Πώς οι οικογένειες μπορούν να είναι έτοιμες για τον πρόωρο θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου

2
Πώς οι οικογένειες μπορούν να είναι έτοιμες για τον πρόωρο θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου

Όλα αυτά γίνονται πολύ χειρότερα όταν η απώλεια έρχεται απροσδόκητα νωρίς.

Σχεδιάζατε για χρόνια ζωής, εισόδημα και απόλαυση, και ξαφνικά, κάποιος πολύ κοντά σας έφυγε. Πώς αντιδράς; Τι κάνεις τώρα?

Υπάρχουν διάφορα στάδια θλίψης. Αλλά κάποια στιγμή, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις οικονομικές επιπτώσεις της απώλειας. Όταν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πεθαίνει νωρίτερα από ό,τι περίμενε κανείς, ο οικονομικός αντίκτυπος μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος, ειδικά αν δεν έχετε προγραμματίσει εκ των προτέρων το ενδεχόμενο.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε πραγματικά να ενσωματώσετε την πιθανότητα να χάσετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο νωρίς στο επενδυτικό σας σχέδιο. Γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό; Επειδή η αποτυχία να το κάνει μπορεί να κάνει μια ήδη τραγική και οδυνηρή κατάσταση πολύ χειρότερη από ό,τι έπρεπε.

Αποκτήστε ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει βασικά συμβάντα ζωής – το προβλέψιμο και το απρόβλεπτο

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή Hutch Ashoo

Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους μια πρόωρη απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να επηρεάσει τα οικονομικά μιας οικογένειας εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας.

5 τρόποι με τους οποίους ο πρόωρος θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να επηρεάσει τα οικονομικά ΥΠΕΡ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΞΙΑΣ

1. Ο θάνατος συμβαίνει αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση

Ας υποθέσουμε ότι μόλις βγήκατε στη σύνταξη, που σημαίνει ότι το εισόδημά σας είναι τώρα πολύ χαμηλότερο και μετά πεθαίνει ένα στενό μέλος της οικογένειας. Είχατε σχέδια να περάσετε πολλά χρόνια με αυτό το άτομο και τώρα έχουν φύγει. Εάν το εισόδημα αυτού του ατόμου ήταν συνδεδεμένο με τα προς το ζην, τώρα έχετε περισσότερη αβεβαιότητα από πριν.

Ίσως ήταν σύζυγος, και συνταξιοδοτηθήκατε, αλλά σχεδίαζαν να δουλέψουν μερικά χρόνια ακόμη. Ίσως ήταν γιος ή κόρη, ή στενός συγγενής, και είχατε προγραμματίσει να πληρώσετε για τα έξοδα του κολεγίου ή να πάτε ένα μεγάλο ταξίδι. Όλα αυτά και πολλά άλλα σενάρια πρέπει τώρα να ξαναδουλέψουν.

2. Ο θάνατος συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης

Το να χάσεις μια δουλειά κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης είναι κακό. Αλλά το να πεθάνει κάποιος αγαπημένος του νωρίς στη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης είναι ακόμη χειρότερο. Όχι μόνο δεν προλαβαίνεις να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί τους, αλλά δεν τους έχεις να είναι μαζί σου στις δύσκολες στιγμές.

Και αν κέρδιζαν εισόδημα, πρέπει τώρα να υπομείνετε την ύφεση χωρίς το επιπλέον μαξιλάρι. Η απώλεια εισοδήματος είναι μόνιμη. Θα πρέπει να κάνετε μεγάλες προσαρμογές στα οικονομικά σας και πιθανώς στον τρόπο ζωής σας – ειδικά αν δεν είχατε προγραμματίσει εκ των προτέρων αυτό το ενδεχόμενο.

3. Ο θάνατος συμβαίνει αμέσως μετά το κλείδωμα ενός κομματιού χρημάτων

Ας υποθέσουμε ότι μόλις επενδύσατε σε μια δεύτερη ή τρίτη κατοικία, ή σε μια νέα επιχείρηση ή σε ένα επιχειρηματικό κεφάλαιο ή μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων. Ας υποθέσουμε ότι μόλις αφαιρέσατε ένα σωρό χρήματα σε μια πρόσοδο. Και τότε ένα στενό αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει πολύ νωρίτερα από όσο φανταζόταν κανείς.

Με όλα αυτά τα χρήματα κλειδωμένα, μπορεί ξαφνικά να αντιμετωπίσετε μια απροσδόκητη έλλειψη μετρητών και τώρα πιο τρομακτικά χρέη, ειδικά αν το αγαπημένο πρόσωπο που πέθανε κέρδιζε το μεγαλύτερο μερίδιο εισοδήματος.

Πώς θα τα λύσετε όλα αυτά;

Αυτός είναι, παρεμπιπτόντως, ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Pillar Wealth Management συνιστά κατά των προσόδων σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Εάν η πρόσοδος ήταν στο αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορεί να σας κοστίσει μια περιουσία σε χρεώσεις για να την εξαργυρώσετε και να δημιουργήσετε άμεση ρευστότητα.

Οποιαδήποτε μεγάλη επένδυση που μειώνει τη ρευστότητά σας – που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στο κεφάλαιο – εγκυμονεί μεγαλύτερο κίνδυνο και μειώνει την οικονομική σας γαλήνη. Και ένας από αυτούς τους κινδύνους είναι να πεθάνει κάποιος κοντά σας νωρίς και απροσδόκητα. Ξαφνικά, χρειάζεσαι τα χρήματα, αλλά είναι πέρα ​​για πέρα.

Έχετε έναν φίλο με εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία που πρέπει να το διαβάσει;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο μαζί τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

4. Ο θάνατος συμβαίνει ακριβώς πριν πουλήσετε την επιχείρησή σας

Ίσως ο ένας σύζυγος έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί και ο άλλος σχεδιάζει να πουλήσει την επιχείρηση ώστε να απολαύσουν τη συνταξιοδότησή τους μαζί. Εάν ο συνταξιούχος σύζυγος πεθάνει απροσδόκητα, θα πρέπει ο άλλος να πουλήσει την επιχείρησή του; Όλα τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής της απόφασης θα φαίνονται διαφορετικά τώρα. Ερωτήσεις που είχαν απαντηθεί και διευθετηθεί τώρα πρέπει να τεθούν ξανά από την αρχή.

5. Ο θάνατος συμβαίνει αμέσως μετά το διαζύγιο

Το ίδιο το διαζύγιο μπορεί να είναι απίστευτα δαπανηρό. Δείτε 10 τρόπους με τους οποίους το διαζύγιο επηρεάζει τις οικογένειες με υψηλή περιουσία. Αλλά αν κάποιος πεθάνει περίπου την ίδια στιγμή με ένα διαζύγιο, κάτι περισσότερο από έναν γάμο θα σπάσει. Ίσως ένα από τα παιδιά πεθαίνει ή ένας από τους συζύγους που χωρίζουν. Ίσως μια βασική γονική φιγούρα ή άλλος συγγενής που παρέχει μια σταθεροποιητική παρουσία στην οικογένεια.

Αυτό που ήταν ήδη μια αποθαρρυντική κατάσταση θα είναι τώρα ακόμα πιο δύσκολο να πλοηγηθείτε και χωρίς ένα οικονομικό σχέδιο που προσφέρει τη σταθερότητα που θα λαχταράτε, θα είστε σε μια δύσκολη σεζόν. Και να έχετε κατά νου – αυτό δεν χρειάζεται να είναι το διαζύγιό σας.

Μπορεί να έχετε έναν υπέροχο γάμο. Μπορεί να είσαι single. Αλλά μπορεί να είναι ενός αδερφού, ενός γονέα, ενός θείου ή κάποιου άλλου στενού μέλους της οικογένειας που είναι συνδεδεμένο μαζί σας οικονομικά με κάποιο τρόπο.

Ας υποθέσουμε ότι οι γονείς σας έχουν χωρίσει και η κληρονομιά που περιμένατε είναι πλέον αμφίβολη. Εάν ο γονέας που ευνόησε να σας δώσει μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας είναι αυτός που πεθαίνει, θα μπορούσαν τώρα να χαθούν πολύ περισσότερα από το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Αποκτήστε ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει βασικά συμβάντα ζωής – το προβλέψιμο και το απρόβλεπτο

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή Hutch Ashoo

Πώς να ανταποκριθείτε οικονομικά όταν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πεθαίνει νωρίς

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλούς ακόμη τρόπους με τους οποίους ο πρόωρος θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να επηρεάσει οικογένειες με υψηλή περιουσία. Τα πέντε παραδείγματα που μόλις διαβάσατε έχουν σκοπό να σας κάνουν να σκεφτείτε πώς ένα αρνητικό γεγονός της ζωής όπως αυτό μπορεί να σας επηρεάσει οικονομικά.

Αλλά εάν επρόκειτο να συμβεί ένας τραγικός πρόωρος θάνατος σε κάποιον στη ζωή σας και εάν προκάλεσε αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο, πώς πρέπει να αντιδράσετε; Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Ξανασκεφτείτε την αγορά ή την πώληση μιας επιχείρησης ή ακίνητης περιουσίας

Αυτό που μπορεί να είχε νόημα πριν μπορεί να μην είναι σοφό τώρα. Δώστε του λίγο χρόνο μέχρι να μπορέσετε να επαναξιολογήσετε με μεγαλύτερη σαφήνεια την κατάσταση, τις προτεραιότητες, τους στόχους και τις επιθυμίες σας.

Μερικοί από τους κληρονόμους σας μπορεί να λάβουν περισσότερα ή λιγότερα από όσα είχατε προγραμματίσει να τους δώσετε πριν, ανάλογα με το ποιος έχει πεθάνει. Άλλοι οικονομικοί στόχοι στο σχέδιο ακινήτων σας που μπορεί να ήταν σημαντικοί στο παρελθόν δεν είναι πλέον.

Εάν ο κύριος δικαιούχος είναι αυτός που πεθαίνει νωρίς, θα χρειαστεί να αλλάξετε αυτόν τον προσδιορισμό σε όλους τους λογαριασμούς σας στους οποίους αναγράφεται το όνομά του.

Έχοντας έναν έμπειρο διαχειριστή περιουσίας υψηλής καθαρής αξίας που συνεργάζεται μαζί σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα σας εξοικονομήσει ανεκτίμητα ποσά θλίψης και άγχους.

  • Προσαρμόστε τα φιλανθρωπικά σας σχέδια

Όταν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πεθαίνει νωρίς, μπορεί να μην θέλετε πλέον να δίνετε χρήματα για ορισμένες αιτίες που μπορεί να ήταν πιο σημαντικές για το άτομο που πέθανε. Ή, μπορεί να θέλετε να δώσετε περισσότερα, ίσως προς τιμήν τους. Εάν διαχειρίζατε ένα ίδρυμα με το άτομο που πέθανε, θέλετε να το κρατήσετε, να το περάσετε ή να το διαλύσετε;

Ταξιδιωτικά σχέδια, σχέδια αναψυχής, επενδυτικά σχέδια, οικογενειακά σχέδια, σχέδια φιλοξενίας, εθελοντικά σχέδια, πνευματικά σχέδια – όλα αυτά και πολλά άλλα μπορούν να αλλάξουν όταν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πεθάνει νωρίς. Αυτό που σχεδιάζατε να ξοδέψετε σε δολάρια και σε χρόνο μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί αρκετά, ειδικά αν το άτομο που πέθανε ήταν αναπόσπαστο μέρος αυτών των σχεδίων.

Καθώς εξετάζετε όλους αυτούς τους τομείς της ζωής που επηρεάζονται εάν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο χαθεί πολύ νωρίς, ελπίζουμε να έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι η απώλεια δεν σημαίνει αυτόματα μείωση του τρόπου ζωής. Σημαίνει απλώς ότι τα πράγματα θα γίνουν αλλαγή.

Το πώς αλλάζουν, και ποιες αποφάσεις πρέπει να λάβετε, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ποιος έχει πεθάνει και πώς η ζωή τους είναι συνυφασμένη με τη δική σας σε οικονομικό επίπεδο.

Πώς μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων οι οικογένειες με ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡΨΗΛΗ ΑΞΙΑ για μια τραγική απώλεια;

Πρώτον, μπορείτε να προγραμματίσετε αυτήν τη δυνατότητα στο σχέδιο ακινήτων σας, πριν συμβεί. Αυτό είναι κάτι με αγάπη, αν το καλοσκεφτείς, γιατί τι γίνεται αν είσαι το άτομο που πεθαίνει νωρίς και είσαι αυτός που χειρίζεται τις περισσότερες οικονομικές αποφάσεις στην οικογένειά σου; Θέλετε να αφήσετε στους επιζώντες συγγενείς σας να τα καταλάβουν όλα αυτά;

Αλλά πέρα ​​από αυτό, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα επενδυτικό σχέδιο αυτό ενσωματώνει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου στη μηχανική του. Σε ένα επίπεδο, αυτό φαίνεται άκαρδο. Αλλά και πάλι, ακριβώς όπως να συμπεριλάβετε αυτό το σενάριο στο σχέδιο ακινήτων σας, η ενσωμάτωσή του στο οικονομικό σας σχέδιο είναι στην πραγματικότητα η πιο αγαπημένη και στοχαστική επιλογή που πρέπει να κάνετε.

Γιατί;

Επειδή όπως έχετε ήδη δει, η τραγική πρόωρη απώλεια ενός αγαπημένου σας προσώπου θα ανατρέψει σχεδόν όλες τις επιθυμίες σας για τον τρόπο ζωής και τις οικονομικές ελπίδες και όνειρά σας.

Ανεξάρτητα από το ποιος πεθαίνει, δεν θα θέλατε να ξέρετε ότι οι υπόλοιποι συγγενείς θα διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο οικονομικής ασφάλειας και ηρεμίας που απολαμβάνουν τώρα; Δεν θα θέλατε να συνεχίσουν να ανυπομονούν για χρόνια ευτυχίας μεταξύ τους;

Ένας απροσδόκητος πρόωρος θάνατος εμπίπτει σε αυτό που ονομάζουμε σενάριο «Τι θα γινόταν αν». Ένα σενάριο «τι θα γινόταν αν» είναι ένα σημαντικό γεγονός της ζωής που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το χαρτοφυλάκιό σας και τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό σας –καλώς ή κακώς– που δεν το είχατε προβλέψει αλλά ξέρετε ότι μπορεί να συμβεί, ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι μικρές.

Άλλα σενάρια για οικογένειες με υψηλή περιουσία θα μπορούσαν να είναι μια εκπληκτική και δαπανηρή ιατρική διάγνωση, ένα διαζύγιο, μια κληρονομιά ή ένα ανατρεπτικό παγκόσμιο οικονομικό γεγονός εκτός του ελέγχου σας, [link to blog 39] όπως το ξέσπασμα του COVID.

Ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες, το ερώτημα που αντιμετωπίζει κάθε εύπορη οικογένεια είναι το ίδιο:

Τι θα γινόταν αν μπορούσα να παραμείνω οικονομικά ασφαλής ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή μου ή στην οικογένειά μου;

Πόσο πολύτιμο θα ήταν αυτό το είδος ηρεμίας για εσάς; Το πιο σημαντικό, είναι ακόμη δυνατό;

Όπως θα μάθετε σύντομα εάν μιλήσετε με έναν από τους διαχειριστές περιουσίας μας, η διαδικασία οικονομικού σχεδιασμού μας κάνει πολύ περισσότερα από την απλή κατανομή χρημάτων σε διάφορες επενδύσεις και ελπίζουμε ότι είναι αρκετά καλή για να ανταπεξέλθετε στη ζωή.

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στο τι προσφέρει η διαδικασία μας για οικογένειες υψηλής καθαρής αξίας:

  • Προβάλετε το δικό σας μακροπρόθεσμη οικονομική ασφάλεια με βάση γνωστά ιστορικά δεδομένα
  • Βαθμολογήστε το επίπεδο «άνεσης» του χαρτοφυλακίου σας με βάση τη βεβαιότητα ότι θα επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στον τρόπο ζωής σας
  • Τροποποιήστε τους στόχους σας ως απάντηση σε αλλαγές όπως ένα σενάριο «τι θα γινόταν αν».
  • Κάντε άμεσα προσαρμογές στο σχέδιό σας ως απάντηση σε απροσδόκητα γεγονότα της ζωής
  • Διατηρήστε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας ασφάλεια ανεξάρτητα από το τι
  • Εξαλείψτε το οικονομικό άγχος και την αβεβαιότητα, ακόμα κι αν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πεθάνει πολύ νωρίς

Αυτό το επιτυγχάνουμε χρησιμοποιώντας μια προσαρμοσμένη προσέγγιση σχεδιασμού. Προσαρμοσμένο σημαίνει ότι το σχέδιό σας δεν μοιάζει με κάποιου άλλου. Σημαίνει ότι ενσωματώνετε στο σχέδιό σας τα συγκεκριμένα όνειρα και τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον τρόπο ζωής σας, την οικογενειακή σας κατάσταση, την πλήρη οικονομική σας εικόνα ΚΑΙ όλα τα πιθανά σενάρια «τι θα γινόταν αν» που μπορούμε να καταλήξουμε.

Για παράδειγμα –

Ας υποθέσουμε ότι ένας σύζυγος κερδίζει το 70% του εισοδήματος της οικογένειάς σας και στη συνέχεια αυτός ο σύζυγος πεθαίνει. Αυτή η απώλεια εισοδήματος θα ήταν κανονικά εξαιρετικά επιζήμια, ακόμη και για μια οικογένεια με υψηλή περιουσία.

Εάν έχετε όλες τις επενδύσεις σας κλειδωμένες σε κεφάλαια υψηλού κινδύνου και υψηλές προμήθειες και μη αποδεδειγμένες εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, οι οποίες απέχουν πολλά χρόνια από τότε που θα σας δώσουν οποιεσδήποτε αποδόσεις, η πρόωρη απώλεια του συζύγου θα είναι καταστροφική για ό,τι είχατε οραματιστεί για το υπόλοιπο της ζωής σας. ΖΩΗ.

Η επιδίωξη των υψηλότερων δυνατών κερδών και η μη συνεκτίμηση των κινδύνων, της απώλειας ρευστότητας και άλλων παραγόντων, είναι μια παράλογη και επικίνδυνη προσέγγιση στον οικονομικό προγραμματισμό, ειδικά για οικογένειες εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας.

Η προσέγγισή μας εξισορροπεί τον κίνδυνο, την απόδοση και τη δια βίου ασφάλεια όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι θα επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στον τρόπο ζωής σας – ό,τι κι αν συμβεί.

Εάν συμβεί ένα σημαντικό γεγονός ζωής «τι θα γινόταν αν», το προσαρμοσμένο σχέδιο που δημιουργούμε για εσάς μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί – χωρίς να διακυβεύεται η μακροπρόθεσμη ασφάλειά σας.

Θα θέλατε να δείτε πώς το κάνουμε αυτό; Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και μιλήστε μαζί μας.

Αποκτήστε ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει βασικά συμβάντα ζωής – το προβλέψιμο και το απρόβλεπτο

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή Hutch Ashoo

Schreibe einen Kommentar