Οι 10 καλύτεροι ιστότοποι για έμπνευση σχεδιασμού ιστοσελίδων

0
Οι 10 καλύτεροι ιστότοποι για έμπνευση σχεδιασμού ιστοσελίδων

Ως σχεδιαστής ιστοτόπων, η παραμονή της έμπνευσης είναι κρίσιμης σημασίας για να συμβαδίσετε με το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο σχεδιασμού ιστοσελίδων. Με την εισροή νέων τεχνολογιών ιστού και τάσεων σχεδιασμού, μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε παρακινημένοι και εμπνευσμένοι σε όλη τη δημιουργική διαδικασία. Ευτυχώς, υπάρχει μια ποικιλία διαδικτυακών πόρων που παρέχουν δωρεάν πρόσβαση στην έμπνευση του σχεδιασμού ιστοτόπων. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τους καλύτερους ιστότοπους για έμπνευση σχεδιασμού ιστοτόπων, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε μπροστά από την καμπύλη και να δημιουργήσετε εκπληκτικά, λειτουργικά σχέδια για τους πελάτες σας.

Οι 10 καλύτεροι ιστότοποι για έμπνευση σχεδιασμού ιστοσελίδων

Οι παρακάτω πόροι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ιδέες για δημιουργικές λύσεις και να διατηρήσετε τις σχεδιαστικές σας ιδέες φρέσκες και μοναδικές. Μέχρι το τέλος της ανάρτησης, θα έχετε μια ολοκληρωμένη λίστα ιστότοπων στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε για έμπνευση σχεδιασμού. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο πολύτιμους ιστότοπους έμπνευσης για το σχεδιασμό ιστοσελίδων εκεί έξω.

1. Awwwards

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

Awwwards είναι ένας δημοφιλής ιστότοπος που παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα σχέδια στον ιστό. Ο ιστότοπος διαθέτει μεγάλη ποικιλία ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών ιστολογίων, τοποθεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου και μεγάλων εταιρικών τοποθεσιών. Κάθε ιστότοπος επιλέγεται προσεκτικά και βαθμολογείται από μια ομάδα κριτών με βάση το σχεδιασμό, τη χρηστικότητα και τη δημιουργικότητα.

Εκτός από το ότι διαθέτει όμορφους ιστότοπους, το Awwwards προσφέρει επίσης μια σειρά από πόρους για σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένων άρθρων, σεμιναρίων και διαδικτυακών σεμιναρίων. Ο ιστότοπος φιλοξενεί επίσης εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων συνεδρίων και εργαστηρίων, για τους σχεδιαστές να συνδεθούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

2. Ντρίμπλα

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

Ντρίμπλα είναι μια πλατφόρμα με γνώμονα την κοινότητα για τους σχεδιαστές να μοιράζονται τη δουλειά τους και να λαμβάνουν σχόλια από τους συνομηλίκους τους. Ο ιστότοπος διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού ιστοτόπων, της επωνυμίας και της εικονογράφησης.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Dribbble είναι ότι επιτρέπει στους σχεδιαστές να μοιράζονται τις διαδικασίες και τις ιδέες τους, δίνοντας σε άλλους σχεδιαστές μια ματιά στη δημιουργική τους διαδικασία. Εκτός από πηγή έμπνευσης, το Dribbble είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε ταλαντούχους σχεδιαστές και να συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου.

3. Συμπεριφορά

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

Συμπεριφορά είναι μια πλατφόρμα για δημιουργικά για να επιδείξουν τη δουλειά τους και να συνδεθούν με πιθανούς πελάτες. Ο ιστότοπος διαθέτει μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού ιστοτόπων, του γραφικού σχεδιασμού και της εικονογράφησης.

Εκτός από την προβολή σχεδιαστικών εργασιών, η Behance προσφέρει επίσης μια σειρά από πόρους για σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένων άρθρων, σεμιναρίων και ευκαιριών εργασίας. Ο ιστότοπος φιλοξενεί επίσης εκδηλώσεις και εργαστήρια για τους σχεδιαστές για να συνδεθούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

4. Pinterest

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

Pinterest είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν και να αποθηκεύουν ιδέες για τα διάφορα έργα τους. Αν και το Pinterest δεν είναι ένας ιστότοπος που εστιάζει ειδικά στο σχεδιασμό, μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό ιστοτόπων.

Για να βρείτε έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων στο Pinterest, απλώς αναζητήστε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το σχεδιασμό ιστοσελίδων και περιηγηθείτε στα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε συγκεκριμένους πίνακες ή χρήστες που ειδικεύονται στο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

5. CSS Zen Garden

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

CSS Zen Garden είναι ένας απλός αλλά ισχυρός ιστότοπος που προβάλλει τις δημιουργικές δυνατότητες του CSS (Cascading Style Sheets). Ο ιστότοπος διαθέτει ένα ενιαίο αρχείο HTML με μια ποικιλία διαφορετικών στυλ που εφαρμόζονται σε αυτό, καταδεικνύοντας τη δύναμη του CSS στη δημιουργία εντυπωσιακών ιστοσελίδων με οπτική επαφή.

Το CSS Zen Garden είναι μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές που θέλουν να ξεπεράσουν τα όρια του CSS και να δημιουργήσουν μοναδικά και οπτικά ελκυστικά σχέδια.

6. SiteInspire

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

SiteInspire είναι ένας επιμελημένος κατάλογος έμπνευσης για το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Ο ιστότοπος διαθέτει μεγάλη ποικιλία ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών ιστολογίων, ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου και εταιρικών ιστότοπων. Κάθε ιστότοπος επιλέγεται προσεκτικά και οργανώνεται ανά κατηγορία για εύκολη περιήγηση.

Εκτός από την προβολή όμορφων ιστότοπων, το SiteInspire προσφέρει επίσης μια σειρά από πόρους για σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένων άρθρων και οδηγών.

7. Λάπα.Νίντζα

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

Λάπα.νίντζα φιλοξενεί μια αυξανόμενη συλλογή από όμορφες σελίδες προορισμού έμπνευσης από όλο τον ιστό. Η βάση δεδομένων τους με έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων ενημερώνεται καθημερινά και οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος να υποβάλει μια σελίδα προορισμού για εξέταση.

Οι σελίδες προορισμού που εμφανίζονται στο lapa.ninja χωρίζονται σε 47 κατηγορίες. Ψάχνετε για σχέδια που βασίζονται σε εικονογράφηση; Ιστότοποι που χρησιμοποιούν διαβαθμίσεις; Υπάρχει μια κατηγορία για αυτό. Υπάρχει επίσης η επιλογή φιλτραρίσματος σχεδίων ανά χρώμα, κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν χρειάζεστε έμπνευση από την χρωματική παλέτα.

8. Νέκταρ CSS

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

CSS Nectar είναι μια άλλη μεγάλη πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό ιστοσελίδων που ελέγχεται από μια ομάδα ειδικών σχεδιασμού. Εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε σε ιστότοπους ανά κατηγορία, χρώμα, χαρακτηριστικό και χώρα.

Με τη διαδικασία ελέγχου τους, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι ιστότοποι που εμφανίζονται στο CSS Nectar είναι υψηλής ποιότητας και άξιοι του χρόνου σας. Η υποβολή ενός ιστότοπου κοστίζει μόλις 5 $ και το τέλος επιστρέφεται εάν ο ιστότοπος δεν εγκριθεί. Ομοίως με το Awwwards, το CSS Nectar βαθμολογεί κάθε ιστότοπο κατηγορηματικά. Καθώς περιηγείστε, μπορείτε να δείτε πώς βαθμολογείται κάθε ιστότοπος στο σχεδιασμό, την κωδικοποίηση και τη δημιουργικότητα. Οι αξιολογήσεις δημιουργούνται από τους χρήστες και οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος να ψηφίσει.

9. Καλύτερη Γκαλερί Ιστοσελίδων

έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων

Καλύτερη Γκαλερί Ιστοσελίδων διαθέτει κορυφαία σχέδια ιστοτόπων, επιλεγμένα από τον σχεδιαστή και προγραμματιστή David Hellman. Αυτό που ξεκίνησε ως συλλογή σελιδοδεικτών ενός άνδρα έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε έναν από τους κορυφαίους ιστότοπους για έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Best Website Gallery που εξοικονομεί χρόνο είναι η εμφάνιση πολλαπλών στιγμιότυπων οθόνης από κάθε επιλεγμένο ιστότοπο. Αντί να κάνετε κλικ σε έναν ζωντανό ιστότοπο και να πλοηγηθείτε σε διαφορετικές σελίδες, μπορείτε να προβάλετε ένα στιγμιότυπο πολλών διαφορετικών σελίδων ταυτόχρονα, όλες σε μια σελίδα.

10. Βιτρίνα ροής Ιστού

Εάν είστε χρήστης Webflow, το Βιτρίνα ροής Ιστού είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε έμπνευση για το σχεδιασμό ιστοσελίδων για τη δουλειά σας. Ταξινομήστε τα σχέδια με βάση τη δημοτικότητά τους για να δείτε τι είναι τρέχουσα τάση. Επιπλέον, μπορείτε να φιλτράρετε κατά κινούμενα σχέδια, αλληλεπίδραση, πρότυπο, CMS, ηλεκτρονικό εμπόριο και χαρτοφυλάκιο για να βρείτε πιο συγκεκριμένα παραδείγματα.

Όταν σχεδιάζετε για μια συγκεκριμένη πλατφόρμα ιστότοπου, μπορεί να αντιμετωπίζετε ορισμένους εγγενείς περιορισμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι χρήσιμο να περιηγηθείτε σε έμπνευση σχεδιασμού ιστοσελίδων ειδικά για αυτήν την πλατφόρμα, ώστε να μπορείτε να δείτε τι είναι δυνατό. Το Webflow Showcase προσφέρει ακριβώς αυτό.

Τυλίγοντας

Οι ιστότοποι που αναφέρονται παραπάνω είναι αυτοί που επιμελούνται και ενημερώνονται τακτικά. Με μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών, οι σχεδιαστές μπορούν να ανεβάσουν τη δημιουργικότητά τους στο επόμενο επίπεδο και να δημιουργήσουν πραγματικά μοναδικά και εντυπωσιακά σχέδια. Εξερευνώντας τα διάφορα σχεδιαστικά στοιχεία, τάσεις και τεχνικές που διατίθενται σε αυτούς τους ιστότοπους, οι σχεδιαστές μπορούν να δημιουργήσουν ιστότοπους που ξεχωρίζουν από το πλήθος και αφήνουν μια μόνιμη εντύπωση.

Διαβάστε περισσότερα ενημερωτικά ιστολόγια από εμάς εδώ!

Schreibe einen Kommentar