Σημειώσεις από μια ψηφιακή ζωή · Happy Interior Blog

2
Σημειώσεις από μια ψηφιακή ζωή · Happy Interior Blog

ψηφιακός τρόπος ζωής, influencer, εργασία από το σπίτι, blogging, ψηφιακή εργασία

Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες (αν έχουν μείνει αναγνώστες)! Τι έγινε με το blogging; Αν ήξερα. Έχω χάσει λίγο το mojo μου νομίζω. Επίσης, αυτή η ψηφιακή ζωή έχει γίνει αρκετά κουραστική – το νιώθω όλο και περισσότερο μετά από σχεδόν τρία χρόνια ελεύθερου επαγγελματία και ως επί το πλείστον δούλευα μόνος μου από το σπίτι. Μην με παρεξηγείτε, είμαι χαρούμενος, μου αρέσει αυτό που κάνω. Αλλά μερικές φορές νιώθω ότι είναι πολύ επαναλαμβανόμενο, είναι πολύ επιφανειακό, είναι άσχετο, βαρετό – είπα επαναλαμβανόμενο; Λοιπόν, ακόμη και οι λέξεις εδώ γίνονται επαναλαμβανόμενες.

Μερικές φορές βυθίζομαι στις αναμνήσεις και τα βρίσκω όλα αρκετά εκπληκτικά. Πολλοί από εσάς δεν θα ξέρετε, αλλά σπούδασα διεθνής διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά και όταν ήμουν φοιτητής, τα social media δεν ήταν ακόμα κάτι. Νομίζω ότι ήταν οι πρώτες ηλικίες κάποιων φοιτητικών δικτύων, όπως το πρώιμο Facebook και ορισμένων ομολόγων της Γερμανίας, που ήξερα ως κάποιος που ζούσε και σπούδαζε στην Αυστρία. Το να φανταστείς μια επαγγελματική καριέρα στον ψηφιακό κόσμο ή πιο συγκεκριμένα στη σφαίρα των social media ήταν απλώς αδιανόητο. Και όμως εδώ είμαι, full time influencer. Ω πόσο περιφρονώ τη λέξη. Πραγματικά το κάνω. Επηρεάζων? Σαν να κάθομαι σπίτι και να κάνω συνωμοτικά σχέδια για το πώς να σε επηρεάσω και να σε παρασύρω. Ξέρετε, όπως αγοράστε αυτό, αγοράστε εκείνο, προσθέστε περισσότερα φυτά (οκ ένοχος για το δεύτερο τουλάχιστον).

ψηφιακός τρόπος ζωής, influencer, εργασία από το σπίτι, blogging, ψηφιακή εργασία

Έχω επιλέξει συνειδητά αυτό το μονοπάτι της ‚καριέρας‘. Βλέπετε πώς βάζω τη λέξη καριέρα σε εισαγωγικά; Ναι, γιατί συχνά χρειάζεται να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτή είναι η δουλειά μου τώρα. Ότι αυτό είναι δουλειά καθόλου. Κι όμως αναρωτιέμαι: Είναι πράγματι δουλειά; Ή είμαι απλώς τυχερός που οδηγώ το ψηφιακό κύμα και έχω βρει τη θέση μου για να βγάζω τα προς το ζην με αυτό; Μερικές φορές τείνω να ξεχνάω το μονοπάτι που με οδήγησε εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Χρόνια και χρόνια ασταμάτητου blogging (ναι τότε έγραφα έξι φορές την εβδομάδα) και συνεχούς δικτύωσης στο Twitter (αυτά ήταν τα χρόνια). Και όλα αυτά τα έκανα για χρόνια στη σειρά, ενώ είχα επίσης δουλειά πλήρους απασχόλησης σε πρακτορεία δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ (με όλη την αίγλη της συσσώρευσης πλεονάζοντος ωραρίου και των χαμηλών αμοιβών). Ήταν μέρες που άρχιζα να δουλεύω στις 9 το πρωί και τελείωνα στο σπίτι στη μία ή δύο το πρωί. Πηγαίνετε για ύπνο, ξυπνάτε και τα ξανακάνετε όλα την επόμενη μέρα. Για χρόνια και χρόνια. Και μετά κατάφερα σιγά σιγά να χτίσω το blog μου, την παρουσία μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να δημιουργήσω μια κοινότητα από λάτρεις των φυτών, να γράψω ένα βιβλίο και μετά ένα άλλο, να δουλέψω σε σχέδια σχεδίασης και styling, να δώσω διαλέξεις, να φιλοξενήσω μαθήματα και ούτω καθεξής. Και τώρα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Πλήρης απασχόληση ‚influencer‘. Πλήρης απασχόληση από το σπίτι. Πλήρης απασχόληση αναρωτιέμαι αν αυτό είναι πραγματικά σχετικό και ικανοποιητικό. Πολλά γεμάτα εδώ. Επαναλαμβανόμενο και επαναλαμβανόμενο.

ψηφιακός τρόπος ζωής, influencer, εργασία από το σπίτι, blogging, ψηφιακή εργασία

Μόλις ξαναδιάβασα την τελευταία μου παράγραφο και έχω την ιδέα ότι αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο αρνητικό ή απογοητευμένο. Αλλά τίποτα δεν είναι αλήθεια για να είμαι ειλικρινής. Είμαι χαρούμενος, μου αρέσει αυτό που κάνω, απλά αναρωτιέμαι αν αυτό θέλω να κάνω για τα επόμενα χρόνια. Έγραψα βιβλία. Έκανα σχέδια σχεδίασης. Εργάστηκα ως ομιλητής και οικοδεσπότης μαθημάτων. Τι ακολουθεί λοιπόν; Δεν ξέρω τον εαυτό μου αλλά θέλω κάτι νέο να εμφανιστεί στον ορίζοντα. Κάτι που θα με προκαλούσε ξανά και θα ενθάρρυνε τη δημιουργικότητα και τις γνώσεις μου. Χτυπήστε με αν έχετε ιδέες 🙂

ψηφιακός τρόπος ζωής, influencer, εργασία από το σπίτι, blogging, ψηφιακή εργασία

Εν τω μεταξύ, να είστε βέβαιοι ότι μοιράζομαι με χαρά ό,τι με εμπνέει και τι με κρατάει δημιουργικά – κυρίως στο Instagram (και ναι, προτιμώ τον όρο inspirator παρά influencer). Αλλά θέλω να είμαι πολύ πιο ενεργός εδώ στο ιστολόγιο από εδώ και πέρα ​​(ευχαριστώ Holly από Διακόσμηση 8 που μου θυμίζει συνεχώς το blogging). Είναι ήδη πιο ουσιαστικό να γράφεις ένα μεγαλύτερο κείμενο από ό,τι λίγες γραμμές μιας λεζάντας IG. Και είτε το διαβάζει κανείς είτε όχι – θα είναι εκεί έξω με το ψηφιακό κύμα και όποιος σερφάρει δίπλα του, θα απολαύσει τη διαδρομή και την ανάγνωση!

Εν τω μεταξύ, μη διστάσετε να έρθετε να με επισκεφτείτε αυτή η περιοδεία στο σπίτι από τη Westwing (συμπεριλαμβανομένης μιας περιήγησης βίντεο και μερικές συμβουλές για τα φυτά) – είναι η πιο πρόσφατη περιήγηση στο διαμέρισμά μου στο Βερολίνο!

Φωτογραφία από Δυτική πτέρυγα

Schreibe einen Kommentar