Ο ηθοποιός Sir David Suchet και The Voice of Aslan

31
Ο ηθοποιός Sir David Suchet και The Voice of Aslan

Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2023

Φωτογραφία από το Wiki Commons

Ο ηθοποιός Sir David Suchet και The Voice of Aslan

Από τον Allen Rushing, Συνεργάτη Movieguide®

Μια μοναδική φωνή είναι ένα δώρο από τον Θεό. Ο Sir David Courtney Suchet έχει ευλογηθεί με αυτό το δώρο και το έχει χρησιμοποιήσει με τρόπους που έχουν γίνει ευλογία για εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες.

Μια ματιά στην πίστη και τα επιτεύγματά του ως ηθοποιός δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς μια ματιά στην εντυπωσιακή καριέρα του στη φωνητική υποκριτική, που καταδεικνύει τη βαθιά ολοκλήρωση της κοσμοθεωρίας του και του προσανατολισμού του στις παραστατικές τέχνες.

Τα Χρονικά της Νάρνια από τον CS Lewis, έχει γίνει μια από τις πιο αγαπημένες σειρές φαντασίας για νέους ενήλικες όλων των εποχών και ο David Suchet έδωσε τη φωνή του λιονταριού, του Aslan, του ήρωα της σειράς φαντασίας του Lewis και μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του Χριστού στη σύγχρονη μυθοπλασία, στο μια ραδιοφωνική θεατρική δραματοποίηση που ανέλαβε η Focus on the Family.

Ως προσωπικό του Narnia Web έγραψε στις 13 Μαΐου 2020: «Το Focus on the Family προσάρμοσε και τα επτά βιβλία Narnia στο ραδιοφωνικό θέατρο μεταξύ 1999 και 2002 με ένα καστ από εκατό ηθοποιούς, μια πρωτότυπη ορχηστρική παρτιτούρα και σχεδιασμό ήχου κινηματογραφικής ποιότητας. Τα δράματα μεταδόθηκαν στο BBC στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Ο Paul Scofield εμφανίζεται ως „The Storyteller“ και ο David Suchet είναι η φωνή του Aslan. Ο Ντάγκλας Γκρέσαμ, ο θετός γιος του CS Lewis, είναι ο παρουσιαστής της σειράς».

Ένα θαυμάσιο επίτευγμα ηχητικού δράματος, οι δίσκοι του οποίου έχουν φθαρεί πολλά παιδιά και ενήλικες σε ημέρες ασθενείας, βροχερές μέρες, κατά τη διάρκεια της οικογένειας ή απλώς για ευχαρίστηση, η φήμη της φωνής του Σουτσέτ για το λιοντάρι εδώ τον έκανε την προφανή επιλογή. μια σκηνική παράσταση αντιποίνων στη διασκευή του Rupert Goold του Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα το 2012.

Αυτός έχει είπε για την ερμηνεία του για τον Άσλαν: «Το λιοντάρι, η μάγισσα και η γκαρνταρόμπα είναι μια εμβληματική ιστορία και ο C S Lewis ήταν ένας εξαιρετικός συγγραφέας. Ήταν απλώς μαγικός. Το να σου ζητηθεί να φωνάξεις ένα από τα πιο διάσημα λογοτεχνικά ζώα είναι μεγάλη τιμή».

Ο Λιούις, όπως και ο Σουτσέτ μετά από αυτόν, ήταν ένας ειλικρινής Χριστιανός και ο τελευταίος συνέχιζε να δανείζει τη φωνή του σε βιβλικές ιστορίες και κείμενα.

Το 2014, έκανε μια ηχογραφημένη ανάγνωση του The Jesus Storybook Bibleγραμμένο από τη Sally Lloyd-Jones, ρητό το έργο και ο συγγραφέας του έχουν «έναν τρόπο να κάνουν αυτό που σήμερα μπορεί να φαίνεται λίγο βαρετό και υπερβολικά οικείο, πολύ ζωντανό και φρέσκο».

Δεν είναι άγνωστος στο βιβλικό υλικό, η Βίκυ Γουόκερ των Church Times γράφει του Suchet: «Έχει ασχοληθεί με τη γραφή λεπτομερώς όλα αυτά τα χρόνια, καταγράφοντας το σύνολο Αγια ΓΡΑΦΗ για τους Hodder & Stoughton’s NIV Audio Bible — που απαιτούσε πολλές ώρες διάβασμα για να ζωντανέψει πάνω από τα τρία τέταρτα του εκατομμυρίου λέξεων».

Το 2021, στο σκοτάδι του lockdown για τον COVID, ο Sir David Courtney Suchet, η φωνή του λιονταριού, ηχογράφησε μια συνεδρία ανάγνωσης φωναχτά του Κατά Ιωάννη Ευαγγελίου στην αίθουσα της Ιερουσαλήμ του Αβαείου του Γουέστμινστερ ενόψει της Κυριακής της Ανάστασης.

Πόσο ταιριαστό είναι που, ο Suchet, η φωνή του λιονταριού του Χριστού του Lewis, θα πρέπει να συμβάλει στην πίστη, την ελπίδα και την αγάπη σε τόσους πολλούς, μέσω μιας ζωντανής ανάγνωσης του Αποστόλου Ιωάννη που αργότερα θα έγραφε σε όλους μας για τον θρίαμβο του το κατακτητικό «Λιοντάρι της φυλής του Ιούδα» (Αποκάλυψη 5:5).

Τώρα περισσότερο από ποτέ βομβαρδιζόμαστε από το σκοτάδι στα μέσα ενημέρωσης, τις ταινίες και την τηλεόραση. Το Movieguide® έχει αντεπιτεθεί για σχεδόν 40 χρόνια, δουλεύοντας στο Χόλιγουντ για να προωθήσει το αναζωογονητικό και θετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι έχουμε συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου για να επηρεάσουμε και να εξαργυρώσουμε την ψυχαγωγία για τον Ιησού. Ωστόσο, το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ είσαι εσύ. Ο θεατής.

Ό,τι ακούς, βλέπεις και διαβάζεις έχει δύναμη. Το Movieguide® θέλει να σας δώσει τους πόρους για να ενδυναμώσετε το καλό και το όμορφο. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με μόλις 7 $. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να στηρίξετε τη διακονία μας με ένα μηνιαίο δώρο. Ευχαριστώ.

Το Movieguide® είναι ένα 501c3 και όλες οι δωρεές εκπίπτουν φόρου.

Σας αρέσουν τέτοια άρθρα; Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, συνεντεύξεις και κριτικές ταινιών για οικογένειες:

Παρακολουθώ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Schreibe einen Kommentar