Σας αρέσει το Living On The Go; Δείτε πώς να το κάνετε να λειτουργήσει

21
Σας αρέσει το Living On The Go;  Δείτε πώς να το κάνετε να λειτουργήσει

Όταν ζείτε εν κινήσει, μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσετε με τον τρόπο ζωής και τις ευθύνες σας. Είναι εύκολο να συντριβείτε, αλλά με τις σωστές στρατηγικές και τεχνικές, μπορείτε να κάνετε τη ζωή εν κινήσει να λειτουργεί για εσάς. Είτε είστε συχνός ταξιδιώτης, είτε είστε ψηφιακός νομάδας ή απλά θέλετε να αισθάνεστε τυχοδιώκτες από καιρό σε καιρό, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σας διευκολύνουν να διαχειριστείτε το χάος της ζωής ενώ απολαμβάνετε την ελευθερία να ζείτε στο πηγαίνω.

1. Αγοράστε ένα μεταφορέα αυτοκινήτου

Εάν θέλετε να μπορείτε να κάνετε συχνά ταξίδια χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την κράτηση πτήσεων ή καταλυμάτων, επενδύστε σε έναν μεταφορέα αυτοκινήτων. Είναι ένας οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να μεταφέρετε το όχημά σας σε όλη τη χώρα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για τις εκδρομές σας στο κάμπινγκ ή άλλες υπαίθριες περιπέτειες. Μπορείτε να βρείτε ένα μεταφορέας αυτοκινήτου με χώρους διαβίωσης για να κάνετε τα ταξίδια σας ακόμα πιο άνετα. Επιπλέον, μπορεί να μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα στο κόστος των καυσίμων με έναν μεταφορέα αυτοκινήτου. Εάν δεν έχετε τον προϋπολογισμό για ένα ολοκαίνουργιο μεταφορέα αυτοκινήτου, ψάξτε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο.

2. Οργανωθείτε με μια λίστα συσκευασίας

Πριν φύγετε για οποιοδήποτε ταξίδι, δημιουργήστε μια λίστα συσκευασίας, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα σημαντικό όταν είναι ώρα να βγείτε στο δρόμο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.λπ.), είδη ένδυσης (μπουφάν, παπούτσια), είδη υγιεινής και φάρμακα, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρονικά είδη (laptop, φορτιστής τηλεφώνου), κιτ πρώτων βοηθειών κ.λπ. , συσκευάστηκε πριν φύγει. Εάν ταξιδεύετε με κατοικίδια, φροντίστε να συμπεριλάβετε και τις ανάγκες τους στη λίστα συσκευασίας. Η κατοχή μιας λίστας διασφαλίζει ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα και μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη βαλίτσα.

3. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία

Η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα όταν ζείτε εν κινήσει. Η χρήση εφαρμογών όπως το Google Maps και το Waze μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγετε την κυκλοφορία, ενώ το Flight Radar μπορεί να παρακολουθεί τις πτήσεις σας σε πραγματικό χρόνο και να σας ειδοποιεί εάν υπάρχουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε υπηρεσίες όπως η Air Bnb ή το Couchsurfing για διαμονή, η Uber ή η Lyft για να μετακινηθείτε στην πόλη και η ηλεκτρονική τραπεζική για τη διαχείριση οικονομικών στο δρόμο. Έχοντας αυτά τα εργαλεία στη διάθεσή σας, μπορείτε να κάνετε το ταξίδι ευκολότερο και πιο ευχάριστο. Ενώ η αγκαλιά του ψηφιακού κόσμου μπορεί να είναι εκφοβιστικό, μην το αφήσετε να σας κρατήσει από μια ζωή ελευθερίας και περιπέτειας.

4. Μείνετε συνδεδεμένοι

Φροντίστε να διατηρείτε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας ενώ ζείτε εν κινήσει. Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε συνδεδεμένοι όταν είστε συνεχώς εν κινήσει, αλλά υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα σε επαφή. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές όπως το Skype και το WhatsApp για βιντεοκλήσεις ή ρυθμίστε μια ομαδική συνομιλία στο Facebook Messenger, ώστε όλοι να μπορούν να ενημερώνονται για τα ταξίδια σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να κάνετε check in τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με μέλη της οικογένειας ή στενούς φίλους που μπορεί να ανησυχούν για την ευημερία σας ενώ ταξιδεύετε. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα γνωρίζουν ότι είστε ασφαλείς και υγιείς.

5. Προετοιμαστείτε για το απροσδόκητο

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά σχεδιάζετε τα ταξίδια σας, πάντα θα υπάρχουν απροσδόκητα γεγονότα. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ευέλικτοι και να έχετε καταρτίσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει χωρίς να αισθάνεστε καταπονημένοι. Έχετε μια λίστα με τις επαφές έκτακτης ανάγκης με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έχετε μαζί σας μερικά επιπλέον μετρητά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και φροντίστε να κάνετε έρευνα για τα μέρη που επισκέπτεστε εκ των προτέρων, ώστε να γνωρίζετε ποιοι πόροι είναι διαθέσιμοι. Το να σχεδιάζετε το χειρότερο δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβεί, αλλά το να είστε προετοιμασμένοι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας χαμηλά, όταν η ζωή σας φέρνει σε μια καμπύλη.

6. Αφιερώστε χρόνο για ξεκούραση και επαναφόρτιση

Το να ζεις εν κινήσει μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό, έτσι φροντίστε να κάνετε διαλείμματα συχνά για να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε. Είτε πρόκειται για ένα παρατεταμένο σαββατοκύριακο σε μια νέα πόλη είτε απλώς για μια μέρα ρεπό από τα αξιοθέατα, ο χρόνος διακοπής είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας ενώ ταξιδεύετε. Φροντίστε επίσης να τρώτε υγιεινές τροφές, να κοιμάστε πολύ και να ασκείστε τακτικά κατά τη διάρκεια των περιπετειών σας, ώστε να μπορείτε να παραμένετε γεμάτοι ενέργεια καθ‘ όλη τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Είναι επίσης σημαντικό να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να κάνετε διαλείμματα όταν τα χρειάζεστε. δεν είναι εγωιστικό, είναι απαραίτητο.

7. Μείνετε ενεργοί στα μέρη που επισκέπτεστε

Αν και είναι αλήθεια ότι η εξερεύνηση είναι το κλειδί όταν ζείτε εν κινήσει, είναι επίσης σημαντικό να βρίσκετε τρόπους να παραμένετε ενεργοί και αφοσιωμένοι στα μέρη που επισκέπτεστε. Γίνετε μέλος ενός τοπικού κλαμπ για τρέξιμο ή ποδηλασία, γίνετε εθελοντές σε έναν οργανισμό που σας ενδιαφέρει, παρακολουθήστε ένα μάθημα μαγειρικής σε ένα κοντινό καφέ ή απλώς ξεκινήστε συζητήσεις με ντόπιους. Το να βυθίζεστε στο περιβάλλον σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την πλήξη ενώ ταξιδεύετε και να σας επιτρέψει να γνωρίσετε πραγματικά μια περιοχή—κάτι που δεν μπορείτε πάντα να κάνετε απλώς περνώντας από εκεί. Το να παραμείνετε δραστήριοι όχι μόνο θα σας κρατήσει απασχολημένους αλλά θα προσφέρει και νέες προοπτικές και εμπειρίες στην πορεία.

8. Καλή διασκέδαση!

Το να ζεις εν κινήσει έχει να κάνει με το να αγκαλιάζεις νέες εμπειρίες και να διασκεδάζεις. Μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι μια περιπέτεια, γι‘ αυτό μην φοβάστε να ρισκάρετε, πιέστε τον εαυτό σας έξω από τη ζώνη άνεσής σας και εξερευνήστε το άγνωστο. Φροντίστε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή και να αναζητάτε ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη σε κάθε μέρος που επισκέπτεστε. Θυμηθείτε: Η ζωή είναι αυτό που τη φτιάχνετε, οπότε μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε στην πορεία! Είναι εύκολο να παρασυρθείς στην καθημερινή φασαρία, αλλά το να ζεις εν κινήσει είναι μια εξαιρετική υπενθύμιση για να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να απολαύσεις το ταξίδι.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να κάνετε τη ζωή εν κινήσει μια ικανοποιητική εμπειρία που θα φέρει μόνιμες αναμνήσεις για τα επόμενα χρόνια. Είτε δοκιμάζετε νέα φαγητά, επισκέπτεστε εξωτικές τοποθεσίες ή συναντάτε ενδιαφέροντες ανθρώπους, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να ζήσετε όταν αγκαλιάζετε τη ζωή στο δρόμο. Μην αφήνετε τον φόβο να σας εμποδίσει να πετύχετε τους στόχους σας. αγκαλιάστε την περιπέτεια και επιτρέψτε στον εαυτό σας να ανακαλύψει νέα μέρη—ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει η ζωή!

Schreibe einen Kommentar