Πώς να ξεπεράσετε 7 συνήθεις συγγραφικούς αγώνες και αναποδιές

22
Πώς να ξεπεράσετε 7 συνήθεις συγγραφικούς αγώνες και αναποδιές
Lisa Tener book coach

Συμβαίνει σε όλους. Γράφεις και γράφεις και νιώθεις έμπνευση και μετά μπουμ.
Ή γδούπος.
Απλώς δεν γράφεις.
Ίσως το αποφύγεις.
Ίσως κάθεσαι στο γραφείο σου αλλά δεν έρχεται τίποτα.
Ή ίσως γράφεις αλλά το μισείς. Το πάθος έχει διαρρεύσει από μέσα σου και σου έχει μείνει μπλα μπλα μπλα.

Υπάρχει ελπίδα.

Πώς να ξεπεράσετε τους 7 πιο συνηθισμένους αγώνες συγγραφής

Αποτυχία #1: Απλώς δεν μπορείτε να βγάλετε χρόνο

ώρα να γράψω
Φωτογραφία από Τζον Τάισον επί Ξεβιδώστε

Σου ακούγεται αυτό; Έχετε αόριστα αυτόν τον συγγραφικό στόχο, αλλά στην πραγματικότητα δεν κάθεστε τον πισινό σας στην καρέκλα για να γράψετε.

Λύσεις: Πρέπει να βάλεις αυτόν τον πισινό στην καρέκλα. Τι μπορεί να βοηθήσει; Επανασυνδεθείτε με το πάθος και τους λόγους για να γράψετε.

Στη συνέχεια, προγραμματίστε την ώρα εγγραφής στο ημερολόγιό σας με συγκεκριμένες ημερομηνίες, τοποθεσίες και ώρες.

Πάρα πολύ στο πιάτο σου; Αν δεν είστε μάγος με μαγικές δυνάμεις για να παρατείνετε το χρόνο, θα χρειαστεί να απαλλαγείτε από κάποιες δεσμεύσεις από το πιάτο σας ή να αναθέσετε, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τον χρόνο και τον χώρο για το γράψιμο. Αυτό πρέπει να γίνει πριν από τον προγραμματισμό της ώρας, διαφορετικά είναι πιθανό να επικρίνετε τον εαυτό σας που δεν τα καταφέρατε.

Αποτυχία #2: Έλλειψη έμπνευσης

Στην πραγματικότητα κάθεσαι στην εν λόγω καρέκλα αλλά δεν έρχεται τίποτα.

Λύση: Έχετε κάποιο περίγραμμα ή δομή; Με ένα ισχυρό περίγραμμα, δεν χρειάζεται πραγματικά να γράψετε τα πράγματα με τη σειρά. Πηγαίνετε εκεί που νιώθετε πιο έμπνευση και δουλέψτε από το περίγραμμά σας.

Εάν εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε έμπνευση, δοκιμάστε μια προτροπή γραφής και χρησιμοποιήστε την άσκηση προτροπής ως πύλη εισόδου σε μια κατάσταση ροής για το μεγαλύτερο γραπτό σας έργο. Ή ίσως η προτροπή θα εμπνεύσει ακόμη και ένα νέο έργο.

Αποτυχία #3: Αισθάνεστε καταβεβλημένοι

παπαγάλοι

Εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι, είστε σε καλή παρέα. Όσο μεγαλύτερο είναι το έργο, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθανθείτε συγκλονισμένοι κάποια στιγμή.

Λύση: Χωρίστε την εργασία σε μικρότερες φάσεις ή βήματα. («Bird by Bird», όπως θα έλεγε η Anne Lamott).

Ένα περίγραμμα βοηθά και εδώ.

Οπισθοδρόμηση #4 Αίσθημα απώλειας

Ένας τύπος υπερβολής συμβαίνει όταν δεν έχετε αίσθηση της δομής ή του πεδίου εφαρμογής του γραπτού σας.

Λύσεις: Με τον κίνδυνο να ακούγεται σαν κατεστραμμένος δίσκος, ένα δυνατό περίγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτό το χαμένο συναίσθημα και να αποκτήσετε μια αίσθηση του προσανατολισμού σας. Το περίγραμμά σας μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να αισθάνεστε αβέβαιοι για αυτό. Δεν πειράζει. Απλώς δουλέψτε με αυτό ή αφήστε το να αλλάξει. Το να έχετε απλώς ένα περίγραμμα, ανεξάρτητα από το πόσο δυναμικό είναι, θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο προσγειωμένοι.

Εάν το θέμα είναι το εύρος, σκεφτείτε εάν το βιβλίο σας είναι πολύ φιλόδοξο σε εύρος. Προσπαθείτε να κατακτήσετε περισσότερες από μία αγορές-στόχους; Αν ναι, αυτό είναι όχι-όχι.

Σκεφτείτε, επίσης, τι χρειάζεται και τι θέλει περισσότερο η αγορά-στόχος σας. Η προσπάθεια να τους δώσεις τα πάντα για το θέμα μπορεί όχι απλώς να σε κάνει να αισθάνεσαι χαμένος, αλλά μπορεί να κατακλύζει και τους αναγνώστες σου. Το «Less is more» είναι αληθινό! Αποθηκεύστε μερικές από τις λεπτομέρειες για ένα μάθημα επί πληρωμή ή ένα άλλο επόμενο βήμα που μπορούν να κάνουν οι αναγνώστες σας όταν ολοκληρώσουν την ανάγνωση του βιβλίου σας.

Αποτυχία #5: Να μισείς αυτό που γράφεις

Βάζεις τόσο πολύ από τον εαυτό σου στη γραφή σου. Όταν μισείς αυτό που γράφεις μπορεί να αισθάνεσαι εντελώς ξεφουσκωμένο. «Γιατί γράφω ένα βιβλίο;» «Τα γραπτά μου είναι χάλια». Η κριτική αυτοσυζήτηση μπορεί να είναι δυσάρεστη. Πείτε λοιπόν σε αυτή τη φωνή να κάνει μια πεζοπορία!

φανταστείτε έναν αναγνώστη
Φωτογραφία από Bryan Delgado επί Ξεβιδώστε

Λύσεις: Μια συμβουλή που μου αρέσει είναι να φανταστώ να γράφω σε έναν αναγνώστη στην αγορά-στόχο σας. Θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό πρόσωπο (η κουνιάδα σας) ή ένα φανταστικό avatar που έχετε δημιουργήσει στο μυαλό σας. Όταν το κάνετε αυτό, η γραφή γίνεται αυτόματα πιο οικεία και συγκεκριμένη. Μπορεί να δείτε μια αξιοσημείωτη διαφορά από αυτήν τη μία μόνο αλλαγή.

Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι το πρώτο (ή το δεύτερο ή το τρίτο) σχέδιο δεν είναι το τελικό προϊόν. Θα λαμβάνετε πληροφορίες από αναγνώστες beta και έναν ή δύο επεξεργαστές. Έτσι, αν είστε σε ένα πρώτο πρόχειρο σχέδιο, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να γράψει κάτι που βρωμάει. Θα το κάνετε καταπληκτικό όταν κάνετε επεξεργασία – και έχω πολλές συμβουλές επεξεργασίας για να σας βοηθήσω να το κάνετε αυτό.

Εάν είστε ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας, τότε διαβάστε αυτό το άρθρο για 7 συμβουλές για να κάνετε το γράψιμό σας πιο σφιχτό ή αυτές τις 3 συμβουλές για να κάνετε τη γραφή πιο συναρπαστική.

Μια άλλη επιλογή είναι να μπείτε σε παιχνιδιάρικη διάθεση. Θεωρήστε τη σύνταξη ενός πειράματος. Μείνετε περίεργοι να δείτε πώς θα πάει. Καμία πίεση, φίλε.

Αποτυχία #6: Αυτοαμφιβολία ή Σύνδρομο Απατεώνα

Οι περισσότεροι συγγραφείς βιώνουν κάποια μορφή αμφιβολίας για τον εαυτό τους από καιρό σε καιρό (ή ακόμα και με συνέπεια).

Λύση: Το κλειδί είναι να αφήσετε αυτή την κριτική φωνή – να την ευχαριστήσετε για τη γνώμη της και να προχωρήσετε. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας γιατί θέλετε να γράψετε. Ελάτε σε επαφή με τη μεταμόρφωση που κάνετε δυνατή για τους αναγνώστες σας. Όταν αφαιρέσετε την έμφαση από πάνω σας και εάν θα φαίνεστε άσχημα (πρόβλημα που βασίζεται στον εγωισμό και τον φόβο) και θα εστιάσετε στη διαφορά που θέλετε να κάνετε για τους αναγνώστες σας, θα είναι πιο εύκολο να γράψετε.

Εάν αμφισβητείτε την αξία αυτών για τα οποία γράφετε, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ποιες γνώσεις, σοφία και δεξιότητες έχετε που μπορούν να βοηθήσουν τους αναγνώστες σας.

Εάν ανησυχείτε για τις δεξιότητές σας στο γράψιμο (σε αντίθεση με τα διαπιστευτήριά σας για το γράψιμο για αυτό το συγκεκριμένο θέμα), θυμηθείτε ότι μπορείτε να προσλάβετε έναν συντάκτη για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη γραφή αργότερα.

Αποτυχία #7: Η μοναξιά της γραφής

Είναι εύκολο να υποβαθμίσεις τη μοναξιά της γραφής. Συχνά σκεφτόμαστε κάτι σύμφωνα με το εξής: «Αν ήμουν πραγματικά συγγραφέας, θα μπορούσα να γράφω ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσεις τη δυναμική αν όλα εξαρτώνται από σένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από αυτή (ειδικά μερικοί από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς). Υποστήριξη μπορεί να σημαίνει:

Θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα το πρόγραμμά μου, Get Your Writing Done, σε περίπτωση που είναι πιθανό για εσάς να βελτιώσετε τη συγγραφική σας πρόοδο και να ολοκληρώσετε ένα βιβλίο ή άλλο έργο.

Στο Get Your Writing Done, λαμβάνετε:

#1 Μια Διαδικτυακή Ομάδα Γραφής Υπερ-εμπνευσμένης

  • Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της επιτυχίας: μια τακτική ώρα και μέρος για να συναντηθείτε στο διαδίκτυο και να γράψετε
  • Καθοδήγηση και ένα σύστημα για να μπείτε σε μια κατάσταση ροής ώστε να γράψετε το πιο εμπνευσμένο έργο σας.
  • Η υποστήριξη της ομαδικής ενέργειας και ένας αφοσιωμένος οδηγός (εγώ!)
  • Την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις σε έναν έμπειρο ειδικό, να μοιραστείτε προκλήσεις, να λάβετε βοήθεια για την επίλυση των μεγαλύτερων προβλημάτων γραφής σας και πολλά άλλα.

#2 Οι πιο αποτελεσματικοί πόροι μου για συγγραφή, αυτοεπιμέλεια, συγγραφή βιβλίων (ιδιαίτερα) και δημοσίευση

  • Μαθήματα Self Study για να σας καθοδηγήσουν σε όλα, από την ιδέα και τη δομή του βιβλίου μέχρι την ολοκλήρωση ενός πρώτου προσχέδιου (πόροι που συνήθως κοστίζουν $97 – $1297
  • Αποκλειστικά βίντεο, ηχητικά και άρθρα με τις καλύτερες συμβουλές μου, καθώς και συμβουλές και γνώσεις από εμπειρογνώμονες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων λογοτεχνικών πρακτόρων, εκδοτών και άλλων.
  • Οδηγοί για τη συγγραφή πρότασης βιβλίου, αυτοεπιμέλεια και άλλα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Get Your Writing Done ή στείλτε μου email για να πραγματοποιήσω μια κλήση για να δείτε αν αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς.

Schreibe einen Kommentar