Η Νέα Υβριδική Γειτονιά

1
Η Νέα Υβριδική Γειτονιά

Παρά τις προσπάθειες των εργοδοτών να προσελκύσουν τους πάντες πίσω στο γραφείο με δωρεάν σνακ και διασκεδαστικές εκδηλώσεις, οι άνθρωποι σέρνουν τα πόδια τους. Η απροθυμία τους δεν αφορά τον COVID: Αν κοιτάξετε τα δεδομένα, πολύ περισσότεροι άνθρωποι έχουν πάει σε εστιατόριο, κινηματογράφο ή έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο από όσους έχουν πάει στο γραφείο, σύμφωνα με το βαρόμετρο Kastle Back to Work. Η αντίσταση των ανθρώπων δεν φαίνεται να αφορά ούτε την ευέλικτη εργασία. Η υβριδική εργασία έχει αγκαλιάσει το 71% των παγκόσμιων ηγετών δίνοντας στους ανθρώπους την επιλογή να εργάζονται δύο έως τρεις ημέρες από το σπίτι ή από άλλες τοποθεσίες.

Οι θεωρίες σχετικά με το γιατί διστάζουν να επιστρέψουν στο γραφείο ποικίλλουν από τον τρόμο να φορούν ρούχα εργασίας έως τις μεγάλες μετακινήσεις. Αλλά ίσως ο πιο προφανής λόγος να παραβλέπεται: Πιστεύουν οι άνθρωποι ότι κάτι έχει πραγματικά αλλάξει αν όλα φαίνονται ίδια;

γειτονιά στο χώρο εργασίας
Εμφανίζονται προϊόντα: West Elm Belle Lounge, West Elm Lucas Chair, West Elm Maisie Side Table, Bolia Island Coffee Table, Lagunitas Personal Table, Steelcase Flex Mobile Power, Steelcase Flex Markerboard, Microsoft Surface Hub 2S

Στα γραφεία σε όλο τον κόσμο, οι οργανισμοί έχουν υιοθετήσει πολιτικές υβριδικής εργασίας, αλλά δεν έχουν αλλάξει τα γραφεία τους για να υποστηρίξουν τη νέα πραγματικότητα της υβριδικής εργασίας. Κάποιοι λένε ότι περιμένουν μέχρι να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στο γραφείο για να κάνουν αλλαγές. Αλλά η υβριδική εργασία σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα έρχονται και θα φεύγουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και, χωρίς αλλαγές, το γραφείο είναι συχνά πιθανό να αισθάνεται άδειο και έλλειψη ενέργειας. Μετά από δύο χρόνια απομόνωσης, ποιος το θέλει αυτό; Η υβριδική εργασία σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι θα ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο σε βιντεοκλήσεις και θα αναζητούν περισσότερο απόρρητο για να συναντηθούν με απομακρυσμένους συμπαίκτες τους. Ή χειρότερα, θα κάνουν βιντεοσυνεδριάσεις ανοιχτά και θα γίνουν η υβριδική έκδοση του γραφείου δυνατά.

ο νέα εποχή υβριδικής εργασίας σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα έχουν επιλογές σχετικά με το πού να εργαστούν και, από πολλές απόψεις, το γραφείο πρέπει να εργαστεί ακόμη πιο σκληρά για να προσελκύσει κόσμο και να τους κρατήσει πίσω. Τα γραφεία θα πρέπει να κερδίζουν τις μετακινήσεις των ανθρώπων καλύπτοντας ένα νέο σύνολο αναγκών: να υποστηρίξουν την υβριδική εργασία και να δημιουργήσουν συνδέσεις, να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανήκειν και της ευημερίας — όλα αυτά υπέστησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μια νέα έμπνευση

Αυτό απαιτεί μια ανανέωση στη σκέψη για το μέλλον του γραφείου. Αντί να βασίζεται ο σχεδιασμός του γραφείου στην ανάγκη να χωρέσει περισσότερους ανθρώπους σε λιγότερο χώρο, ο χώρος εργασίας θα πρέπει να αντλεί έμπνευση από μια νέα πηγή που αφορά λιγότερο την αποτελεσματικότητα και περισσότερο την ανθρωπότητα – τις ζωντανές κοινότητες στις οποίες ζούμε. Η Jane Jacobs, συγγραφέας του «The Death and Life of Great American Cities», υποστήριξε πριν από δεκαετίες οι άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικές γειτονιές για να ευδοκιμήσουν, όπου τα σπίτια, τα πολυσύχναστα πεζοδρόμια, τα καταστήματα, τα πάρκα και οι δημόσιοι χώροι ενώνονται και «υπάρχουν σε εξαιρετική ποικιλία».

Γιατί γειτονιές;

Οι γειτονιές αποπνέουν ζωντάνια και ενέργεια – τίποτα δεν είναι στατικό – οι χώροι και οι δραστηριότητες προσαρμόζονται και αλλάζουν. Η γειτονιά είναι όπου οι άνθρωποι δημιουργούν σχέσεις, αισθάνονται ότι ανήκουν και χτίζουν εμπιστοσύνη.

Σήμερα, ο οργανωτικός ψυχολόγος και συγγραφέας Adam Grant συμφωνεί. „Ένα καλύτερο όραμα για έναν χώρο εργασίας είναι μια κοινότητα – ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δένονται γύρω από κοινές αξίες, αισθάνονται ότι εκτιμώνται ως ανθρώπινα όντα και έχουν φωνή σε αποφάσεις που τους επηρεάζουν“, λέει ο Grant. Οι καλύτερες γειτονιές είναι εκείνες που προάγουν την ένταξη και αποπνέουν προσωπικότητα, όπου γεννιούνται ιδέες και εκτοξεύονται τάσεις.

Αυτό είναι που οι άνθρωποι στη δουλειά χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

γειτονιά στο χώρο εργασίας
Εμφανίζονται προϊόντα: Steelcase Flex Active Frames, Flex Personal 120 Straight Desk, Flex Personal Desk Mounted Privacy Wrap, Flex Stand Markerboard, Flex Freestanding Screen, Gesture Chair, ​Eclipse Light, Campfire Pouf, ​FLOS Chason Pendant Light, ​Amai Txtre, Πάγκος Blu Dot Branch

Χτίζοντας μια γειτονιά στην εργασία

Οι οργανισμοί μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές γειτονιές στο χώρο εργασίας τους ως απτό τρόπο για να επικοινωνήσουν τις αξίες τους και να αλλάξουν τον πολιτισμό τους. Ο χώρος εργασίας μπορεί να δημιουργήσει την ίδια ενέργεια και σύνδεση που νιώθουν οι άνθρωποι όταν κάθονται σε ένα καφέ στο πεζοδρόμιο ή το ίδιο επίπεδο μοναξιάς που βιώνουν στη βιβλιοθήκη τους ή στην ιδιωτικότητα του σπιτιού τους.

Οι γειτονιές στην εργασία, όπως αυτές στις οποίες ζουν οι άνθρωποι, αποτελούν βάση για ανθρώπους και ομάδες, τμήματα ή ομάδες έργου. Περιλαμβάνουν μια ποικιλία διασυνδεδεμένων χώρων που υποστηρίζουν διαφορετικούς τύπους εργασίας, ένα μείγμα χρήσεων και τη φυσική ροή από το ένα στο άλλο. Περιλαμβάνουν:

  • Μεμονωμένοι χώροι που εκχωρούνται σε ένα άτομο ή μοιράζονται μεταξύ της ομάδας
  • Χώροι συνεργασίας για διαπροσωπικές και εικονικές αλληλεπιδράσεις που υποστηρίζουν τους διαφορετικούς τρόπους που χρειάζονται οι άνθρωποι για να συναντηθούν
  • Μέρη με κατάλληλο απόρρητο για μεμονωμένους με το κεφάλι κάτω εργασία ή εύρεση μοναξιάς και αναζωογόνησης
  • Χώροι συγκέντρωσης, κοινωνικοποίησης και μάθησης με συμπαίκτες

Οι γειτονιές γίνονται ένας προορισμός, όπου οι άνθρωποι νιώθουν άνεση και αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να βρουν τους συμπαίκτες τους και τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους.

Για να λειτουργεί πραγματικά μια γειτονιά για τους ανθρώπους, πρέπει να βασίζεται σε μια ουσιαστικά νέα εμπειρία εργαζομένων.


Ένα πλαίσιο για τις εμπειρίες των εργαζομένων

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Δημιουργήστε μια πιο δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, με στόχο σχεδιασμού να εξαλείψει το χάσμα μεταξύ συστεγαζόμενων και απομακρυσμένων υπαλλήλων.

ΣΥΜΠΛΕΞΗ

Σχεδιάστε ρυθμίσεις για μια σειρά από εμπειρίες που βοηθούν τους ανθρώπους να συμμετέχουν πλήρως, να εστιάζουν βαθιά και να παραμένουν σε ροή περισσότερο.

ΕΥΚΟΛΙΑ

Σχεδιάστε μια ποικιλία από διαισθητικές εικονικές και φυσικές εμπειρίες που είναι εύκολο να πλοηγηθείτε και να ελέγξετε.


Αγοράστε το Look


4 Βασικές Αρχές Σχεδιασμού

Κάθε γειτονιά έχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα — τέσσερις βασικές αρχές σχεδιασμού καθοδηγούν τη δημιουργία τους.

Εγώ + Εμείς

Όπως οι γειτονιές της πόλης έχουν σπίτια και κοινόχρηστους χώρους, η νέα γειτονιά στην εργασία υποστηρίζει τόσο την ατομική όσο και την ομαδική εργασία. Ο χώρος για το καθένα θα ποικίλλει, αλλά υποστηρίζει άτομα που κάνουν διαφορετικούς τύπους εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βοηθούν τους ανθρώπους να κάνουν γρήγορες αλλαγές και δίνουν στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές και αυτονομία κατά τη διάρκεια της ημέρας τους.

Σταθερό σε ρευστό

Οι υπέροχες γειτονιές εξελίσσονται όταν μετακομίζουν νέοι άνθρωποι ή όταν ανοίγει ένα νέο κατάστημα. Στην εργασία, η αλλαγή είναι συνεχής, μερικές φορές με μικρούς τρόπους καθώς οι ομάδες πρέπει να προσθέσουν περισσότερα άτομα ή με σημαντικούς τρόπους όταν χρειάζονται περισσότερους χώρους συνεργασίας. Μια υβριδική γειτονιά είναι αρθρωτή και ευέλικτη — αγκαλιάζει την αλλαγή αντί να της αντιστέκεται.

Ανοιχτό + Κλειστό

Η ιδιωτικότητα στο γραφείο έχει γίνει ακόμη πιο σημαντική κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν με σημαντικά ανοιχτά σχέδια γραφείου πριν και τώρα, αφού εργάζονται από το σπίτι, είναι ακόμη πιο ευαίσθητοι στην ανάγκη ελέγχου του απορρήτου τους. Οι υπέροχες γειτονιές συνδυάζουν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, κάνοντας τη γειτονιά ποικιλόμορφη και δυναμική.

Πλέξιμο το Ψηφιακό + Φυσικό

Οι πολεοδόμοι δημιουργούν έξυπνες πόλεις και οι υβριδικές γειτονιές γραφείων πρέπει να κάνουν το ίδιο. Οι βιντεοσυσκέψεις είναι ένας νέος κανόνας στο γραφείο και όλοι πρέπει να δουν και να τους δουν, να ακούσουν και να τους ακούσουν. Η τεχνολογία πρέπει να είναι εύκολη στη χρήση, αλλά η ύπαρξη ενός χώρου στο σωστό μέγεθος με τα σωστά χαρακτηριστικά είναι το κλειδί για να λειτουργήσει.

Ήρθε η ώρα να βάλετε τις ανάγκες των ανθρώπων στο προσκήνιο και να σκεφτείτε τον εργασιακό χώρο με έναν εντελώς νέο τρόπο. Είναι μια επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που ξεκινά με την κατανόηση του τι είναι πιο σημαντικό.

Η τελευταία Παγκόσμια Έκθεση Steelcase μοιράζεται πώς αλλάζει ριζικά η εργασία και γιατί χρειαζόμαστε την κοινότητα στην εργασία. Κατεβάστε το αντίγραφό σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε τι χρειάζονται οι άνθρωποι για μια εξαιρετική υβριδική εργασιακή εμπειρία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Schreibe einen Kommentar