Η σημασία της συγγραφικής κοινότητας

18
Η σημασία της συγγραφικής κοινότητας

Την περασμένη εβδομάδα, παρακολούθησα μια εκδήλωση συγγραφέων στο Jamestown, RI—μια συνομιλία με τον συγγραφέα Τζούλι Γκέρστενμπλατσυγγραφέας του Κόρες του Ναντάκετφιλοξενείται από Ρόμπιν Καλ στο όμορφο βιβλιοπωλείο και στο winebar Curiosity & Co. και εντυπωσιάστηκε από τη σημασία της συγγραφικής κοινότητας.

Συγγραφή κοινοτικής εκδήλωσης
Julie’s Book Signing στο Curiosity & Co

Γνώρισα τη Julie σε μια άλλη εκδήλωση συγγραφέων μέσω του βιβλίου του Rhode Island και πρωταθλητή των συγγραφέων παντού, τον Robin Kall of Reading with Robin (αυτό που κάποτε ήταν ραδιοφωνική εκπομπή και τώρα είναι κοινότητα μέσω εκδηλώσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης).

Έχω δει την Τζούλι να υποστηρίζει άλλους συγγραφείς σε πολλές από τις εκδηλώσεις του Ρόμπιν και να δουλεύει μυθιστορήματα μετά από μυθιστόρημα, επίμονη παρά το πόσο δύσκολο είναι να μπεις στη μυθοπλασία.

Julie Gerstenblatt Lisa Tener
Με την Τζούλι και το υπέροχο ντεμπούτο της μυθιστόρημα!

Η επιμονή και η κοινότητα ήταν τα κλειδιά για την επιτυχία

Η Τζούλι είχε το μεγάλο της διάλειμμα—μια καταπληκτική ιστορία ιστορικής φαντασίας που δημοσιεύτηκε από την Χάρπερ Κόλινς και επιλέχθηκε για τις επιλογές της λέσχης βιβλίων. Είναι σε μια περιοδεία βιβλίου με αρκετή υποστήριξη από τον εκδότη.

Καθ‘ όλη τη διάρκεια της συγγραφής, και τα σκαμπανεβάσματα της ύπαρξης ενός πράκτορα αλλά χωρίς συμφωνία για βιβλία για πολλά μυθιστορήματα και ακόμη περισσότερα χρόνια, η Τζούλι συνέχισε να λαμβάνει υποστήριξη με τη μορφή μαθημάτων συγγραφής, φιλιών με συναδέλφους μυθιστοριογράφους και επίδοξους μυθιστοριογράφους και ανταλλάσσοντας σχόλια για το χειρόγραφο με συναδέλφους.

Η Τζούλι τα κατάφερε και το βιβλίο της τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης. Αλλά δεν το έκανε μόνη της. Το έκανε σε κοινότητα με άλλους συγγραφείς και παρέμεινε επίμονη.

Κοινότητα ανάγνωσης και γραφής στο δείπνο
Δείπνο μετά στο Beech Restaurant στο Jamestown – περισσότερη διασκέδαση στην κοινότητα – και μια γιορτή γενεθλίων (Χρόνια πολλά, Alayne!)

Πιο εύκολο με πεζός λόγος;

Με τη μη λογοτεχνία, η διαδρομή μπορεί να είναι λίγο πιο εύκολη. Και αν κάνετε αυτοέκδοση, ακόμα πιο εύκολο. Ωστόσο, να είστε μέλος μιας ζωντανής κοινότητας, να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι, να λαμβάνετε σχόλια για τη δουλειά σας, να έχετε τους ανθρώπους να σας φτιάχνουν τη διάθεση σε περίπτωση απόρριψης και να γιορτάζουν μαζί σας κατά τη διάρκεια των τελικών θριάμβων — και στη συνέχεια βοηθήστε να διαδοθεί η λέξη ως το βιβλίο σας (ή άρθρα ή άλλα γραπτά) ταξιδεύουν στον κόσμο—αυτό είναι τόσο σημαντικό.

Σχετικά με το Daughters of Nantucket

Κόρες του Ναντάκετ έχει όλα τα στοιχεία της καλύτερης ιστορικής μυθοπλασίας:

Εξώφυλλο βιβλίου Daughters of Nantucket
 • Πολύπλοκοι χαρακτήρες με δυνατές φωνές
 • Εξαιρετικές περιγραφές που αποτυπώνουν τον χρόνο και τον τόπο
 • Εξαιρετική έρευνα
 • Διαχρονική σοφία
 • Μπόλικο σασπένς (το διάβασα σε δύο μέρες και είμαι αργός αναγνώστης!)
 • Μια ιστορία που σχετίζεται με τα σημερινά θέματα
 • Πολύπλοκες σχέσεις
 • Σημείο αφήγησης
 • Ένα μοναδικό σκηνικό που είναι το τέλειο σκηνικό για τη δράση και τη μεταμόρφωση που λαμβάνουν χώρα.

Από την περιγραφή του βιβλίου: „Με φόντο τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Nantucket το 1846, αυτό το συναρπαστικό, συναισθηματικό μυθιστόρημα συγκεντρώνει τρεις θαρραλέες γυναίκες που μάχονται για να σώσουν ό,τι αγαπούν….

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σοφά λόγια

Εδώ είναι μερικά λόγια σοφίας από τη συνέντευξη της Τζούλι με τον Ρόμπιν:

 • «Αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος, πρέπει να είσαι ανοιχτός σε σχόλια. Δοκιμάστε αυτό. Δοκίμασέ το.“
 • „Όταν λαμβάνετε σχόλια, αναρωτηθείτε: „Αυτό είναι το καλύτερο για το βιβλίο;“
 • «Για να γράψετε ιστορική φαντασία, διαβάστε έναν τόνο και μετά ξεχάστε τα όλα».

Εσυ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ?

Τι σημαίνει για εσάς η συγγραφική κοινότητα;

Πώς συμμετέχετε στην κοινότητα;

Υπάρχουν κάποιες ανάγκες που δεν ικανοποιούνται επί του παρόντος;

Τι μπορείτε να κάνετε για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες;

Schreibe einen Kommentar