Πράγμα που θα ήθελα να ρωτηθούν περισσότεροι υποψήφιοι στις συνεντεύξεις διαχείρισης προϊόντων

0
Πράγμα που θα ήθελα να ρωτηθούν περισσότεροι υποψήφιοι στις συνεντεύξεις διαχείρισης προϊόντων

Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στις Μπεν ΣτέιπλςΜεσαίο Ιστολόγιο

Το να βρεις μια νέα δουλειά είναι δύσκολο. Η πρόσληψη είναι επίσης δύσκολη. Ως διευθυντής προσλήψεων εργάζεστε σε δύο θέσεις. ο ένας ως συνεντευκτής / υπεύθυνος προσλήψεων, ο άλλος εξακολουθεί να προσπαθεί να εκπληρώσει τις κανονικές σας ευθύνες. Πρόσφατα είχα ένα άνοιγμα στην ομάδα μου. Μετά από αμέτρητες συνεντεύξεις, τηλεφωνήματα και προβολείς, καταλήξαμε σε έναν εκπληκτικό Product Manager που έκανε όλο αυτό τον πόνο να αξίζει τον κόπο.

Τώρα που τελείωσε ο μαραθώνιος, σκέφτηκα ξανά την εμπειρία και ρώτησα τον εαυτό μου. ποιο είναι το μόνο πράγμα που ευχόμουν να ρωτήσουν οι υποψήφιοι στη συνέντευξή τους και που δεν φαινόταν να εμφανιστεί ποτέ; Όλοι οι συνεντευξιαζόμενοι θα πρέπει να εξοικονομούν χρόνο για ερωτήσεις και το να έρθετε προετοιμασμένοι με τους κατάλληλους για να ρωτήσετε, θα κλείσει τη συνέντευξή σας είτε με εξαιρετικό είτε με τρομερό αποτέλεσμα.

Λοιπόν, βαρέθηκα να περιμένω να ρωτήσει κάποιος, οπότε ορίστε. Χάρη σε Μπέσυ Ταμ γιατί μου το έμαθε αρχικά ως ερωτώμενος.

Η καλύτερη ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στο τέλος της συνέντευξής σας στη Διαχείριση Προϊόντων είναι:

Έχετε κάποιες ανησυχίες για εμένα ως υποψήφιο για αυτόν τον ρόλο που θα μπορούσα ενδεχομένως να απευθυνθώ;

Ένα διευκρινιστικό πριν μπούμε μέσα. Για να γίνει αυτή μια μη άβολη ερώτηση, πρέπει 1000% να τεθεί στη σφαίρα των απευθυνόμενων πραγμάτων. Δεν θέλετε, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΔΕΝ θέλετε να ρωτήσετε „το κατάλαβα;“ ή «πώς τα κατάφερα;». Αυτά είναι εντελώς διαφορετικά και μπορεί να κάνουν τα πράγματα αρκετά άβολα.

Ίσως ο συνεντευκτής διαβάζει ένα πράγμα που είπατε πάρα πολύ, ίσως απλώς ψάχνει για λίγη περισσότερη διευκρίνιση, αλλά αυτή η ερώτηση μπορεί να ξεκλειδώσει μια σειρά ανατροφοδοτήσεων που μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει την τροχιά της επαγγελματικής σας καριέρας.

Αυτή η μαγική ερώτηση κάνει τρία πολύ σημαντικά πράγματα:

1. Δυνητικά σώζει ή στερεοποιεί μια συνέντευξη

Οι συνεντεύξεις μπορεί να είναι ένα τρενάκι συναισθημάτων. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (γενικά λεπτά και όχι ώρες) οι συνεντεύξεις πρέπει να αξιολογήσουν εάν θα είστε κατάλληλοι για το ρόλο, την ομάδα και την εταιρεία. Πρέπει να καταλάβουν αν ξέρετε τι λέτε και αν ζωντανεύετε καθώς και το βιογραφικό σας.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λοιπόν, πρέπει να καταλάβουμε την καταλληλότητά σας για την εταιρεία και τον ρόλο. Δεν μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρη την ιστορία της ζωής σας και μερικές φορές κάποια πράγματα μένουν ανείπωτα. Μέχρι το τέλος της συνέντευξης, ο στόχος του συνεντευκτής είναι να έχει μια λίστα με θετικά και μια λίστα με ανησυχίες για εσάς ως υποψήφιο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι μαζί σας.

Μερικές φορές τα πράγματα που λέτε μπορεί να ληφθούν με λάθος τρόπο ή τα παραδείγματα που χρησιμοποιείτε μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται ακριβώς με αυτό που σκεφτόταν ο συνεντευκτής όταν έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση. Όλοι δεν μπορούμε να διαβούμε, αλλά το να κάνουμε αυτή την ερώτηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλησιάσουμε.

Αυτή η ερώτηση μπορεί να αποκαλύψει την κακή ευθυγράμμιση μεταξύ του συνεντευξιαζόμενου και του ερωτώμενου και μπορεί να δημιουργήσει τον χώρο για διευκρίνιση.

2. Θέτει προσδοκίες για τα επόμενα βήματα

Όταν παίρνετε συνέντευξη, θέλετε να μάθετε αμέσως για τις πιθανότητές σας. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν ευθέως „πώς τα κατάφερα;“ ή «Πήρα τη δουλειά;». Αυτή είναι μια τρομερή προσέγγιση και εγγυάται απολύτως ένα εξαιρετικά άβολο τέλος στη συνέντευξή σας. Δεν είναι ακριβώς ένας εξαιρετικός τρόπος για να ολοκληρώσετε τα πράγματα.

Το ζήτημα της επανεξέτασης των ανησυχιών που θα μπορούσατε ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε σάς παρέχει άμεση άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με το πώς τα καταφέρατε.

Αν και δεν θα το πουν ξεκάθαρα, ο συνεντευκτής σας θα σας πει αρκετά άμεσα για την απόδοσή σας. Υπάρχουν πραγματικά τρεις επιλογές εδώ για απαντήσεις που μπορείτε να λάβετε:

  1. Κάτι σύμφωνα με το „ειλικρινά τίποτα δεν μου έρχεται πραγματικά στο μυαλό, έχετε ένα αστρικό υπόβαθρο“. Αυτό είναι ένας εξαιρετικός δείκτης που τα πράγματα έχουν πάει καλά
  2. Κάποιο είδος απευθυνόμενης ερώτησης όπως: „καλά, βλέπω ότι έχετε κάνει xyz και δεν είμαι σίγουρος πώς θα ευθυγραμμιστεί με το abc, θα μπορούσατε να πείτε περισσότερα;“ Εδώ κλωτσάς λίγο πισινό, απαντάς ήρεμα με μια κουμπωμένη ερώτηση ιδανικά δεμένη με ένα φιόγκο χρησιμοποιώντας παραδείγματα από το παρελθόν σου προσανατολισμένα σε αποτελέσματα πραγματικού κόσμου
  3. Μια μορφή „καλά έχω μια μεγάλη ανησυχία με (εισάγετε την ανησυχία που δεν ανταποκρίνεται για το υπόβαθρο, την εμπειρία ή την ψυχή σας εδώ)“. Αυτό είναι γενικά όπου είστε ευγενικοί και τους ευχαριστείτε για τα σχόλια.

3. Η υποβολή αυτής της ερώτησης ενθαρρύνει τη συνεχή βελτίωση

Χωρίς αυτήν την ερώτηση, εκτός και αν ζητήσετε σχόλια από έναν υπεύθυνο προσλήψεων, δεν θα τη λάβετε. Πώς θα βελτιωθείτε ποτέ ως ερωτώμενος;

Οι βρόχοι ανατροφοδότησης είναι κρίσιμοι στις συνεντεύξεις, στο να είσαι διευθυντής προϊόντων και θα μπορούσε να πει κανείς στη ζωή γενικότερα. Ρίξτε μια ματιά στο βιβλίο Mindset από την Carol Dweck (όχι σύνδεσμος θυγατρικών) για περισσότερα σχετικά με αυτό. Γενικά, αν θέλετε να βελτιωθείτε ως ερωτώμενος, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ζητήσετε την άμεση ανατροφοδότηση που θα μπορούσε απλώς να σώσει την επόμενη συνέντευξή σας.

Καθώς πλησιάζετε την επόμενη συνέντευξή σας όχι μόνο για έναν ρόλο Διαχείρισης Προϊόντων, αλλά για οποιονδήποτε ρόλο, ελπίζω ότι η ερώτηση «Έχετε κάποιες ανησυχίες για εμένα ως υποψήφιο για αυτόν τον ρόλο που θα μπορούσα ενδεχομένως να απευθυνθώ;” μπορεί να σας φέρει πολλές επιτυχίες και, το πιο σημαντικό, σχόλια!

Schreibe einen Kommentar