Πώς να αποκτήσετε έναν πράκτορα για τα απομνημονεύματά μου/το βιβλίο μη λογοτεχνίας;

32
Πώς να αποκτήσετε έναν πράκτορα για τα απομνημονεύματά μου/το βιβλίο μη λογοτεχνίας;

Οι άνθρωποι συχνά με email με ρωτούν: „Πώς μπορώ να βρω έναν πράκτορα για τα απομνημονεύματά μου;“ Ή, γενικότερα, αναζητούν αναπαράσταση για άλλα αφηγηματικά ή προδιαγραφικά μη μυθιστορήματα (αυτοβοήθεια, πώς να). Συχνά, μέχρι να επικοινωνήσουν μαζί μου, έχουν ρωτήσει τους πράκτορες χωρίς επιτυχία.

Lisa Tener book coach

Μόλις χθες, η Bella με επικοινώνησε μέσω email για να μου πει: «Έγραψα ένα βιβλίο λοιπόν! Μέχρι τώρα, είναι πραγματικά αρκετά αξιοπρεπές (είμαι ιδιότροπος με αυτά τα πράγματα). Είναι ένα απομνημονεύματα που περιγράφουν μια περιπέτεια 18 μηνών στο εξωτερικό που είχε η οικογένειά μου… Αφηγείται μια αξιόλογη ιστορία, είναι αστεία κατά τόπους και θα είναι ένα σημαντικό μέρος μιας συζήτησης με μια μικρή ομάδα, και ελπίζουμε επίσης να ενδιαφέρει μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα…»

Μου κίνησε το ενδιαφέρον. Αλλά θα μπορούσα επίσης να οραματιστώ μερικές από τις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζε το βιβλίο της.

Έπρεπε να της πω τη σκληρή αλήθεια.

Πόσο εύκολο είναι να αποκτήσετε έναν πράκτορα;

Είχε ρωτήσει για το καλύτερο επόμενο βήμα της, δεδομένου ότι είχε ακούσει γρύλους αφού ρώτησε τέσσερις έως πέντε λογοτεχνικούς πράκτορες. «Θα έπρεπε να κατακεραυνώσω περισσότερους πράκτορες; Να αναθεωρήσω την επιστολή ερωτήματός μου;»

«Όχι ωοοοοο».

Λοιπόν, δεν το είπα έτσι. Ξεκίνησα με ενθάρρυνση αλλά και μοιράστηκα: «Δεν είναι εύκολο να δημοσιεύσεις τα απομνημονεύματα που παραδοσιακά δημοσιεύονται αυτές τις μέρες, εκτός αν α) έχεις τεράστιους ακόλουθους / είσαι διασημότητα ή β) η γραφή είναι εξαιρετική και το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο/μοντέρνο».

Μου ακούστηκε από το email της ότι το θέμα δεν ήταν απαραίτητα trendy και ο συγγραφέας δεν ήταν διάσημος. Αυτό θα δυσκόλευε την εύρεση ενός πράκτορα, ακόμα κι αν μπορεί να είναι ελκυστικό σε μερικούς μικρότερους, ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους.

Είπα στον συγγραφέα: «Οι πράκτορες θα θέλουν βιβλία από συγγραφείς με τεράστια πλατφόρμα». Γιατί; Πρέπει να αφιερώσουν πολλή ενέργεια και χρόνο για να πουλήσουν ένα βιβλίο. Εάν το βιβλίο σας είναι πιθανό να πουλήσει μερικές εκατοντάδες, ή ακόμα και μερικές χιλιάδες, αντίτυπα, η προκαταβολή θα είναι πιθανότατα ελάχιστη, ή ακόμα και ανώμαλη. Ένας πράκτορας δεν έχει την πολυτέλεια να βυθίσει χρόνο σε ένα τέτοιο έργο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην βγάλει χρήματα ή αν έκανε κάτι πολύ, πολύ μικρό.

Ερωτήστε τους εκδότες απευθείας

βιβλίο ανεξάρτητων εκδοτών

Ωστόσο, η δυσκολία εύρεσης αντιπροσώπου για τα απομνημονεύματά σας ή άλλα μη μυθιστορήματα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε έναν εκδότη.

Πρότεινα σε αυτόν τον συγγραφέα, «Καλύτερα να πάτε απευθείας στους εκδότες και πρέπει να μάθετε ποιοι καλωσορίζουν τις ερωτήσεις των συγγραφέων. Αυτό είναι ένα καλό βιβλίο για να βοηθήσει την αναζήτησή σας (αν και θα ήθελα να είχε ευρετήριο): Το Big Book of Small Presses and Independent Publishers.» Το προτείνω και σε σένα, αγαπητέ αναγνώστη!

βραβευμένο βιβλίο ναυτίλος

Δεδομένου ότι το βιβλίο της Bella περιελάμβανε ταξίδια και βιώνοντας μια άλλη κουλτούρα, μου ήρθε στο μυαλό το βιβλίο ενός πελάτη, της Karin Esterhammer Λοιπόν, ευτυχία να σε συναντήσω: ανόητα, ευδαιμονικά εγκλωβισμένοι στο Βιετνάμ. Η Karin δεν είχε μια τεράστια πλατφόρμα όταν εργάστηκε μαζί μου για την πρόταση βιβλίου της, αν και είναι δημοσιογράφος με εκπαίδευση και αξιοποίησε αυτό το υπόβαθρο στο σχέδιο μάρκετινγκ για το βιβλίο της. Ωστόσο, τα καταφέραμε και πήρε μια προσφορά βιβλίου από έναν εξαιρετικό εκδότη. Το βιβλίο μάλιστα κέρδισε και βραβείο Nautilus!

Δεδομένου ότι λειτούργησε πριν, έψαξα στο google για να διαβάσω τις οδηγίες υποβολής του Prospect Park Books και ανακάλυψα ότι αγοράστηκαν από Turner Publishingέτσι το είπα στην Μπέλα και τη συμβούλεψα να ψάξει λίγο περισσότερο για αυτές τις οδηγίες.

Γυαλίστε τον ιστότοπο του συγγραφέα σας

Όπως είπα στην Bella, ένας ιστότοπος συγγραφέων είναι σχεδόν πάντα προϋπόθεση για να λάβετε μια συμφωνία βιβλίου. Ο ιστότοπος πρέπει να είναι επαγγελματικός και να δείχνει ότι έχετε μια σημαντική πλατφόρμα. Δεν μπόρεσα να εντοπίσω τον ιστότοπο της Bella, γι‘ αυτό της πρότεινα να δει τη δημοφιλή ανάρτησή μου στο blog What to Put on a Author Website, μια ανάρτηση που έγραψα πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζω να την αναθεωρώ για να τη διατηρώ ενημερωμένη. Ακόμη και μικροί και μεσαίοι εκδότες θα θέλουν να δουν ότι προσεγγίζετε αρκετούς ανθρώπους στην αγορά-στόχο σας αυτήν τη στιγμή για να προβάλουν αρκετές πωλήσεις βιβλίων για να καλύψουν την επένδυσή τους και μετά μερικές.

Ο ιστότοπος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συνδέεται με τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας (κατά προτίμηση μεγάλες) και να σας βοηθά να αναπτύξετε τη λίστα αλληλογραφίας σας. Θα πρέπει επίσης να υποδεικνύει άλλους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζετε άτομα, όπως ομιλία ή διδασκαλία, ένα podcast ή ιστολόγιο και υπηρεσίες ή προϊόντα που πουλάτε. Διαβάστε την ανάρτηση για όλα όσα πρέπει να συμπεριλάβετε στον ιστότοπό σας.

Πρέπει να προσλάβω Δημοσιογράφο;

Η Μπέλα ήθελε να μάθει αν θα έπρεπε να προσλάβει έναν δημοσιογράφο πριν συνεχίσει να στέλνει ερωτηματικά. Για τα απομνημονεύματα ενός ελάχιστα γνωστού συγγραφέα και όχι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο θέμα, η πρόσληψη ενός δημοσιογράφου θα ήταν πιθανότατα σπατάλη χρημάτων. Είναι ακριβό και χρησιμοποιείται καλύτερα όταν υπάρχει σαφής απόδοση επένδυσης (ROI), επειδή φέρνει πελάτες ή πελάτες σε άλλες ροές εσόδων, όχι μόνο στο βιβλίο σας.

Είπα στην Bella, «Ιδανικά, αν πρόκειται να εργαστείς στην πλατφόρμα/προσέγγισμά σου, θα είχες ένα επιχειρηματικό σχέδιο, έτσι ώστε η εργασία για ανάπτυξη να φέρει και εισόδημα. Διαφορετικά, δεν είναι τρομερά βιώσιμο».

Οφέλη από την ανεξάρτητη έκδοση

Η ανεξάρτητη δημοσίευση είναι επίσης μια επιλογή. Υπάρχουν πραγματικά πολλά πλεονεκτήματα στην αυτοδημοσίευση:

  • Έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στο χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης και μπορείτε να φέρετε το βιβλίο στην αγορά πιο γρήγορα.
  • Έχετε τον έλεγχο του περιεχομένου—από το εξώφυλλο στον τίτλο μέχρι το περιεχόμενο. Μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε περιεχόμενο μάρκετινγκ στο βιβλίο σας — είναι δική σας επιλογή!
  • Μπορείτε να ενημερώνετε το βιβλίο τακτικά ή να κάνετε εύκολα αλλαγές, κάτι που είναι πολύ λιγότερο πιθανό με έναν παραδοσιακό εκδότη.
  • Κερδίζετε περισσότερα χρήματα ανά βιβλίο.
  • Οι διαφημίσεις του Amazon γίνονται πιο εφικτές οικονομικά, με πολύ υψηλότερο κέρδος (εύκολα οκτώ έως δέκα φορές μεγαλύτερο από αυτό που θα κερδίζατε από έναν παραδοσιακό εκδότη), επομένως έχετε τώρα τα χρήματα που μπορείτε να επενδύσετε σε διαφημίσεις του Amazon. Και ένας από τους μεγαλύτερους τρόπους με τους οποίους οι νέοι συγγραφείς προσεγγίζουν τους αναγνώστες είναι μέσω των διαφημίσεων. Στην πραγματικότητα, όταν ήμουν στην εικονική τελετή απονομής βραβείων για τα Βραβεία Βιβλίου Living Now και τα Βραβεία Ανεξάρτητων Εκδοτών, στις μικρότερες ομάδες μας, οι συγγραφείς ανέφεραν συνεχώς διαφημίσεις του Amazon. Οι παραδοσιακά δημοσιευμένοι συγγραφείς παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούσαν να τα αντέξουν οικονομικά λόγω των μικρών δικαιωμάτων τους. Πολλοί από τους ανεξάρτητους συγγραφείς επεσήμαναν τις διαφημίσεις της Amazon για το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους.

Γράψε το καλύτερο βιβλίο που μπορείς!

Εξώφυλλο του περιοδικού Joy of Writing

Φυσικά, ακόμα και με τη διαφήμιση, χρειάζεστε ένα βιβλίο υψηλής ποιότητας για να πετύχετε. Όσοι κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας θα τραβήξουν έναν συναρπαστικό τίτλο, ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο και λαμπερές κριτικές βιβλίων!

Μια επιπλέον στρατηγική για να αυξήσετε την απήχηση του βιβλίου σας είναι να υποβάλετε αίτηση για βραβεία βιβλίων υψηλής ποιότητας. Κάποια βραβεία δεν έχουν νόημα, αλλά πολλά έχουν κύρος. Κάντε αίτηση για αυτά τα βραβεία υψηλής ποιότητας και προσθέστε τα στο εξώφυλλό σας. Η συλλογή από αυτά τα βραβεία δείχνει ότι το βιβλίο σας έχει ελεγχθεί από έναν αξιόπιστο πόρο.

«Ποιες είναι οι επιλογές μου;»

Η Μπέλα ζήτησε από έναν γνωστό απομνημονευματογράφο να της πει ότι το βιβλίο έχει πόδια. Είχε συνεργαστεί με έναν ποιοτικό επαγγελματία συντάκτη. Της είπα ότι μπορούσε απλώς να τρέξει με τις πληροφορίες που έδωσα σε αυτό το σημείο.

Ωστόσο, εάν ήθελε πρόσθετη καθοδήγηση ή υποστήριξη για να συνδεθεί με την «εσωτερική καθοδήγησή» της στη λήψη αποφάσεων για τη δημοσίευση, θα ήμουν ευτυχής να παρέχω μια διαβούλευση.

προπονήτρια βιβλίου Lisa Tener

Εδώ είναι οι επιλογές που πρόσφερα Bella. Αν σας φαίνεται κατάλληλο, στείλτε μου email και δείτε αν σας ταιριάζει:

  • Μια επιλογή είναι μια καθοδηγούμενη οπτικοποίηση 1/2 ώρας «γνωρίστε τη μούσα σας», όπου ζητάμε την καθοδήγηση της «εσωτερικής μούσας»/ της δημιουργικής πηγής σας για τα επόμενα βήματα—υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο για προετοιμασία και μαζί κάνουμε μια λίστα ερωτήσεων για την εσωτερική σας μούσα και τότε σας καθοδηγώ στην άσκηση, θέτοντας ενδεχομένως επιπλέον ερωτήσεις. Είναι αρκετά δυνατό. (κόστος: 299 $)
  • Μια άλλη επιλογή είναι μια ολόκληρη ώρα για να εξερευνήσετε και να συζητήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε διαδρομής έκδοσης, καθώς σχετίζονται με το όραμα και τους στόχους σας για το βιβλίο σας (και ενδεχομένως την επιχείρησή/την εργασία σας). Μόλις εξερευνήσουμε και σκεφτούμε, μπορούμε να απαντήσουμε σε όποιες ερωτήσεις έχουμε για την «εσωτερική μούσα» και να βουτήξουμε στην άσκηση «γνωρίστε τη μούσα». (κόστος: 575 $).

Μοιραστείτε τυχόν ερωτήσεις σε ένα σχόλιο παρακάτω.

Schreibe einen Kommentar