Πώς να προωθήσετε την τοπική σας επιχείρηση στο διαδίκτυο με δομημένα δεδομένα

1
Πώς να προωθήσετε την τοπική σας επιχείρηση στο διαδίκτυο με δομημένα δεδομένα

Η εμφάνιση της τοπικής επιχείρησής σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική όσο το 2018.

Ξέρατε ότι Το 78% των τοπικών αναζητήσεων για κινητά καταλήγουν σε αγορές εκτός σύνδεσης?

Οι ντόπιοι που αναζητούν τοπικές επιχειρήσεις συνήθως δεν ενδιαφέρονται για την περιήγηση ή την έρευνα. Τις περισσότερες φορές είναι έτοιμοι να σηκώσουν το τηλέφωνο ή να λάβουν οδηγίες για να κάνουν μια αγορά.

Το γνωρίζουμε αυτό γιατί για τοπικές καταχωρίσεις, Το 68% των ατόμων που αναζητούν από κινητά κάνουν κλικ στο «λήψη οδηγιών» ή «κλικ για κλήση».

Πώς λοιπόν αποκτάτε την επιχείρησή τους;

Εμφανίζονται πρώτοι όταν οι τοπικοί ερευνητές προσπαθούν να σας βρουν. Θέλετε η τοπική επιχείρησή σας να βρίσκεται στο επίκεντρο των αποτελεσμάτων αναζήτησης και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να αποκτήσετε ένα «πλούσιο αποτέλεσμα» σε SERP.

Τα εμπλουτισμένα αποτελέσματα (πρώην πλούσια αποσπάσματα) είναι περιεχόμενο που προέρχεται απευθείας από ιστότοπους. Το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν πλούσια αποτελέσματα για να διευκολύνουν τους χρήστες να βρίσκουν γρήγορα αυτό που αναζητούν.

Για παράδειγμα, αν θέλω να μάθω ποια είναι η θερμοκρασία στην Πόλη του Μεξικού, δεν χρειάζεται να ψάξω για έναν ιστότοπο για την παροχή αυτών των πληροφοριών. Είναι ακριβώς εκεί, μπροστά και στο κέντρο.

Μπορείτε να κάνετε την τοπική επιχείρησή σας να εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο, μαζί με έναν τόνο σχετικών πληροφοριών που είναι χρήσιμες για όσους αναζητούν.

Θέλετε ο ιστότοπός σας να εμφανίζεται για τοπικές αναζητήσεις στο «πακέτο 3» με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Θέλετε επίσης να εμφανίζεται ο ιστότοπός σας εάν γίνει απευθείας αναζήτηση.

Αν θέλω περισσότερες πληροφορίες για ένα από αυτά τα εστιατόρια, δεν χρειάζεται να κάνω κλικ στον ιστότοπο για να λάβω μια περίληψη. Η Google το παρέχει ως πλούσιο αποτέλεσμα.

Η εμφάνιση της τοπικής επιχείρησής σας στις αναζητήσεις ως πλούσια αποτελέσματα θα σας φέρει περισσότερους πελάτες, αλλά δεν είναι αυτόματη.

Αν δεν λάβετε μέτρα για να πείτε στην Google ποιος είστε και τι πουλάτε, η επιχείρησή σας θα παραμείνει ένας από αυτούς τους συνδέσμους στο κάτω μέρος της σελίδας.

Πώς μπορώ να κάνω την τοπική μου επιχείρηση να εμφανιστεί ως πλούσιο αποτέλεσμα;

Πρέπει να προσθέσετε δομημένα δεδομένα στον ιστότοπό σας που θα λένε στην Google ποιο περιεχόμενο να τραβήξει και να δείξει στους χρήστες που αναζητούν.

Τα δομημένα δεδομένα είναι κώδικας που προσθέτετε στην ετικέτα στο HTML του ιστότοπού σας.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε κωδικοποιητής για να το ρυθμίσετε.

Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότερα από 60 διαφορετικές δομημένες γεννήτριες δεδομένων στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να προσθέσετε κώδικα σε μορφή JSON-LD στον ιστότοπό σας – είτε χρησιμοποιείτε HTML, WordPress, Shopify, Wix, Drupal ή κάτι εντελώς άλλο.

Όλα αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να συνθέσετε τον κώδικα που χρειάζεστε για να προσθέσετε στο HTML του ιστότοπού σας και πολλά από αυτά θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση στο HTML για να το κάνετε.

Τι πρέπει να συμπεριλάβω;

Ακολουθούν ορισμένες ιδιαίτερα χρήσιμες ιδιότητες LocalBusiness που θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερα πλούσια αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένοι στη χρήση ιδιοτήτων σχήματος για να περιγράψετε την επιχείρησή σας.

NAP – Όνομα, Διεύθυνση, Τηλέφωνο

Κάντε αυτές τις πληροφορίες να είναι διαθέσιμες στον ιστότοπό σας για ανθρώπους καθώς και για μηχανές αναζήτησης. Συμπεριλάβετέ το ως κείμενο (όχι εικόνα, την οποία οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να δουν).

Συμπεριλάβετε τον αριθμό τηλεφώνου σας ως σύνδεσμο με δυνατότητα κλικ, ώστε οι χρήστες κινητών να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας εύκολα. Για να δημιουργήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου με δυνατότητα κλικ, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL „tel:“ ακολουθούμενη από τον αριθμό, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού χώρας. Για παράδειγμα, τηλ: 1-555-5555

Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε αυτές τις ιδιότητες στα δομημένα δεδομένα της αρχικής σας σελίδας, ώστε να γνωρίζετε ότι οι μηχανές αναζήτησης θα τις παραλάβουν.

Ιδιότητες Geo και hasMap

Θέλετε οι άνθρωποι να βρίσκουν την τοπική επιχείρησή σας σε έναν χάρτη και να μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες, σωστά;

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι μηχανές αναζήτησης το κάνουν σωστά συμπεριλαμβάνοντας δύο δείκτες τοποθεσίας, εκτός από τη διεύθυνσή σας.

Μπορείτε να αναζητήσετε το γεωγραφικό πλάτος και το γεωγραφικό μήκος της επιχείρησής σας για να υποδείξετε την ακριβή τοποθεσία της χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες ‚γεωγραφικό πλάτος‘ και ‚γεωγραφικό μήκος‘.

Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την τοποθεσία σας σε έναν χάρτη χρησιμοποιώντας την ιδιότητα hasMap, η οποία θα αναφέρεται σε μια διεύθυνση URL ενός χάρτη που δείχνει την επιχείρησή σας.

Μεταβείτε στη διεύθυνση google.com/maps και αναζητήστε την επιχείρησή σας.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού επιλογών στην επάνω αριστερή γωνία για να επιλέξετε „κοινή χρήση ή ενσωμάτωση χάρτη“

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL για να τη χρησιμοποιήσετε ως τιμή για την ιδιότητά σας hasMap.

Η χρήση και των δύο ιδιοτήτων geoCoordinates και hasMap θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν κάνουν λάθη σχετικά με την τοποθεσία σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν εύκολα οδηγίες.

Το ίδιο ως ιδιοκτησία

Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό διευθύνσεων URL εκτός του ιστότοπού σας που ανήκουν στην ίδια επιχείρηση.

Εάν διαθέτετε μια σελίδα στο Facebook, έναν λογαριασμό Twitter και ορισμένες κριτικές Yelp, μπορείτε να ενημερώσετε τις μηχανές αναζήτησης ότι αυτές οι σελίδες αναφέρονται στην επιχείρησή σας.

Απλώς αντιγράψτε τη διεύθυνση URL από τη συγκεκριμένη σελίδα εκτός τοποθεσίας που είναι αφιερωμένη στην επιχείρησή σας και χρησιμοποιήστε την ως τιμή για μια ιδιοκτησία sameAs.

Δοκιμή των αποτελεσμάτων

Ακόμα κι αν εισαγάγετε σωστά όλα τα δομημένα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα πλούσια αποτελέσματα για την επιχείρησή σας θα εμφανιστούν αμέσως.

Για να δοκιμάσετε τον κωδικό που πληκτρολογήσατε, μπορείτε να μεταβείτε στο Εργαλείο δοκιμής δομημένων δεδομένων της Google.

Αυτό θα σας ενημερώσει εάν η Google μπορεί να διαβάσει και να αναγνωρίσει τα δομημένα δεδομένα που καταχωρίσατε στον ιστότοπό σας.

Ακόμα κι αν τα πλούσια αποτελέσματα δεν εμφανιστούν αμέσως, θα ξέρετε ότι κάνατε το καθήκον σας με τον σωστό τρόπο.

Προσθέτοντας δομημένα δεδομένα LocalBusiness με όσο το δυνατόν περισσότερες ακριβείς ιδιότητες, γίνεστε ορατοί και προσβάσιμοι στους πελάτες που έχουν μεγαλύτερη σημασία – αυτούς που είναι έτοιμοι να καλέσουν ή να οδηγήσουν για να πραγματοποιήσουν μια αγορά.

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

Schreibe einen Kommentar