λιλά –

18
λιλά –

Ενδέχεται
04
2021

Γνωρίστε τα φυτά σας Πασχαλιά

Έχετε ακούσει για το λιλά, λατρεύετε τα μωβ-ροζ λουλούδια του και αναγνωρίζετε το γλυκό του άρωμα — αλλά έχετε σκεφτεί να φέρετε αυτόν τον αγαπημένο θάμνο στον κήπο του σπιτιού σας; Παρά την ομορφιά και την αρωματική τους ευδαιμονία, οι πασχαλιές μπορεί να είναι εκπληκτικά εύκολο να αναπτυχθούν στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ο πλήρης ήλιος και το αργιλώδες έδαφος είναι τα κύρια πλαίσια που πρέπει να ελέγξετε όταν επιλέγετε ένα μέρος για να φυτέψετε λιλά. Απολαύστε αυτές τις αρωματικές ανθοφορίες της άνοιξης και, στη συνέχεια, απλώς δώστε στον θάμνο λίγο κλάδεμα και σχηματισμό μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος ανθοφορίας. Στις πασχαλιές αρέσει το καθημερινό πότισμα ενώ καθιερώνονται. Το μέγεθός τους μπορεί να διαφέρει από τον ένα τύπο στον άλλο, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την επιλογή σας και να σχεδιάσετε ανάλογα. Ορισμένες ποικιλίες είναι δέντρα που μπορούν να φτάσουν τα 25 πόδια ψηλά!

Το ήξερες?
Μια πασχαλιά άνθιση διαρκεί μόνο για μερικές πολύτιμες εβδομάδες κάθε άνοιξη.

Άλλα διασκεδαστικά γεγονότα για το Lilac

  • Οι πασχαλιές ανήκουν στην οικογένεια των ελιών.
  • Η μωβ πασχαλιά είναι το κρατικό λουλούδι του Νιου Χάμσαϊρ από το 1919, όταν ξεπέρασε εννέα άλλα λουλούδια για τον τίτλο.
  • Όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός και πιο φωτεινός ο ήλιος, τόσο πιο αρωματικά θα είναι τα λουλούδια της πασχαλιάς.
  • Ο George Washington και ο Thomas Jefferson καλλιεργούσαν πασχαλιές στους κήπους τους. Ο Τζέφερσον έγραψε ακόμη και για αυτούς.
  • Μερικές πασχαλιές μπορεί να ζήσουν για έναν αιώνα ή περισσότερο!

Schreibe einen Kommentar