ορτανσία –

0
ορτανσία –

Αύγουστος
02
2021

Γνωρίστε τα φυτά σας Ορτανσία

Τα καλοκαιρινά λουλούδια απλά δεν γίνονται πιο εντυπωσιακά από τις μεγάλες ομάδες χρωμάτων στις ορτανσίες. Με περισσότερα από 70 είδη αυτού του ανθισμένου θάμνου σε όλη την Ασία και την Αμερική, πιθανότατα έχετε δει και ακούσει για ορτανσίες — αλλά πώς τις καλλιεργείτε;

Είναι καλύτερο να φυτέψετε ορτανσίες το φθινόπωρο, ώστε να καθιερωθούν για την πρώτη τους άνθη το καλοκαίρι. Επιλέξτε ένα σημείο με μερική ή ακόμα και πλήρη σκιά – μόνο ένα άγγιγμα του πρωινού ήλιου θα κάνει – και φροντίστε να δώσετε σε κάθε φυτό τουλάχιστον δύο πόδια χώρο σε κάθε πλευρά. Ποτίζετε συχνά και σκεφτείτε να προσθέσετε ένα στρώμα σάπια φύλλα για να βοηθήσετε στην απορρόφηση.

Το ήξερες?
Τα λουλούδια της ορτανσίας αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το χώμα τους. Για παράδειγμα, το όξινο χώμα δίνει συνήθως μπλε λουλούδια, ενώ το αλκαλικό έδαφος δημιουργεί κόκκινα λουλούδια.

Άλλα διασκεδαστικά γεγονότα για την ορτανσία

  • Το όνομα, «ορτανσία», σημαίνει «αγγείο νερού», στα ελληνικά. Αυτό μπορεί να είναι μια αναφορά στο σχήμα του κυπέλλου ενός συμπλέγματος ορτανσίας – και/ή η ελληνική λέξη, «hydros», θα μπορούσε απλώς να περιγράψει τη συνεχή ανάγκη του φυτού για νερό.
  • Οι διαφορετικού χρώματος ορτανσίες έχουν διαφορετικό συμβολισμό. Ροζ σημαίνει αγάπη, μπλε σημαίνει συγγνώμη, λευκό για να καυχιέσαι και μωβ για να καταλάβεις.
  • Ορισμένες ανθίσεις ορτανσίας θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο.
  • Η Madonna έχει εκφράσει μίσος για τις ορτανσίες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να λέει ότι τις απεχθάνεται.
  • Οι ορτανσίες περιέχουν κυανογόνο γλυκοσίδη, μια χημική ένωση που τις κάνει δηλητηριώδεις για κατανάλωση.

Schreibe einen Kommentar