Οι γονείς των οποίων ο γιος αυτοκτόνησε προειδοποιούν την έλλειψη ασφάλειας του TikTok

21
Οι γονείς των οποίων ο γιος αυτοκτόνησε προειδοποιούν την έλλειψη ασφάλειας του TikTok

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2023

Φωτογραφία του Κων Καραμπέλα στο Unsplash

Οι γονείς των οποίων ο γιος αυτοκτόνησε προειδοποιούν την έλλειψη ασφάλειας του TikTok

Από το Movieguide® Contributor

Γονείς που έχασαν τον γιο τους από αυτοκτονία προειδοποίησαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TikTok για την έλλειψη χαρακτηριστικών ασφαλείας της πλατφόρμας και την αδράνεια έναντι του ενοχλητικού περιεχομένου κατά τη διάρκεια ακροάσεων στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Dean και η Michelle Nasca έχασαν τον 16χρονο γιο τους Chase από αυτοκτονία, αφού παρακολούθησε χιλιάδες ανεπιθύμητα βίαια και αυτοκτονικά TikToks. Το ζευγάρι εμφανίστηκε ενώπιον του συνεδρίου την περασμένη εβδομάδα για να εξιστορήσει τον θάνατο του γιου τους και την ευθύνη που έχει το TikTok στο θέμα.

«Η εταιρεία σας κατέστρεψε τις ζωές τους», εκπρόσωπος Γκας Μπιλιράνκις είπε Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Shou Zi Chew για τους γονείς του εφήβου. «Η σελίδα του «For You» ήταν δυστυχώς ένα παράθυρο για να ανακαλύψετε την αυτοκτονία. Είναι απαράδεκτο, κύριε!».

Ενώ ο Chew απάντησε σχετικά με τις προσπάθειες της εταιρείας να αυξήσει την ασφάλεια των χρηστών, οι απαντήσεις του δεν έμοιαζαν παρά πολύ.

„[Chew’s] δεν ασχολούμαι με τίποτα να ασχοληθώ με αυτό», ο Ντιν Νάσκα είπε. «Η ανησυχία του είναι με την Κίνα. Αυτό δεν τον τρομάζει. Η Κίνα τον τρομάζει, επομένως δεν πρόκειται να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του γιατί δεν υπάρχει πραγματικά απειλή εδώ».

«Τον άκουσα να λέει, «Είμαστε πολύ σοβαροί για την ασφάλεια», πρέπει να ήταν περίπου 30 φορές», συνέχισε ο Nasca. «Αλλά δεν έχει προσφέρει ούτε ένα κομμάτι από το τι σχεδιάζουν να κάνουν για να το διορθώσουν αυτό».

Μαζί με την κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου, το ζευγάρι έχει καταθέσει μήνυση κατά της TikTok και της μητρικής της εταιρείας ByteDance για να κάνουν αλλαγές και να αναζητήσουν δικαιοσύνη για τον γιο τους.

«Δεν καταλάβαινα ή δεν ήξερα ότι συνέβαινε τόσο πολύ», είπε η Μισέλ Νάσκα μετά την ακρόαση. «Σίγουρα έχω τη δική μου προσωπική εμπειρία με αυτό, τι συνέβη στον γιο μας. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο ευρύ όσο είναι σε όλη τη χώρα.»

Η αγωγή τους κατατέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Σάφολκ, υποστηρίζοντας ότι ο γιος τους «στοχοποιήθηκε, καταπλακώθηκε και παρακινήθηκε ενεργά» να αυτοκτονήσει.

«Ο κατηγορούμενος του TikTok γνωρίζει ότι το βίαιο, επικίνδυνο, ακραίο και ψυχολογικά ενοχλητικό περιεχόμενο πυροδοτεί μεγαλύτερη απόκριση ντοπαμίνης σε ανηλίκους από το ασφαλές και καλοήθης περιεχόμενο», η αγωγή 91 σελίδων είπε.

«Για να μεγιστοποιήσει την αφοσίωση των χρηστών και να αυξήσει τα κέρδη, το TikTok δημιουργεί και συνδημιουργεί τέτοιο περιεχόμενο και στοχεύει σκόπιμα τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με βίαιο, επικίνδυνο, ακραίο και ψυχολογικά ενοχλητικό περιεχόμενο από το οποίο δεν μπορούν να κοιτάξουν μακριά», συνέχισε η καταγγελία.

Ο Chase δεν αναζήτησε σκόπιμα βίαιο ή αυτοκτονικό περιεχόμενο, ωστόσο βομβαρδίστηκε από πολλές ώρες. Η συνεχής ροή ενοχλητικού περιεχομένου τον οδήγησε τραγικά να αυτοκτονήσει.

Η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους το Κογκρέσο εξετάζει μια πιθανή απαγόρευση του TikTok σε εθνικό επίπεδο. Ήδη η εφαρμογή έχει απαγορευτεί από κυβερνητικές συσκευές λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια και οι τρέχουσες ακροάσεις στο Κογκρέσο θα καθορίσουν πόσο θα επεκταθεί η απαγόρευση.

Movieguide® προηγουμένως έχουν αναφερθεί σχετικά με τον απειλητικό για τη ζωή κίνδυνο που παρουσιάζει στους χρήστες το TikTok:

Τον Απρίλιο του 2022, ο 12χρονος Archie Battersbee έγινε άλλο ένα θύμα της δημοφιλούς πρόκλησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο TikTok που ονομάζεται «πρόκληση συσκότισης».

Η μητέρα του Battersbee βρήκε τον 12χρονο γιο της αναίσθητο αφού συμμετείχε στην επικίνδυνη πρόκληση. Ο Archie, ο οποίος βρισκόταν σε υποστήριξη ζωής από τον Απρίλιο, πέθανε πρόσφατα σύμφωνα με Ο ανεξάρτητος.

Οι γονείς του Archie, όπως και πολλοί άλλοι, υπέβαλαν μήνυση κατά της TikTok για τις αμελείς επιχειρηματικές τους πρακτικές που βάζουν τα παιδιά σε κίνδυνο.

Η πρόκληση αυξήθηκε σε δημοτικότητα στο TikTok, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, με ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα, που ανήκει στην Bytedance, δεν είναι ξένη στις αγωγές από γονείς που είχαν παιδιά πεθαίνουν μετά την απόπειρα πρόκλησης.

Τώρα περισσότερο από ποτέ βομβαρδιζόμαστε από το σκοτάδι στα μέσα ενημέρωσης, τις ταινίες και την τηλεόραση. Το Movieguide® έχει αντεπιτεθεί για σχεδόν 40 χρόνια, δουλεύοντας στο Χόλιγουντ για να προωθήσει το αναζωογονητικό και θετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι έχουμε συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου για να επηρεάσουμε και να εξαργυρώσουμε την ψυχαγωγία για τον Ιησού. Ωστόσο, το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ είσαι εσύ. Ο θεατής.

Ό,τι ακούς, βλέπεις και διαβάζεις έχει δύναμη. Το Movieguide® θέλει να σας δώσει τους πόρους για να ενδυναμώσετε το καλό και το όμορφο. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με μόλις 7 $. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να στηρίξετε τη διακονία μας με ένα μηνιαίο δώρο. Ευχαριστώ.

Το Movieguide® είναι ένα 501c3 και όλες οι δωρεές εκπίπτουν φόρου.

Σας αρέσουν τέτοια άρθρα; Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, συνεντεύξεις και κριτικές ταινιών για οικογένειες:

Παρακολουθώ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Schreibe einen Kommentar