Μετακομίσεις επίπλων: Στο σπίτι και σε μεγάλες αποστάσεις

6
Μετακομίσεις επίπλων: Στο σπίτι και σε μεγάλες αποστάσεις

Όπου κι αν σκοπεύετε μετακινήστε βαριά έπιπλα στο σπίτι σας, μπορείτε να σκεφτείτε να αποκτήσετε τα πλεονεκτήματα. Την πρόσληψη έμπειροι μετακομιστές μπορεί να διασφαλίσει ότι η εργασία θα γίνει με απρόσκοπτο και γρήγορο τρόπο. Επαγγελματικές μηχανές μεταφοράς επίπλων βοηθούν επίσης στη μείωση των κινδύνων πρόκλησης ζημιάς στα έπιπλα. Επίσης, δεν χρειάζεται να διακινδυνεύσετε χρόνιους πόνους, πτώσεις ή πιθανότητες να βλάψετε τον εαυτό σας από τη βαριά ανύψωση των επίπλων.

Μετακόμιση επίπλων DIY

Εάν χειρίζεστε μικρότερα έπιπλα ή έχετε μερικά σετ δυνατών χεριών για να σας βοηθήσουν, μπορείτε απλώς να σηκώσετε τα έπιπλα μόνοι σας. Ωστόσο, εάν το βάρος των επίπλων είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να αντέξετε ή εάν δεν είστε σίγουροι ότι έχετε τη σωστή τεχνική για να μετακινήσετε τα έπιπλα άθικτα, ίσως είναι καιρός να καλέσετε τους ειδικούς.

Πρόσληψη μετακομιστών για να μετακινήσετε έπιπλα στο σπίτι σας

Κατά την ανακαίνιση των μετακινούμενων επίπλων σας σε διαφορετικούς χώρους ή ορόφους του κτιρίου, μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια επαγγελματιών. Ακολουθούν ορισμένες καταστάσεις στις οποίες χρειάζεστε βοήθεια κινούνται έπιπλα:

 • Έπιπλα ενός είδους μετακινούνται- Όταν έχετε ένα τεράστιο πιάνο ή ντουλάπα που χρειάζεστε για να μετακινηθείτε δωμάτιο σε δωμάτιο ή από τον τελευταίο όροφο, φέρτε τους ειδικούς.
 • Φέρνοντας στο σπίτι νέα έπιπλα – Μεταφορείς επίπλων μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από παλιά έπιπλα και να φέρετε αντικείμενα στο σπίτι σας που υπηρεσίες παράδοσης επίπλων μπορεί να μην πετύχει.
 • Ανακαίνιση- Το βάψιμο και η τοποθέτηση χαλιών και δαπέδων μπορεί να απαιτούν κάποια βοήθεια ξεκαθάρισμα επίπλων από τα δωμάτια και φέρνοντάς τα πίσω.
 • Κατά τη διάρκεια μιας έξωσης- Όταν πρέπει να φύγετε από το σπίτι σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να προσλάβετε μεταφορείς για να σας βοηθήσουν να μετακινηθείτε ή να απαλλαγείτε από τα έπιπλά σας.
 • Αναδιάταξη επίπλων – Όταν χρειάζεστε επιπλέον χέρια για να κάνετε τη βαριά ανύψωση των κρεβατιών, των καναπέδων και άλλων επίπλων στο σπίτι, δεν χρειάζεται να διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες μεταφορείς επίπλων. Μπορούν επίσης να σας δώσουν συμβουλές για τη σκηνοθεσία στο σπίτι.
 • Αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση βαρέων επίπλων– Πριν από τη φόρτωση και μετά την εκφόρτωση του κινούμενου φορτηγού, μπορεί να χρειαστείτε ειδικούς για να αποσυναρμολογήσετε πλήρως τα έπιπλά σας και να τα συνδέσετε ξανά.

Μετακόμιση επίπλων για μετακόμιση μεγάλων αποστάσεων

Αν θέλετε να φέρετε κειμήλια και καλοφτιαγμένα έπιπλα σε όλη τη χώρα, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να φέρετε τους επαγγελματίες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετακινήσετε τα έπιπλα πάνω από ένα μεγάλη απόσταση. Αυτά είναι:

 • Μεταφορική εταιρεία πλήρους εξυπηρέτησης– Μπορείτε να αναθέσετε σε τρίτους τη μετακόμιση μεγάλων επίπλων αξιόπιστες μεταφορικές εταιρείες. Η πρόσληψη της ίδιας εταιρείας για την αποσυναρμολόγηση, συσκευασία, φόρτωση, ξεφόρτωση, αποσυσκευασία και επανασυναρμολόγηση των επίπλων σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τον κίνδυνο ζημιάς στα έπιπλά σας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο ασφάλισης όταν μετακινείτε έπιπλα κειμηλίων.
 • Μετακινούμενο δοχείο ή φορητό δοχείο αποθήκευσης– Οταν μετακίνηση επίπλων σε μεγάλες αποστάσειςμπορείτε να επιλέξετε να τα αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο στο α ασφαλής αποθήκευση. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε το κοντέινερ στην ιδιοκτησία σας, ώστε να μπορείτε να το φορτώσετε και να το ξεφορτώσετε αργότερα. Ένα φορητό δοχείο 8 ποδιών είναι συχνά αρκετό για να αποθηκεύσετε μερικά έπιπλα για ένα μετακίνηση μεγάλων αποστάσεων.
 • Ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευμάτων– Μπορείτε να επιλέξετε αποστολές με μικρότερο ή πλήρες φορτηγό για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων. Οι αποστολές μπορούν να μετακινηθούν πολλές φορές κατά τη μεταφορά. Για αποστολές με πλήρες φορτηγό, βρίσκονται στο ίδιο φορτηγό μέχρι να φτάσει στον προορισμό σας.

Πόσο χρεώνουν οι μεταφορείς για τη μετακίνηση επίπλων;

Εάν επιλέξετε να προσλάβετε μεταφορείς πλήρους υπηρεσίας ή μεταφορείς μόνο για έπιπλα για να μεταφέρετε τα βαριά σας αντικείμενα, να γνωρίζετε ότι οι τιμές ποικίλλουν πολύ μεταξύ 70 και 600 $. Εξαρτάται από το βάρος της αποστολής, τον αριθμό των επίπλων που θα μεταφερθούν, αν θα μετακινηθούν στο σπίτι ή εκτός της χώρας, και τη μετακίνηση επίπλων ακανόνιστου σχήματος που θα απαιτήσει διαφορετική τεχνική.

Συμβουλές μετακίνησης επίπλων

Είτε μετακομίζετε μόνοι σας τα έπιπλα είτε προσλαμβάνετε μετακομιστές, παρακάτω είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σωστά μετακινήστε έπιπλα στο σπίτι σας:

 • Κάντε μια απογραφή του τι χρειάζεστε για να μετακινήσετε.
 • Ρωτήστε ή προγραμματίστε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να αποσυναρμολογήσετε και να προετοιμάσετε τα έπιπλα για τη μετακόμιση.
 • Μετρήστε τις πόρτες, τους διαδρόμους, τις σκάλες και τους ανελκυστήρες. Ίσως χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε τα έπιπλα και να αφαιρέσετε τις πόρτες. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνετε αυτήν την επόμενη εργασία.
 • Ετοιμάστε τα εργαλεία για αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση επίπλων. Θα χρειαστείτε επίσης σακούλες Ziploc για να κρατάτε μικρότερα κομμάτια και βίδες. Για να μετακινήσετε πιο βαριά κομμάτια, ίσως χρειαστεί να νοικιάσετε μια κουκλίτσα με ιμάντες.
 • Έχετε το εγχειρίδιο οδηγιών στη διάθεσή σας ή τραβήξτε φωτογραφίες καθώς αποσυναρμολογείτε τα έπιπλα.
 • Καθαρίστε τα έπιπλα και τις ταπετσαρίες μετά τη μετακόμιση. Μπορείτε να ξεσκονίσετε τα έπιπλα πριν μετακινηθείτε καθώς και σκόνη και υπολείμματα μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια του επίπλου κατά τη μετακόμιση.
 • Ασφαλίστε τα εύθραυστα κομμάτια χρησιμοποιώντας κινούμενες κουβέρτες, μεμβράνη με φυσαλίδες και ταινία συσκευασίας για να αποφύγετε ζημιές στα έπιπλά σας. Μπορείτε επίσης να περιτυλίξετε με φυσαλίδες για να προστατεύσετε το ευαίσθητο ξύλο. Τα καλύμματα καναπέ και το πλαστικό περικάλυμμα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της ταπετσαρίας. Εν τω μεταξύ, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε κυματοειδές χαρτόνι ανάμεσα στα έπιπλα.
 • Αποσυναρμολογήστε τα έπιπλα τουλάχιστον μια μέρα πριν τη μετακόμιση.
 • Τοποθετήστε πρώτα τα βαριά έπιπλα σωστά στο κινούμενο φορτηγό. Τοποθετήστε τα στο πίσω μέρος του φορτηγού με έναν τοίχο από κουτιά να τα περιβάλλει.
 • Στερεώστε τα επικαλυμμένα αντικείμενα με ένα σχοινί στα άγκιστρα του φορτηγού και προσθέστε κουβέρτες συσκευασίας για να αποφύγετε ζημιές.

Τεχνικές μετακίνησης επίπλων

Εάν επιλέξετε να μετακινήσετε έπιπλα στο σπίτι σας ή να μετακομίσετε μόνοι σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές για την πρόληψη τραυματισμών:

 • Μην λυγίζετε από τη μέση σας. Τα πόδια και τα χέρια σας θα πρέπει να φέρουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους για να αποφύγετε τραυματισμό στην πλάτη. Κάνετε αυτό λυγίζοντας από τα γόνατα καθώς σηκώνετε τα βαριά έπιπλα.
 • Κρατήστε τα έπιπλα κοντά στο σώμα σας και κρατήστε την ισορροπία σας καθώς μετακινείτε τα έπιπλα προσεκτικά.
 • Αποφύγετε να στρίβετε το σώμα σας ή άλλες ξαφνικές κινήσεις για να αποφύγετε τραυματισμούς.
 • Χρειάζεστε έναν ή δύο συνεργάτες για να σας βοηθήσουν να μετακινήσετε τα έπιπλα πάνω και κάτω από τις σκάλες. Ακολουθήστε τις υψηλές και χαμηλές τεχνικές. Δηλαδή, το άτομο στο κάτω άκρο της σκάλας θα πρέπει να μεταφέρει τη συρταριέρα από την κάτω επιφάνειά της ενώ κινείται όσο πιο αργά γίνεται. Εν τω μεταξύ, το άτομο στην κορυφή της σκάλας θα πρέπει να σηκώσει το αντικείμενο από την επάνω επιφάνειά του.
 • Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο του γάντζου για να περάσετε τις πόρτες. Δηλαδή, αγκιστρώστε τις άκρες της καρέκλας ή του τραπεζιού γύρω από τις γωνίες, έτσι ώστε να καμπυλώνεται σε σχήμα L πριν το σπρώξετε μέσα από την πόρτα. Για μεγάλα αντικείμενα, μεταφέρετέ τα σε γωνία 45 μοιρών για να τα κάνετε πιο στενά καθώς περνάει από την πόρτα.

Μετακίνηση επίπλων πρέπει να γίνει προσεκτικά για να αποφευχθεί η ζημιά. Με τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας, την τεχνική και την εμπειρία, οι μεταφορείς επίπλων μπορούν να κάνουν τη μετακόμιση αποτελεσματικά για την ησυχία σας.

Schreibe einen Kommentar