Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των διαφημίσεών σας στο Facebook

37
Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των διαφημίσεών σας στο Facebook

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των διαφημίσεών σας στο Facebook. Είναι εύκολο, αλλά για κάποιο λόγο, πολλοί διαφημιστές, ακόμη και το ίδιο το Facebook, δεν μιλούν πολύ για αυτό το πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό. Η εξαγωγή καμπάνιας όχι μόνο σας βοηθά να εξοικονομήσετε τόνους χρόνου, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εργαστείτε στο excel (αν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει ο Διαχειριστής διαφημίσεων).

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτή η δυνατότητα δεν συζητείται τόσο πολύ όσο άλλες δυνατότητες είναι πιθανώς επειδή οι αρχάριοι ή οι διαφημιστές μεσαίου επιπέδου ενδέχεται να μην το χρησιμοποιούν πολύ.

Διαφωνώ με αυτό γιατί αν είστε μια εταιρεία μικρής κλίμακας που εργάζεται με μικρούς διαφημιστικούς λογαριασμούς (που δαπανά οπουδήποτε μεταξύ 500-5000 $/μήνα), θα σας ενδιέφερε να μάθετε πώς να εξάγετε και να εισάγετε καμπάνιες. Τώρα, γιατί το λέω αυτό;

Ας υποθέσουμε ότι προβάλλετε διαφημίσεις για ένα κινέζικο εστιατόριο που έχει πολλά franchise ή υποκαταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Αντί να εκτελείτε όλες τις καμπάνιες τους σε έναν λογαριασμό, προφανώς θα θέλατε να διαχωρίσετε τον προϋπολογισμό, την καμπάνια και τη στόχευση κ.λπ. για διαχειριστικούς σκοπούς (παρόλο που προβάλλετε τις ίδιες διαφημίσεις).

Η επιλογή εξαγωγής-εισαγωγής εδώ σάς επιτρέπει να αντιγράψετε ολόκληρη τη δομή του λογαριασμού από τον έναν διαφημιστικό λογαριασμό στον άλλο και θα σας πω ακριβώς πώς γίνεται αυτό παρακάτω.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των διαφημίσεών σας στο Facebook από οποιονδήποτε διαφημιστικό λογαριασμό

Βήμα 1

Πήγαινε μέσα σου Διαχειριστής διαφημίσεων στο Facebook και επιλέξτε την καμπάνια που θέλετε να εξαγάγετε, αφού γίνει αυτό και επιλέξετε τα διαφημιστικά σύνολα και τις διαφημίσεις μέσα, κάντε κλικ στο κουμπί εξαγωγή-εισαγωγή και πατήστε ‚Επιλεγμένα‘. Δείτε το στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω.

Βήμα 2

Αφού κάνετε κλικ στο επιλεγμένο, θα εμφανιστεί ένα άλλο παράθυρο, εδώ επιλέξτε „εξαγωγή ως CSV“

Αφού εξαγάγετε τα δεδομένα, το εξαγόμενο αρχείο θα πρέπει να μοιάζει με αυτό παρακάτω.

Παρατηρήστε πώς αυτό το αρχείο θα έχει όλα όσα σχετίζονται με την καμπάνια που εκτελούσατε.

Ακολουθούν ορισμένες από τις σημαντικές ρυθμίσεις/δεδομένα που περιέχει αυτό το αρχείο:

 • Καμπάνιες, διαφημιστικά σύνολα και ονόματα διαφημίσεων
 • Προϋπολογισμοί και χρονοδιάγραμμα
 • Κοινό και στόχευση
 • Βελτιστοποίηση και άλλες ρυθμίσεις συνόλου διαφημίσεων
 • Λεπτομέρειες τοποθέτησης
 • Δεδομένα σε επίπεδο διαφήμισης, συμπεριλαμβανομένων αντιγράφων διαφήμισης, επικεφαλίδας, συνδέσμων προορισμού και CTA
 • Παράμετροι UTM

Τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα αυτά τα δεδομένα στον αποθηκευτικό χώρο σας στο cloud ή οπουδήποτε ασφαλές και να επιστρέψετε για να αναλύσετε ή να προβάλετε ρυθμίσεις καμπάνιας για αυτόν τον συγκεκριμένο λογαριασμό Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αρχείο για να αντιγράψετε την ίδια ακριβώς καμπάνια και διαφημίσεις σε άλλο λογαριασμό.

Επιτρέψτε μου να σας πω γρήγορα πώς γίνεται αυτό στην επόμενη ενότητα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του Facebook και όλου του χυμού που τρέχει μέσα στον διαχειριστή διαφημίσεων.

Μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των σημαντικών δεδομένων για έναν από τους παρακάτω λόγους:

 • Αποθήκευση δεδομένων ως ασφάλεια και αντίγραφο ασφαλείας (σε περίπτωση απαγόρευσης λογαριασμού ή διαχειριστή επιχείρησης)
 • Βοηθά στη μαζική μεταφορά καμπανιών και διαφημίσεων σε διαφημιστικούς λογαριασμούς (εάν προβάλλετε τις ίδιες διαφημίσεις μέσω διαφορετικών διαφημιστικών λογαριασμών)
 • Εάν θέλετε να στείλετε γρήγορα μια έγκριση διαφήμισης ή καμπάνιας στους πελάτες σας (όχι ο καλύτερος τρόπος για να εγκρίνετε τις διαφημίσεις σας, αλλά σίγουρα ο πιο γρήγορος)!

Για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, η αποθήκευση αυτών των σημαντικών δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια στον προϋπολογισμό δοκιμών στο μέλλον.

Έτσι, σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα μοιραστώ μερικές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των διαφημίσεών σας στο Facebook αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Πώς να εισαγάγετε διαφημίσεις Facebook σε άλλο διαφημιστικό λογαριασμό

Τώρα αυτό είναι εξαιρετικά απλό στην εκτέλεση, αφού μοιραστείτε όλα τα είδη κοινού στον λογαριασμό #02, απλά θα πάρετε το αρχείο που εξαγάξατε και θα το εισαγάγετε χρησιμοποιώντας την ίδια επιλογή εισαγωγής-εξαγωγής.

Αφού επιλέξετε Εισαγωγή >> Διαφημίσεις, θα δείτε τι

Απλώς θα ανεβάσετε το ίδιο αρχείο που εξήγατε αρχικά και θα πατήσετε ‚εισαγωγή‘ και boom!

Όλες οι ρυθμίσεις της καμπάνιας σας, οι ρυθμίσεις συνόλου διαφημίσεων και το πιο σημαντικό, οι διαφημίσεις θα εξαχθούν στον νέο λογαριασμό!

Γρήγορη παραβίαση: Πώς να εισαγάγετε διαγραμμένες καμπάνιες και διαφημίσεις

Το Facebook θα σας έδινε κάποιου είδους σφάλμα αν προσπαθήσετε να εισαγάγετε ένα αρχείο που περιέχει διαγραμμένες καμπάνιες ή διαφημιστικά σύνολα.

Για να παρακάμψετε αυτό το σφάλμα, ακολουθεί μια γρήγορη συμβουλή.

Μόλις κατεβάσετε το αρχείο CSV, ανοίξτε και ξεκινήστε την επεξεργασία και απαλλαγείτε από τις ακόλουθες στήλες (σημειώστε ότι διαγράψτε τα δεδομένα μέσα στις στήλες, αλλά αφήστε τις επικεφαλίδες των στηλών να παραμείνουν ως έχουν).

Δείτε τι θέλετε να διαγράψετε:

 1. Αναγνωριστικό καμπάνιας και κατάσταση καμπάνιας
 2. Αναγνωριστικό διαφημιστικού συνόλου και κατάσταση διαφημιστικού συνόλου
 3. Αναγνωριστικό διαφήμισης και κατάσταση διαφήμισης

Απλώς απαλλαγείτε από τα δεδομένα (που επισημαίνονται παραπάνω και το αναγνωριστικό και την κατάσταση διαφήμισης). Μόλις γίνει αυτό, αποθηκεύστε το αρχείο και, στη συνέχεια, ανεβάστε το σε άλλο διαχειριστή διαφημίσεων και θα αντιγράψει με επιτυχία την καμπάνια.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τα αποτελέσματα και τα στατιστικά της καμπάνιας στο Facebook

Τώρα, μάθαμε πώς να εξάγουμε τις ρυθμίσεις της καμπάνιας, αλλά ας μάθουμε πώς μπορούμε να εξάγουμε και να αποθηκεύουμε αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία.

Βήμα 1

Ευθυγραμμίστε τις μετρήσεις που θέλετε να εξαγάγετε, συνήθως έχουμε όσες μετρήσεις θέλουμε, συμπεριλαμβανομένων των πιο σημαντικών.

Βήμα 2

Κάντε κλικ στις αναφορές > εξαγωγή δεδομένων πίνακα…

Βήμα 3

Επιλέξτε τον τύπο αρχείου που θέλετε να εξαγάγετε και επίσης επιλέξτε «συμπεριλάβετε τη σειρά σύνοψης» και πατήστε κατά την εξαγωγή.

Αφού εξαγάγετε τα δεδομένα, το αποθηκευμένο αρχείο θα μοιάζει κάπως έτσι

Αυτό περιλαμβάνει όλες τις μετρήσεις που αποθηκεύσατε στις στήλες μέσα στη διαχείριση διαφημίσεων, τα δεδομένα εξαρτώνται από το επιλεγμένο εύρος ημερομηνιών.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε δεδομένα καμπάνιας και διαφήμισης διαγραμμένων στοιχείων στο αρχείο.

Τι δεν καλύπτεται στο αντίγραφο ασφαλείας του Facebook;

Τα δεδομένα ή τα είδη κοινού δεν καλύπτονται από τα αντίγραφα ασφαλείας, το αντίγραφο ασφαλείας είναι πραγματικά για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα της καμπάνιας σας και τις πραγματικές διαφημίσεις και τους μόνιμους συνδέσμους τους.

Για να αποθηκεύσετε δεδομένα pixel, μπορείτε είτε να μοιραστείτε κοινό με άλλους λογαριασμούς, είτε να μοιραστείτε το πραγματικό εικονοστοιχείο ή τον παλιό τρόπο να διατηρείτε όλους τους πελάτες σας σε ένα αρχείο CSV και να το ανεβάσετε όποτε χρειάζεται για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα και όμοια είδη κοινού.

Πόσο συχνά πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του λογαριασμού σας;

Οι διαφημίσεις στο Facebook και ο διαχειριστής διαφημίσεων ήταν τον τελευταίο καιρό απρόβλεπτοι. Σας συνιστούμε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των διαφημίσεών σας στο Facebook μία φορά την εβδομάδα ή αν δεν είναι δυνατό, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε ποτέ την πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα και ρυθμίσεις και, κυρίως, την απόδειξη της εργασίας που κάνετε στους λογαριασμούς σας ή των πελατών σας!

Schreibe einen Kommentar