Οι υπηρεσίες ροής στοχεύουν περιεχόμενο με αξιολόγηση R σε παιδιά, εφήβους, προειδοποιεί η ομάδα Watchdog

0
Οι υπηρεσίες ροής στοχεύουν περιεχόμενο με αξιολόγηση R σε παιδιά, εφήβους, προειδοποιεί η ομάδα Watchdog

Δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2023

Φωτογραφία από τον Glenn Carstens Peters στο Unsplash

Οι υπηρεσίες ροής στοχεύουν περιεχόμενο με αξιολόγηση R σε παιδιά, εφήβους, προειδοποιεί η ομάδα Watchdog

Από το Movieguide® Contributor

Μια νέα ανάρτηση ιστολογίου από την ομάδα γονικής παρακολούθησης Parents Television and Media Council προειδοποιεί ότι το Netflix και το Prime Video προωθούν περιεχόμενο σε παιδιά και εφήβους που θα πρέπει να έχει βαθμολογία R.

Πολλές από τις κορυφαίες εκπομπές σε αυτές τις υπηρεσίες ροής χρησιμοποιούν συχνά άσεμνο περιεχόμενο, γυμνό και άσχημη γλώσσα.

Η ανάρτηση ιστολογίου σημείωσε ότι το DAISY JONES AND THE SIX του Prime Video, με βαθμολογία „16+“, περιλαμβάνει τη λέξη f 52 φορές στα πρώτα τρία επεισόδια, ενώ η πιο πρόσφατη σεζόν του Netflix του STRANGER THINGS, με βαθμολογία TV-14, περιελάμβανε το f- βόμβα εννέα φορές.

Η συχνότητα των βρομιστικών γλωσσών θα είχε προσγειώσει αυτές τις εκπομπές με βαθμολογία R εάν κυκλοφορούσαν στους κινηματογράφους, ωστόσο και οι δύο αξιολογήθηκαν ως κατάλληλες για εφήβους στις πλατφόρμες ροής.

«Τα πάντα ενισχύονται 10, 20 φορές από αυτό που θα είχατε δει σε εκπομπή και καλωδιακή τηλεόραση. Επομένως, υπάρχει πολύ πιο ξεκάθαρο σεξουαλικό περιεχόμενο, πολύ περισσότερο γυμνό και πολύ πιο άσχημη γλώσσα από ό,τι έχουμε δει ποτέ πριν σε τηλεοπτικές εκπομπές ή καλωδιακά κανάλια», η Melissa Henson, Αντιπρόεδρος του Parents Television and Media Council. είπε.

«Σε ηλικία δύο δεκαετιών, πολλοί γονείς δεν θα σκέφτηκαν ποτέ να εγγραφούν στο HBO, το Cinemax ή το Showtime για τα παιδιά τους λόγω του περιεχομένου για ενήλικες σε αυτές τις πλατφόρμες», συνέχισε. «Σήμερα, ωστόσο, τέτοιο περιεχόμενο είναι άμεσα διαθέσιμο στις μεγάλες πλατφόρμες ροής και ωθείται προς ανηλίκους».

Ενώ πολλές από τις κορυφαίες καλωδιακές εκπομπές βαθμολογούνται κατάλληλα για παιδιά και εφήβους, έξι από τις δέκα πιο δημοφιλείς εκπομπές ροής έχουν βαθμολογία TV-MA και έχουν εμφανή χονδροειδή γλώσσα.

«Δεν βλέπω κανένα στοιχείο ότι αυτό βασίζεται στη ζήτηση. Δεν βλέπω κανένα στοιχείο που να λέει ότι ο κόσμος λέει: «Αγόρι μου, πραγματικά θα απολάμβανα πολύ περισσότερο το SURVIVOR αν υπήρχαν περισσότερες λέξεις.» Κανείς δεν σκέφτεται έτσι», είπε ο Χένσον.

Το Movieguide® αναφέρει συχνά πώς η αυξημένη βρωμώδης γλώσσα δεν βελτιώνει τις ταινίες και, αντίθετα, τις κάνει να βομβαρδίσουν τα ταμεία.

Η κανονικότητα της χονδροειδούς γλώσσας στην οθόνη έχει επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο που παρατηρούνται στην αυξημένη χρήση βωμολοχιών από παιδιά και εφήβους.

«Στο βαθμό που τα παιδιά το βλέπουν αυτό στις οθόνες, και βλέπουν παιδιά που τους μοιάζουν, και παιδιά της δικής τους ηλικίας να μιλούν έτσι, φαίνεται σαν «Ω. Λοιπόν, έτσι μιλάνε τα παιδιά στις μέρες μας». Και αυτό δεν πρέπει να ομαλοποιηθεί», είπε ο Χένσον.

Οι ανακριβείς αξιολογήσεις προέρχονται από τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες ροής αξιολογούν το περιεχόμενό τους. Ενώ ένα τρίτο μέρος βαθμολογεί τις ταινίες και το καλωδιακό περιεχόμενο, το περιεχόμενο στις υπηρεσίες ροής βαθμολογείται εσωτερικά, πράγμα που σημαίνει ότι το Netflix και το Amazon Prime ορίζουν τις αξιολογήσεις για το δικό τους περιεχόμενο.

Αυτό το πρόβλημα πιθανότατα θα παραμείνει έως ότου τεθούν περισσότεροι κανονισμοί για τις υπηρεσίες ροής, φέρνοντάς τες πιο κοντά στους κανονισμούς του καλωδίου και των ταινιών.

Το Movieguide® αναφέρθηκε προηγουμένως σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στα παιδιά η κακή γλώσσα στην ψυχαγωγία:

Η έκθεση σε βωμολοχίες και βωμολοχίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών, συσχετίζεται επίσης με συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της επιθετικότητας και της βίας.

Υπάρχουν ερευνητικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι βρισιές στην τηλεόραση, τις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια σχετίζονται με τους εφήβους που υιοθετούν χυδαία γλώσσα και επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics.

Τώρα περισσότερο από ποτέ βομβαρδιζόμαστε από το σκοτάδι στα μέσα ενημέρωσης, τις ταινίες και την τηλεόραση. Το Movieguide® έχει αντεπιτεθεί για σχεδόν 40 χρόνια, δουλεύοντας στο Χόλιγουντ για να προωθήσει το αναζωογονητικό και θετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι έχουμε συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου για να επηρεάσουμε και να εξαργυρώσουμε την ψυχαγωγία για τον Ιησού. Ωστόσο, το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ είσαι εσύ. Ο θεατής.

Ό,τι ακούς, βλέπεις και διαβάζεις έχει δύναμη. Το Movieguide® θέλει να σας δώσει τους πόρους για να ενδυναμώσετε το καλό και το όμορφο. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με μόλις 7 $. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να στηρίξετε τη διακονία μας με ένα μηνιαίο δώρο. Ευχαριστώ.

Το Movieguide® είναι ένα 501c3 και όλες οι δωρεές εκπίπτουν φόρου.

Σας αρέσουν τέτοια άρθρα; Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, συνεντεύξεις και κριτικές ταινιών για οικογένειες:

Παρακολουθώ ΜΙΚΡΟΣ ΝΕΜΟ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΞΥΠΝΕΥΣΗ

Schreibe einen Kommentar