Ο ενισχυτής ToneWood: Αλλαγή της εμπειρίας αναπαραγωγής

6
Ο ενισχυτής ToneWood: Αλλαγή της εμπειρίας αναπαραγωγής

Μεγάλωσα ως ο «μάγκας της ηλεκτρικής κιθάρας» που κρατούσε πάντα μια ακουστική κιθάρα στη γωνία. Μόνο που μάθαινα τις ακουστικές επιτυχίες από τα αγαπημένα μου ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του ’80 και του ’90 εδώ και εκεί ήταν αρκετό για μένα. Καθώς έχω μεγαλώσει, έχω διευρύνει το ρεπερτόριό μου στην ακουστική κιθάρα, αλλά ποτέ δεν έγινε το κύριο καθημερινό μου ενδιαφέρον παιξίματος. Έρχεται μια συσκευή που θα ανατρέψει την εμπειρία μου στην ακουστική κιθάρα στο κεφάλι της: Ο ενισχυτής ToneWood. Θα μπορούσε αυτό να γίνει το αγαπημένο μου gadget ακουστικής κιθάρας; Πάρτε μια βουτιά μαζί μου καθώς το τρέχω στους ρυθμούς του για να το μάθω!

Εγκατάσταση του ενισχυτή ToneWood

Για να μπορέσετε να νιώσετε τη μαγεία του ToneWood Amp, θα πρέπει να τον εγκαταστήσετε στην κιθάρα σας. Η σωστή εγκατάσταση είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνετε τον καλύτερο δυνατό ήχο από αυτήν τη συσκευή. Η εγκατάσταση μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, γι‘ αυτό θα συνιστούσα να ανατρέξετε στον επίσημο οδηγό εγκατάστασης ενισχυτή ToneWood που ακολούθησα (και πολλοί άλλοι) για βοήθεια:

Η εμπειρία εγκατάστασης μου

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάσετε τη μονάδα σε διάφορα σημεία για να δείτε ποιο σημείο λειτουργεί καλύτερα για την κιθάρα σας. Αρχικά συμφώνησα να έχω τον ενισχυτή στη μέση του πίσω μέρους 8 ίντσες από το κάτω μέρος. Έπαιξα μαζί του εκεί για μερικές εβδομάδες στην πραγματικότητα, αλλά κατέληξα να μην είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του εφέ. Έτσι, αποφάσισα να μετακινήσω τον ενισχυτή μερικές ίντσες προς τα κάτω και το FX είχε πολύ ισχυρότερη απήχηση από ό,τι στο αρχικό σημείο της μονάδας.

Πρώτες εντυπώσεις

Άνοιξα τη μονάδα, την άλλαξα στην πρώτη αντήχηση του χολ και χτύπησα την πιο όμορφη συγχορδία που μπορούσα να σκεφτώ, αφήνοντάς την να ηχεί για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αμέσως ρώτησα τον εαυτό μου, «από πού προέρχεται το αποτέλεσμα;» Ένιωθα ότι η αντήχηση ξεπλύθηκε γύρω μου σαν να είχα μόλις χτυπήσει αυτή τη συγχορδία σε μια μεγάλη σκηνή. Όχι, στην πραγματικότητα καθόμουν ακόμα στο στούντιο μου, αλλά ο ενισχυτής ToneWood κατάφερε να με μεταφέρει σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος.

Καθώς περνούσα τις διάφορες αντηχήσεις, καθυστερήσεις και διαμόρφωση FX, μου έγινε αμέσως σαφές ότι αυτή η συσκευή επρόκειτο να μεταμορφώσει την εμπειρία μου στο παίξιμο ακουστικής κιθάρας. Τα εφέ είναι πολύ παρόντα και συνδυάζονται με τον φυσικό ήχο της ακουστικής μου κιθάρας καλύτερα από ό,τι περίμενα. Ωστόσο, όσο καλά κι αν ακούγονταν τα FX, μπορούν (και πρέπει) να προσαρμοστούν στην κιθάρα σας και στη ρύθμιση της.

Κλήση σε τόνους (Κέρδος και Ένταση)

Πριν βουτήξω στο ίδιο το FX, εστίασα στην εξισορρόπηση της έντασης και του κύριου κέρδους του TWA με την ένταση/κέρδος του συστήματος pickup της κιθάρας μου. Για βασικές οδηγίες, ακολούθησα το παρακάτω βίντεο:

Κλήση σε τόνους με ευελιξία

Σε όλη τη διαδικασία εγκατάστασης, μπόρεσα να εκμεταλλευτώ τις ευέλικτες ρυθμίσεις του ενισχυτή ToneWood για να βεβαιωθώ ότι το FX ακούγεται όσο το δυνατόν καλύτερα με την κιθάρα μου. Για παράδειγμα, έχει ένα φυσικά καλό μείγμα από το κουτί με τον φυσικό ήχο της ακουστικής κιθάρας, αλλά αν ήθελα το εφέ να είναι πιο επιθετικό ή πιο λεπτό, μπορούσα να κάνω αυτές τις αλλαγές. Δεδομένου ότι προτιμώ ένα μείγμα φυσικού ήχου, επέλεξα να συντονίσω κάθε εφέ σε ήχο διακριτικό αλλά αποτελεσματικό.

Η προσαρμογή του κέρδους και της έντασης με τις παραμέτρους κάθε εφέ είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτής της ισορροπίας. Στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα επιλέξετε, τα εφέ του ToneWood Amp θα ακούγονται υπέροχα μόλις καλέσετε τις προτιμήσεις σας. Μόλις μάθαινα τα πάντα όπως μου άρεσε, ήμουν έτοιμος να βουτήξω και να γνωρίσω όλα τα εφέ.

Εφέ ενισχυτή ToneWood

Reverbs & Delays

Υπάρχουν 3 κύριες αντηχήσεις (χωλ, δωμάτιο και πιάτο) και μια ρύθμιση καθυστέρησης εντός του ToneWood Amp. Πιστεύω ότι θα πρέπει να προστεθεί λίγη αντήχηση σε οποιονδήποτε ήχο κιθάρας, οπότε οι ενσωματωμένες αντηχήσεις θα ήταν σίγουρα τα πιο χρησιμοποιούμενα εφέ μου. Πώς αντέχουν λοιπόν;

1.) Αίθουσα – Όταν καλείται στις προτιμήσεις μου, αυτή η αντήχηση είναι τέλεια. Έχει χρώμα και ζεστασιά που συμπληρώνει τον φυσικά πιο ζεστό τόνο της κιθάρας Martin μου.

2.) Δωμάτιο – Όταν θέλετε να προσθέσετε μια λεπτή, οικεία αντήχηση που γίνεται περισσότερο αισθητή παρά ακούγεται, αυτή είναι η επιλογή. Αυτή η αντήχηση δίνει ακριβώς τον κατάλληλο χώρο στον ήχο μου.

3.) Πιάτο – Η φωτεινότητα αυτής της αντήχησης συνδυάζεται πολύ καλά με τον τόνο της κιθάρας μου, δημιουργώντας έναν μοναδικό ήχο. Αυτό είναι το πάθος μου όταν θέλω να προσθέσω ποικιλία.

4. Καθυστέρηση – Καθαρό, απλό και αποτελεσματικό. Με τη δυνατότητα στοίβαξης αντήχησης με αυτήν την καθυστέρηση, είναι εύκολα το πιο χρησιμοποιούμενο εφέ μου για καθημερινό παιχνίδι.

Επιδράσεις Διαμόρφωσης

Οι ρυθμίσεις 5-8 περιέχουν τα εφέ διαμόρφωσης. Αυτές οι επιλογές είναι απλά διασκεδαστικές και μερικές από αυτές πιθανότατα δεν θα τις είχα προσθέσει στον ήχο της ακουστικής κιθάρας μου αν δεν υπήρχε ο ενισχυτής ToneWood!

5.) Τρεμόλο – Η φωτεινότητα του τρέμολο προσθέτει ένα εφέ λάμψης που πραγματικά χρωματίζει τον τόνο μου όμορφα. Αυτή η ρύθμιση είναι ιδανική για μελωδίες/μέρη με πολύ χώρο.

6.) Λέσλι – Αν και είναι παρόμοια με τη ρύθμιση του tremolo όταν ρυθμίζεται σε υψηλότερες ταχύτητες, απολαμβάνω την απόκοσμη συμπεριφορά που προσθέτει στον τόνο μου. Στοιβαγμένο με αντήχηση, αυτό το εφέ λάμπει με πιο αργούς ρυθμούς κομμάτια κιθάρας με πολύ χώρο.

7.) Auto Wah – Αν και πιστεύω ότι υπάρχει έλλειψη μείγματος με το auto wah, δεν μπορώ να αρνηθώ πόσο διασκεδαστικό είναι να το χρησιμοποιείς με ακουστική κιθάρα. Είναι φωτεινό και κόβεται εύκολα.

8.) Χορωδία – Για μένα, αυτό ακούγεται σαν το δικό μου Χορωδία Boss CH-1 πετάλι που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Η εξοικείωση ήταν ένα άμεσο κέρδος για αυτό το εφέ στον ενισχυτή ToneWood. Η λάμψη και το ζεστό χρώμα συμπληρώνουν πολύ καλά τον ακουστικό μου ήχο.

Εγγραφή του ToneWood Amp DI vs Mic’d

Χωρίς αμφιβολία, ο ενισχυτής ToneWood ακούγεται υπέροχος από μόνος του. Αλλά μετά σκέφτηκα πώς θα ακουγόταν αυτό στο στούντιο; Θα μπορούσα να εμφανιστώ σε ένα στούντιο μόνο με την κιθάρα μου και τον ενισχυτή ToneWood και όχι απλώς να ξεφύγω από αυτό, αλλά να δημιουργήσω κάτι που ακούγεται υπέροχο; Αποφάσισα να κάνω μια ανταλλαγή απόψεων συγκρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο ακούγονται τα εφέ ToneWood Amp από το μικρόφωνο έναντι του DI.

Κανόνες του σουτ

Για αυτήν τη δοκιμή, θα χρησιμοποιήσω την προεπιλογή 4 (καθυστέρηση με προσθήκη αντήχησης.) Αυτά είναι τα εφέ που θα πρόσθετα για να χρωματίσω οποιοδήποτε κομμάτι θα χρησιμοποιούσα την ακουστική μου κιθάρα στον πραγματικό κόσμο. Κάθε δοκιμή εγγραφής θα έχει ένα κομμάτι χωρίς αποτέλεσμα για σύγκριση των διαφορών, καθώς και σύγκριση των κομματιών εφέ απευθείας μεταξύ τους. Θα χρησιμοποιήσω ένα Μικρόφωνο Audio-Technica AT-2020ένα Martin 00012e ακουστική κιθάρα και α Διασύνδεση ήχου USB 3ης γενιάς Focusrite Scarlett 2i2. Όλα τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν στο Logic Pro X.

Δοκιμή #1: Δοκιμή μικροφώνου

Mic’d κιθάρας με απενεργοποιημένο τον ενισχυτή ToneWood

Mic’d κιθάρας με ενεργοποιημένο τον ενισχυτή ToneWood

Ακούγοντας πίσω με πλάτη το καθαρό κομμάτι έναντι του κομματιού fx, η καθυστέρηση/αντήχηση είναι μια ωραία, φυσική και λεπτή προσθήκη στον ήχο.

Δοκιμή #2: Δοκιμή DI

Κιθάρα με είσοδο DI – Απενεργοποιημένος ενισχυτής ToneWood

Κιθάρα με είσοδο DI – Ενεργοποιημένος ενισχυτής ToneWood

Το Delay και το Reverb και πολλά άλλα υπάρχουν στη ρύθμιση DI. Χρειάστηκε να χαμηλώσω την ένταση και το κέρδος του εφέ για αυτήν τη δοκιμή επειδή ήταν υπερβολικά υπερβολική με τις ίδιες ρυθμίσεις με τη δοκιμή μικροφώνου.

Δοκιμή #3: Άμεση σύγκριση

Κιθάρα με είσοδο DI – Ενεργοποιημένος ενισχυτής ToneWood

Mic’d κιθάρας με ενεργοποιημένο τον ενισχυτή ToneWood

Αποτελέσματα

Και οι δύο επιλογές DI και mic’d έχουν τα δυνατά τους σημεία. Η καθυστέρηση/αντήχηση είναι πολύ παρούσα και πολύχρωμη μέσω της επιλογής DI, ενώ η επιλογή mic’d βοηθά το εφέ να διατηρήσει τη ζεστασιά του, συνδυάζοντας όμορφα με τον τόνο της κιθάρας. Ωστόσο, προσωπικά προτιμώ την καλύτερη απόδοση του μικροφώνου του ToneWood Amp σε σχέση με τη ρύθμιση DI λόγω ανάμειξης και ελέγχου. Νόμιζα ότι η επιλογή DI διαχώριζε το σήμα και το εφέ περισσότερο από όσο θα προτιμούσα.

Ζωντανή εκτέλεση με τον ενισχυτή ToneWood

Είχα την απάντησή μου σχετικά με την προτίμηση στο στούντιο, αλλά πώς αποδίδει το ToneWood Amp σε μια συναυλία ζωντανής συναυλίας; Νομίζω ότι όλοι φανταζόμαστε τους εαυτούς μας γύρω από μια φωτιά σε στρατόπεδο χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή για να ξεπεράσει τη διάθεση, αλλά τι γίνεται στη σκηνή μέσω ενός συστήματος PA; Λοιπόν, ξεκίνησα να πάρω την απάντηση.

Έκανα έλεγχο ήχου και μικροφώνου και μέσω DI. Αρχικά επρόκειτο να επιλέξω τη ρύθμιση του μικροφώνου, αλλά αντιμετωπίζαμε κάποια τεχνικά προβλήματα. Ευτυχώς, η ευελιξία του ενισχυτή ToneWood μου επέτρεψε να περιστρέφομαι σε μια είσοδο DI απευθείας μέσω της συσκευής. Διαμόρφωσα τις ρυθμίσεις μου στο περιβάλλον που ήταν εύκολο χάρη στις εύχρηστες παραμέτρους που ήταν διαθέσιμες στις ρυθμίσεις

Χωρίς αμφιβολία, ο ενισχυτής ToneWood ενίσχυσε όμορφα την απόδοση. Χρησιμοποίησα την αντήχηση του δωματίου σε όλη την παράσταση και συμπλήρωνε άψογα κάθε τραγούδι. Υπήρχαν κάποια τραγούδια στα οποία φώναξα περισσότερο ή λιγότερο reverb on the fly, τα οποία επίσης ένιωθα υπέροχα να τα κάνω στη σκηνή. Συνολικά, συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτήν τη συσκευή για τη σκηνή.

συμπέρασμα

Λοιπόν, ο ενισχυτής ToneWood κατέληξε να γίνει το επόμενο gadget μου για να παίζω ακουστική κιθάρα; Ένα ηχηρό ΝΑΙ. Αν και υπήρχαν μερικά σενάρια στα οποία δεν προτιμούσα την απόδοση του TWA, αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα με τα περισσότερα πετάλια ή ακόμα και τις κιθάρες. Τα τροποποιείτε και ανακαλύπτετε το καλύτερο σενάριο χρήσης τους. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι αυτή η συσκευή όχι μόνο βελτιώνει και κάνει την καθημερινότητά μου να παίζω πιο διασκεδαστική, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί ότι αντέχει στο στούντιο και σε καταστάσεις ζωντανής συναυλίας. Αν θέλετε να ανεβάσετε την εμπειρία ακουστικής κιθάρας σας στο επόμενο επίπεδο, αποκτήστε έναν ενισχυτή ToneWood!

Μάιλς

Schreibe einen Kommentar