Ο Bear Grylls αποκαλύπτει γιατί η πίστη είναι η «μεγαλύτερη περιπέτειά» του

20
Ο Bear Grylls αποκαλύπτει γιατί η πίστη είναι η «μεγαλύτερη περιπέτειά» του

Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2023

Η φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Kalei Brooks, Εθνοφρουρά της Αλάσκας

Ο Bear Grylls αποκαλύπτει γιατί η πίστη είναι η «μεγαλύτερη περιπέτειά» του

Με Συνεργάτης Movieguide®

Ενώ MAN VS. Ο σταρ του WILD, Bear Grylls, έχει επιβιώσει από πολλά από τα πιο ερημικά και επικίνδυνα μέρη της Γης, πρόσφατα μοιράστηκε ότι η «μεγαλύτερη περιπέτεια» του είναι η πίστη του.

«Είναι σημάδι μεγάλης δύναμης να χρειάζεσαι τον Ιησού», Γκρίλς κοινόχρηστο.

Ως νεαρό αγόρι, η πίστη ήρθε φυσικά στον Γκρίλς—«μια απλή άνεση, αδιαμφισβήτητη και προσωπική». Αλλά καθώς μεγάλωνε, βρήκε την πίστη «κουραστική, επικριτική, βαρετή και άσχετη».

Ο Γκρίλς ανακάλυψε ξανά τη σχέση του με τον Θεό μέχρι τον θάνατο του νονού του.

«Θεέ μου, αν είσαι όπως όταν σε ήξερα, θα είσαι πάλι αυτός; Παρηγόρησε με», προσευχήθηκε εκείνη τη στιγμή.

«Η πίστη μου είναι να με κρατούν, να με παρηγορούν, να με συγχωρούν, να ενισχύουν και να με αγαπούν. Η πίστη στον Χριστό ήταν η μεγάλη ενδυναμωτική παρουσία στη ζωή μου, που με βοήθησε να περπατάω δυνατά όταν τόσο συχνά νιώθω αδύναμος», μοιράστηκε.

«Αν έπρεπε να συνοψίσω το μυστικό της επιβίωσής μου σε τέσσερις λέξεις», έγραψε, «θα ήταν ένας συνδυασμός καρδιάς, ελπίδας, επιμονής και πίστης».

Αυτά τα χαρακτηριστικά κορυφώθηκαν αφού ο Γκρίλς έσπασε τρεις σπονδύλους ενώ πετούσε με αλεξίπτωτο στις Ειδικές Αεροπορικές Υπηρεσίες. Δεκαοκτώ μήνες μετά τον τραυματισμό του, ο Γκρίλς ξεκίνησε τη μεγαλύτερη αναζήτηση της ζωής του.

Στις 16 Μαΐου 1998 έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ. Με δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό του, θυμήθηκε ένα εδάφιο της Βίβλου.

«Ακόμη και οι νέοι θα λιποθυμήσουν και θα κουραστούν», ανέφερε ο Γκρίλς, «και οι νέοι θα πέσουν εντελώς. Αλλά αυτοί που περιμένουν τον Κύριο θα ανανεώσουν τη δύναμή τους. Θα ανεβαίνουν με φτερά σαν αετοί. Θα τρέχουν και δεν θα κουράζονται. Θα περπατήσουν και δεν θα λιποθυμήσουν».

Ο Γκρίλς μάζεψε λίγο από το χιόνι από την κορυφή του Έβερεστ, παίρνοντάς το μαζί του στο σπίτι. Αργότερα θα βάφτιζε τα τρία του παιδιά με αυτό το χιονόνερο.

«Δεν σταμάτησα ποτέ να ονειρεύομαι και να κυνηγάω τα όνειρά μου. Αν με δεις στην τηλεόραση, λάσπη στο πρόσωπό μου, μέχρι τα γόνατα σε βάλτο ή χιόνι, ο καιρός ασεβώς κρύος ή αφόρητα ζεστός, μην το αφήσεις αυτό να σε ξεγελάσει», κατέληξε ο Γκρίλς. «Η μεγαλύτερη περιπέτεια όλων είναι η πίστη».

Ο κινηματογραφικός οδηγός είχε αναφερθεί στο παρελθόν για την πίστη του Γκρίλς:

Αυτός εξήγησε«Η δουλειά μας στη ζωή είναι να μείνουμε κοντά στον Χριστό και να αφήσουμε τους θρησκευτικούς, να ρίξουμε το χνούδι, να αφήσουμε την εκκλησία αν χρειαστεί, γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό σημαίνει τόσα διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους».

«Κρατήστε το κομμάτι της εκκλησίας που αφορά την κοινότητα και τους φίλους και την ειλικρίνεια, την πίστη και την αγάπη», Γκρίλς είπε. «Όλες οι μάσκες, οι παραστάσεις, η μουσική και τα λατρευτικά συγκροτήματα και όλα αυτά τα πράγματα — δεν νομίζω ότι ο Χριστός θα αναγνώριζε πολλά από αυτά».

Ο Grylls μίλησε επίσης για την απογοήτευσή του για την εξυγίανση της «θρησκευτικής γλώσσας», η οποία έχει δημιουργήσει περιβάλλοντα όπου οι άνθρωποι «δεν μπορούν να είναι ειλικρινείς, δεν μπορούν να εκφράσουν αμφιβολίες και δεν μπορούν να αποτύχουν». Η Εκκλησία, τόνισε, είναι «το μέρος για να έχεις αμφιβολίες και ερωτήσεις».

Τώρα περισσότερο από ποτέ βομβαρδιζόμαστε από το σκοτάδι στα μέσα ενημέρωσης, τις ταινίες και την τηλεόραση. Το Movieguide® έχει αντεπιτεθεί για σχεδόν 40 χρόνια, δουλεύοντας στο Χόλιγουντ για να προωθήσει το αναζωογονητικό και θετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι έχουμε συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου για να επηρεάσουμε και να εξαργυρώσουμε την ψυχαγωγία για τον Ιησού. Ωστόσο, το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ είσαι εσύ. Ο θεατής.

Ό,τι ακούς, βλέπεις και διαβάζεις έχει δύναμη. Το Movieguide® θέλει να σας δώσει τους πόρους για να ενδυναμώσετε το καλό και το όμορφο. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με μόλις 7 $. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να στηρίξετε τη διακονία μας με ένα μηνιαίο δώρο. Ευχαριστώ.

Το Movieguide® είναι ένα 501c3 και όλες οι δωρεές εκπίπτουν φόρου.

Σας αρέσουν τέτοια άρθρα; Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, συνεντεύξεις και κριτικές ταινιών για οικογένειες:

Παρακολουθώ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ

Schreibe einen Kommentar