Μια ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς

1
Μια ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς

Το να πούμε πώς και πού εργαζόμαστε έχει αλλάξει θα ήταν υποτιμητικό. Πέρασαν οι εποχές των πολυσύχναστων συγκροτημάτων γραφείων που πλημμύριζαν από κόσμο και τους γεμάτους χώρους στάθμευσης. Τώρα, οι εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις και τα κέντρα είναι πιο νυσταγμένα παρά απασχολημένα καθώς οι εργαζόμενοι επιλέγουν είτε να μείνουν σπίτι είτε να απολαμβάνουν κάποιου είδους υβριδική ρύθμιση. Στην πραγματικότητα, Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εργάζεται από το σπίτι επειδή το θέλει, ενώ το 38% είναι επειδή το γραφείο του είναι κλειστό, σύμφωνα με ευρήματα του Pew Research Center. Οι επιπτώσεις από αυτό είναι πολύ μεγάλες, επηρεάζοντας πολλές πτυχές της οικονομίας και του πληθυσμού μας. Βλέπουμε ειδήσεις για το πώς τα εστιατόρια και το λιανικό εμπόριο έπρεπε να περιστραφούν, αλλά πολύ λίγες ιστορίες σχετικά με τον αντίκτυπο που είχε όλα αυτά στα άτομα με αναπηρία, τα οποία, για δεκαετίες, προστατεύονται από το νόμο από τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας. Και με την απομακρυσμένη και υβριδική εργασία να είναι ο τρόπος επιλογής για την πλειοψηφία, είναι επιτακτική ανάγκη οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που να φιλοξενεί όλους τους υπαλλήλους τους.

Ρύθμιση για επιτυχία

Ένας στους πέντε ανθρώπους παγκοσμίως έχει κάποιου είδους αναπηρία. Αυτό είναι το 20 τοις εκατό του πληθυσμού, και με την εξ αποστάσεως εργασία που παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην τοποθεσία και το χρονοδιάγραμμα, τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να φιλοξενηθούν εύκολα, με αποτέλεσμα ένα εργατικό δυναμικό με μεγαλύτερη περιεκτικότητα και ποικιλία. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με αναπηρία έχουν 11% περισσότερες πιθανότητες να προτιμήσουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας από εκείνα χωρίς αναπηρία, σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής ομάδας McKinsey. Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι τα άτομα με αναπηρία είχαν 14% περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν μια δουλειά που δεν προσέφερε υβριδική εργασία. Αλλά η δημιουργία ενός χώρου εργασίας χωρίς αποκλεισμούς είναι κάτι περισσότερο από απλή παροχή της επιλογής στα άτομα με αναπηρία να εργάζονται από το σπίτι. Και ενώ μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε μια πλήρως απομακρυσμένη επιλογή για μέλη της ομάδας με αναπηρίες ενώ προσφέρετε σε άλλους μια υβριδική επιλογή, είναι σημαντικό να μην υποθέσετε ότι αυτοί οι υπάλληλοι δεν θέλουν να έρθουν στο γραφείο και να υποστηρίζουν με όποιον τρόπο επιλέξουν να εργαστούν.

Για εκείνα τα μέλη της ομάδας που επιλέγουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, μπορείτε να βοηθήσετε στη βελτιστοποίηση του γραφείου τους στο σπίτι για να εξασφαλίσετε άνεση και παραγωγικότητα. Είτε πρόκειται για σωστό φωτισμό, μια επιπλέον οθόνη, ένα όρθιο γραφείο ή μια εγκατάσταση που είναι εργονομικά σωστή, η επένδυση στην υγεία και την ασφάλεια των μελών της ομάδας σας διασφαλίζει ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναπηρίες, έχουν τη βάση για ίσες δυνατότητες απόδοσης.

Η τεχνολογία διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των υβριδικών υπαλλήλων σας, επομένως είναι σημαντικό να ελέγχετε το λογισμικό και τις λύσεις που χρησιμοποιείτε για να βεβαιωθείτε ότι έχουν τις απαραίτητες δυνατότητες για τους υπαλλήλους σας με αναπηρίες, όπως κλειστές λεζάντες, προγράμματα ανάγνωσης οθόνης, φωνή σε κείμενο (και αντίστροφα αντίστροφα), δυνατότητα αναζήτησης και παρόμοια.

Εμφανίζονται προϊόντα: Steelcase Migration SE γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος, βραχίονας οθόνης σειράς CF, φως Eclipse

Μην ξεχνάτε το Γραφείο

Οι χώροι γραφείων επανασχεδιάζονται, με περισσότερους ανοιχτούς χώρους συνάντησης και συγκέντρωσης, και πιο έξυπνες αίθουσες συνεδριάσεων για να φιλοξενήσουν όσους βρίσκονται φυσικά εκεί και εκείνους που συναντώνται εξ αποστάσεως. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι έχετε τα σωστά εργαλεία για εικονικές συναντήσεις, αλλά και σκέψη για πράγματα όπως το πώς να διαμορφώσετε τη διάταξη των καθισμάτων σε περίπτωση που ένας απομακρυσμένος υπάλληλος χρειάζεται διερμηνέα νοηματικής γλώσσας.

Και πρέπει να σκεφτείτε και τα έπιπλα για τις αίθουσες συνεδριάσεων και τους χώρους συσκέψεων. Θέλετε ο χώρος του γραφείου σας να είναι άνετος για όλους, επομένως τα έπιπλα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενα, προσαρμόσιμα και εύκολα στη μετακίνηση. Το ύψος, το βάρος, ακόμη και το χρώμα και τα σχέδια των επίπλων μπορούν να παίξουν ρόλο στην εμπειρία ενός υπαλλήλου, επομένως θέλετε να το κάνετε σωστά.

Φυσικά, αυτά τα νερά είναι αχαρτογράφητα και δεν υπάρχει ένας τρόπος να ρυθμίσετε το γραφείο σας – και το προσωπικό σας – για επιτυχία σε ένα υβριδικό μοντέλο. Δες το ως ρευστό ενώ βγάζεις τις στροφές και να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς και να αλλάξεις καθώς ανακύπτουν προβλήματα. Επικοινωνήστε με τους υπαλλήλους σας για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι λειτουργεί και τι όχι και στηριχτείτε στους συνεργάτες και τους προμηθευτές σας για βοήθεια. Πάνω απ‘ όλα, δείτε το ως μια ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον πραγματικά χωρίς αποκλεισμούς.

Έχετε κάποιο έργο στο μυαλό σας; Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε πώς οι λύσεις μας μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εμπειρίες χωρίς αποκλεισμούς.

Schreibe einen Kommentar