Η Sterling αποκαλύπτει την Darkglass Partnership: Γίνετε μέλος της Dark Side με το DarkRay!

6
Η Sterling αποκαλύπτει την Darkglass Partnership: Γίνετε μέλος της Dark Side με το DarkRay!

Sterling από την Music Man κατασκευάζουν πιο προσιτές εκδόσεις κιθάρων και μπάσων από την επωνυμία του μεγάλου αδελφού τους, Ernie Ball Music Man, επιτρέποντας στους καθημερινούς μουσικούς να βιώσουν ένα όργανο ερμηνείας σε ένα κλάσμα της τιμής. Όταν ο Ernie Ball Music Man κυκλοφόρησε τους DarkRay σε συνεργασία με τη φινλανδική μάρκα ενισχυτή μπάσων και πεντάλ Darkglass Electronics, οι παίκτες ενθουσιάστηκαν από τις ικανότητες αυτού του γεμάτου μπάσου. Ωστόσο, η ακριβή τιμή του αρχικού DarkRay άφησε πολλούς μπασίστες στο σκοτάδι. Τώρα το Sterling DarkRay φέρνει αυτό το απίστευτο σχέδιο μπάσων στις μάζες με όλη την καλοσύνη του προενισχυτή Darkglass κάτω από την κουκούλα!

The Sterling DarkRay.
The Sterling DarkRay. Φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε με την άδεια του Ernie Ball Music Man.

Συνεργασία Made in Bass

Οι μπασίστες και οι λάτρεις του απίστευτου τόνου ήταν ενθουσιασμένοι όταν οι Ernie Ball Music Man και Darkglass Electronics συνεργάστηκαν για πρώτη φορά για την αυθεντική κιθάρα μπάσο DarkRay. Ένα απίστευτα ευέλικτο όργανο, η έκδοση Sterling διατηρεί αυτά τα σημαντικά ραντεβού Darkglass για απόλυτο τόνο και έλεγχο. Κάθε DarkRay διαθέτει ενσωματωμένο διακόπτη τριών κατευθύνσεων για επιλογή είτε καθαρού (μόνο προενισχυτής), Alpha (κύκλωμα παραμόρφωσης Darkglass) ή Ωμέγα (κύκλωμα fuzz Darkglass). Τα δύο τελευταία υποδεικνύονται είτε με κόκκινο (Alpha) είτε μπλε (Omega) LED που ανάβει όταν επιλέγεται. Και τα τρία αυτά παίρνουν το σήμα τους από ένα σετ pickup alnico humbucker κοντά στη γέφυρα, το οποίο προσφέρει μεγάλη ποσότητα επίθεσης ή επίθεσης με το δάχτυλο, ενώ διατηρεί ζεστό χαμηλά επίπεδα.

Κάθε ένα από τα δύο κυκλώματα απολαβής μπορεί να αναμιχθεί πλήρως μέσω του φωτιζόμενου κουμπιού (που είναι ένας έλεγχος ανάμειξης) και ενός κουμπιού απολαβής. Όταν βρίσκεται σε λειτουργία „μόνο προενισχυτής“, τα μπάσα παραμένουν καθαρά με ρυθμιζόμενη ένταση, πρίμα και κουμπιά μπάσων. Το όργανο ολοκληρώνεται από τη μοντέρνα εμφάνισή του, μια ταστιέρα από έβενο, ψητό λαιμό σφενδάμου και σώμα Nyatoh StingRay με άνετο περίγραμμα.

Αλφα

Η Darkglass Electronics είναι γνωστή για τα κυκλώματα παραμόρφωσης ποιότητας στούντιο, με την παραμόρφωση Alpha να γίνεται απίστευτα δημοφιλής και να χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Όταν ενεργοποιείται, η παραμόρφωση Alpha δεν απομυζά τη ζωή από τον τόνο των μπάσων σας. μπορείτε να ακούσετε και να νιώσετε την άγκυρα χαμηλού επιπέδου ενώ τα πάντα γύρω της παραμορφώνονται σε χάος. Είναι ιδανικό για τη συμπλήρωση του εύρους συχνοτήτων σε ένα στίχο ή ένα τεράστιο ρεφρέν που χρειάζεται λίγο περισσότερο πλεονέκτημα.

Λειτουργία Alpha Bass Sterling DarkRay

Το καλύτερο μέρος αυτών των ενσωματωμένων κυκλωμάτων είναι η ικανότητά τους να αναμειγνύονται και να αναμειγνύονται όπως απαιτείται. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το χαμηλό επίπεδο διατηρείται με καλό τρόπο όταν συνδέετε το κύκλωμα Alpha με πλήρη ένταση, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι λίγο πολύ για κάθε σύνθεση.

Εάν αφαιρέσετε λίγο το κουμπί απολαβής ή ανάμειξης, μπορείτε να διατηρήσετε λίγο παραμορφωμένο άκρο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του τόνου σας παραμένει εντός των ορίων του καθαρού τόνου του προενισχυτή. Είναι σχεδόν σαν να σπρώχνετε τον ενισχυτή σας στην άκρη της διάλυσης και μόνο όταν σκάβετε πραγματικά τις χορδές θα τον σπρώξετε πάνω από την άκρη.

Ωμέγα

Μπάσο και fuzz πάνε χέρι-χέρι. Το κύκλωμα Omega fuzz από το Darkglass προσφέρει κλασική διατήρηση fuzz με τεράστιες δυνατότητες „τοίχου ήχου“ όταν είναι πλήρως ενεργοποιημένο. Το Omega είναι για εκείνους τους συντριπτικούς τόνους μπάσων που κυνηγάτε για αστραπιαία thrash στίχους ή κατά τη διάρκεια μιας γέφυρας, όταν θέλετε πραγματικά να βρεθείτε στο επίκεντρο μακριά από τους κιθαρίστες και να αφήσετε το μπάσο σας να τραγουδήσει. Θα παρατηρήσετε ότι το Omega έχει ένα πλεονέκτημα που δεν το αφήνει ποτέ, αλλά είναι οικείο και λίγο νοσταλγικό καθώς είναι ένα μοντέρνο fuzz με ρίζες σε κλασικά κυκλώματα από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Το Sterling DarkRay δεν είναι απλώς μια δεύτερη επιλογή πια. πραγματικά νιώθω ότι ο Ernie Ball Music Man ήθελε όλοι να ζήσουν αυτό το απίστευτο όργανο. Από την άψογη συνεργασία με την Darkglass, μέχρι τα επαγγελματικά ραντεβού, όπως ο λαιμός alnico hubucker και ο ψητός λαιμός σφενδάμου, το Sterling DarkRay είναι μια πραγματική επιλογή τόσο για τους χομπίστες όσο και για τους παίκτες που κάνουν gigging. Αφήστε το pedalboard σας στο σπίτι και ζήστε τη σκοτεινή πλευρά της Sterling!

Νικόλαος

Schreibe einen Kommentar