Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να αποφύγετε τη λογοκλοπή

21
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να αποφύγετε τη λογοκλοπή

Υπό το πρίσμα του τελευταίου σκανδάλου λογοκλοπής, είναι δυνατόν να λογοκλοπή κανείς χωρίς να το καταλάβει; Και μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου;

Ναι, και ναι! Και οφείλετε στον εαυτό σας, στους αναγνώστες σας, στον εκδότη σας και σε οποιονδήποτε το έργο του οποίου διαβάσατε, θαυμάσατε ή έχετε επηρεαστεί, να αποτρέψετε τη λογοκλοπή.

Να είσαι πραγματικός

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τη λογοκλοπή είναι να σκεφτείτε δημιουργικά. Για παράδειγμα, όταν γράφετε μια ανάρτηση ιστολογίου ή ένα άρθρο, γράψτε πρώτα από τη δική σας εμπειρία, καρδιά και μυαλό. Αφού λάβετε τις ιδέες σας σε χαρτί (ή οθόνη), μπορείτε να κάνετε πρόσθετη έρευνα για να συμπληρώσετε τα κενά, φυσικά, πιστώνοντας / παραθέτοντας τις πηγές και τις αναφορές σας όποτε τις χρησιμοποιείτε.

Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε κατά λάθος λογοκλοπή είναι να κρατάτε σημειώσεις που δεν αποδίδονται ξεκάθαρα. Όταν επιστρέψετε στις σημειώσεις σας αργότερα, μπορεί να νομίζετε ότι το έγραψες όταν είναι στην πραγματικότητα από κάποιον άλλο, είτε πρόκειται για άμεσο απόσπασμα είτε για παράφραση.

Γραφή

Μόλις κρατήσετε σημειώσεις, να είστε πολύ σαφείς σχετικά με την προέλευση των πληροφοριών και να πιστώσετε αυτό το άτομο. Κρατήστε τα αποσπάσματα και τις αποδόσεις σας μαζί στις σημειώσεις σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα άμεσο απόσπασμα, θυμηθείτε να το βάλετε αμέσως σε εισαγωγικά αντί να καταλάβετε αργότερα εάν γράψατε ή όχι ένα άμεσο απόσπασμα. Σημειώστε την πηγή και τον αριθμό σελίδας στις πρόχειρες σημειώσεις σας, ώστε όταν το τοποθετείτε στο βιβλίο ή το άρθρο σας, να μπορείτε να ελέγξετε ξανά εάν πρέπει να τοποθετηθεί σε εισαγωγικά ή απλώς να αποδοθεί.

Εάν γράφετε κάτι για διαδικτυακή κατανάλωση, συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς το αρχικό άρθρο όπου λάβατε τις πληροφορίες.

Μην το κάνετε μόνο με υλικό ανάγνωσης. Εάν ακούτε ένα podcast ή παρακολουθείτε ένα βίντεο, κρατήστε τις ίδιες ακριβείς σημειώσεις με εισαγωγικά και απόδοση.

Δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να συμπεριλάβετε μια αναφορά; Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμπεριλάβετε και δώστε πίστωση!

Χρησιμοποιήστε λογισμικό κατά της λογοκλοπής (ή ελέγχου λογοκλοπής).

Δάσκαλοι και καθηγητές χρησιμοποιούν λογισμικό ελέγχου λογοκλοπής εδώ και χρόνια. Πολλές εκδόσεις είναι δωρεάν για μικρό όγκο κειμένου και πληρώνονται για μεγαλύτερο έργο.

Εκτελέστε τα άρθρα, τις αναρτήσεις ιστολογίου και τα κεφάλαιά σας μέσω αυτού του λογισμικού για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάνει λογοκλοπή. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει την έρευνα για εμάς σχετικά με το ποιο λογισμικό να χρησιμοποιήσουμε. Ακολουθούν μερικά άρθρα που συγκρίνουν και κάνουν συστάσεις.

Τεχνολογικό Ραντάρ Τα καλύτερα πούλια λογοκλοπής του 2023

Scribbr’s 12 καλύτερα δωρεάν πούλια λογοκλοπής το 2022 | Δοκιμασμένο και αναθεωρημένο

του Beebom 12 καλύτεροι έλεγχοι λογοκλοπής AI για τον εντοπισμό περιεχομένου που δημιουργείται από το ChatGPT

Σημειώστε ότι δεν διάβασα αυτά τα άρθρα και αντέγραψα τις πληροφορίες που μοιράστηκαν. Όταν γράφετε στον Ιστό και το υλικό κάποιου άλλου είναι ολοκληρωμένο, μπορείτε να στείλετε άτομα στην πηγή και να αποφύγετε τυχαία λογοκλοπή!

Αποφυγή λογοκλοπής κατά την πρόσληψη ενός συγγραφέα φαντασμάτων

Βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιό σας με έναν συγγραφέα φαντασμάτων λέει ότι θα παραδώσει το πρωτότυπο υλικό και θα βεβαιώσει ότι κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα (το έγραψαν!).

συγγραφέας φάντασμα

Και μετά, εκτελέστε έναν έλεγχο λογοκλοπής αφού λάβετε το πρώτο κεφάλαιο από τον συγγραφέα σας.

Εάν ο συγγραφέας σας παίρνει συνέντευξη για το υλικό του βιβλίου, φροντίστε να του δώσετε αρκετά για να συνεχίσουν. Δώστε ιστορίες και παραδείγματα από τη δική σας ζωή. Όσο περισσότερη εξωτερική έρευνα χρειάζονται, τόσο περισσότερο θα βασίζονται σε άλλες πηγές εκτός από εσάς. Βεβαιωθείτε ότι αποδίδουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν στην κατάλληλη πηγή. Αυτό περιλαμβάνει δεδομένα, εικόνες, ιστορίες, εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ορισμούς κ.λπ.

Πρόσθετες χρήσεις για πούλια κατά της λογοκλοπής

Κάποτε συμμετείχα σε μια περιοδεία παρουσίασης βιβλίου, παίρνοντας γραπτή συνέντευξη από έναν συγγραφέα. Ο διευθυντής της περιοδείας της αντικατέστησε τις ερωτήσεις μου (που θα ήταν ενδιαφέρουσες για τους αναγνώστες/την κοινότητά μου) και τις αντικατέστησε με τις δικές του και μετά μου έστειλε τις γραπτές απαντήσεις της.

Lisa Tener book coach

Δεν εκτυπώνω διπλό περιεχόμενο στον ιστότοπό μου και λόγω αυτού και του σχετικού περιεχομένου μου, πολλές από τις αναρτήσεις και τις ιστοσελίδες μου κατατάσσονται ψηλά στις αναζητήσεις Google. Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό! Έτσι, χρησιμοποίησα έναν έλεγχο λογοκλοπής για να δω αν είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις απαντήσεις στον ιστότοπό της ή σε άλλες συνεντεύξεις. Αυτή είχε.

Επικοινώνησα με τον συγγραφέα και εξήγησα την ανάγκη για πρωτότυπες απαντήσεις. Δεν έκανε καθόλου λογοκλοπή – αυτά ήταν τα λόγια της, αλλά έπρεπε να βεβαιωθώ ότι ήταν πρωτότυπα στη συνέντευξή μας. Έτσι έκοψα το διπλό περιεχόμενο και τη ρώτησα πού λείπει το αρχικό υλικό. Το αποτέλεσμα ήταν μια νέα συνέντευξη με κάποιον με πολλές πολύτιμες συμβουλές για τους συγγραφείς.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογισμικό για να δείτε αν κάποιος λογοκλοπή της δουλειάς σας!

Σειρά σου

Έχετε χρησιμοποιήσει πούλια λογοκλοπής; Ποια είναι η εμπειρία σας; Ποιο(ες) προτείνετε;

Schreibe einen Kommentar