραμα και τους στόχους της εταιρείας σας μέσω λεπτών οπτικών ενδείξεων, βλέπουν ότι η δουλειά τους έχει σημασία. Και καθώς περισσότεροι υπάλληλοι επιστρέφουν στο γραφείο, ακόμη και για μια ή δύο μέρες την εβδομάδα, ελέγξτε μαζί τους για να δείτε πώς τα πάνε. Πάρτε τον παλμό του τι λειτουργεί και τι όχι και καταλάβετε γιατί.

Ενδιαφέρεστε να συζητήσετε πώς να διαμορφώσετε τον χώρο του γραφείου σας για να υποστηρίξετε την ψυχική υγεία των εργαζομένων σας; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Schreibe einen Kommentar