Πρόγραμμα πλυντηρίου – Πώς να συμμετάσχετε εύκολα την οικογένεια

0
Πρόγραμμα πλυντηρίου – Πώς να συμμετάσχετε εύκολα την οικογένεια

Πώς πάνε τα ρούχα στο σπίτι σου; Φαίνεται ότι το πλύσιμο των ρούχων είναι μια ατέρμονη μάχη ως μέρος της μητρότητας. Ή μήπως είμαι μόνο εγώ; Σήμερα, μοιράζομαι τις συμβουλές και τις ιδέες μου για να εξημερώσω το θηρίο των ρούχων, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός προγράμματος πλυντηρίου.

καλάθι ρούχων στο πάτωμα

Από τη φύση μου, προτιμώ έναν καλό συνδυασμό προγραμματισμού και φτερών. Για μένα, το να έχω παιδιά σήμαινε την εφαρμογή πολύ περισσότερης δομής και ρουτίνας από ό,τι διαφορετικά θα ήταν φυσικό για μένα. Ανακάλυψα ότι όταν ήταν νέοι, ήταν απαραίτητο να συνεχίσω και να τελειώνω τα πράγματα. Α, και να τα κρατήσω ταΐζοντάς τα και ντυμένα.

Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια, από το πλύσιμο όλων των ρούχων σε μια μέρα μέχρι τη δημιουργία ενός εναλλασσόμενου προγράμματος. Θα μοιραστώ τις σκέψεις, τις συμβουλές και τις ιδέες μου για εσάς και έχω ένα εκτυπώσιμο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τι σκοπεύετε να δοκιμάσετε στο σπίτι σας.

Δημιουργία χρονοδιαγράμματος πλυντηρίου

Προμήθειες:

κενό πρόγραμμα πλυντηρίων ρούχων με δυνατότητα εκτύπωσης στο πρόχειρο

Βήμα 1: Αποφασίστε για τη συχνότητα

ΩΡΑ: 1 λεπτό

Το πόσο συχνά θα πλένετε ρούχα θα εξαρτηθεί από τον τρόπο ζωής σας.

Αυτήν τη στιγμή κάνουμε παραγγελίες παραμονής στο σπίτι λόγω του Covid-19, ώστε να μπορούμε να πλύνουμε όλα τα ρούχα σε μια μέρα επειδή είμαστε σπίτι και έχουμε χρόνο. Στη ζωή μας, πριν από τις παραγγελίες παραμονής στο σπίτι, αυτό δεν θα λειτουργούσε ποτέ. Ήμασταν απασχολημένοι σχεδόν κάθε βράδυ και το Σαββατοκύριακο με κάποια δραστηριότητα ή άλλη.

Χρειάζεστε το πρόγραμμα πλυντηρίου σας να ταιριάζει με το πρόγραμμα της ζωής σας.

ΕΝΑ εβδομαδιαία ημέρα πλυντηρίου απαιτεί να είστε σπίτι για το μεγαλύτερο μέρος μιας ημέρας την εβδομάδα. Αν αυτό είναι ρεαλιστικό για εσάς, τότε, οπωσδήποτε, ορίστε μια εβδομαδιαία ημέρα πλυσίματος ρούχων και παρακολουθήστε τις αγαπημένες σας εκπομπές ή καθαρίστε το σπίτι όσο τελειώνετε τα ρούχα.

Είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι για τις περισσότερες οικογένειες υπό κανονικές συνθήκες, μια εβδομαδιαία μέρα πλυντηρίου δεν λειτουργεί πολύ καλά. Δεν υπάρχει χρόνος. Είτε έχετε συσκέψεις ή δραστηριότητες εκτός από τη δουλειά, και αυτό δεν σας αφήνει χρόνο για να καθίσετε και να πλύνετε μια ολόκληρη μέρα.

ΕΝΑ καθημερινό πρόγραμμα πλυντηρίου θα λειτουργήσει καλύτερα για τις περισσότερες οικογένειες. Με ένα καθημερινό πρόγραμμα πλυντηρίου, θα έχετε ένα φορτίο ρούχων να κάνετε κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βάλετε το φορτίο στο πλυντήριο το πρωί και να το μεταφέρετε στο στεγνωτήριο όταν επιστρέψετε στο σπίτι, και ως επί το πλείστον, θα είστε σε θέση να συμβαδίζετε με τα ρούχα.

πρόγραμμα πλυσίματος ρούχων με δυνατότητα εκτύπωσης στο πρόχειρο, συμπληρωμένο με φορτία και ποιος τα συμπληρώνει

Βήμα 2: Προσδιορίστε τα φορτία των ρούχων

ΩΡΑ: 1 λεπτό

Τώρα που ξέρετε ποιο είδος προγράμματος πλυσίματος ρούχων θα δοκιμάσετε, υπολογίστε πόσα ρούχα πρέπει να κάνετε.

Για τις περισσότερες οικογένειες, αυτά είναι τα βασικά εβδομαδιαία πλυντήρια ρούχων:

 • Σκούρα
 • Φώτα
 • τζιν παντελονι
 • Ντελικάτα
 • Φύλλα
 • Πετσέτες

Όταν φτιάχνετε τη λίστα σας, μην ξεχνάτε επιπλέον ρούχα που πλένετε λιγότερο συχνά. Πράγματα όπως:

 • Κλινοσκεπάσματα για κατοικίδια
 • Χαλιά
 • Κουβέρτες
 • Παπλωματοθήκες
 • Καλύμματα μαξιλαριού
 • Τραπεζομάντηλα

Παρακολουθώ αυτά τα φορτία που πλένονται λιγότερο συχνά χρησιμοποιώντας τη λίστα εκτυπώσιμων εργασιών μου. (Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση μιας λίστας υποχρεώσεων ως μαμά για να καταπολεμήσετε τον εγκέφαλο της μαμάς.)

Για παράδειγμα, πλένω τα κλινοσκεπάσματα του κατοικίδιου μας 1 φορά το μήνα. Αν το πλύνω στις 15 Μαΐου, τότε ανοίγω τη λίστα με τις υποχρεώσεις μου έως τις 15 Ιουνίου και προσθέτω μια σημείωση για να πλύνω τα κλινοσκεπάσματα του σκύλου. Σας διευκολύνει να θυμάστε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί.

Βήμα 3: Καθορίστε το χρονοδιάγραμμα

ΩΡΑ: 1 λεπτό

Τώρα που ξέρετε τι φορτία πρέπει να πλένετε εβδομαδιαίως και έχετε μια ιδέα για αυτά που χρειάζονται πλύσιμο λιγότερο συχνά, θα θέλετε να δημιουργήσετε το πρόγραμμά σας.

Εάν πλένετε όλα τα ρούχα σας μια μέρα, δεν έχετε πολλά να κάνετε εκτός από το να δημιουργήσετε ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα για όσους είναι λιγότερο συχνά πλυμένα κομμάτια ρούχων.

Εάν ακολουθείτε το καθημερινό πρόγραμμα πλυντηρίου, ξεκινήστε ρίχνοντας μια ματιά στο ημερολόγιό σας. Θα θέλετε να επιλέξετε το φορτίο των ρούχων που κάνετε με βάση τον χρόνο που έχετε διαθέσιμο κάθε μέρα.

Για παράδειγμα, πλένω σεντόνια την Κυριακή γιατί συνήθως έχουμε λιγότερες δραστηριότητες τις Κυριακές. Έτσι, έχω χρόνο να τραβήξω τα σεντόνια από το κρεβάτι και να πάρω καθαρά σεντόνια στο κρεβάτι την ίδια μέρα. Η Τρίτη είναι συνήθως μια πολυάσχολη μέρα για εμάς, επομένως δεν σκοπεύω να πλύνω καθόλου ρούχα εκείνη την ημέρα ή θα κάνω μερικά από τα λιγότερο συχνά πλυμένα ρούχα την Τρίτη, επειδή έρχεται μόνο κάθε τόσο και μπορώ να το χειριστώ .

Βήμα 4: Ζητήστε βοήθεια

ΩΡΑ: 1 λεπτό

Είμαι πάντα υπέρμαχος της αναζήτησης βοήθειας.

Δεν φόρεσες αυτό το κολοσσιαίο ρούχο. Ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας και οποιοσδήποτε άλλος ζει μαζί σας βοήθησαν στη δημιουργία του τέρατος των ρούχων. Πρέπει επίσης να βοηθήσουν να το δαμάσουν.

Ακόμη και από μικρή ηλικία, τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στο πλύσιμο των ρούχων.

Μπορούν να βοηθήσουν στο δίπλωμα των πετσετών. Ναι, μπορεί να μην τα διπλώσουν ακριβώς όπως προτιμάτε, αλλά θα το κάνουν να διπλωθείκαι τα παιδιά σας όχι μόνο θα έχουν βοηθήσει αλλά θα έχουν μάθει μια χρήσιμη δεξιότητα για την ενήλικη ζωή τους.

Καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν, μπορούν να αρχίσουν να βοηθούν με ένα φορτίο ρούχων, είτε ξεκινώντας το φορτίο είτε μετακινώντας το στο στεγνωτήριο είτε συμπληρώνοντας ολόκληρο το φορτίο.

Ξέρω ότι πολλοί γονείς κάνουν τα παιδιά τους υπεύθυνα να πλένουν τα δικά τους ρούχα. Δεν θα το συνιστούσα αυτό. Απλό γιατί κόστισε περισσότερο σε σένα και στη γη. Για τα περισσότερα παιδιά, δεν θα έχουν αρκετά ρούχα για να γεμίσουν ολόκληρο το πλυντήριο. Είναι πολύ καλύτερο για τον λογαριασμό του νερού σας και τον πλανήτη να περιμένουν να λειτουργήσει το πλυντήριο μέχρι να γεμίσει πλήρως.

Για να βοηθήσετε τα παιδιά και να εξοικονομήσετε νερό (και απορρυπαντικό), ζητήστε από τα παιδιά να βοηθήσουν με ένα καθορισμένο φορτίο κάθε εβδομάδα.

Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμά τους, όπως κάνατε με το πρόγραμμά σας, και επιλέξτε μια ή δύο ημέρες που συνήθως θα είχαν χρόνο να ολοκληρώσουν ένα σωρό ρούχα. Στο το σπίτι μας, αυτό είναι συνήθως τα Σαββατοκύριακα για τα παιδιά μου.

Στη συνέχεια, δώστε τους ένα φορτίο (ή 2) για να ολοκληρώσουν κάθε εβδομάδα εκείνη την ημέρα.

Αυτό κάνουμε στο σπίτι μου. Μέχρι να παραγγείλω να μείνω στο σπίτι, έκανα το μεγαλύτερο μέρος του πλυντηρίου και ο 17χρονος μου έκανε ένα φορτίο την εβδομάδα. Μερικές φορές, αν αντιμετώπιζαν προβλήματα, θα έπρεπε να πλύνουν ένα επιπλέον φορτίο.

Τώρα που έχουμε εντολές παραμονής στο σπίτι και αναγκάζω τα παιδιά να κάνουν κάτι ενεργό για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, ανακαλύψαμε ότι δεν είχαν αρκετά ρούχα προπόνησης. Έτσι, προσαρμόσαμε το πρόγραμμά μας και και τα δύο μου παιδιά τώρα πλένουν ρούχα. Όλοι έχουμε χρόνο να βοηθήσουμε. Εμείς μόλις εναλλάσσονται από εμάς τους τρεις κάθε εβδομάδα.

Το τρέχον πρόγραμμά μας μοιάζει με αυτό:

 • Δευτέρα – Σκοτάδι – Πρόσωπο Α
 • Τρίτη – Επιπλέον φορτίο – Άτομο Β
 • Τετάρτη – Χωρίς πλυντήριο
 • Πέμπτη – Delicates – Πρόσωπο Γ
 • Παρασκευή – Σκοτάδι – Πρόσωπο Α
 • Σάββατο – Φώτα – Πρόσωπο Β
 • Κυριακή – Φύλλα (2 φορτώσεις) – Άτομο Γ & Άτομο Α

Την επόμενη εβδομάδα διατηρούμε τα φορτία των ρούχων ίδια, αλλά θα ξεκινούσε με το άτομο Β για να συνεχίσει τον κύκλο.

Είναι φανταστικό που δεν χρειάζεται να πλένω τόσα πολλά ρούχα όπως παλιά. Λειτουργεί επίσης καλά επειδή τα παιδιά μου μαθαίνουν πώς να κάνουν όλους τους διαφορετικούς τύπους φορτίων πλυντηρίου. Αυτό είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που θα τους βοηθήσουν καθώς είναι αρκετά μεγάλα και μετακομίζουν.

Βήμα 5: Γράψτε το

ΩΡΑ: 1 λεπτό

Όσο εύκολο κι αν ακούγεται. Τώρα που έχετε καταλάβει τι, πότε και ποιον, γράψτε το πρόγραμμά σας αυτό εκτυπώσιμο και βάλτε το κάπου που μπορεί να δει όλη η οικογένεια.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξεχάσετε αν είστε σαν εμένα, και όλη η οικογένεια μπορεί να δει το πρόγραμμα πλυντηρίου, το οποίο = χωρίς δικαιολογίες. Μόλις κάντε το, άνθρωποι! Θα γίνει επίσης ελπίζω σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε λιγότερες υπενθυμίσεις…καλή τύχη με αυτό, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε, σωστά;

Μόλις έχετε ένα χρονοδιάγραμμα που σας αρέσει, εκτυπώστε το σε χαρτόνι, πλαστικοποιήστε το και χρησιμοποιήστε ένα στεγνό στυλό για να επισημάνετε ότι κάθε φορτίο έχει ολοκληρωθεί. Είναι εύκολο να θυμάστε και να συνεχίσετε κάθε εβδομάδα.

Πλυντήριο ρούχων με δυνατότητα εκτύπωσης στο πρόχειρο και καλάθι ρούχων με ρούχα να ξεχύνονται

Ποια μυστικά έχετε για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα πλυντηρίου; Τι πρόγραμμα πλυσίματος κρατάτε στο σπίτι σας; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να δούμε όλοι τις ιδέες σας και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. 😍

Περισσότερα για να απολαύσετε! 😍

Το να είσαι πραγματικά οργανωμένος Μεγαλώνοντας υπεύθυνα παιδιά

Δωρεάν εκτυπώσιμες ετικέτες δώρου Χριστουγέννων

Schreibe einen Kommentar